RSS

Kerstcolumns en decemberpraat

22 dec
engelse vlag

ENGLISH

kerstkaart 2015 blogWe bevinden ons weer in de donkere dagen voor kerst. Nu merk ik persoonlijk niet zo sterk het verschil tussen deze dagen rond kerstmis of de donkere dagen van het afgelopen jaar.  Jij wel?  Ik heb het gevoel dat ik rondwaar in de duisternis op deze planeet en het lichtknopje maar niet kan vinden…

Wat een zooitje is het in de wereld en we zijn er nog niet vanaf hoor! In 2015 gaan we nog veel meer ingewikkelde dingen beleven, maar terugkijkend kunnen we wel stellen dat er veel onwaarheden bovengronds zijn gekomen. En er komt nog veel meer naar buiten aan schokkende zaken!

Inmiddels kunnen alle lezers van dit blog weten hoe het beleid in Rusland in elkaar steekt, wat hun plannen zijn voor nu en in de toekomst en dat ze daar alsmaar proberen een oorlog te voorkomen en de dialoog in alle redelijkheid aan te gaan. De vertaling van de persconferentie van Putin op 14 december is helemaal klaar (60 pagina’s). Het westen zal zich nog harder op gaan stellen en maar moeizaam open staan voor een normale dialoog zonder bommen en kogels af te schieten. Laten we een signaal afgeven dat we dit niet willen en dit veel diplomatieker en menslievender op willen lossen.

Het 500 pagina tellende rapport over de afschuwelijke martelpraktijken van de VS, dat onlangs verschenen is gaat nog flinke gevolgen hebben. En daar zal het niet bij blijven. George Bush Jr. heeft onlangs al een bezoek aan Zwitserland afgezegd, omdat hij zijn arrestatie dan tegemoet kan zien. Dat zal echt vroeg of laat gebeuren.

Dat herinnert mij aan een aantal ‘columns’ uit 2011 en ik ga er hier nu, vanwege het feit dat het bijna kerst is, twee ‘prijsgeven’. Mijn uitgever zal dat hopelijk niet erg vinden! George Bush kwam al meerdere malen voor in mijn boek, dat dit jaar ook op de Amerikaanse en Engelse markt is verschenen. Ik kan zelf daarom beter ook niet naar de VS reizen, want mij wacht daar dan hetzelfde lot als hem waarschijnlijk. Gelukkig was ik dat al niet van plan.

Hier zijn ze, met humor:  ‘Sinterclaus‘  en dan dus ook maar ‘Verlichte kerstgedachte‘, even wat ontspanning in de kerstsfeer!

Ik wens iedereen alvast fijne kerstdagen, hang in there, kerstkaart 2009-defblijf licht geven en lach vooral af en toe om onszelf. Daarom ben ik zelf verzot op columns; de draak steken met wat er allemaal aan gekkigheid gebeurt in de wereld is een uitweg om op een vreedzame manier uiting aan frustratie te geven.

En tot slot, aan alle collega’s van het alternatieve nieuws:  laten we doorgaan met onze inspanningen om de andere kant van het nieuws te brengen zodat het jaar 2015 de geschiedenis ingaat als het jaar van de grote kentering!

 

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van humanity en mogen gepubliceerd en verspreid worden, mits voorzien van bronvermelding

 
8 reacties

Geplaatst door op december 22, 2014 in Column, Dieren, Kerstmis, Opinie

 

Tags: , , , , , , , ,

8 Reacties op “Kerstcolumns en decemberpraat

 1. Maarten

  december 22, 2014 at 10:46 pm

  Die Zwitserse precisie is er dus nog steeds, zijn niet alle Zwitserse koeien klokkenluiders met zo’n bel om hun nek? Het wakker schudden is begonnen. Tijd voor de Sint Bernard die nog even, nadat hij zijn eigen whisky uit het tonnetje om zijn nek heeft genuttigd, balorig een ferm stuk uit de kont van Bush hapt……

  Geliked door 1 persoon

   
 2. gert

  december 23, 2014 at 12:01 am

  ik doe mee…. Prettige kerstdagen en een gezonde en veilige jaarwisseling.

  Like

   
 3. Irma Schogt

  december 23, 2014 at 2:48 pm

  Hallo Irma,

  Wow, wat een superbericht vond ik op jouw site.

  “Historic Speech in Damascus sends Shockwaves around the World” http://www.veteranstoday.com/2014/12/13/historic-speech-in-damascus-sends-shockwaves-around-the-world/comment-page-1/#comments

  Ik vond er niets over op nos.nl, gek hè?

  Groetjes,

  Irma

  Like

   
  • Irma Schiffers

   december 23, 2014 at 8:39 pm

   Ik ken dit bericht. Maar natuurlijk wordt dat niet verspreid. De mainstream media is op dit moment alleen nog maar steeds harder bezig om een oorlog te ontketenen in opdracht van deze maffia-figuren. Keep your eyes (en mind!) open!

   Like

    
 4. Dr. E. Winfried Meier

  december 24, 2014 at 10:39 am

  Hallo Irma,
  Gaarne aandacht voor het onrecht dat Chevron de inwoners van Ecuador aandoet.
  Zie Amazone Watch

  Like

   
 5. nanet

  december 24, 2014 at 2:25 pm

  Hoi irma
  Bedankt voor het afgelopen jaar voor je schrijven en ondersteuning.
  Hart. groet nanet

  Like

   
 6. ezra70

  december 24, 2014 at 11:27 pm

  Irma ik wens je fijne feestdagen en aankomend jaar veel kracht om door te gaan en ons allemaal een beetje meer wijsheid te geven.

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: