RSS

Jaws in de Europese Oceaan

28 feb

Jaws in de Europese oceaanEen aantal weken geleden schreef ik over die schitterende protestsong, gezongen door Judith Jobse en uitgevoerd met haar band Déva Dyne, met de nog altijd actuele tekst en titel ‘Fools rule the world’.

Afgelopen week was Judith een uur te gast in een radioprogramma bij collega Johan Oldenkamp van Pateo.nl, en daar vertelde ze onder andere hoe ze haar platencontract kwijt raakte door een ander geluid te laten horen dan men van haar gewend was.

Zo gaat dat helaas nog steeds vaak met mensen die de waarheid zoeken en willen uitdragen. Of misschien moeten we zeggen dat het zo ‘ging’, want steeds meer mensen komen momenteel aan het eind van deze doodlopende weg en zien hun kans schoon om zich radicaal om te draaien en een nieuw eigen pad te creëren dat veel meer vreugde schept dan die idiote ‘real life-computergames’ die de omroepen uitzenden onder de noemer van nieuws en actualiteiten. En waar je onderhand echt van door de bank zakt, met of zonder zak chips!

De vraag is dan ook niet meer óf we naar de haaien gaan, maar vooral wannéér!

Over haaien gesproken. Ik hoorde eens van iemand die wetenschappelijk onderzoek doet naar het fenomeen ‘hypnose’, dat wanneer je een haai direct onder zijn neus aait, dat hij dan spontaan gehypnotiseerd is. Zo kunnen ze dan waarschijnlijk gemakkelijker een medische ingreep plegen bij zo’n visje, dit keer zonder tussenkomst van Big Pharma. Die hebben hun zakken al genoeg gevuld.

Ik geloof trouwens niet dat ik daar een poging toe moet doen als ik eens per ongeluk zo’n vinnig lijf tegemoet zwem. Ik zou denk ik van de zenuwen spontaan in zijn linker neusgat prikken en dan sterf ik eenzaam in het vruchtwater van moeder aarde als een eenhapscracker die het armzalige idee had om een haai onder zijn neus te kriebelen. Een weinig heroïsch einde.

Ik zou dat overigens wel eens bij Mark Rutte willen proberen, om te kijken of dat bij hem ook werkt. Tenslotte weet hij ook heel goed hoe hij agressief overal zijn tanden in moet zetten, zelfs in een bepaalde soort steen, al heeft hij dat harde kreng nog niet gevonden! Of beter gezegd: alweer begraven. Ik zou dan, wanneer hij eenmaal op de grond ligt, een eindeloze hypnotiserende mantra in Mark z’n oor fluisteren om hem alvast een beetje te deprogrammeren:

Ineens voel ik dat het raak is
Ik hou van Yanis Varoufakis!
Ook al staat ie bij ons in ‘t krijt
Hji leert mij over sociaal beleid
dat van nu af aan mijn taak is

HypnosOf kunnen we dat kunstje beter overlaten aan diegene wiens voorvaderen de ‘hypnosis’ hebben vernoemd naar Hypnos, de Griekse God van de slaap. Want Yanis is zelf wel behoorlijk wakker en hij is derhalve zéker in staat om Mark te vloeren door hem een oneliner ‘onder zijn neus’ te wrijven voordat hij gebeten wordt: ‘Mark, de Grieken hebben jullie een rad voor ogen gedraaid, en in Griekenland noemen we dat tegenwoordig een ‘Lening-rad.’

Hij mag er dan zelfs ‘op z’n Grieks’ even naast prikken, want Mark zeilt vanzelf in coma!

That reminds me…
‘Fools rule the world…’

Luister zelf maar even naar Judith Jobse!

 

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits voorzien van bronvermelding

 

 
9 reacties

Geplaatst door op februari 28, 2015 in Column, Opinie, Politiek

 

Tags: , , , , , , ,

9 Reacties op “Jaws in de Europese Oceaan

 1. JanmetdePet

  februari 28, 2015 at 4:01 pm

  “Fools rule the world”, terecht denk ik zo maar. MAAR…
  what do the no fools? Achterover zitten en denken aan de Beatles song
  ‘ Let it be , let it be.? Zo komen we niet verder mensen!

  Like

   
 2. Ilse

  maart 1, 2015 at 9:47 am

  Ik lach me rot Irma. Je kon op je vingers natellen dat de Grieken liever niet terug willen betalen.
  Met volle overtuiging was gezegd dat elke cent terug zou komen en even later dacht ie WEG WEZEN. Je weet wel wie ik bedoel.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   maart 1, 2015 at 11:57 am

   Ja mooi he? Intelligente man, die net als Poetin alles doorziet (verleden, heden en toekomst) en zich tegen de New World Order aan het verzetten is. Hij weet dat Rusland zijn land volledig ondersteunt en gaat ondersteunen, dus hij wacht even wat en wanneer er gaat gebeuren want ze hebben nog even de tijd. Schitterend spel…. Dat is de zeer intelligente -want wel met een hart- tegenbeweging, en die wordt groter en groter (zie ook andere reactie) Vermakelijk soms, als het maar niet zo verschrikkelijk loodzwaar zou zijn af en toe!

   Like

    
 3. Ilse

  maart 1, 2015 at 9:58 am

  Wat Judith Jobse betreft waar blijft vrijheid van meningsuiting? Hypocrieten all over the world.
  Mooi nummer trouwens.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   maart 1, 2015 at 11:53 am

   Ja inderdaad. De muziekbiz’, alle media, politiek, banken, farmaceutische industrie, voedingsindustrie, de militaire wereld is al een tijdje allemaal van één kliek en de lagen die ‘daaronder’ zitten zijn inderdaad allemaal corrupt en hypocriet. En daarom zitten we met dit huidige grote probleem. Aangezien 99% niet bij die ‘figuren’ hoort is het doodgewoon een kwestie van opstaan, niet meer meedoen aan het systeem. En tja… Onbegrijpelijk toch? Allemaal angst om het oude, vertrouwde, zogenaamde kennis etc. los te laten…..

   Like

    
 4. apollosolaris

  maart 2, 2015 at 9:31 am

  Over haaien en regelrechte irritaties gesroken….http://www.buijsadvies.nl/wp-content/uploads/2013/08/IMAG06891-e1375346843399.jpg

  Like

   
  • Irma Schiffers

   maart 2, 2015 at 10:05 am

   Haha, ja naar de haaien was het toch? Ik zit nu (nog steeds want ik word een beetje ‘tegengewerkt’ merk ik) aan een Italiaanse documentaire te werken voor vertaling en ondertiteling, hoop ‘m echt vandaag af te hebben. Over chemtrails en ook zogenaamde heffingen van belastingen voor opwarming van de aarde- wat niet waar is – en daarmee kunnen zij ons weer besproeien tot we erbij neervallen… Men vindt het echt allemaal maar normaal geloof ik….

   Like

    
 5. Caesar Lion Cachet

  april 19, 2015 at 9:46 am

  LS…

  John Lennon moest er aan geloven omdat hij zijn MBE over het hek van het Buckinham Palace had gekeild en verklaarde dat de muziekindustrie gerund werd door lunaticks. Afgelopen zaterdag een uitzending gezien van de oude Beach Boys die verdacht goed klonk. Leuk, leuk tot het wel erg begon op te vallen dat een van de lead singers bijna op lachwekkende wijze constant het publiek bewerkte met satanische handsignalen.

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: