RSS

De duisternis voorbij – ARTIKEL

11 mrt

engelse vlag

Beyond the darkness..

‘Waar in hemelsnaam zijn we naar toe op weg? Komt er nog eens nieuw land in zicht? Zijn we er bijna? Hoe ver moet ik nog of hoe lang? Ik voel de veranderingen, maar ik zie ze nog niet!’ Het is de energie van dit moment die tot deze gedachten en vragen leidt en ze ‘zingen’ nog steeds in het rond als een monotone mantra.

Zijn we het zat? Zijn we het beu om gedoe te hebben over financiën, gezeur binnen relaties, met partners, familie, geen lol meer in het werk? Het lijkt er wel op als ik het zo om me heen hoor. Iedereen heeft wel wat om zich druk om te maken en het lijkt wel of de vermoeidheid bij de meesten onder ons in de aanval is gegaan en ons rechtstandig in het gezicht beukt. Het is dan ook het beste dat we daar maar even aan toegeven.

Ik hoor over slapeloosheid, terwijl ik daar zelf inderdaad ook al vrij lang aan lijd, of anderzijds over juist veel slapen en nergens zin in hebben. ‘Wanneer begint de nieuwe toekomst’, is de meest gestelde vraag. Ik kan alleen maar zeggen: ‘Nu, en zodra jij er klaar voor bent en weet wat je wilt’. En dat is voor iedereen wel helder, maar het lijkt steeds verder op te schuiven naar… ja wat? Waar wachten we eigenlijk op?

Vragen, vragen, vragen. Ik ervaar dit stuk waar we ons nu in bevinden als een stilte voor de storm, want dat het gaat ‘stormen’ is wel zeker. En dit keer niet in een glas water. De tapijten van moeder aarde worden flink opgeschud;  zijn niet langer geplaveid en de stof die dit doet opwaaien is bijna mysterieus te noemen. We willen een nieuwe start, maar het is nog steeds wat mistig.

In dit vorige artikel schreef ik al dat de poort naar het nieuwe leven dat we voor onszelf creëren smal is als het oog van de naald waarin voor rugzakken uit het verleden geen plaats is. Dus we zitten nu nog even in het ‘loslaten’ en dat kan pijn doen. Loslaten van werk, relaties, vriendschappen, geld, of huis; alles wat ons niet meer dient of te zwaar weegt in onze rugzak moeten we liefdevol durven loslaten. In dankbaarheid achterlaten als een te zwaar belaste schooltas met lesmateriaal dat we afgesloten hebben met een examen. We weten het nu en hebben die lessen geleerd!

En in ‘het nieuwe’ stappen kan gevoelens van angst oproepen omdat het onbekend is. Terwijl we weten dat we daarnaar verlangen. Facebook tekst katHet is even een tijd van ambivalentie, een gevoel van in twee werelden leven. De mensen die ik spreek herkennen het allemaal.

De weg van de angst gaan lopen door deze onder ogen te zien en er dwars doorheen te gaan zal groei en veel zelfvertrouwen opleveren. En vanuit dat zelfvertrouwen verkrijgen we de autonomie waar we zo naar verlangen. De weg van de angst is de weg van de overwinnaar! Velen zullen gaan verhuizen naar nieuwe oorden, of zelfs een ander land om daar die nieuwe start te gaan maken. Zie het niet als een probleem, maar liever als een uitdaging. Een nieuw en spannend avontuur.

We gaan nu al geruime tijd door de chaos in onszelf en in de wereld om ons heen. Een chaos die gehuld is in duisternis terwijl we proberen daarin telkens het licht te vinden. Terwijl het eigenlijk voorhanden is, je hoeft slechts te bedenken dat je dat alleen in jezelf aan zult treffen. En we weten dit allemaal: overal waar licht is, kan de duisternis niet meer bestaan.

 

 

©Irma Schiffers      11 maart 2014

Dit artikel mag in zijn geheel overgenomen en verspreid worden, mits voorzien van bronvermelding

Bovenstaand artikel is op 11 maart 2014 overgenomen door    ‘Gewoon-nieuws’  en op 12 maart 2014 door Bovendien.com

 

Tags: , , , , , , , ,

4 Reacties op “De duisternis voorbij – ARTIKEL

 1. D.M.E. Hlskens

  maart 11, 2014 at 9:34 am

  Hallo Irma, Gisteren attendeerde mijn zus mij op jouw site. Dank je dat je zo openhartig en intutief schrijft! Ik las zo even je laatste artikel en het artikel over Fukushima. Het eerste wat bij me binnen kwam was dat ik je even ‘met’ attenderen op ‘MensSana’. Ken je dat? Het is een Centrum voor Integrale Geneeskunde rondom (arts) Hans Reijnen, die als voormalig huisarts een totale omkering heeft gemaakt in zijn loopbaan en zich heeft ontwikkeld tot arts voor homeopathie en bioresonantie. Hij heeft in de loop van de tijd veel ‘ontdekkingen’ en onderzoek gedaan in het kader van de Transformatie van de aarde en de Mayakalender, B12-tekort en vele andere Nieuwetijds-aangelegenheden. Anyway, eind vorig jaar had ik weer vele vage klachten en ik maakte een afspraak bij Hans Reijnen. Op dat moment bleek ik o.a. last te hebben van de radioactieve stralingen die vrijgekomen zijn bij de ramp in Fukushima maart 2011. Een piepklein stukje uit zijn laatste nieuwsbrief: “In maart 2011 is de ramp ontstaan en aanvankelijk was er na een paar weken een fall out via de lucht over Europa, het ergst over Frankrijk. Maar sindsdien lekt er dagelijks nog steeds radioactief besmet koelwater (300 ton per dag, zo luidde een bericht in de volkskrant in augustus 2013) in de oceaan. En op deze manier wordt wereldwijd de voedselketen belast.” http://www.menssana.nu Ik hoop dat je er iets aan hebt. Warme groet, Dyana Hlskens

  Date: Tue, 11 Mar 2014 01:24:16 +0000 To: dyanaholskens@live.nl

  Like

   
 2. zwanetta zijlstra

  maart 11, 2014 at 7:47 pm

  MOOOIIII Herkenbaar <3 Zwanetta

  Date: Tue, 11 Mar 2014 01:24:17 +0000 To: zzijlstra@hotmail.com

  Like

   
 3. Marijke

  maart 12, 2014 at 8:48 pm

  ‘Waar zit hier het lichtknopje?’ [IMG]http://i58.tinypic.com/2v1rc43.jpg[/IMG]

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: