RSS

Fukushima: ARTIKEL en PETITIE

06 feb

Soms denk ik dat ik de klap van de mallemolen die wellicht ergens verdekt stond opgesteld in mijn woning in het geheel heb gemist. Want die klap moet toch hard aangekomen zijn!Ik herinner me namelijk nog heel erg goed dat ik de afgelopen weken nauwelijks heb kunnen slapen vanwege ernstige kopzorgen over de totale verwoesting van onze aarde, ons milieu. We noemen dat ook wel ´malen´. Maar ja, dat deed die mallemolen wellicht ook die me uit onverwachtse hoek kwam aanvallen. Ik weet het namelijk echt niet meer! Jij?

Kom, laat ik mezelf eens door de nieuwsberichten heen ploeteren om te kijken hoe het ook alweer zat. Bij mijn weten gebeurde er in 2011 iets verschrikkelijks in Japan, iets met een tsunami en een kerncentrale en ik heb nog nergens gelezen dat het immense probleem van lekkende kernenergie is opgelost danwel is gestopt. Ook niet door de geronselde ´daklozen´ die met pakketjes nucleaire rotzooi naar een afvaldepot zijn gelopen, al zag ik wel zoiets ´mens-ont-erends´ voorbijkomen in het nieuws.

En dan lijkt het alsof ik alles gedroomd heb, of misschien toch een klap van die verrekte mallemolen heb gehad, want ik lees op 15 januari jl op Nu.nl dit artikel

[citaat] Tepco kan beginnen aan wederopbouw De Japanse overheid en banken hebben woensdag het nieuwe strategieplan van energiebedrijf Tepco goedgekeurd. Het bedrijf kan daardoor beginnen aan de wederopbouw van het concern. Het bedrijf ging bijna ten onder aan de verwoesting van zijn kerncentrale Daichi-Fukushima door een tsunami in maart 2011. Tepco liet weten 2 biljoen yen (14 miljard euro) nodig te hebben om het plan uit te kunnen voeren. Het slagen van het plan is afhankelijk van het opstarten van twee reactoren op ’s werelds grootste kerncentrale Kashiwazaki-Kariwa. De meerderheid van de Japanse bevolking is tegen het herstarten van de 48 reactoren die in de nasleep van de ramp werden stopgezet. Tepco verwacht in juli Kashiwazaki-Kariwa te kunnen herstarten. In oktober vorig jaar leek de heropening voorlopig van de baan, omdat. de lokale gouverneur van de prefectuur Niigata weigerde destijds toestemming te geven. Kerncentrales leverden voor de ramp een kwart van de totale energiebehoefte van Japan. Door het stopzetten van de centrales is het land genoodzaakt brandstoffen te importeren.De invoer van olie, gas en kolen leiden al zeventien maanden op rij tot een handelstekort. Tepco verstookte vorig jaar 6,4 miljoen ton kolen, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2012.Het plan voorziet onder meer in een kostenbesparing van 1 biljoen yen (7 miljard euro). Brandstofbesparingen ter waarde van 650 miljard yen per jaar vormen daar de hoofdmoot van.Tepco wil de kosten drukken door samen met andere energiebedrijf jaarlijks 40 miljoen ton vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in te kopen. Het schrappen van tweeduizend banen moet ook bijdragen aan een verlaging van de kosten.Tepco verwacht dat de operationele winst in het lopende boekjaar uitkomt op 99,7 miljard yen. Het boekjaar eindigt in maart. In het volgende boekjaar moet dat oplopen tot 205,7 miljard yen.[Einde bericht]

Er is dus helemaal niets aan de hand, want er wordt met geen woord gerept over de desastreuze gevolgen van die kernramp, die volgens mij nog steeds aan het toenemen zijn.

Het vorige bericht op Nu.nl was van 4 december:  [Citaat] Japan pakt problematiek Fukushima nu beter aan’De Japanse aanpak van de problematiek rond de kernramp van Fukushima is verbeterd. Er wordt op een goede manier gewerkt aan een structurele oplossing. Dat is de conclusie van een team van negentien experts die verbonden zijn aan het atoomagentschap IAEA. [Einde citaat]

Maar op diverse alternatieve nieuwssites zoals ´gewoon-nieuws´ lees ik dit bericht:

[ ]´In de Verenigde Staten is beroering ontstaan over de video ‘Fukushima radiation hits San Francisco?’ die op kerstavond op YouTube is gepost en waarin een onbekende man minutenlang de nucleaire straling opmeet aan de hand van een Geigerteller. Het filmpje duurt zo’n zeven minuten en op sommige momenten bereikt de straling ruim 150 tellen per seconde, tot vijf keer het normale niveau. De beelden zijn gemaakt in Pacifica State Beach, een kustplaats op zo’n 30 minuten rijden van downtown San Francisco.´[ ]

En: ´Michael Snyder van thetruthwins.com verzamelde ondertussen ’36 signalen dat de media’ liegen over hoe de straling van Fukushima de Amerikaanse Westkust beïnvloedt´ waarna de hele opsomming volgt´.

Omdat ik het nu helemaal niet meer begrijp, surf ik nog maar even verder op mijn surfplank over het internet. Dat lijkt me op dit moment overigens wel veel veiliger dan over de golven van de Atlantische oceaan, want ik merk dat ik het allemaal voor geen cent meer vertrouw. Ik kom echter niet ver want ik loop al onmiddellijk vast in het oerwoud van nieuwsberichten, waaronder die van Bewust Nieuws die een aantal experts uit de kast trekt:

[..]´Experts komen nu naar buiten met hun meningen over de reële implicaties van de Fukushima ramp. Meer en meer wetenschappers blijven melden dat Fukushima het potentieel heeft om Tsjernobyl te vergelijken met een druppel water ten opzichte van een enorm meer. Om te beginnen geven experts toe dat de nucleaire fall-out al in de buurt, of boven het niveau van Tsjernobyl ligt. Dan is er de bevestiging dat de cesiumniveaus in het bedrijf 85 keer hoger liggen dan die welke in Tsjernobyl gemeten werden. Daar bovenop is er nog het grote probleem van de plutonium MOX (mixed oxides) brandstof[1]. Nu komt er een voormalig adviseur van de Verenigde Naties om te waarschuwen dat Fukushima het potentieel heeft om ‘de wereld te vernietigen, het milieu en onze beschaving’. […] Goedemorgen! This is far beyond our reality!

Ik kan op dat moment niets anders meer bedenken dan maar zo veilig mogelijk onder mijn warme dekbed te kruipen en te hopen dat deze boze droom door een (nacht-)merrie wordt verjaagd. Ik kan echter de slaap niet meer vatten. Als HSP (High Sensitive Person) die ook nog intuItief schildert en meestal de betekenis plus titel via –zullen we het noemen andere kanalen- erbij krijgt aangereikt zit ik ineens rechtop in mijn bed. Die (nacht-)merrie laat het verder afweten maar in plaats daarvan krijg ik een afbeelding van een walvis met een verkeersbord in haar bek op mijn netvlies. ´Gevaarlijke kruising´ zegt het imposante en intelligente dier. Ik schilderde dit een paar maanden geleden tot mijn eigen verrassing en het fluisterde ´Awhaleness´ (awareness) in mijn oor. Het was een waarschuwing, een serieuze waarschuwing. Ik moest op zoek naar de waarheid! Ik stapte mijn bed weer uit, kroop achter de PC en schreef midden in de nacht op de automatische piloot een brief aan TEPCO, de Japanse overheid en eigenlijk aan alle politici in de wereld. Toen ik het op internet zette, was het een petitie: ´Fukushima, tell us the truth!´ Op dat moment drong het tot mij door hoe mooi de natuur is en werkt: mijn walvis was ten bate van de gehele mensheid uit mijn olieverf opgerezen als symbool voor de naakte waarheid! Teken je mee?

Awhaleness

Petitie: Fukushima, tell us the truth!

* – * – * – * – * – * – * – * – * – * – * – *

Publicaties:  Dit artikel is geschreven voor  Bovendien.com,  en ook overgenomen door de Partij voor de Dieren (FB pagina),  en Gewoon-nieuws.nl  heeft de petitie vertaald en geplaatst op facebook en hun website.

© Irma Schiffers –  6 februari 2014

Dit artikel mag overgenomen en/of verspreid worden, mits voorzien van bronvermelding

 
2 reacties

Geplaatst door op februari 6, 2014 in Bewustwording, Fukushima, Opinie, Petitie

 

Tags:

2 Reacties op “Fukushima: ARTIKEL en PETITIE

 1. Gijs

  juli 19, 2014 at 2:51 am

  Beste Irma,
  We zijn een half verder en de problemen in Japan worden op alle fronten alleen maar groter.
  Ze blijven de problemen maar onder het kleed vegen.
  “we hebben alles onder controle en er is geen gevaar voor de volksgezondheid”.
  Terwijl er nog dagelijks miljoenen liters zwaar radioactief water de Oceaan instromen.
  Van Tepco of de Japanse regering,zal je nooit een eerlijk antwoord te horen krijgen.
  Wat ik zie,is het begin van het einde.
  Deze giga milleuramp,the ring of fire,giga vuurwerk en enorme vloedgolven.

  Like

   
 2. irma2014

  juli 19, 2014 at 3:15 am

  Hoi Gijs, dat klopt. Er wordt niets over gezegd en er is vaker onder de petitie getekend dan zichtbaar is. Men wil ook niet dat dat naar buiten komt. En de meerderheid ‘slaapt’ helaas nog steeds!

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: