RSS

Geopolitiek econoom waarschuwt: Pas op Europa!

10 jan
engelse vlag

ENGLISH

europa vlaggenIk vraag me regelmatig af  – en daarin ben ik vast niet de enige –  wie, of welke groep de handschoen oppakt om de blinde, geldbeluste en harteloze overheden te stoppen met het naar de filistijnen helpen van onze wereld. Hoeveel waarschuwingen moeten er nog komen voordat het te laat is en dat we deze vlaggen halfstok zien hangen? Zijn er nog weldenkende advocaten, juristen, rechters misschien, die ingrijpen en daarmee doen wat ze behoren te doen, namelijk rechtspreken en afstraffen wat illegaal en misdadig is?

Zo hebben we onlangs kennis kunnen nemen van het vreselijke rapport van martelpraktijken in de VS en er gebeurt niets mee. Misdaden tegen de mensheid die op grote schaal worden gepleegd gaan de doofpot in. Zijn we echt weer in de oertijd beland en hebben we geen normen en waarden meer, alleen nog maar als het een ‘klein’ vergrijp van een radeloze door het systeem verdrukte burger betreft, zoals het door geldnood te laat betalen van een verkeersovertreding?  Iets waarvan we onlangs konden zien dat ook de rijdende rechter het helemaal gehad heeft met het CJIB, het incassobureau van de overheid.  Wie heeft de moed om tegen de wandaden van de overheid op te treden? Wie durft er nog openlijk te beweren dat je deze mensen hebt verkozen, zonder je achter je oren te krabben? Maar wat gaan we eraan doen, is dus de vraag!

Peter Koenig, geopolitiek econoom stuurt op 7 januari een niet mis te verstane waarschuwing uit naar Europa. Deze kun je hier in het Engels lezen op de site van Silver Doctors. Voor degenen die moeite hebben met de Engelse taal, zie hieronder de volledige vertaling.

Europa pas op! – WWIII kan voor de derde keer in een eeuw Europa vernietigen!

Washington is vastbesloten tot een oorlog met Rusland. Het is onderdeel van PNAC (Plan for a New American Century) om de wereld over te nemen. Na Rusland is China het volgende land. Dat is het plan.

China is op dit moment, terwijl ik dit schrijf, omsingeld. Het maakt blijkbaar niet uit dat Rusland en China onlangs een pact hebben gesloten, een sterk financieel en militair bondgenootschap – hetgeen moeilijk te overwinnen zal zijn.

Tenzij – en hier is de kern van dit verhaal – tenzij Washington een totale nucleaire oorlog begint, de planeet vernietigt, inclusief zichzelf, maar voornamelijk Europa.

Van de 28 NATO lidstaten, zijn er 26 in Europa, waarvan 12 in Oost-Europa, landen die deel zijn van, of afhankelijk zijn van de voormalige Sovjet Unie. En dit gebeurt ondanks Washington’s belofte ten tijde van de val van de Berlijnse muur, om de NATO oostwaarts niet uit te breiden. Ronduit een leugen tegenover Rusland.

Deze provocatie is verslechterd vandaag door uitbreiding van de US met de NATO bases van Polen en Letland, en door het overwegen van de dringende oproep van Oekraïne – of beter gezegd, de oproep van de door Washington geïnstalleerde Kiev Nazi-knokploeg– voor NATO-bescherming en een zo snel mogelijk toetreden als lid tot de NATO.

Stel je voor, de NATO op de drempel van Moskou. Zou het Kremlin buigen en dit gewoon accepteren? Onwaarschijnlijk!

Met NATO bases in 26 Europese landen – raad eens – wie zullen het logische centrum worden van het volgende oorlogstheater?

Zouden de Obama-hulpjes zich dit niet realiseren? Hebben de vazallen geen hersenen? Of gaan de laffe leiders (ziek) vluchten naar Florida, terwijl hun bevolking tot stof versmelt? Word Wakker, Europa! Word wakker! Mensen van Europa, neem uw eigen land terug van deze neoliberale marionetten; van jullie hersenloze, laffe leiders zonder ruggengraat.

In feite, is het Westen onder leiding van de naakte keizer momenteel bezig met het voeren van oorlog tegen Rusland op meerdere fronten: onophoudelijke anti-Rusland en anti-Poetin propaganda, door de zionistische-Angelsaksische gecontroleerde mainstream-media; met uitrusting en bewapening van de Kiev oorlogsmisdadigers, wat heeft geleid tot minstens 5000 op beestachtige wijze vermoorde inwoners van Donbass, waarvan de meesten burgers, vrouwen en kinderen zijn, en meer dan een miljoen daklozen die naar Rusland zijn gegaan; de CIA creëert valse vlag-operaties, zoals het neerhalen van Malaysian Air MH17 door de luchtmacht uit Kiev, waarbij 298 mensen gedood zijn.

Een salvo van ontelbare economische sancties, welke ondertussen Europa meer raken dan Rusland; en een valuta-oorlog met een vooropgezette val van de roebel, gecombineerd met een georkestreerde val van de olieprijzen door samenzwering met de Saudi clowns voor overproductie; niet alleen een verraad aan Rusland, maar ook aan de economie van anderen die weigeren te buigen voor Washingtons’ dictatuur, zoals Iran en Venezuela.

Rusland neemt dit alles met kalmte op. Vladimir Putin is een uitmuntende schaakmeester, die manoeuvreert bij elke zet van het westen. Naast Ruslands grote deviezenreserves – geschat op het equivalent van bijna een half biljoen dollar – heeft mevrouw Elvira Nabiullina, voorzitter van de Russische Centrale Bank, een valuta swap overeenkomst met China ingevoerd om hun gecombineerde economieën, die samen ongeveer 27% bedragen van de werelds BBP (2014 est US. $ 85 biljoen), tegenover de westerse economische agressie op te stellen.

Een paar dagen geleden is de Russische Centrale Bank begonnen met het terugkopen van de in waarde gekelderde, goedkope roebels met zijn overtollige buitenlandse reserves. roebelsDe Russische munt kreeg 10% alleen op 17 december, de laatste dag van de handel voor het weekend. Met de val van de roebel, waren buitenlandse aandeelhouders van Russische bedrijven, met name in Europa en de VS, bang voor verlies in het kader van het instorten van de roebel.

Ze ontdeden zich van hun aandelen – die Rusland snel heeft gerepatrieerd, waarbij niet alleen de buitenlandse holdings van Rusland terugkeerden in de Russische schatkist, maar ook de dividenden van deze voorraden verzilverd konden worden. Volgens sommige berekeningen (Spiegel Online), verdiende Rusland met deze zet ongeveer 20 miljard dollar.

Het ziet ernaar uit dat de economische en propaganda oorlog is gewonnen door Rusland. Op het westelijke politieke front beginnen de zaken af te brokkelen. De Hongaarse regering, een lid van de EU en van de NAVO, heeft zojuist verklaard een alliantie aan te gaan met Rusland tegen Washington. Turkije, ooit een mededinger naar toetreding tot de EU, walgt van Europa en richt zich in plaats daarvan op het lidmaatschap van de SCO (Shanghai Cooperation Organization). Turkije is strategisch gezien een belangrijk NAVO-lid. Zullen de anderen volgen, als ze meer en meer de kwaadaardigheid en de naaktheid van de keizer zien?

De sluiers vallen. Geleidelijk. Zogenaamde bondgenoten van het rijk zijn al lang op hun hoede. Bang voor ‘sancties’ of nog erger, voor een mogelijke overname door de meedogenloze moordmachine, hebben ze ja geknikt en speelden ze mee. zinkend schipMaar, als ze de implosie zien van het beest, durven ze steeds meer van het schip af te springen.

Europa – wees op uw hoede! Het centrum van de volgende oorlog kan opnieuw Europa worden. Een stervend beest kent geen genade. Het vernietigt liever het universum en zichzelf dan dat ze overlevenden achterlaten. – Tenzij de giftige en dodelijke tentakels kunnen worden verlamd – een eindstation, door economisch isolement; door af te zien van de dollar; door het irrelevant en het achterhaald maken van deze waardeloze munt. Voorgoed.

Europa – Het is nog niet te laat! Uw economische toekomst is gelegen in uw autonomie. In een alliantie van u, Europa, een coalitie van soevereine staten, met het oosten – een alliantie met de veelbelovende nieuwe Silk Road. Mr. Xi Jinping’s aanbod van het afgelopen voorjaar aan mevrouw Merkel ligt nog open. Neoliberaal denken is korte termijn denken. Directe winst voor directe schuld.

Europa, neem de leiding. Breek los uit het Casino-intrige, met de door corrupte schulden geteisterde dollar. Een op nieuwe roebel-yuan gebaseerd monetair systeem is in de maak. De mand kan binnenkort worden uitgebreid door andere BRICS valuta – en, wie weet, misschien met de Euro? – Onze kinderen, kleinkinderen en hun kinderen verdienen een toekomst van vrede, harmonie en welzijn.

—————————————————————————————

Einde vertaling/End of translation

Peter Koenig is econoom en geopolitiek analist. Hij is ook een voormalig staflid van de Wereldbank en werkte over de hele wereld op het gebied van milieu en watervoorraden. Hij schrijft regelmatig voor Global Research, ICH, RT, de Voice of Russia, nu Ria Novosti, De Vineyard of the Saker Blog, en andere internetsites. Hij is de auteur van Implosion – Een economischeThriller over oorlog, vernietiging van het milieu en Corporate Greed – fictie gebaseerd op feiten en op 30 jaar ervaring over de hele wereld met de Wereldbank

————————————————————————————–

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits voorzien van bronvermelding

 
21 reacties

Geplaatst door op januari 10, 2015 in Geopolitiek, Opinie, Politiek

 

Tags: , , , , , , , , ,

21 Reacties op “Geopolitiek econoom waarschuwt: Pas op Europa!

 1. Euro-nee

  januari 10, 2015 at 9:00 pm

  Irma bedankt voor deze bijdrage. Ik ben het er volledig mee eens dat de kans groot is dat Europa door 2 Nobel prijswinnaars voor de vrede dicht bij WW III staat. Volgens velen een complot theorie de NWO aangestuurd door de Bilderberg groep.Is het wel een complot en is de ontknoping niet dichterbij dan we denken. Kort na WW II werd het IMF opgericht om Europa te helpen. De VS bleef militair in vele landen aanwezig. in 1947 werd de Staat Israel opgericht. De situatie deze week bracht me aan het denken. Waarom staat die huichelaar van een Rutte op de Dam te prediken voor pers vrijheid. Schrijven van jou of mij en vele andere onder ons word uit de media verwijderd.
  Zelfs in zogenaamde open-fora zoals Nujij.nl worden sommige niet geplaatst of door EU /CIA trollen afgekraakt. Er mag wel kritiek zijn op de Islam. Niet op de Eu, Euro, Israel, en er mag niet over de NWO of Bilderberg groep gesproken worden, wel over het NWO-2 ( BRICS )
  Maar waarom mag er wel negetief gesproken worden over de Islam, niet over het Zionisme. De staat Israel pleegt eigenlijk al sinds 1967 oorlogs-misdaden. Ieder plan van de VN wordt tegengehouden door de VS met een vetostem.
  Waarom wordt zowel het midden-Oosten als Europa instabiel gemaakt. De afgelopen jaren werd het halve Midden-Oosten ontwricht met als gevolg vele vluchtelingen naar Europa. Als een mens in geestelijke nood is omdat zijn familie het slachtoffer is geworden van bombardementen door de NATO, zijn ze extra gevoelig voor extremistische groepen binnen een Godsdienst. Het is onzin om de hele Islam over een boeg te gooien en de hele Islam te beschuldigen. Dat wordt eigenlijk wel gedaan door het Westen en een gedeelte van de Politiek.
  Politiek is allemaal poppenkast, alleen niet om het publiek te vermaken maar diegenen achter de poppenkast. Joden en het Westen verdrijven de Islam, die naar Europa vlucht, Wie meer weet over de complotten kan ook weten dat De Elite eigenlijk vindt dat er teveel mensen zijn op de Aarde, Ouderen en zieken kosten teveel, dat laat de politiek van VVD eigenlijk ook wel zien.
  Zelfs twijfelachtig of de aanslag van de week wel helemaal echt was. Nu ook een heel vreemd bericht. Zie link.
  http://www.hln.be/hln/nl/32542/Aanslag-Charlie-Hebdo/article/detail/2177840/2015/01/10/Mysterieuze-aftelklok-wat-gebeurt-er-morgen-om-9-uur.dhtml
  Misschien is er wel een groep mensen die Europa en de Islam wil gebruiken om door te stoten naar Rusland en is het voormalige oost-Europa gewoon een springplank voor Amerika. In West Europa zijn vele mensen toch wat neutraler tegen Rusland als de Oost-blokkers en als wij het druk hebben met ISIL aanhangers, kan Amerika gewoon doorgaan.
  Ik raad u aan het geluid uit te zetten, bij het volgende propaganda stuk van de gecontroleerde pers, helaas het commentaar heeft de gecontroleerde pers nog niet onder controle.

  Like

   
 2. Euro-nee

  januari 10, 2015 at 9:08 pm

  Een kleine toevoeging voor het commentaar wel volledig doorschakelen naar volgen op YouTube.

  Like

   
 3. JanmetdePet

  januari 11, 2015 at 7:15 am

  …….Zijn er nog weldenkende advocaten, juristen, rechters misschien, die ingrijpen en daarmee doen wat ze behoren te doen, namelijk rechtspreken en afstraffen wat illegaal en misdadig is?…..
  Wat is makkelijker dan “oude jongens krentenbrood” of zit de handschoen die opgepakt moet worden stevig rond de golfstick.

  Like

   
 4. Adam

  januari 11, 2015 at 4:13 pm

  Goed stuk, sterke tekst, 1 vraag, ik lees : Europa neem de leiding, Europa wees op uw hoede enz. Tegen wie hebben we het eigenlijk? Ik hoop niet tegen de huidige staatshoofden binnen Europa want die willen maar ál te graag en zullen geen enkele boodschap hebben aan jouw woorden. Ik bedoel: niemand wil toch oorlog hier? Maar hoe gaan we dat dan regelen?

  Like

   
  • Euro-nee

   januari 11, 2015 at 5:00 pm

   Ik ben bang dat er een aantal politici zijn met een dubbele agenda. Inderdaad niemand wenst oorlog. Makkelijkst te bereiken door alle wapen fabrieken te sluiten of er een groot hek omheen plaatsen met een zeer strenge bewaking voor het uitvoeren. Indien ieder land stopt met wapens te leveren aan rebellen en ze het uit mogen vechten met een mes in een arena.Ligt de wapen-industrie op zijn kop.
   http://www.martinvrijland.nl/2015/01/05/isis-de-ak-47-en-de-munitie-hoe-zit-dat/
   Persoonlijk denk ik dat we geen keuze hebben tussen WW III of een wereld-wijde revolutie. Zie verder mijn eerste reactie.

   Like

    
 5. martijndegraaf1001

  januari 12, 2015 at 12:45 am

  Mooie blog. Er zijn in ieder geval twee groepen in de wereld die opstaan om een eind te maken aan de huidige gevestigde orde. Een is de Oosterse families die de Red Dragons en de White Dragons heten. Zie het Youtubekanaal van Paradoxman316 en de berichten van Benjamin Fulford. Verder bericht Veterans Today dat een internationale groep oud geheime dienst medewerkers zich heeft georganiseerd om de plannen van de NWO te saboteren.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   januari 12, 2015 at 12:57 am

   Klopt Martijn, gisteren uitgebreid dit interview gehoord met de -nog wat verkouden- ambassador van de Red Dragons. Zo waar wat hij zegt, maar ook de aanmoediging aan ons allen om mensen wakker te schudden, want er gebeurt niets vanzelf. Geen messias, geen buitenaardsen die iets kunnen doen als wij het zelf niet in gang zetten… Gelukkig volg ik ook al deze groepen van de ´alliantie´ Ze hebben daarbij wel ook de steun nodig van een bepaald percentage van het ´nadenkende´ volk.

   Like

    
 6. Euro-nee

  januari 12, 2015 at 3:38 pm

  Beste Irma
  Hierbij een link die ik net tegen kom, Rusland en mogelijke BRICS landen nemen tegen maatregelen.
  http://www.themoscowtimes.com/business/article/russian-paratroopers-to-train-in-20-foreign-countries-this-year/514213.html
  “In the course of the Airborne Troops’ (VDV) international activity, meetings, exchanges and exercises will be held with the armed forces of about 20 countries around the world,” said VDV spokesperson Lt. Colonel Evgeny Meshkov.

  According to Meshkov, the VDV plans to train with special units throughout the former Soviet region, Europe, North Africa, South America and Southeast Asia this year.
  Als dit bericht klopt, staat de hele wereld politiek op z’n kop.

  Like

   
 7. luca; van dinter

  januari 12, 2015 at 4:10 pm

  Complimenten voor je artikel, Irma.
  Het ondersteuningsteam van de Reünie van Vrije Mensen pakt, zoals je je afvroeg in de kop van het artikel, inderdaad de handschoen op. Met een Burgerinitiatief MH-17; met tenminste (maar liever het tienvoudige) verbinden en bundelen we mensen om zodoende “in het hol van de leeuw” (de Tweede Kamer) wat zaken bij de naam te noemen. Uiteraard als er voldoende mensen zijn, die uit hun “comfort zone” komen en dit initiatief ondertekenen en verspreiden.

  http://www.dereunie.info/Brieven/BI1.php

  Like

   
  • gert

   januari 13, 2015 at 12:49 am

   Beste Luca, laat ik eerst zeggen dat ik ieder initiatief welke het wakker schudden bevorder maar ik ben bang dat jouw initiatief weinig helpt, het is daar namelijk oorlog en in oorlogen worden allerlei wapens gebruikt waaronder de BUK. Nog een keer, Het is daar oorlog dus er zijn geen regels Ik vind het bewonderenswaardig hoe ver en hoe diep je je in dat ene detail hebt verdiept. Niets kan worden weerlegt, je hebt precies de juiste bewijzen; Ze zijn de makers/leveranciers van het wapen waarmee de MH17 is neergehaald (onderzoek afwachten) en dat heb je heel goed, werkelijk fenomenaal tot in detail blootgelegd. Ik hoop dat je de positie van het vliegtuig en het gerucht dat erboven een militair vliegtuig vloog welke de MH17 als “schild” gebruikte ook zo in detail zou kunnen vertellen/onderzoeken. Het is daar oorlog, dan zijn er geen regels en dan zijn beide partijen even schuldig. Eerst moeten mensen gaan snappen dat het anders moet maar dat helpt niet voldoende met zo’n initiatief. Je kunt beter je energie steken in bewustmaking want dat ontbreekt er nog steeds aan en als je zo’n tekst kunt opstellen en de feiten kan waarborgen dan kan je ook een verhaal maken wat mensen wakker kan schudden.

   Like

    
 8. DonQuijotte

  januari 12, 2015 at 5:32 pm

   
 9. nanet

  januari 13, 2015 at 8:07 pm

  Hallo irma,anderen
  Ik zou graag willen vertellen wat ik gisteravond/nacht heb gevoeld.Ik was blijkbaar hele verhalen aan mijn zelf aan het vertellen in mijn slaap, ging over Amerika en Duitsland.Wakker worden, wilde niet, ontspannen en weer slapen.Tot dat ik weer wakker werd, weer Amerika en Duitsland in mijn hoofd (ook qua praten tegen mijn zelf blijkbaar) maar nu gevoel van zwanger zijn van die twee landen. Er is iets op handen van die twee landen??? Ik heb geen kinderen. En ik zelf ben 46j. Las net ergens anders dat: Oekraïne in feite het werk was van de VS, hierbij geholpen door Duitsland en de NAVO. Ik had hier voor dat nog niet door/zo gelezen.En het bericht van Gewoon nieuws van Monsanto’s van 13 jan, gaf mijn en naar gevoel in mijn buik toen ik het las. Gaat onze belastings geld daar naar toe????Waarom iets vervangen terwijl het er al is.??Voor sommige kan het uitrol verhaal duidelijk zijn. Maar voor mijn nog niet helemaal.
  Gegroet nanet

  Like

   
 10. Euro-nee

  januari 13, 2015 at 10:18 pm

  Beste Nanet
  Als eerste niets is bewezen. Ik kan je wel mijn mening geven dat lijkt mij echter niet juist, wel heb ik mijn mening eerder vertelt. In dit artikel en het vorige verder kan ik je VT in Syrie aanraden.
  Maar Google eerst op NWO en Bilderberg, bedenk tevens waar Amerika de laatste jaren het regime heeft veranderd.
  http://www.presstv.com/Detail/2015/01/13/392938/US-funding-both-sides-in-Syria
  Een link naar een ander Media site als NOS of RTL.
  Steek eerst je tijd in het zelf opzoeken naar een andere waarheid, niet om vervelend te zijn, maar gewoon dat je, je eigen mening kan vormen. Daarna wil ik je best meer informatie geven. In 2 andere antwoorden staan ook nuttige links.
  De echte waarheid weet ik ook niet, maar hij wordt zeker niet vermeld in de Westerse gecontroleerde pers.

  Like

   
  • nanet

   januari 15, 2015 at 10:56 pm

   Hallo Euro-nee
   Hartelijk dank voor je reactie. Je links zijn in het engels,en dat beheers ik te weinig om het te volgen.Ik volg wel de alternatieve sites.En NOS of RTL volg ik al jaren niet of zo iets als nieuwsuur. Ik krijg alleen zelf het idee ondertussen, dat het (sorry dat ik het zo schrijf) niet echt heel belangrijk is van wie dit of wie dat gedaan heeft of doet. Het is er, en het is er. Het dient zijn doel helaas (blijkbaar) En nee het gaat niet goed. Alles is te manupuleren tegenwoordig ook you tubefilms,of wat dan ook. Regels en wetten kunnen blijkbaar geschonden worden. Maar tot hoever gaan zij en tot hoever laten we hun gaan en wat je zelf schreef wat is waarheid,dat zullen we blijkbaar zelf opnieuw mogen uitvinden. Voor ieder zich zelf, wat voor relegie dan ook. En hoe gaan we er mee om. Dat is voor mijn de uitrol die niet duidelijk is

   Like

    
 11. Pastoor Geudens

  januari 21, 2015 at 5:20 pm

  Dit is op 2012-2019: de grote verdrukking herblogden reageerde:
  Dank je Irma voor dit artikel! – Quote: “Washington is vastbesloten tot een oorlog met Rusland. Het is onderdeel van PNAC (Plan for a New American Century) om de wereld over te nemen. Na Rusland is China het volgende land. Dat is het plan.”

  Like

   
 12. Euro-nee

  april 17, 2015 at 3:34 pm

  Kennelijk een Nederlandse weblogger.

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: