RSS

Oekraïne en een mail uit het buitenland

16 nov
engelse vlag

ENGLISH

Sinds de publicatie van de vertaling van de gehele toespraak van Vladimir Poetin kreeg ik een stormvloed aan reacties, onder meer van dankbare mensen uit de Krim en uit Rusland.  Telkens opnieuw blijkt het dus heel erg nodig te zijn dat dit soort belangrijke zaken iedereen bereiken en bij voorkeur in onze eigen taal. Goede informatie is letterlijk van levensbelang.

Ook nu ben ik weer bezig met een artikel dat een aantal vertalingen betreft, uit de VS en vanuit Zweden. Informatie die ons ook niet onthouden mag worden. Helaas houdt de mainstream media zich nog steeds bezig met een kruistocht  ‘tegen’ de waarheid, omdat ze aangestuurd en betaald worden door de illuminati, ofwel de elite; de beruchte 1 % die de hele wereld in de greep houdt en ons in de één na de andere ramp of oorlog stort. Een oorlog die wij niet willen, dat is onderhand wel duidelijk!

Rusland OekraineTerwijl ik met dat artikel bezig ben, ontvang ik een mail uit het buitenland. Voor mij een heel belangrijke mail. Het gaat over Rusland, Oekraïne, Kiev. Desgevraagd mag ik de hele mail hier plaatsen, waarvoor mijn hartelijke dank aan onderstaande afzender en zijn Russische vrouw!

Mede namens hen hoop ik oprecht dat je deze zoveel mogelijk deelt. Het is gewoon ronduit droevig en ook frustrerend dat we iedere dag opnieuw leugens en misleidende informatie voorgeschoteld krijgen die haat zaait en indoctrinerend en manipulerend is! Lees hieronder de andere kant van het verhaal.

Dag Irma,

Ik weet zeker dat je op de hoogte bent van de gebeurtenissen op 2 mei in Odessa, maar toch is het de moeite om deze clip te bekijken (gevoelig materiaal dus leeftijd-gerelateerd, red.)  Het is een compilatie van de vele korte clips op You Tube te vinden. Mijn Russische vrouw ontdekte de clip vanmiddag.

Op deze afschuwelijke dag werd er een protestmars gehouden door mensen uit de Odessa regio tegen de regering in Kiev en tegen de toenadering tot de EU.

Deze in het begin vreedzame protestmars werd ruw verstoord door voetbal hooligans en een grote groep van ongeveer 5 duizend met bussen en treinen aangevoerde nazi´s die duidelijk goed georganiseerd waren in aanvalstechnieken.

De politie deed niet veel, wellicht konden ze niet veel doen tegen dit grove geweld. Er vielen doden op straat. Er werd geschoten. Er was chaos.
De anti Kiev protesters en omstanders, ook vrouwen en kinderen, vluchtten uiteindelijk het lokale vakbondsgebouw in, sommigen beweren dat ze er in werden gedreven. Op het eind van deze video wordt duidelijk wat er met deze mensen is gebeurd.
Er wordt “dood aan de separatisten” geroepen.
De politie doet wederom niets en de brandweer kwam slechts opdagen nadat het al bijna donker was.

Er werden 48 mensen op beestachtige wijze gedood, sommigen levend verbrand anderen gewurgd. Dit is het officiële cijfer uit Kiev.
Er worden veel meer mensen vermist. Nog steeds.
Er zijn daar meer mensen, ook vrouwen en heel wat meer kinderen vermoord dan Kiev wil toegeven omdat, zodra het aantal burger slachtoffers boven de 50 uitstijgt er sprake is van genocide.

Er werd een vaag onderzoek ingesteld door Kiev, hetgeen werd afgesloten met de veroordeling van de mensen die het gebouw waren ingevlucht (!)
Er werd geen autopsie gedaan op de geborgen lichamen.

Een van de redenen waarom de bewoners van de Krim erg blij zijn met de “Russische annexatie” waarvoor ze overigens zelf gekozen hebben via een referendum. Odessa’s lot had hun lot kunnen zijn…

Enfin, wat ook iemands standpunt is t.a.v het probleem in de Oekraïne, het zou goed zijn dat het westerse publiek wat meer geïnformeerd werd over de gang van zaken daar.
Hele steden in de Donbas zijn verwoest en de westerse media geven de schuld aan Rusland en de rebellen.
Hoe kun je nu geloven dat die “terroristen”, zoals “president” Poroschenko ze noemt, hun eigen bevolking, inclusief eigen families, ombrengen en hun eigen huizen, steden en dorpen vernietigen? Het officiele dodental in de Donbas bedraagt volgens de UN 4000 slachtoffers. Volgens lokale autoriteiten is dit getal vele malen hoger.

In deze link  is een verschrikkelijke foto van een vrouw, bibliothecaris van beroep, die in dit vakbondsgebouw gemarteld werd. Omdat ze daarbij teveel schreeuwde werd haar rug maar gebroken en overleed ze. Vandaar haar wat vreemde positie.

Waarom stuur ik je deze email?
Ik volg regelmatig zowel Nederlands- als internationaal nieuws en verbaas me elke dag weer hoe het mogelijk is dat de westerse media het nieuws beïnvloeden door halve of verdraaide waarheden te verkondigen of geheel te negeren.

Ik denk dat de media hun verantwoording ontlopen en voor een heel groot deel schuldig zijn aan vele misstanden en oorlogsleed in deze wereld.
Jammer dat deze eerste kennismaking email zo’n akelig onderwerp betreft. Ik had ook over de Sinterklaas intocht kunnen schrijven ,maar ik zag vanmiddag deze video en ik kon niet anders dan het aan iemand in Holland doorgeven.
Mijn excuses indien je dit niet mocht waarderen.

Met vriendelijke groet en dank voor je interessante site,
Evert Zegelaar

Evert, nogmaals hartelijk dank! Ik ben blij dat je deze mail hebt gestuurd en ik hoop dat veel mensen dit lezen en delen. Het is in en in verdrietig! Ik wens jullie vanuit heel mijn hart veel sterkte en voor iedereen een hele snelle omwenteling!

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen in het geheel verspreid en gerepubliceerd worden, mits voorzien van bronvermelding.

Dit artikel is op 17 november gepubliceerd op Gewoon-nieuws en op 19 november  op Want-to-know

 

 

 

 

 

 

 
13 reacties

Geplaatst door op november 16, 2014 in Maatschappij, Politiek, Rusland

 

Tags: , , , , , , , , , ,

13 Reacties op “Oekraïne en een mail uit het buitenland

 1. Maria

  november 16, 2014 at 9:51 pm

  Beste Irma,

  Op Lightworkers.org vond ik een heel goede uitleg van Kryon over de situatie waarin de aarde zich op het ogenblik bevindt. Misschien vind jij het ook wel interessant. Nee, het gaat niet speciaal over Rusland, hoewel ik ook vind dat ons een nieuwe koude oorlog dag in dag uit wordt opgedrongen.
  http://lightworkers.org/channeling/207160/revelations-darkness

  Ik vond de opmerking over ISS heel interessant “zoek uit wie het financiert”.

  Like

   
  • irma2014

   november 17, 2014 at 2:54 am

   Hallo Maria, inderdaad interessant en precies waar het om gaat al jaren. De kunst is nu dat velen wakker worden en zich her-‘inneren’ wie ze zijn en wat de bedoeling is van dit ‘turning point.’ De angst verlaten en in het licht blijven staan! Alle lichtwerkers die ik ken zijn onderhand doodmoe van het levenslang leven en ‘uitstralen’ van de waarheid terwijl er nog steeds een soort ‘heksenjacht’ gaande is. Dat is echt duidelijk aan het veranderen; de duistere krachten hebben geen overmacht meer en daar gaat ook mijn volgende artikel over. Alleen dit moest er wat mij betreft echt even tussendoor met al die leugens over Rusland en Oekraïne. ;-)

   Like

    
 2. Nexus Bovendien

  november 17, 2014 at 1:32 pm

  http://www.bovendien.com/laatste-nieuws/oekraine/holocaust-in-odessa
  http://www.bovendien.com/laatste-nieuws/oekraine/odessa-de-bewijzen-van-een-gruwelijke-misdaad-en-meer

  Dag Irma, ik wilde deze twee stukken toevoegen aan de informatie die jij hebt. Er is een OVSE vertegenwoordiger geweest die het allemaal gezien heeft.

  Like

   
 3. Pastoor Geudens

  november 17, 2014 at 4:56 pm

  Dit is op 2012-2016: de grote verdrukking herblogden reageerde:
  “Ik denk dat de media hun verantwoording ontlopen en voor een heel groot deel schuldig zijn aan vele misstanden en oorlogsleed in deze wereld…” – Lijkt mij ook…

  Like

   
 4. gert

  december 8, 2014 at 3:52 am

  Ja, nu dat ik toch wat meer rondneus kan ik net zo goed mijn ongezouten kritiek en sarcasme een klein beetje botvieren. Ik kwam eigenlijk voor iets anders maar dit item trok mijn aandacht.
  De opmerking : Ik denk dat de media hun verantwoording ontlopen en voor een heel groot deel schuldig zijn aan vele misstanden en oorlogsleed in deze wereld. deed me meteen opletten.
  Want dat is zo.
  Ik las ergens iets over Agent-Provocateurs , weet niet meer waar maar moest gelijk denken aan die openbaar gemaakte papieren van de CIA; Daarin werd over False-flag operaties gesproken waarvan een onderdeel die agent-provocateur is. Het valt onder de noemer subversieve activiteiten en was 20 jaar geleden al bekend dus het is niet verwonderlijk dat de huidige (nieuwe rijken) zich met dat soort zaken bezighouden (o, hallo, dat is ook wat Poetin heeft gezegd.)
  En nu voor het sarcasme: Natuurlijk zijn er doden gevallen in dat gebouw en er zullen heel veel filmpjes van zijn maar die een heel uur durende “documentaire” doet meer lijken op een zorgvuldig geregisseerde reconstructie dan op “actual footing”. De strijdende partijen zijn onzorgvuldig gemixt; De maker van de (eind)film heeft op precies het juiste moment een muziekje erin gezet en het geheel lijkt nogal geromantiseerd. Hierdoor lijkt het alsof de plank volledig wordt misgeslagen. Jammer want de boodschap is duidelijk : dit moet worden onderzocht want er zijn hele rare dingen gebeurt. Die gebeuren nog steeds en eigenlijk is het een uitdaging om ze zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. De woorden rollen uit mijn vingers, er was iets met een kikker en kokend water (wat helaas reclame is, maar) wat enorm goed de huidige situatie aangeeft en de vraag daarbij is of we, het Volk, in die langzaam heter wordende economie blijven hangen en ons op het ergste voorbereiden of dat we eruitspringen en een nieuwe weg gaan, een weg die begint met niet te stemmen, daarmee kan je wel een duidelijke boodschap afgeven.
  Terug naar Oekraine Er wordt op dit moment gesproken over een koude oorlog, dat is de tweede al, is er nu werkelijk niemand die zich afvraagt waardoor de eerste is ontstaan en wat Kennedy deed om de situatie te beeindigen?? Hij belde Chroesjtsjov, er werd als grote jongens gepraat en het was over. Helaas kregen de boeven het na de dood van Kennedy weer voor het zeggen en het gesodemieter begon weer opnieuw, resulterend in de gebeurtenissen van vandaagdedag. Opvallend is dat ook Poetin klaagt over het feit dat Obama hem altijd kan bellen maar het niet doet. Dat is heel vreemd en de oorzaak van het voortduren van de koude oorlog.
  Ik weet dat ik nu al heb geantwoord met drie (of meerdere) onderwerpen die allemaal extra aandacht verdienen maar het ging over Oekraine : Een conflict wat al lang geleden had kunnen worden beslecht maar om schijnbaar onduidelijke redenen nog steeds doorgang vind. De oorzaak daarvan is voor de gemiddelde lezer van dit blog ondertussen wel heel erg duidelijk.
  De woorden blijven mijn toetsenbord invloeien en ik wil eigenlijk afsluiten. Iets wat mij sinds kort bezighoudt : ik zoek iemand die een spaanse taal in het nederlands kan vertalen, het betreft een open brief van Jose Mujica aan president Obama. Zal later uitleggen waarom ik graag een goede vertaling wil hebben in plaats van de Google translate. Hoop dat ik niet teveel heb getypt en niet al te warrig klink en ik wil jou, Irma, toch nog even een veer in je reet steken voor dit Blog. Dankjewel…..

  Like

   
 5. oleg fryndak

  december 21, 2014 at 9:52 am

  Waarschijnlijk is Irma vooral een RUSLAND LOVER ! Blijkbaar heeft de Oekraïnse bevolking het recht niet om over haar eigen lot te beschikken. Tot en met Janoekovitsj (Joetsjenko te buiten gelaten) waren het allemaal marionetten van Rusland. Als uitschieter dus de laatste president (welke een crimineel verleden heeft-publiek geheim) met zijn eerste minister Azarov. Het is natuurlijk niet moeilijk, Irma om te bewijzen dat Rusland het juist voor heeft en Oekraïne niet als U maar éénzijdige propaganda spuit; (ben Oekraïner en heb de revolutie zelf meegemaakt ter plaatse);

  Like

   
  • Irma Schiffers

   december 21, 2014 at 6:25 pm

   [Waarschijnlijk is Irma vooral een RUSLAND LOVER !]

   Hoi Oleg, interessant wat je schrijft. Ik wil daar heel graag op ingaan. Irma is geen Rusland lover, Irma is een liefhebber van en een gepassioneerde ‘strever’ naar transparantie, openheid, eerlijkheid en volledige informatie. Meestal wil dat zeggen ‘een verhaal van TWEE kanten horen’.

   Bovendien ben ik een ‘United World-lover’. Wanneer je mijn andere artikelen leest (en daar zit een heel bewust gekozen opbouw in) zou je deze opmerking niet maken. Maar ik neem het je niet kwalijk dat je dat niet gedaan hebt, want dat is nu precies wat er in de hele wereld gebeurt. We slikken hap-snap wat de televisie en kranten ons voorkauwen en dat zaadje krijgt vanzelf op een dag wortels en wordt een onuitroeibare gevaarlijke plant. Eenzijdig is het dus zeker niet. Het is het antwoord op juist de eenzijdige media-propaganda die duizenden (understatement!) mensenlevens kost, jaar in jaar uit!

   Blijkbaar heeft de Oekraïnse bevolking het recht niet om over haar eigen lot te beschikken. Het is natuurlijk niet moeilijk, Irma om te bewijzen dat Rusland het juist voor heeft en Oekraïne niet als U maar éénzijdige propaganda spuit;

   Daarbij, helaas is het juist héél erg moeilijk te bewijzen dat Rusland het juist voorheeft met Oekraïne en dat er in Oekraïne mensen leven die vrede willen en hun recht op ‘vrije keuze’ terug willen. Ik krijg zoals je kunt lezen juist ook veel andere berichten (bijna dagelijks) uit Oekraïne, of uit andere gebieden die willen laten weten dat ze niet ‘gehoord’ worden door de media.
   Juist daarom breng ik de ‘keerzijde’, dus de andere kant van het verhaal. Zolang onze leugenachtige westerse media, in dienst van het ‘Rotschild-imperium’ (inclusief Reuters, ANP etc.) haat blijven zaaien en ons alsmaar in een derde wereldoorlog willen storten (want dat is hun agenda, en dat is al ruim een eeuw zo!) zal ik de andere kant van het verhaal laten horen.
   Wanneer je het eens bent met de content en de nieuwsberichten die al die media (niet één uitgezonderd) over je/ons uitstrooien, hoef je een blog als deze niet te bezoeken. Je mag juist blij zijn dat er eindelijk berichten gelezen en gezien kunnen worden die ons bewust onthouden worden.

   Je zegt dat de laatste president, en Azarov een crimineel verleden hebben en dat is een publiek geheim. Ik moet je teleurstellen. Het is een geheim, maar niet publiek. Heb jij de beelden gezien in de mainstream media? Nee. Heb je de video’s gezien waaruit onomstotelijk blijkt dat onze westerse regeringen deze neo-nazi’s daar bewust hebben neergezet en nu nog iedere dag steunen? Ik schaam me dood dat ik Nederlander ben, en ik hoef dan ook nooit meer te kijken naar de beelden op 4 mei waarin de hypocrisie hoogtij viert. Hoe durven ze daar nog te staan met hun uitgestreken gezichten, terwijl ze nu letterlijk aan het herhalen zijn wat ze toen ook al hebben uitgezet!

   Iedereen mag zijn eigen mening hebben, ja zeker, alsjeblieft! Dat is wat ik op dit blog van a tot z met alle artikelen propageer: ga zelf denken, ga zelf op zoek, geloof niet alles, volg je gevoel, je intuïtie en gebruik je prachtige scheppingskracht om de wereld naar het niveau te brengen waar het om te doen is, zeker in deze tijd! Eenheid, unity en naastenliefde. Oorlog is niet nodig, dat is een ‘geldmachine’ die draait voor de elite. Toen al, en nu nog steeds. Als we dat gaan beseffen gaan we het anders willen.

   Poetin is ongetwijfeld ook geen ‘lieverdje’. Maar wat hij te zeggen heeft klinkt heel anders dan de valse oorlogstrommels (inclusief de valse vlag) van het westen en Israël sinds jaar en dag. Wat dat betreft ben ik ontzettend blij dat jij dat soort dingen ook wel weet. Maar geloof me, tachtig procent laat zich slapend desinformeren door de TV of krant.

   Zodra de VS en ons oorlogszuchtige en inmiddels zeer ondemocratische Europa hun ‘geldwolvenstatus’ neerlegt en de journalisten uit de mainstream media hun (schijn-)‘zekerheid’ op durven geven, namelijk hun salaris, zodat ze weigeren nog langer leugens en propaganda te verspreiden, hoef ik niet meer mijn dagen en nachten op te offeren om dit soort ellenlange vertalingen te doen. Het is niet mijn hobby (dit laatste artikel heeft 60 pagina’s dus daar ben ik nog steeds mee bezig) en ik word er geen cent wijzer van. Maar juist dat laatste is de kern van ons bestaan. Geld is een vervanging voor energie (liefde bijvoorbeeld) en wanneer we dat los durven laten hebben de geldwolven en de graaiers geen enkel bestaansrecht meer.

   Lees. En reageer, dat is juist goed voor de echte discussie! Informeer jezelf. Van twee kanten. En oordeel volgens jouw eigen unieke en individuele mening. Met respect voor een heel andere mening. Wat hebben we dan een prachtige wereld!

   Like

    
   • Jan Watzo Poort

    december 23, 2014 at 10:56 am

    Beluister de link boven en je begrijpt waarom we weer een oorlog in worden geduwd.

    Like

     
  • Evert Zegelaar

   december 21, 2014 at 9:20 pm

   Het feit kritisch te zijn over wat er dit jaar gebeurd is in Oekraine wil nog niet zeggen dat je dan automatisch een Rusland lover bent. Kritisch nadenken is een noodzaak, geen kwaad.
   Je zegt dat je Oekrainer bent en de revolutie zelf ter plaatse hebt meegemaakt. Als je hiermee bedoelt dat je destijds aanwezig was op het Maidan plein, dan moet je toch wel wat situaties hebben gezien die je aan het twijfelen hebben gebracht. Er werden mensen gedood door sluipschutters. Er werden mensen verbrand door molotov cocktails. Heel veel krankzinnig geweld. Dat alleen maakt het al moeilijk te geloven dat je voor een goede zaak aan het vechten bent.
   Op 2 mei zijn er minstens 40 mensen vermoord in Odessa, zonder dat er een onderzoek plaats vond. In de Donbas zijn er minstens 4000 Oekrainers gedood, waaronder veel vrouwen en kinderen, ook gevonden in massa graven, veroorzaakt door het Oekrainse leger en ultra rechtse militias. Waarom werden deze mensen aangevallen door hun eigen leger? Omdat ze het niet eens waren met de politieke situatie in Kiev. Julia Timoschenko heeft gezegd de Donbas te willen bombarderen met atoom bommen. PM Jatsenyuk vindt de Donbas populatie “sub-humans”. Petrochenko zegt een bestand te willen in de Donbas terwijl zijn leger doorlopend blijft aanvallen. De vorige Oekrainse president Janoekovitsch, een zich zelf verrijkende oligarch, die overigens helemaal geen vriendje van Putin is of was, is nu vervangen door een andere oligarch Petrochenko. Ik begrijp dat niet zo goed. De Oekrainers waren toch zo tegen die super rijke staatshoofden die doorlopend het land leegroofden? En nu hebben ze er weer een gekozen…
   Ik kan begrijpen dat je in het heet van de strijd overzicht verliest tijdens de “revolutie”. Maar op een gegeven moment moet je toch beter zicht op de situatie in je land gaan krijgen en je afvragen hoe die puinhoop toch is ontstaan? Het is goed dat je deze website hebt bezocht en als je nu eens de tijd neemt eea goed te lezen, dan kun je wellicht een beter inzicht in de Oekraine problematiek krijgen en vanuit dat standpunt je land proberen te helpen uit de huidige ellende te komen. Nogmaals dat wil niet zeggen dat je dan bekeert moet worden tot een Putin lover. Nee, de Oekraine is een humanitaire puinhoop en daar moet wat aan gedaan worden. Oorlogs geweld helpt niet, dat is nu wel duidelijk lijkt me.
   Er is veel informatie te vinden op het internet van mensen die zeer kritisch staan tov de MSM. Uit bezorgdheid. Oekraine is momenteel een gevaar voor de wereldvrede. Daar gaat het om. Daar moeten alle inwoners van Oekraine zich van bewust zijn. De prijs die de bevolking betaalt is veel te hoog. Niemand wil oorlog, zeker niet de gewone burger, in welk land dan ook. Degenen die oorlog willen zijn fanatieke gevaarlijke idioten, en die kun je met name vinden in Washington, Brussel en Kiev.
   Ook interessant te lezen een artikel in het Engels van de onafhankelijk journalist Robert Parry: http://russia-insider.com/en/2014/12/20/2073
   Als je wilt heb ik nog vele andere verhelderende websites voor je.

   Like

    

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: