RSS

Column: zeep- en luchtbellen nieuws

30 nov
engelse vlag

EN

Dat de steen der wijzen niet dezelfde is als OndersteSteende onderste steen van Mark Rutte die boven zou komen na de rampvlucht van de MH17, mag onderhand echt wel duidelijk zijn. Diverse landen beginnen te ‘lekken’ aldus Rutte en dat kun je natuurlijk verwachten wanneer je de eerste steen werpt terwijl je zelf in het geheel niet zonder zonden bent.

De nieuwsredactie van RTL wist na een eigen onderzoek de hand te leggen op de non-disclosure deal waarmee besloten is dat er geen informatie over het onderzoek naar buiten mag komen. Het vetorecht van o.a. mede-verdachten uit Kiev, terwijl hoofdpartij Maleisië werd uitgesloten van betrokkenheid bij het onderzoek, geeft eens temeer aan dat deze héle zaak uitermate verdacht is en enorm stinkt.

Dat Mark Rutte in  lagere bewustzijnsvelden vertoeft wordt nog eens extra duidelijk als hij aankondigt dat we alsnog met belastingverlaging te maken gaan krijgen, want ‘dat is ons instinct’, zei hij op het najaarscongres van de VVD in Amsterdam. Dierlijk instinct en Rutte pinokkiomenselijke intuïtie zijn nogal verschillend, meneer Rutte! Het verschil wordt gemaakt door ‘het hart’. Maar goed, dat wisten we eigenlijk al; het gebruik van harteloze terminologie in ‘neerlands’ politieke arena is dus niets nieuws. ‘Onder leiding van de VVD komt de Nederlandse economie weer op stoom’. Ja, dat is wel waar. De stoom wordt onderhand wel uit de kokende ketel geblazen. Door de woordkeuze van dit soort ‘mannen’ wordt de onderliggende politieke agenda alleen nog maar beter zichtbaar en van die psychologische wetmatigheid hebben ze zelf geen kaas gegeten.

Ook heeft hij 1 miljoen euro gereserveerd voor de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten in 2015. Ik weet het niet, maar volgens mij is hij daar nu al mee begonnen met zijn zogenaamde ‘instinctieve’ belastingverlaging. Ik ben alleen benieuwd of we daar nu nog met z’n allen intrappen. We gaan het zien in 2015.

Die verlaging van het belastinggeld halen ze overigens vooraleerst maar weer even terug via het spaargeld van de burgers. RTL wijst ons op het feit dat ‘de overheid elk jaar 1,2% van uw spaargeld steelt’. De spaarrente gaat in Nederland dus naar 1% en wordt nog lager. Binnenkort vermoedelijk zelfs negatief, ook voor huishoudens. De inflatie is ondanks inzet van de ECB ‘maar’ 1% geldontwaarding per jaar, de ECB ziet liever 2% ontwaarding elk jaar. De overheid denkt nog steeds dat u 4% rente krijgt, steelt daar 30% van met zijn heffing, dat is dus 1,2% van uw spaargeld kwijt aan diefstal. Binnenkort gaan we rente betalen omdat je spaargeld bezit en bij de bank wilt parkeren. Het begint er dus opnieuw op te lijken dat je beter een lening en schulden kunt hebben en dat is al zó lang gepropageerd, dat we nu van crisis naar crisis gaan.

Mark Rutte tegen Putin 'En nou ga jij doen wat ik zeg'

Poetin heeft nog nooit zoveel water zien branden! Die mimiek!

Maar dat de overheden overal tegenwoordig instinctief als vissen via ‘luchtbellen’ praten wordt uit ander nieuws ook nog eens duidelijk. In de EU discussiëren ze nu over de veiligheid van pannenlappen en in België gaat gewoon binnenkort het licht uit. De overheid gaat dan bepalen of u op crisismomenten mag wassen en strijken, waar diezelfde overheden zich al jaren bezig houden met ongelegitimeerd witwassen en gladstrijken, hetgeen juist de aanleiding is van deze crisis. Terwijl ze ondertussen ook alles in het werk stellen om Rusland zó in de hoek te drijven dat ze daar straks wel over móeten gaan tot het stoppen van gasleveranties aan Europa. Dan moet Groningen het waarschijnlijk weer ontgelden en zien we daar de huizen binnenkort weer in de grond zakken. Wellicht dat Rutte daarom nu alvast begint met het opblazen van een aantal zeepbellen met die gereserveerde 1 miljoen. Pappen en nathouden, dat volk!

Hoe gek laten we het allemaal nog worden. Zoals ik in het vorige artikel al schreef, willen ze in Japan een nieuw ‘Atlantis’ gaan creëren. En dat is voor dat land misschien nog niet eens zo’n slecht idee om je nog een beetje te beschermen tegen de tonnen radio-actief afval, nadat in Fukushima de kernreactor is begonnen blijvend zijn gal te spuwen. Je komt er in ieder geval geen levende vissen of haaien meer tegen die door het raam naar binnen gluren in je pas betrokken aquarium.

Misschien dus ook wel een leuk ideetje voor Florida, want ik stel me zo voor dat je daar lekker in je glazen huis zit, en dan zo’n gezellige toeristen-etende witte haai voorbij ziet zwemmen. haaiDie zet even lekker z’n tandjes tegen het glas en maakt er gelijk matglas van. Immers, die ziet in die etalage wel een aantal lekkere maaltijden in de vorm van een ‘lopend buffet’. Het is tenslotte eten of gegeten worden in deze wereld, zo blijkt steeds maar weer.

Over innovatie gesproken! We gaan dus naar de maan, of we duiken onder water, omdat we er nu overal een bende van hebben gemaakt. Hier in Nederland hoeven we overigens geen moeite te doen voor zo’n onderwater-project want er staan hier namelijk al genoeg huizen onder water, vanuit hypotheek-technisch oogpunt. Terwijl de bewoners om diezelfde reden toch al aan de grond zitten en de bodem al kunnen zien.
En die haaien? Ach, daar gaan we vanzelf op deze manier naar toe!

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven voor ‘humanity’ en mogen in het geheel gedeeld worden, mits voorzien van bronvermelding

Dit artikel is gerepubliceerd op Gewoon-nieuws en op de Goed Nieuws krant

 
20 reacties

Geplaatst door op november 30, 2014 in Column, Maatschappij, Malaysian Airlines, MH17, Opinie, Politiek

 

Tags: , , , , , ,

20 Reacties op “Column: zeep- en luchtbellen nieuws

 1. Maarten

  november 30, 2014 at 8:36 am

  Yess, fijn omschreven ellende, heerlijk!

  Like

   
  • gert

   december 15, 2014 at 3:55 am

   Je haalt me de woorden uit de mond; Was heel grappig want ik scrollde na de tekst naar beneden en terwijl ik het dacht zag ik dat jij het al geschreven had. En bij de tekst krijg ik het brand-visioen : het huis waar we in leven staat in de fik (een overdreven lawine materiaal en feiten bewijst dat) en inplaats dat we allemaal naar buiten rennen of gaan blussen blijven we zitten,”want het is wel lekker warm”.

   Like

    
   • Irma Schiffers

    december 15, 2014 at 5:00 am

    Het is de kikker in het kokende water. We gaan zien wie eruit springt en wie blijft zitten tot het te laat is. Blijft vreselijk jammer dat het zover moet komen!

    Like

     
 2. Bas 1957

  november 30, 2014 at 9:01 am

  Super column!! 😊

  Like

   
 3. bobkukler

  november 30, 2014 at 10:14 am

  In dit soort colums over de actualiteit ben je op je best -;)

  Like

   
 4. ezra70

  november 30, 2014 at 11:57 am

  Dank je wel Irma voor deze column. Het zou zo mooi kunnen zijn op deze wereld.
  Het is best moeilijk maar iedere dag probeer ik toch een zonnestraaltje op te pikken.
  Dit is voor vandaag mijn zonnestraaltje voor jou.

  Like

   
  • irma2014

   december 1, 2014 at 10:53 am

   Hoi Ezra, dank je! Ja, dit zijn zeker zonnestraaltjes om van te genieten. Tara en Bella zijn jarenlang onafscheidelijk geweest. Zijn heel veel mooie video’s van. Prachtig! Wat dat betreft gaan dieren heel anders met de dingen om dan de mensen. Mooie voorbeelden genoeg van!

   Like

    
   • ezra70

    december 1, 2014 at 5:17 pm

    Ik ben altijd omringd door dieren en kinderen. Wat kan je daar toch een hoop van leren.
    Je krijgt ook het dier en kind dat bij je past. Daar leer je van. En dat is de bedoeling.
    Die onbaatzuchtige liefde die je van dieren krijgt is zo verwarmend.

    Like

     
 5. Elisabeth

  november 30, 2014 at 3:08 pm

  Hoi Irma, wat een alles zeggende column. Met weer leuke woordspelingen en humor! Altijd weer geniet ik er van, hoe je overal doorprikt. Geweldig!
  Het filmpje is wonderschoon en liefdevol! Prachtig! Een cadeautje van deze lezeres!

  Elisabeth

  Like

   
  • irma2014

   december 1, 2014 at 10:55 am

   Dank Elisabeth, ja video is erg mooi. Het koppel was bijzonder. Op You Tube kun je sowieso urenlang genieten van heel bijzondere dierenvriendschappen. Altijd erg mooi om te zien :-)

   Like

    
 6. FOXY

  november 30, 2014 at 4:07 pm

  ze willen een ‘wereld’ op zijn kop creeren
  min of meer jou verplichten te besteden, wat zij van jou verwachten.
  Gewoon niet aan meedoen, want die ‘kadootjes’, die ze zgn weggeven komen later toch weer op jouw bord.

  Like

   
 7. gert

  december 1, 2014 at 3:49 am

  goed geschreven, duidelijk, dankjewel

  Like

   
 8. Helena

  december 2, 2014 at 9:01 am

  Alweer een meesterstuk! Top!

  Like

   
 9. sambeo

  december 3, 2014 at 11:30 am

  Narigheid met humor beschreven. Wat een tijd hè mensen pfff. Van de Russische televisie is hier nog een verse Youtube over het ophalen van de wrakstukken van de MH17 door Nederland voor verder onderzoek. Geen vliegtuigexpert in de buurt, wel mannen van de veiligheidsdienst. Wat zijn ze een hoop vergeten mee te nemen. Verder nog een aantal getuigen die het neerschieten in de lucht door een miitair vliegtuig hebben zien gebeuren. Volgens de reporter hebben ook de Nederlanders met deze getuigen gesproken. https://www.youtube.com/watch?v=-43NmR9ppBo
  Enfin, kijk en oordeel zelf.

  Weet iemand hier waarom gewoon-nieuws niet online is?

  Like

   
  • irma2014

   december 3, 2014 at 12:13 pm

   Gewoon-nieuws ligt plat. Een D-Dos aanval op hun server. Er wordt aan gewerkt. (Aan de waarheid ook en dat kan niet iedereen waarderen :-) )

   Like

    
 10. Pastoor Geudens

  december 5, 2014 at 10:37 pm

  Dit is op 2012-2016: de grote verdrukking herblogd.

  Like

   
 11. gert

  december 8, 2014 at 4:03 am

  We komen in de buurt van de onderste steen door het feit dat Eurocontrol vantevoren gewaarschuwd had, langzaam maar zeker zal de waarheid aan het licht komen (en anders wil ik mijn scenario wel een keer ventileren)
  http://www.volkskrant.nl/dossier-rampvlucht-mh17/eurocontrol-drong-daags-voor-mh17-ramp-aan-op-sluiting-luchtruim~a3805739/

  Like

   
  • irma2014

   december 9, 2014 at 4:01 pm

   Alhoewel in dit stuk van de Volkskrant wel gesuggereerd wordt dat het luchtruim gesloten moest worden vanwege het gevaar vanuit de separatisten (russen). Zeer misleidend artikel wat dat betreft en het riekt weer naar propaganda en indoctrinatie.

   Like

    
 12. The Balkans Chronicles

  december 23, 2019 at 2:06 pm

  Leugens worden verkocht als nieuws.Na de ramp met MH17,de vinger wees gelijk naar Poetin, zonder bewijs geleverd te hebben.Het passagiersvliegtuig MH17 is niet, zoals vaak gesteld, neergehaald door een Boek, een grond-luchtraket, maar door een Oekraïense straaljager. Dat moet blijken uit een documentaire van de Britse omroep BBC.Sporen van kogelgaten op een stuk van de vleugel zouden er op kunnen wijzen dat het toestel inderdaad is neergeschoten door een jachtvliegtuig.‘Het is heel duidelijk dat vlucht MH17 is neergehaald door de Oekraïense regering.’Dat stelt professor Karel van Wolferen. Hij voegt toe dat het toestel is neergeschoten door een gevechtsvliegtuig.Volgens Duitse expert Peter Haisenko, is MH17 neergeschoten door gevechtsvliegtuigen van het Oekraiense leger!…

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: