RSS

De helft van 2014 zit erop

02 jul
engelse vlag

ENGLISH

Het is alweer even geleden dat ik een artikel schreef, maar het is er nu echt wel weer tijd voor. Er gebeurt zoveel bij iedereen, zoals ik dagelijks aan de telefoon hoor van de klanten die mij bellen en soms kan dat aanvoelen als chaos en onzekerheid over hoe nu verder.

Yinta-690-bjigesneden

Yinta R.I.P.

Ook ik kreeg op persoonlijk vlak van alles op mijn bord dat zich out of the blue aandiende. Het zijn zaken die je niet ziet aankomen en die ineens je dagindeling kunnen veranderen en anders op z’n minst je gemoed. Ik raakte onlangs vrij plotseling een zeer geliefde huisgenoot kwijt (mijn moederpoes Yinta) die ik met veel verdriet moest laten inslapen en heb laten cremeren; mensen om mij heen gingen het ziekenhuis in met ernstige klachten dus een onverwachts reisje met bezoekjes tussendoor; mijn boek Stoelendans bij de kapper is in een razend tempo vertaald en is nu de buitenlandse markt opgegaan.

Aan die vertaling moest ik echter nog heel wat nachten besteden om mijn woordspelingen te corrigeren in een juiste woord-setting en last but not least ben ik in een flink tempo aan een astrologie-opleiding bezig. Hoe krijg je het allemaal verzonnen denk ik dan, maar daar hebben meerdere mensen, zoals dagelijks blijkt, echt last van. Het leven raast aan ons voorbij en toch hebben we het gevoel dat het allemaal niet opschiet als het gaat om hetgeen wij voor onszelf willen zien veranderen.

Ja, de wereld is flink in beweging, dat wil zeggen dat de druk steeds meer wordt opgevoerd om ‘jezelf’ te gaan leven; leven vanuit het hart en vanuit je ziel. Zoals het nu gaat kan het niet langer meer. Dus de vraag is ‘Wie ben je werkelijk’, ‘wat wil je echt’, ‘wat is je werkelijke doel waar je blij van wordt’?  En hoe bereik je dat individuele zelfmeesterschap?

piekerenRelatie-issues hebben nog steeds een grote prioriteit want ook die race is nog niet gelopen. Er zijn nog steeds veel mensen bij elkaar die weten dat ze willen stoppen met die relatie maar het nog niet durven, of niet weten hoe en hoe het dan verder moet. En dit geldt ook voor alle zielsconnecties die al langere tijd -of ineens nu- zijn gesmeed. Er lijkt maar geen gang in te komen. Wat er dan gebeurt is dat je er niet meer in gelooft; dat je door vermoeidheid van dit alles de handdoek in de ring wilt gooien. En dat is nou juist precies wat je niet moet doen!

Zoals ik al zei: de wereld is flink in beweging. Men wordt op grote schaal wakker en wil niet meer doorleven op de oude voet die we zo gewend waren. De corruptie van de overheden, de banken, de nieuwsvoorziening van de mainstream-media; nee, we geloven dáár gelukkig niet meer in en we willen het dus ook niet meer. Die beweging is gaande en niet alleen dicht om ons heen. En dat voel je, werkelijk waar! Die onrust is, zeker als je al gevoelig bent, zeer voelbaar en dan moet je proberen om je te concentreren op je eigen innerlijk, je eigen wijsheid en je eigen kracht. Wat een ander er ook van vindt.

Mercurius loopt sinds gisterenavond weer direct, dus vooruit. En die mercurius is in zijn retrograde stand een rem op zaken als communicatie, verkeer en electronica. Dus dat is ook niet bepaald een periode waarin je grote vooruitgang moet verwachten als je iets wilt opzetten of bereiken. Retrograde betekent veelal meer dat je in de retro- (verleden) stand gaat om daar nog eens te overpeinzen wat er opgeruimd kan worden, of –zoals zo frappant- mijn boek uit het verleden (mercurius is ook de planeet van boeken, schrijven etc.) werd vertaald en gisteren in de direct-stand in een persbericht van de Amerikaanse uitgever naar buiten is gekomen.

Kortom, tijd voor actie in tegenstelling tot het afgelopen half jaar, dat ter voorbereiding was op de ‘vernieuwing’ die we voor onszelf willen bereiken en dat gaat zijn invloed hebben op de hele maatschappij en de wereld. Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘verbeter de wereld en begin bij jezelf’. Dáár begint de verandering door wat je uitstraalt, en wat je uitstraalt trek je aan als een magneet!

Laat het je niet verbazen als er zich steeds meer onverwachte gebeurtenissen zullen aandienen; van een grote (ziels-)liefde uit het verleden die ineens weer voor je neus staat, tot een plotselinge verandering van werk of woonplaats. Laat het positief zijn, ervaar het als een nieuwe uitdaging. Het ‘probleem’ mag een ‘uitdaging’ heten, dan klinkt het al een stuk positiever. Uitdagingen vragen om creatief denken naar een oplossing toe. Alles kan dan anders worden zodat je voor je het weet in een nieuwe ‘flow’ zit met jezelf en je leven. Die kun je alleen maar zélf creëren door ervoor open te blijven staan.

kast met rommelDe tweede helft van dit jaar wordt lichter als je weet wat je wilt bereiken en je daar ook op gaat focussen.  En bedenk, dat wanneer iets uit je leven verdwijnt (hoe pijnlijk afscheid ook altijd is) dat het niet meer in je nieuwe ‘leven’ thuishoort. Alleen de waarheid wordt belangrijk. Hoe kun je nieuwe zaken binnenlaten als je oude ‘kast’ geen ruimte meer heeft door alles wat je bewaard hebt, stoffig of niet? Wanneer je die kast eens radicaal leeg haalt, en tranen kunnen een dikke laag stof doen wegspoelen, zul je zien dat deze snel weer gevuld is met nieuwe dingen, die een stuk overzichtelijker zullen zijn.

Dingen of situaties waarvan je nooit gedacht had dat dáár jouw werkelijke geluk in huist… Ik wens je een mooie maand maar ook een spannende ‘tweede helft’ !

© Irma Schiffers

Voor een persoonlijk advies of coaching kun je me bereiken via 0909-0501 op KeyPhone.nl, kijk daar of ik beschikbaar ben.

Dit artikel  mag in zijn geheel overgenomen en verspreid worden, mits voorzien van bronvermelding

 

 

Tags: , , , , , , , ,

5 Reacties op “De helft van 2014 zit erop

 1. irma2014

  juli 2, 2014 at 5:13 pm

  Dit is op Gewoon-spiritualiteit.nl herblogd.

  Like

   
 2. annemarie wessels

  juli 2, 2014 at 6:29 pm

  Goedenavond,
  Een reactie op je artikel, door een vreemde ontmoeting.

  Afgelopen maandag bracht ik mijn dochter op weg richting haar land waar zij woont.
  Op de terugreis maakte ik een tussenstop voor een kop koffie. Toen ik mijn auto geparkeerd had, kwam er naast me nog een auto staan. Ik keek opzij en de man en ik keken elkaar aan en ik voelde dat er iets in mijn lijf gebeurde. Hij stapte uit keek me nog steeds aan…het was zo bijzonder. Nadat we beide koffie hadden gehaald, liepen we achter elkaar aan naar de auto. Ik wilde eigenlijk helemaal niet dat hij weg ging, maar durfde de spanning niet te onderbreken. Hij stapte in de auto met zijn koffie en bleef me aankijken. Hij startte de auto reed in zijn achteruit, maar bleef me aankijken, daarna reed hij 1 meter en stopte gelijk weer omdraaiend naar mij. Ik wenkte en hij parkeerde gelijk de auto en stapte uit. Mijn hele lijf begon te beven. Ik kon mijn arm niet stil houden en riep dit is energie, dit is energie…hij gaf me een hele lieve zoen op mijn wang en veegde een lok uit mijn gezicht. Het was zo lief…hij zei ook dat hij toen hij mij zag, wel een kop koffie wilde drinken met mij, maar hij kon niet want hij had een afspraak.
  Het was zo bijzonder, maar ook bizar. We zouden gaan lunchen na zijn afspraak, maar helaas durfde hij niet te komen. Na deze ontmoeting ben ik huilend naar huis gereden, niet wetende wat er allemaal gebeurde. Ik ben zo diep gegaan in die huilbui, dat ik duizelig werd. Ik heb zelfs de auto langs de kant gezet, omdat ik heel diep ging. Het leek wel of ik in een andere dimensie zat. Nadat ik de auto langs de kant heb gezet, heb ik mezelf toegesproken om rustig te blijven, diep ademhalen en ik vind het gewoon eng om te gaan lopen. Ik had het idee dat ik door mijn benen zou zakken…
  Nu twee dagen later voel ik mij zo rustig en helder. Ik heb echt wat opgeruimd…
  Irma ik denk dat je dit bedoeld met je kast opruimen…
  Annemarie Wessels

  Like

   
  • irma2014

   juli 2, 2014 at 6:58 pm

   Hallo Annemarie, dank je wel dat je dit prachtige verhaal wilt delen! Het is inderdaad precies zoals ik het bedoel. Het nieuwe dient zich aan in de vorm van een ‘zielsconnectie’, zomaar out of the blue en het brengt jou/jullie naar een dieper level in jezelf. Die tranen zijn ook heel begrijpelijk en logisch wanneer je ineens zo diep op je gevoelslevel zit. We zijn het niet gewend, maar het is mooi… Ruim je ‘kast’ op en laat het nieuwe naar binnen stromen. Beweeg mee op die golven want het zal je zeker gaan brengen waar je thuishoort!
   Nogmaals dank voor deze reactie. Liefs, Irma.

   Like

    
 3. Jelleke

  juli 3, 2014 at 7:19 am

  Goedemorgen,

  Wat een herkenbaar verhaal. Ja de wereld is aan het veranderen,ik ben aan het veranderen. Ik kies nu veel meer voor mezelf. Heb vorige week op mijn werk aangegeven dat ik het even niet meer trek. Ik heb tijd nodig voor mezelf. Ik zit in een revalidatie traject en dit kost veel energie. Ik hou nu niets over om goed voor de ander te zorgen. Ik ben verpleegkundige. Dit opkomen voor mezelf heb ik nog nooit gedaan, was de eerste keer maar het voelt zo goed. Geen schuldgevoel ook.

  Het stukje over relaties is ook herkenbaar. Mijn huwelijk is al een tijd beëindigd maar mijn grote liefde zit nog midden in een huwelijk dat niet meer werkt maar waar geen beslissingen worden genomen. Afgelopen maanden geen contact gehad. Onmogelijk voor beide partijen. Angst, verdriet, heimwee alle gevoelens komen om de hoek kijken. Voor mij is het belangrijkste dat hij een keuze mag maken. Dat kost tijd en veel energie. Hij moet zijn eigen pad lopen, dan pas kan er een keuze gemaakt worden die voor alle partijen goed is. Sinds een paar dagen is er weer heel voorzichtig contact via sms. Heel aan de oppervlakte maar het begin is er. Zo voelt het, als een begin. Ik zie de rest van het jaar met vertrouwen tegemoet.
  Jelleke

  Like

   
 4. Elisabeth

  juli 3, 2014 at 11:38 am

  Lieve Irma,

  Eerst, wat een mooie foto van Yinta !! En wat een wijsheid in die oogjes!!! Prachtig ! Maar voor jou een enorm verlies. Ik weet het! Maar misschien blijft ze je ondersteunen, Irma!

  Irma, ik ben gisteren begonnen met mijn woonplekje eens aan te pakken, op te ruimen. Zat er al lang tegen aan te hikken. Maar vind het een vervelende klus en is niet bepaald mijn hobby. Maar voelde zó !!, dit te moeten doen. En het voelde prettig. Weet zo zeker dat dit moest nadat ik al het één en ander achter me heb gelaten, zoals je weet. Zoiets simpels als dit moest ook nog, om verder te kunnen met mijn voorzichtig ontstane plannen. In alle opzichte helemaal schoon verder !
  Ik vond het grappig dat jij dit figuurlijk, symbolisch bedoeld liet zien. Maar voor mij letterlijk ook zo voelde. Wonderlijk !
  Mooi te lezen in de andere reacties, hoe die veranderingen overal in allerlei vormen naar voren komen.
  Irma, ik vond het weer een fijn en mooi artikel. Bedankt voor alles!!

  lieve groet, Elisabeth

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: