RSS

Column: Pauw en Timmermans

10 okt

Die Timmermans moet zich wel in een soort achtbaan wanen, zou het niet? Timmermans in achtbaanZo sta je met je wagentje op het hoogste puntje van de ‘Python’ in de schijnwerpers van de Europese Commissie die je beloont met een goeie job en zo kletter je op diezelfde achtbaan met een rotvaart weer naar beneden. Hoogmoed komt voor de val, luidt het spreekwoord. Benieuwd hoe lang zijn vrouw hem nog Brussels lof voorschotelt. Dat zal voorlopig wel ‘snert’ worden! Eerst staat hij zo trots als een pauw met zeven staarten voor elke camera en dan komt hij ineens een ‘echte Pauw’ tegen die die ene echte veer weer uit z’n kont trekt met een gemene vraag. Het haalt zelfs de internationale pers!

Timmermans lijkt wel zo’n dol steigerend paard dat de hele tweede kamer even tijdelijk heeft moeten opsieren met deze nijpende affaire die nu in de doofpot geparkeerd is. Hij heeft zichzelf namelijk regelrecht de Europese Commissie ingehuild met zijn speech en nu moet hij met de billen bloot en Mea Culpa roepen voor zijn zogeheten ‘naïviteit’. Maxima heeft hier weliswaar niets mee te maken maar Mea Maxima Culpa is in dit geval toch nog even beter op z’n plaats. Maar ach, vooralsnog heeft dat geen consequenties, want diplomatie is vele malen belangrijker dan menselijke normen en waarden welke alleen maar vanuit waarheid en eerlijkheid kunnen bestaan. Daar hebben we geen boodschap meer aan in deze wereld want dat is iets van het klootjesvolk, toch? De economie is nog het enige speerpunt!

Ik zou tegen Jeroen Pauw willen zeggen, volg wat vaker de alternatieve media, alhoewel ik niet uitsluit dat hij dat heimelijk al doet. Een vraag zoals hij die namelijk stelde aan Timmermans komt eigenlijk meer uit onze kringen en je ziet meteen wat het effect is. Je drukt de draaikonten zo in de hoek met de waarheid, waarmee ze in één zin door de mand vallen omdat het menselijke ego niet zo van transparante vragen en deukjes houdt. Het vervelende is dat het geen enkele consequentie heeft omdat het hele kabinet continu met boter op het hoofd zit te debatteren. Niet met de roomboter van Albert Heijn, althans nu niet meer, want ik vermoed dat deze grootgrutter als PR-stunt de roomboter in de kleur van schoensmeer gaat verkopen om de zaak nog een beetje te redden. Nee, met roomboter van de natuurwinkel want alle kamerleden zijn immers financieel draagkrachtig genoeg om daar hun dagelijkse boodschappen te kunnen doen. Die boter maakt tevens dat moties van wantrouwen of grove fouten als deze nog soepeler van tafel glijden.

Het kabinet moest eens vallen, zeg! Dan komt er misschien ineens een regiment aan altruïstische en radicale waarheidslievende ministers die alle straaljagers die over de grens actief zijn linea recta laat terugkeren, de gulden weer terug laat komen, Monsanto met hun kankerverwekkende GMO’s in de ban doet, de corrupte farmaceutische industrie streng laat controleren, Pieter van Vollenhoven eindelijk zijn Klokkenluidershuis laat bouwen, (heel bijzonder, maar die link naar die TV uitzending werkt niet meer! red.) en de agrariërs hier op grote schaal laat zorgen voor een gezonde en toereikende voedselketen. Een paar windmolens erbij en Nederland is weer de welvaartsstaat waartoe het zeker in staat is! Maar dat kan natuurlijk niet, gezichtsverlies lijden is vele malen erger dan een flinke reductie van de bevolking die door aanslagen of met behulp van gecreëerde ziektes zoals ebola, waarvan de patenten sinds 2009 bij de Amerikaanse vriendjes berusten, weggesaneerd wordt. En ze hebben zoveel varianten gecreëerd en gepatenteerd dat die wel op zijn minst allemaal uitgeprobeerd moeten worden. Wellicht denken ze niet alléén aan gezichtsverlies maar ook en vooral aan het begrotingstekort dat ineens verdwenen is als sneeuw voor de zon!

Als Jeroen Pauw de alternatieve media heimelijk wel volgt, dan petje af dat hij zichzelf telkens weer in de plooi (c.q. in de Matrix) kan frommelen om politiek correcte vragen te stellen binnen de kaders zoals ze gedicteerd worden door de persburo’s van Rothschild. Maar mocht hij zijn ogen werkelijk sluiten voor de alternatieve nieuwsberichten, zou ik hem sterk willen adviseren om zichzelf die doodzonde toe te staan. Hij zal erachter komen dat het volk niet zo dom is als nu gedacht wordt en dat men het helemaal beu is om voorgelogen te worden met propagandistische sprookjes die de mainstream media verkopen. De wereld waarin we nu leven willen we niet en er zijn er relatief maar een paar die hier draconisch van genieten en financieel helemaal binnenlopen.

Powned

PowNed.tv

Er is echt een manier om van die nare recensies af te komen zoals ‘Pauw scoort ook niet met Timmermans’. Want het ligt volgens mij niet eens aan zijn kwaliteiten die zouden ontbreken. Hij hoeft alleen maar namens het volk te gaan spreken en alle vragen te stellen die onder de mensen leven en waar maar geen eerlijk antwoord op komt. Daar kan hij dagenlang talkshows mee vullen. Hij kan beginnen met journalist Udo Ulfkotte eens uit te nodigen. Misschien inspireren ze elkaar. En omdat dat niet mag binnen dit staatsomroepen-bestel, kan hij altijd nog zijn eigen omroep beginnen samen met de alternatieve media die qua kwantiteit flink domineren. Dan wordt hij de Nederlandse Alex Jones of James Corbett. Wedden dat ie scoort? Het is hoog tijd voor échte journalistiek op TV. En een klinkende naam hoeft hij niet te bedenken, die brengt hij zelf al mee: ‘PauwNet’.

©Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site mogen worden in het geheel worden overgenomen en verspreid, mits voorzien van bronvermelding

Gerepubliceerd op Bovendien.com, Gewoon-nieuws.nl , Bewust Happy,   de goed nieuws krant en op ohln (Online Het Laatste Nieuws)

 
7 reacties

Geplaatst door op oktober 10, 2014 in Column, MH17, Opinie, Politiek

 

Tags: , , , , , , , , ,

7 Reacties op “Column: Pauw en Timmermans

 1. Maarten

  oktober 10, 2014 at 11:08 am

  Yess, Irma, je overtreft jezelf, grandioos!; met boter en suiker inmaken die handel en dan voor een paar eeuwen in de kast zetten met een stevige dop erop zodat het egoïsme en het voorliegen eens en voor altijd de wereld uitgaat. En Pauw ga ervoor, het is een schot voor open doel op dit moment!!

  Like

   
 2. jantjeuitnl

  oktober 10, 2014 at 1:32 pm

  Heel aardig stukje. Alleen, met windmolens raken we aan de bedelstaf en worden we geen welvaartsstaat. Daar staat inmiddels ook genoeg over in de alternatieve media.

  Like

   
 3. Lakeside Chap

  oktober 10, 2014 at 7:47 pm

  Met slagvaardige fantasie geschreven, Irma. Ik zou zeggen neem contact op met Jeroen Pauw en make it happen! Kan me niet voorstellen dat hem nog een lang leven in de publieke omroep is gegund en wil hij zal zijn professionele rol behoorlijk moeten vernieuwen will hij nog kijkers blijven trekken.

  Like

   
 4. Joris

  oktober 16, 2014 at 12:51 pm

  deze gedachte had ik zelf nog niet, maar Janet Ossebaard wel: hoe kan het dat er geheel naakte mensen liggen op de rampplek, kleren van hun lijf gescheurd, maar zo’n dun elastiekje blijft keurig zitten om de nek van die ene passagier? Wat zou het mooi zijn als jeroen Pauw dat eens had gevraagd. Janet vraagt zich meer af: op 9/11 vielen mensen van 400 meter te pletter; bleef niets van over. na 10 km vrije val hebben sommigen welliswaar geen kleren meer aan, maar anderen zien er nog pico bello uit. Hier en daar een brandplekje midden in een afgefikt veldje MH17 restanten. Kunnen experts ons eens uitleggen hoe dat zit?

  http://www.ninefornews.nl/janet-ossebaard-het-klopt-niet/

  Like

   
  • irma2014

   oktober 16, 2014 at 2:56 pm

   Ha Joris, omdat alleen de waarheid zal voldoen als verklaring. En die mogen we echt niet weten. Hoe moet het dan immers met de onterechte sancties tegen Rusland, alleen maar bedoeld om een derde wereldoorlog uit te lokken? en hoe moeten we aan het ‘volk’ verkopen dat wij neo-nazi’s steunen in Kiev? Ja, zo erg is het: zie deze video waar de hakenkruizen op de helmen genoeg zeggen. http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/09/laten-wij-ons-kabinet-collaboreren-met-nazis/
   Dit is allemaal van tevoren keurig gepland, heb je deze uitgelekte audio/video weleens gezien? (NL ondertiteld) https://www.youtube.com/watch?v=Ix__lWBuJ1E
   Daar zit o.a. het beruchte fragment in waar Victoria Nuland ‘Fuck de EU’ in roept. En zo heb ik nog wel veel meer bewijsmateriaal, maar dat heb ik in vorige artikelen of links al uitgebreid gepubliceerd, dus dat kun je elders vinden. En hoe meer er aan leugens wordt verspreid en hoe wakkerder de mensheid wordt, hoe groter de kans dat deze of gene zich verspreekt. Tja, en deze man heeft wel meer contradicties gebezigd dus dat moest wel verkeerd gaan…

   Like

    

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: