RSS

Gaan we de controle loslaten? ARTIKEL

05 mrt

engelse vlag

ENGLISH

Wat is controle? En controle uitoefenen? En het willen behouden?  In feite is het niets anders dan iets willen vasthouden, wat zich in ons ervaringsgebied bevindt. Onze waarneming, perceptie heeft iets geleerd of meegemaakt en daar relateren we de nieuwe ervaring aan. Dus het is altijd gerelateerd aan het verleden en ook altijd iets buiten jezelf!  En we leven nu op de drempel van de nieuwe toekomst. De poort daarvoor staat voor je neus en staat volledig open. Aan jou of je erdoor wilt door de controle over je eigen leven terug te nemen.

Als we het principe van controle loslaten en we ‘durven te voelen’ alsof we vandaag voor het eerst bestaan, is er niets om het aan te relateren en kunnen we gewoon vanuit ons Facebook quotegevoel handelen, gelukkig zijn en ons leven op die manier gaan inrichten. Al wat in onze rugzakken zit waardoor we een nieuwe stap niet kunnen zetten,  is vandaag de dag het controle-mechanisme waardoor we het ook niet gaan doen. Denken dat we het niet kunnen doen! En dat begint nu echt voelbaar te wringen.

Want daar is op dit moment met de shifting van de energie geen plaats meer voor. De dreun die je krijgt in je dagelijks leven op het gebied van financiën, relaties, gezondheid, plotseling overlijden etc. zou weleens hard kunnen zijn en nog harder kunnen worden.

Dus we zijn (hopelijk!) wakker. Zie mijn vorige artikel: ‘wakker worden, zijn en blijven!’ En wie dat niet is, zal met diezelfde dreun gewekt gaan worden.

Zijn we in staat om de controle los te laten? Ik geef een paar concrete voorbeelden die ik ook in mijn werk veel tegen kom. ‘Ik wil wel aan die nieuwe studie beginnen of naar ander werk zoeken, maar krijg ik nog wel geld van mijn vorige baas’  of  ‘ik wil wel naar mijn grootste ‘liefde’ gaan, maar zal mijn partner mij wel loslaten zonder mij te bedreigen op één of andere manier’? 

Het zijn zaken die ons leven controleren; de macht van de ander die weer vanuit angst geboren is. Als wij daarop antwoorden vanuit diezelfde angst worden wij slachtoffer en dus tegelijk ook de dader van ons eigen ‘ongelukkig-zijn’. Bovendien houden wij daardoor ook de angst van de ander in stand die niet kan groeien. Weleens over nagedacht? Het is een cirkel.

Kijk dan eens naar het voorbeeld in dat vorige artikel. Ik laat daarin zien dat wij ‘gecontroleerd’ worden door een kleine en zieke elite. Een elite die belust is op geld en macht, op totale beheersing van de aarde en alles wat leeft. Alleen maar voor het pure gewin. Brandpunt van de KRO liet onlangs zien dat slechts 85 mensen tot de rijksten der aarde behoren en de halve aarde bezitten!  En dus ook besturen: de Geo-engineering (chemtrails) en daarmee het weer in de wereld, de banken, overheden, straling, pers en media, big pharma, etc. 

Er wordt dus controle op ons allen uitgeoefend. We moeten dit, we moeten dat, en er is sprake van nog steeds meer ‘moeten’ omdat we financieel kaal geplukt zijn. Het geld is op, en wordt gewoon bijgedrukt, terwijl er niets tegenover staat. Wie heeft er nog levensvreugde door iedere dag gelukkig te zijn met de natuur, de ultieme partner, het werk dat je doet, je talenten gebruiken zonder dat het MOET? Gewoon omdat je wilt?

In dit watermanCapitalismtijdperk is het daar nu de hoogste tijd voor en we hebben de keuze NU! Omdat we zo gecontroleerd worden door het leven, de overheid, die op hun beurt weer gecontroleerd worden door die elite, gaan we zelf ook uit onmacht controleren. Zo makro, zo mikro en vice versa. Wij maken zelf de verandering door het controle-mechanisme los te laten waarin we het ‘slachtoffer’ spelen.

We willen controle hebben vanuit het hoofd, dat alles zo blijft zoals het was. En dat gaat in deze tijd steeds sneller fout.  Bedenk dat we allemaal een diep verlangen hebben om terug te gaan naar onze essentie, onze authenticiteit (een steenbok-kwaliteit die zich laat ‘voelen’)  Zie hiervoor het jaarartikel 2014  van Manuela van der Knaap. De ruler-planeet van Steenbok is Saturnus (ook van waterman trouwens!) en dat principe van authentiek en gelukkig willen zijn na onze karmische lessen geleerd te hebben wil nu gemanifesteerd worden. De top van die berg bereiken.

Als we die controle nou eens loslaten in ons eigen leven? Zodat het er niet meer toe doe wat een ander wel of niet doet, zegt of denkt en we nemen onze eigen kracht (macht) terug, dan zul je ontdekken dat je ook niet meer wil dat een ander macht over je uitoefent. Je herkent manipulatie en macht van de ander. Overigens is dat ook altijd vanuit onmacht, omdat diegene zichzelf niet durft te manifesteren in heelheid. Maar wanneer we die ‘stekker’ eruit trekken is er geen macht meer en hoef jij dat ook niet meer over anderen te hebben.  Je ‘bent’ en ‘leeft’ jezelf. Je gaat van ‘doen’ naar ‘zijn’!

De nieuwsberichten van de mainstream media worden volledig gecontroleerd vanuit die elite. Vaak genoeg in de afgelopen jaren heb ik een bericht zien verschijnen op bijvoorbeeld nu.nl waar ik blij van werd, omdat het de waarheid bevatte over wat er werkelijk speelt. Twee uur later was het bericht verdwenen. Gelukkig ben ik berichten gaan opslaan omdat ik van tevoren al wist dát ze zouden verdwijnen. Ik heb mijn boek er destijds door kunnen schrijven.  Zo heb ik vele voorbeelden van bedrog en corruptie gezien in mijn leven die maakten dat ik mezelf ben gaan ontdekken en manifesteren vanuit liefde en compassie.

De nieuwsberichten van de alternatieve media maken de mensen nu in een snel tempo wakker en we gaan op zeer korte termijn ontdekken wie we werkelijk zijn en altijd al waren door de eeuwen heen. Degenen die dat niet aan kunnen of aan willen gaan, zullen vertrekken van deze planeet. Ook dat zie je nu veelvuldig.  Dat kan verdriet opleveren, maar bedenk dan dat wij zelf ons eigen leven maken of al eerder gemaakt hebben en zelf die keuzevrijheid hebben.  Weet dat wij iedere minuut van de dag zélf kunnen kiezen of dat leven in de duisternis van de controle is (vanuit het hoofd) of in het licht. Vanuit je werkelijke ‘zijn’ alles kunnen creëren, varend op je gevoel en intuïtie als authentiek liefdevol wezen naar een gelukkig leven met degenen die echt bij je passen… De keuze is aan jou!

 ©Irma Schiffers – 5 maart 2014

Dit artikel mag in zijn geheel overgenomen en verspreid  worden, mits voorzien van bronvermelding

Dit artikel is op 6 maart 2014 overgenomen door Bovendien.com  en op 17 maart 2014 door Gewoon-nieuws.nl

 

Tags: , , , , , , , , ,

10 Reacties op “Gaan we de controle loslaten? ARTIKEL

 1. Maarten Tiggeler

  maart 5, 2014 at 8:40 pm

  Ja mooi helder Irma! Grotendeels ben ik het met je eens maar ik heb toch ook het gevoel dat er veel mensen gaan die daar niet echt bewust voor gekozen hebben of je moet spreken over het onbewuste deel van diegenen die gaan, dan kan het inderdaad zo zijn. Ik doel op de vergiftiging die een hoop mensen ten deel valt door onwetendheid of geen kennis/ of interesse van voedsel, dan wel andere vervuiling die over ons heen gestrooid wordt.
  Maarten

  Like

   
  • irma2014

   maart 5, 2014 at 8:44 pm

   Ja lieverd, dat ben ik met je eens! Maar ik ga echt uit van het principe dat zelfs dát (onbewust blijven) zelf gekozen is. Misschien niet hier en nu, met je eens! Maar wel voordat we in dit aardse voertuig kropen om onze lessen te leren. En ik voel dat er heel veel zijn die ooit gezegd hebben ‘als het tij verandert na de shift in 2012 doe ik niet meer mee’. Hoe je het ziet is een kwestie van perspectief. Linear of cyclisch bewustzijn! Is het immers niet zo, dat al dan niet bewust zijn en worden ook een keuze is?

   Like

    
 2. Bilblêd

  maart 5, 2014 at 10:06 pm

  ‘Zodat het er niet meer toe doet wat een ander wel of niet doet, zegt of denkt …’

  Ja – heerlijk lijkt me dat en waarom kiezen we/ik niet gelijk voor eigen kracht? Het zou zoveel duidelijkheid scheppen en energie besparen. Is het een ongegronde angst afgescheiden te worden? Het lijkt alsof kiezen een voor of tegen inhoudt. Kiezen = gewoon beslissen wie/wat je wilt.

  Moet ik mij zelf ook nog even wijs maken ;-)

  Like

   
  • irma2014

   maart 5, 2014 at 10:11 pm

   “Is het een ongegronde angst afgescheiden te worden?”
   Absoluut, het is ongegrond omdat we juist door dat controle-mechanisme (angst) al afgescheiden zijn…!

   Like

    
 3. Marijke

  maart 6, 2014 at 11:36 pm

  Mooi! En best wel apart! Ik ben afgescheiden en heb angst om afgescheiden te worden. Dat is een paradox en een dubbelop. En tegen elkaar af te strepen?

  (mijn naam is weer in beeld – zie ik)

  Like

   
  • irma2014

   maart 9, 2014 at 11:40 pm

   Het menselijk wezen is een wandelende paradox :-) Kom daar maar eens uit! Mijn ervaring is: laat het gevoel spreken en het verstand dat gevoel manifesteren. Weg paradox!

   Like

    
   • Marijke

    maart 12, 2014 at 8:34 pm

    ‘Weg paradox!’ Haha – dat is een goeie! Ik kom ook steeds meer uit op energiewerking. En oei dat hoofd heeft daar zoveel moeite mee.

    Like

     
    • irma2014

     maart 12, 2014 at 8:37 pm

     Ja, dat weet ik zelf ook inmiddels :-) Het is maar welke van de twee je voor laat gaan

     Like

      
 4. Ilse

  maart 28, 2015 at 4:55 pm

  Ja ja los laten en zeker vertrouwen. Wij willen altijd alles besturen. Wat heerlijk dat dat niet hoeft, want alles wordt al bestuurd vanuit zuivere, wijze Bronnen. Vandaar al die onbestendige gevoelens.
  Alles wordt al bestuurd, overal doorheen, volgens Het Plan van het hele Universum, ons zonnestelsel. Vanuit de chaos zal alles op z’n plek vallen. We hoeven slechts door te gaan met wat we willen, wat we denken te moeten doen. Geniet daarvan.
  Het toverwoord is Acceptatie. Laat je meevoeren door de stroom van veranderingen dan glij je vanzelf de Nieuwe Wereld in. Het nieuwe kan niet meer tegen gehouden worden. Wil je toch koste wat kost vasthouden dan zal je tzt inderdaad met een enorme dreun wakker worden.
  Als laatste een uitspraak van de Meester der meesteren, der meesteren, van de Aarde:
  Beperk u niet
  Opdat de ander u niet beperke (overheid, familie, vrienden, relatie etc.)
  Opdat u niet ingekapseld wordt in de beperkingen van de ander.

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: