RSS

Fidel Castro: ´Ik vertrouw VS niet!´

29 jan
engelse vlag

ENG

Castro verbreekt de stilte over Cuba-Amerika verzoening

fidelcastro“Ik heb geen vertrouwen in het beleid van de Verenigde Staten … maar dit betekent niet dat ik een ´pacific´ oplossing voor de conflicten verwerp. ” De iconische voormalige Cubaanse leider Fidel Castro heeft gereageerd op de beweging voor een herstel van de Cubaans-Amerikaanse banden.

Dit is de eerste keer dat de revolutionaire ex-president in het openbaar heeft gesproken sinds 17 december over het Amerikaanse initiatief voor een historische verzoening tussen de twee naties. De reacties komen ook direct na het voorstel van het Obama Congress om het vijftigjarige Cubaanse embargo op te heffen en de toekenning van het State-department om de komende zes maanden de status van Cuba op de terreurlijst te herzien.

In een eerdere historische toenadering werd Cuba verrast toen Obama instemde met de vrijlating van 53 van haar gevangenen eerder in januari, op een paar na die achter de tralies zijn gebleven.

De 88 jaar oude Castro heeft geen vertrouwen in de VS, “noch heb ik enige woorden met hen gewisseld” schreef hij in een brief aan de studenten federatie aan de Universiteit van Havana, welke is gepubliceerd in de ‘Granma’, de krant van de communistische partij.

Echter, “het betekent niet dat ik een pacifische resolutie met betrekking tot de conflicten verwerp,” zegt Castro verder. “We zullen altijd de samenwerking en vriendschap blijven verdedigen met alle mensen van de wereld, met inbegrip van onze politieke tegenstanders.”

Niet iedereen in Washington was tevreden over Obama’s handreiking naar het Cubaanse volk. De Republikeinen John McCain, Lindsay Graham en Jeb Bush gebruikten harde woorden. Vooral als het ging om de opening van een ambassade in Havana.

In een gezamenlijke verklaring van McCain en Graham heet het nieuwe initiatief een “beloning van autocratische dictators, misdadigers en tegenstanders, die Amerika’s invloed in de wereld zal minimaliseren.” Ze geloven ook dat “Amerika en de waarden waar het land voor staat op de terugtocht is en op weg is naar verval.”

Projectie-mechanismen zijn de Amerikanen niet vreemd, want de pot verwijt hier weer eens de ketel. Er wordt door deze ‘figuren’ gezwegen over hun eigen misdadige aanvallen van alle landen die zich niet conformeren aan hun eigen agressieve beleid. Zie de feiten nog maar eens op een rijtje in mijn eerdere artikel.

De verklaring van Castro ten aanzien van de Verenigde Staten komt ook twee weken nadat de voormalige communistische leider een brief schreef aan voetbal icoon Diego Maradona. Dit leidde tot het eind aan de geruchten van de afgelopen drie maanden, waarin vermoed werd dat de voormalige leider was overleden. Castro werd onttrokken aan het publieke oog gedurende deze periode, hetgeen de geruchten versterkte.

De revolutionair werd gedwongen om af te treden uit zijn functie als president en de teugels over te geven aan zijn broer Raul, toen hij ernstig ziek werd in 2006.

Hoewel Castro verzoenende woorden sprak over de relatie met de VS, heeft de voormalige president nog steeds niet zijn mening geuit over het besluit van zijn jongere broer om zich te verzoenen met Cuba’s eeuwenoude vijand – hetzelfde land dat vele malen geprobeerd heeft Fidel te vermoorden; hetgeen een wereld record is.

“De President van Cuba heeft maatregelen genomen binnen zijn gezag en de bevoegdheden die hem zijn toegekend door de Nationale Vergadering, en de Communistische Partij van Cuba,” als we Fidel’s afgewogen woorden lezen.

Bron: RT News

Het westen kan zich steeds meer voorbereiden op weerstand van andere landen in de hele wereld. Zo lezen we ook dat de Griekse regering zich heeft uitgesproken tegen de verklaring van de EU partners die Rusland verantwoordelijk houden voor het het bloedbad in Mariupol waarbij dertig mensen om het leven kwamen. Hongarije, Slowakije en Oostenrijk hadden eerder al soortgelijke bezwaren geuit.

En dan hebben we in de alternatieve nieuwsmedia al eerder kunnen lezen over IJsland, het land waar bankiers de cel in gaan en belastingbetalers een deel van hun schulden zien kwijtgescholden.

Engeland laat ook binnen de Europese Commissie vaak zijn tanden zien, en niet alleen bij monde van Nigel Farrage van de UKIP, maar ook Godfrey Bloom van de EFD Group (Europe of Freedom and Democracy) kan in één minuut zeggen waar het op staat. Hoe onder andere Europa zijn bevolking afknijpt en belazert zie je in dit korte, verhelderende statement!

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits voorzien van bronvermelding

 
13 reacties

Geplaatst door op januari 29, 2015 in Politiek

 

Tags: , , ,

13 Reacties op “Fidel Castro: ´Ik vertrouw VS niet!´

 1. Bert

  januari 29, 2015 at 6:43 pm

  Net in Cuba geweest en gezien hoe de Westerse propaganda haaks staat op de werkelijke situatie. Het land is, doordat het kapot geboycot wordt door de USA , arm. Ik denk ook dat Cuba uiterste voorzichtigheid moet betrachten in een eventuele toenadering tot Amerika.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   januari 29, 2015 at 6:47 pm

   Bert, dank je voor dit commentaar. Ze zullen ook wel voorzichtig zijn; wederom spelen hier belangen!

   Like

    
 2. JanmetdePet

  januari 29, 2015 at 7:06 pm

  Overal zie je in de wereld dat een beperkt aantal mensen de mond open doet (en durven open te doen). Dat is een handje vol … de rest begrijpt het nog niet of denkt “het zal mijn tijd wel duren”. Er komen generaties na u!!

  Like

   
  • Irma Schiffers

   januari 29, 2015 at 7:09 pm

   Vaak denk ik ook dat ik te vroeg geboren ben ;-) Maar het zal z’n reden wel hebben dat we hier NU rondlopen. Hoop die snel te vinden

   Like

    
 3. Euro-nee

  januari 29, 2015 at 10:48 pm

  Ik denk dat je geen enkele regering kan vertrouwen. Als ieder land voor vrede is, dan is de makkelijkste weg, geen wapens leveren.
  De volgende link heeft daar dan ook mee te maken,in hoeverrre hij betrouwbaar is weet ik niet.
  Het is namelijk niet echt makkelijk schepen te leveren dat aan een binnenzee ligt.
  Maar het toont wel aan dat er alles aan gedaan wordt om winst te maken.
  Terwijl de EU probeert Armenië binnen te halen, overigens tegen mijn wens. En Rusland betrekkingen heeft met Azerbeidzjan. In ieder geval zoals uit de link ook blijkt zijn beide landen niet echt blij met elkaar.
  Toch probeert Damen Shipyards daar even zaken te doen door wapens te verkopen,volgens de link.
  http://broekstukken.blogspot.nl/2015/01/damen-wil-schepen-leveren-aan.html

  Nog een andere link met een aardig propaganda gehalte.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3839149/2015/01/28/De-schadelijke-informatiemachine-van-Poetin.dhtml
  Een link die ik graag met anderen zou willen delen, maar veel meer waarheid inzit.

  http://www.hetvrijenieuws.nl/het-grote-plan-deel-iii-de-hele-wereld-in-oorlog/

  Like

   
 4. Euro-nee

  januari 30, 2015 at 1:51 am

  Off-topic
  Maar over de NOS uitzending 20:00 de vreemde zaak.
  Het zag er allemaal vreemd uit, via andere web-blog vernomen dus niet officieel.
  Dat de jongen zijn ouders heeft verloren met vlucht MH-17, dus mogelijk niet een False-flag. Hoewel het daar wel op lijkt, maar mogelijk eerder iemand die zijn verhaal wou doen over de afhandeling van vlucht MH-17.
  Dus een zwijgende pers of overheid heeft ook z’n gevolgen.
  Bron.
  http://www.nujij.nl/algemeen/wapen-indringer-nos-was-nep.31014894.lynkx
  en andere berichten over dezelfde zaak. De reacties zijn belangrijker als de boodschap.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   januari 30, 2015 at 2:04 am

   Zijn ouders leven nog. En dat hij een verhaal wilde doen over zaken die in de wereld spelen is duidelijk, en ook wel heel begrijpelijk gezien de idiote uit de hand lopende propaganda en wreedheden die door de politiek (wereld van het geld) worden veroorzaakt. De manier waarop hij dat doet is niet zo fraai en ook niet zo handig denk ik. Zit verder volgens mij niet veel kwaad in die man, maar als hij (wat ik zeer sterk voel) onderdeel ‘meent te zijn’ van de groep Anonymous, handelt hij vreemd genoeg in zijn eentje op het eerste gezicht. Wel zou het een signaal moeten zijn naar (opnieuw) de overheid dat er iets moet veranderen in de maatschappij en daarmee in de wereld. Ik vrees met grote vrezen dat de overheid (Opstelten) dit gaat aangrijpen om hun agenda nog sterker uit te rollen en er een flink propaganda-slaatje uit gaat slaan. Maar zoals ik ook al eens eerder schreef, de geest is uit de fles en dat zullen ze echt gaan merken!

   Like

    
   • Euro-nee

    januari 30, 2015 at 2:45 am

    Beste Irma
    Je hebt gelijk zijn verpleegende ouders leven nog. Hij schijnt geadopteerd te zijn. En volgens niet informele bronnen, zijn zijn natuurlijke ouders overleden met de ramp.
    Ik ben het met je eens hij doet het niet handig, anderzijds als het waar is. Kan ik me ook voor stellen dat als je strijdt tegen het Groot kapitaal zoals hij zei, dat je radeloos wordt.
    Ik geloof ook niet dat hij handelde met kwaad in z’n zin. Meer uit wanhoop en frustatie.
    Anonymous handelt altijd met het bekende masker, wie weet is hij verstrikt geraakt in de propaganda of anti-propaganda.
    Persoonlijk dacht ik zelf gelijk aan een False-Flag situatie. Dus daarom wou ik de informatie delen, je web-blog wordt door velen gelezen.
    Maar met alle wetten ter voorbereiding tegen terrorisme, zal dit zeker misbruikt worden om vrijheid van mening te beperken.
    Mijn mening of die van jou, wordt niet door iedereen gewaardeerd. Mijn FB zal ook zeker geen advertentie zijn voor een Amerikaans bedrijf.
    Je hebt gelijk, de geest is uit de fles en dat Dhr. Putin verder is met BRICS maakt NATO of de G6 + Europa angstig. Het ziet ernaar uit dat ook Iran zich zal aansluiten. De halve wereld is in beweging om de beste deal te sluiten. Er zal zeker een tweedeling ontstaan tenzij hij met geweld tot een NWO wordt gebracht. Wat niet de problemen zal oplossen, de wapen-industrie heeft een vijand nodig. En dat is eigenlijk het probleem van de hele wereld. Zit een kern van waarheid in, dat je misschien te vroeg geboren bent, indien een buiten-aardse macht de Aarde zou bedreigen. Dan kan de Aarde samenwerken, maar tot die tijd heb ik weinig hoop.
    Indien de jongen uit frustatie heeft gehandeld, moet er inderdaad veel veranderen.
    Dat gemeentes nu zelf kunnen beslissen hoe om te gaan met een probleem geval, om alles even samen te vatten maakt het niet makkelijker.

    Like

     
 5. Euro-nee

  januari 30, 2015 at 3:07 am


  Zeker niet iemand van Anonymous, maar kennelijk wel iemand die wat wil vertellen.

  Like

   
 6. Gerrit Tienkamp

  januari 30, 2015 at 11:28 am

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

   
 7. Jan Johan

  februari 26, 2015 at 6:30 am

  Fidel Castro heeft natuurlijk gelijk. De VS is niet te vertrouwen, net als alle andere westerse regeringen.

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: