RSS

Valdai speech Vladimir Putin: NL vertaald

02 nov
engelse vlag

ENGLISH

De laatste dagen ben ik bezig geweest met het vertalen van veertig pagina’s naar het Nederlands. Het betreft de toespraak van Vladimir Poetin waarvan ik vind dat iedereen recht heeft om te weten wat hij heeft te zeggen. Dus het was de tijd en de moeite waard wat mij betreft.

putinVladimir Poetin nam op 24 oktober jl.  deel aan de laatste plenaire vergadering van de ‘Valdai International Discussie Club XI’ in Sochi. Het thema van de bijeenkomst was The World Order: nieuwe regels of een spel zonder regels.

Dit jaar namen 108 experts, historici en politieke analisten uit 25 landen, waaronder 62 buitenlandse deelnemers, deel aan het werk van ‘de club’.

De plenaire vergadering vatte de inspanningen, die gedaan zijn door De Club in de voorgaande drie dagen samen, welke gericht zijn op het analyseren van de factoren die het huidige systeem van instellingen en normen van internationaal recht uithollen.

Zoals we onderhand wel gewend zijn van onze propagandistische mainstream media krijgen we alleen over zaken te horen die het politieke beleid ten goede komen en dat is niet bepaald in het belang van de bevolking. Het is gericht op een geheel scheef gegroeid kapitalisme, angst- en oorlogspropaganda.  De elite heeft zijn eigen agenda en bestuurt niet alleen VS alsook onze puppet-regering (zoals ook Paul Craig Roberts de Europese politici noemt), maar ook alle media-instituten en daarom krijgen we ook al niet veel goeds te horen over bijvoorbeeld Rusland.

Dat land heeft onmiddellijk veel scherpere sancties opgelegd gekregen na de ramp met de MH17 terwijl het zogenaamd helemaal niet duidelijk is wie achter die aanslag zat. De NOS heeft, misschien weet je het nog, ook al eerder een zeer gekleurd item uitgezonden waarin men deed voorkomen alsof Vladimir Putin de Engelse verslaggever John Sweeney genegeerd had, terwijl hij vrij geduldig de tijd nam om zijn vragen wel te beantwoorden. Tenslotte móet er een oorlog komen en Rusland is op een bepaalde manier doelwit, linksom of rechtsom, zo lijkt het.

Hoe dan ook, ik zou zeggen, verspreid dit overal zoveel als je kunt, want wij hebben als weldenkende en ‘welvoelende’ mensen recht op onze eigen meningsvorming. En dat lukt vele malen beter wanneer je ook de andere kant van het verhaal te horen krijgt. Dat pakken wij dan als alternatieve media maar op. Lees dit uitgebreide, maar vooral interessante standpunt van Rusland ten opzichte van de wereldproblematiek, de problemen in Oekraïne, ISIS, en de oplossingen die ertoe zouden kunnen leiden dat we stoppen met agressie en het nietsontziende kapitalisme!

Lees hier de gehele toespraak + vragen en antwoorden in het Nederlands.

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen in het geheel verspreid worden, mits voorzien van bron-/linkvermelding

Onderstaande sites hebben hier aandacht aan besteed door gehele of gedeeltelijke republicatie, waarvoor mijn dank. Lees meer op:

 

 
 

Tags: , , , , , , , ,

22 Reacties op “Valdai speech Vladimir Putin: NL vertaald

 1. Veronica

  november 2, 2014 at 10:55 pm

  Petje af Irma! Wat een klus. Ik ga ervoor zitten om het te lezen.
  Ondertussen wil ik deze link plaatsen, de uitgelekte tekst van de slotrede van de Bilderberg conferentie. De oorspronkelijke tekst stond op een franse website, maar hij is naar het engels vertaald.
  http://jhaines6.wordpress.com/2014/11/01/leaked-bilderberg-closing-remarks-2014-must-read/

  Like

   
  • Veronica

   november 2, 2014 at 11:52 pm

   Ik had het hele Bilderberg verhaal nog niet gelezen toen ik deze link plaatste, maar het lijkt erop dat het bedacht is : ” Obviously, for all those who would not have understood it, what you have just read has no relationship with the reality and any resemblance with one or several existing characters would be purely coincidental (or not….). It is of course about science fiction (or not completely….). It was just the short story, taken out of my fertile mind (or elsewhere…), which I wanted to tell you. You can of course fall to sleep again quietly.”
   Wat er is beschreven zou echter zomaar de realiteit kunnen zijn.

   Like

    
  • irma2014

   november 2, 2014 at 11:54 pm

   Dank voor je link Veronica. Heel goed. Zou ik eigenlijk ook moeten vertalen, maar nu even ‘rust’ ;-)

   Like

    
 2. Bob Kukler

  november 2, 2014 at 11:27 pm

  Tjeetje Irma, ik werk mee aan het verspreiden: wakker worden. https://www.facebook.com/bob.kukler

  Like

   
 3. jusd

  november 3, 2014 at 10:17 am

  Dit is op Jusd herblogd.

  Like

   
 4. Pingback: DDWW.INFO
 5. ezra70

  november 3, 2014 at 10:31 pm

  Hartelijk dank Irma voor je voortreffelijk werk! Ik had de Engelse versie al op mijn bureau liggen om te lezen maar dit is echt fantastisch.

  Like

   
 6. ezra70

  november 3, 2014 at 10:34 pm

  Trouwens ken je de site StickyLeaks voor zéér interessant nieuws van de rampvlucht MH-17?

  Like

   
 7. ezra70

  november 3, 2014 at 10:46 pm

  En Herstel de Republiek heeft ook weer interessant nieuws over de Oekraïne…

  Like

   
 8. Rosa

  november 5, 2014 at 11:36 am

  beste Irma,

  Hartelijk dank voor deze enorme belangrijke bijdrage. Opdat dit werk maar door veel mensen wordt verspreid en gelezen. Nog een interessante site waardoor je door een andere bril naar Rusland gaat kijken is:

  http://futuristrendcast.wordpress.com/2014/10/24/putin-at-valdai-world-order-new-rules-or-a-game-without-rules/

  Like

   
 9. Pastoor Geudens

  november 5, 2014 at 1:37 pm

  Dit is op 2012-2016: de grote verdrukking herblogd en reageerde:
  “Hoe dan ook, ik zou zeggen, verspreid dit overal zoveel als je kunt, want wij hebben als weldenkende en ‘welvoelende’ mensen recht op onze eigen meningsvorming. En dat lukt vele malen beter wanneer je ook de andere kant van het verhaal te horen krijgt. Dat pakken wij dan als alternatieve media maar op. Lees dit uitgebreide, maar vooral interessante standpunt van Rusland ten opzichte van de wereldproblematiek, de problemen in Oekraïne, ISIS, en de oplossingen die ertoe zouden kunnen leiden dat we stoppen met agressie en het nietsontziende kapitalisme!”

  Bij deze!

  Like

   
  • Irma

   november 5, 2014 at 1:57 pm

   Hartelijk dank! :-) Hoog tijd voor een ommezwaai, respect is wat wij allemaal verdienen, alle levende wezens en onze planeet!

   Like

    
 10. alienfocus

  december 2, 2014 at 8:10 pm

  Geweldig en zinvol werk. Dank hiervoor! Zal zeker bijdragen aan een andere visie op Rusland en Putin’s handelen, dan die welke we dagelijks krijgen ingespoten door de westerse media. Ik heb jouw vertaling overal gedeeld waar ik kon.

  Like

   
  • irma2014

   december 2, 2014 at 9:33 pm

   Zinvol is het zeker gebleken, gezien het nog steeds toenemende aantal lezers die het ook weer verspreiden. Het is toch erg dat dit soort zaken het nieuws niet halen, terwijl je misselijk kunt worden van de gekleurde berichten die wel naar buiten worden gebracht. Dus ook zinvol dat je het weer deelt en verspreidt. Alleen echte informatie kan ons ‘redden’ uit de neerwaartse spiraal waar we al zo lang in zitten!

   Like

    
 11. barbara

  december 2, 2015 at 2:49 pm

  Complotdenken is de aangeleverde informatie van meerdere kanten bekijken.daarna met gezond verstand kijken naar de waarachtigheid waarmee de boodschap wordt gebracht. De toespraak van Poetin getuigt van een open mind. In mijn boek geschreven door Verena Stael : gesprekken met Müller.In dialoog met natuur wezens deel 1.Staat dat de verandering vanuit Rusland begint.
  p.s. Natuurwezens zijn zo oud als de aarde en hebben meer kennis in hun pink dan alle wetenschappers bij elkaar. Waarvan akte!!!. Barbara.

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: