RSS

Gloort er hoop aan de horizon door Griekenland?

14 apr
engelse vlag

ENG

Griekenland-euro-578Er wordt veel geschreven over Griekenland en ook daarover staan de door de media uitgestuurde feiten soms haaks op elkaar.

Trouw schreef afgelopen week dat Griekenland 279 miljard euro van Duitsland wil ontvangen vanwege nazimisdaden ter compensatie voor alle -emotionele- schade die in de Tweede Wereldoorlog is geleden. Dat meldde de Griekse onderminister van Financiën Dimitris Mardas vorige week maandag in het Griekse parlement. Daar horen we nu even niets meer over.

Dan lezen we op nu.nl dat Griekenland op 7 april bij Rusland zal aankloppen om te praten over o.a. de export van levensmiddelen. Diezelfde site schrijft op  woensdag dat premier Alexis Tsipras Rusland woensdag niet om economische hulp heeft gevraagd, maar dat Rusland mogelijk kredieten kan verstrekken voor enkele gezamenlijke projecten met Griekenland in de toekomst. Volgens Poetin zal Griekenland de kredieten terugbetalen met de winst die met de projecten wordt gemaakt. De Russische president noemde geen bijzonderheden, maar zegt wel dat hij gedetailleerd daarover met Tsipras heeft gesproken. Rusland heeft volgens de president ook belangstelling voor bedrijven die de Griekse regering onder druk van de andere landen van de eurogroep gaat privatiseren.

Elsevier schrijft zojuist dat Griekenland de voorbereiding op wanbetaling en faillissement ontkent. Dit volgens een woordvoerder van de Grieken nadat de Britse Financial times eerder vandaag berichtte dat Griekenland zich voorbereidt op een faillissement.

Hoe het ook zij, ze voeren hun eigen beleid en zoals ik al eerder schreef en liet zien in een vertaalde en NL-ondertitelde video met een presentatie van Yanis Varoufakis, zijn ze niet bepaald blij met het beleid van de Europese Unie. Die visie is waarschijnlijk niet ineens veranderd.

We zullen nog steeds moeten afwachten of Griekenland inderdaad straks een voortrekkersrol gaat spelen in de wereldwijde verandering, naast de ontwikkelingen die spelen met de Chinese investeringsbank.  Er is veel in beweging.

Paul_Craig_RobertsDe Amerikaanse Dr. Paul Craig Roberts schrijft dat de hoop wat hem betreft uit Griekenland komt in een zojuist uitgegeven artikel met de titel ‘Hope on the Horizon and It Comes from Greece’.  Dit heb ik even in z’n geheel vertaald en hieronder geplaatst.

PCR: Washington vormt in zijn arrogantie om zichzelf te zien als onmisbaar”, een voortdurende bedreiging voor het leven van honderden miljoenen mensen. Het buitengewone aantal doden dat Washington heeft veroorzaakt in de 21e eeuw- “De Amerikaanse eeuw-is afgedaan als bijkomende schade” in de “oorlog tegen het terrorisme.

De oorlog tegen het terrorisme is bedrog. Het is een creatie van de kwaadaardige neoconservatieven die Washington’s wereld- overheersing en de Israëlische hegemonie van de Nijl tot de Eufraat gepland hebben. De rest van de mensheid heeft zich gerealiseerd dat Washington’s drive voor de wereldoverheersing betekent dat het hele menselijke ras zal worden weggezet als ‘bijkomende schade‘, zoals Washington zich als uitzonderlijk en onmisbaar land” heeft gemanifesteerd, het land waarvan de wil  boven de rechtsstaat staat en terwijl deze verworpen moraal geen bestaansrecht heeft.

De grimmige realiteit is dat Amerika, welke tijdens de Koude Oorlog de ‘White Hat’ droeg, nu de Black Hat draagt, en Rusland en China hebben de Black Hat voor de White Hat verhandeld. De hoop voor de mensheid bevindt zich niet langer in het Westen, die met een gemilitariseerde Gestapo oorlog voeren tegen hun eigen burgers en de wereld is binnengedrongen. 

Agressie is het kenmerk van de 21e eeuw met betrekking tot Washington en haar gevangen genomen Europese vazalstaten. Er is niet één 21e eeuwsejaar zonder slachting van onschuldigen door zijn “westerse beschaving.
 
In dit interview met Eric King  spreek ik de hoop uit dat hopelijk de weerzin het overneemt bij de plundering van Zuid-Europa door een collega-lid van de EU en de Amerikaanse hedge fondsen. Als Zuid-Europeanen de intelligentie hebben om te begrijpen dat de financiële belangen van New York en Duitsland hen heeft doen besluiten om de vooruitzichten van de Zuid-Europeanen te vernietigen omwille van de winsten van de Amerikaanse en Noord-Europese financiële belangen, de Europese volkeren die gehersenspoeld zijn met grote glorieuze vooruitzichten door het lidmaatschap van de EU, zou men zich het verraad dat werd toegepast realiseren evenals het uitbuitende systeem dat bekend staat als de Europese Unieeen systeem dat is ontworpen om de soevereiniteit van de Europese naties te vernietigen.

Een krachtig Rusland staat daar als alternatief. Evenals China. Als de Griekse regering het besef hebben om in verzet te gaan tegen degenen die vastbesloten zijn om Griekenland te exploiteren, zullen Italië en Spanje snel volgen. Rusland en China staan  met open armen te wachten, en in tegenstelling tot de westerse regeringen zijn Rusland en China niet failliet.

Zonder Zuid-Europa is de NATO is een non-vereniging. De Brzezinski- en neocon-doctrines van Washington dat ze Eurazië beheersen zullen op niets uitlopen. Zonder NATO klinkt Washington’s zogenaamde ‘spreken namens de wereld gemeenschap,’ voor de westerlingen als holle woorden.

We moeten bidden voor het leven. Tenzij Washington kan worden geïsoleerd, heeft het leven op aarde zwakke vooruitzichten.

Source: © Paul Craig Roberts  (Vertaling/translation: Irma Schiffers)

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen gerepubliceerd worden mits voorzien van bronvermelding

 
 

Tags: , , , ,

15 Reacties op “Gloort er hoop aan de horizon door Griekenland?

 1. Euro-nee

  april 14, 2015 at 3:41 am

  Beste Irma en anderen.

  Ik reageer even kort,omdat ik het druk heb. Het is opvallend stil in alle Mainstream media.
  Vanuit bronnen die ik heb gelezen zit de ECB, de EU inderdaad in een heel lastig pakket.

  De ECB staat onder druk, het IMF, de NATO, eigenlijk zelfs de VN op dit moment.

  BRICS en de AIIB zijn gevaarlijke tegenstanders geworden voor het IMF. Zowel economisch als op militair gebied. Amerika heeft zijn volk achter gelaten in Jemen. Het is weg gehaalt door de Russen.

  Ik heb geloof ik wel 100 links verzameld, in de laatste 2 a 3 weken. Wat niet is vermeld in de Media. Ik krijg ze via verschillende media. In het Nederlands kom ik nog weinig bruikbare informatie tegen. Dus het is in het Engels, Duits en Russisch.

  @ Gert vroeg om links, maar soms weet ik niet onder welk onderwerp ze te plaatsen, soms gebruik ik je artikel Rollercoaster maar. Het verzamelen, lezen en andere bezigheden kost me eigenlijk teveel tijd om de links te voorzien van een omschrijving. Gewoon een hele korte in het Nederlands en Engels.

  De propaganda en anti-propaganda oorlog is op dit moment zo groot, dat je eigenlijk niet meer weet wat de waarheid is. Ik zie media stilte ook als een vorm van propaganda of anti-propaganda.

  Uit jouw verhaal blijkt dat er heel wat gaande is. Net als uit andere artikelen. De links die ik heb, verklaren dat ook allemaal. Zoals je eerder schreef. Sommige dingen zullen in een stroomversnelling gaan plaats vinden. Zoals uit dit artikel blijkt, mogelijk staat de EU op knallen. Mogelijk het IMF ook, er speelt zoveel de laatste weken. Dat het bijna niet meer is bij te houden.

  Heb je interesse in iedere week een lijst met links naar alternatieve media, wereldwijd. Over diversen artikelen. Indien je daar belangstelling voor heb. Is er iemand die kan helpen met een hele korte omscrijving in het Nederlands en Engels. Van mij mag de lijst gewoon geplaats worden onder jouw naam, maakt me niet uit. Iedereen bepaalt maar zijn eigen waarheid uit die links. Maar ik ben tegen Media stilte of gecontroleerde Media.

  Bedankt voor al je inzet, niet alleen dit artikel maar ook de laatste.

  Like

   
  • gert

   april 15, 2015 at 9:41 pm

   Beste Euro-nee, ik heb ooit eens een samenvatting geschreven van wat ik denk dat er aan de hand is; In de afgelopen 15 jaar heb ik eigenlijk alleen maar bevestigingen gezien van wat ik geschreven had MAAR het gaat uiteindelijk om de (meestal niet zo goed zichtbare) details. Om die goed in kaart te brengen en om te kijken hoe ik die in mijn verhaal kan passen wil ik zoveel mogelijk (toegespitste) informatie hebben. Daarvoor vroeg ik om links. Je hebt me bedolven onder links, ben eigenlijk nog bezig alle info te bekijken. Dank daarvoor. … Twee weken geleden werd ik opmerkzaam gemaakt op het boek The Money Mafia van Paul T. Hellyer. Omdat het boek niet of nauwelijks (niet dus) verkrijgbaar is heb ik het Ebook aangeschaft en nu al, na nog geen 10 % te hebben gelezen, (en nu word de taal een beetje grof maar ik wil het te graag benadrukken…!!!) ben ik geil als boter van die info….(niets met sex vandoen), de laatste keer dat ik die opwinding voelde was toen ik Irma’s vertaling van Poetin’s toespraak las. Ieder woord, iedere regel, is een bevestiging van wat ik jaren geleden al wist en dat voelt GOED!!!
   Terug naar de links, want dat is waarom ik reageer,
   Voor mij waren de afgelopen jaren een zoektocht naar het Wie, Waarom en Hoe,
   het Hoe, zoals in veel van je links goed gedocumenteerd wordt, is, begrijp me niet verkeerd, eigenlijk op dit moment niet zo’n prioriteit dus dat is de reden dat ik er nog wel eens een oversla.
   Het Hoe wordt namelijk bewerkstelligd door infiltratie, destabilisatie, subversieve aktiviteiten en geweld. Dat was niet alleen mij maar ook anderen al meer dan 10 jaar geleden bekend. Dit is ondertussen ook bijna allemaal openbaar bekend (niet in de Media). Die situatie in Oekraine is een spiegelvoorbeeld van vele andere in het verleden. Je zou denken dat als er mensenlevens te betreuren zijn, zoals bij een vliegramp, dat er dan achteraf een gedegen onderzoek zou komen om zoiets in de toekomst te voorkomen. Helaas zijn de tientallen brandhaarden in de wereld het pijnlijke voorbeeld dat het heel erg mis is en dat dat door menselijk handelen is; Dat is een misdrijf tegen de mensheid maar daar wordt nog helemaal niet over gepraat.
   Nu ga ik me weer verdiepen in mijn Ebook The Money Mafia van Paul T. Hellyer. Het lijkt wel een drug om het te lezen. Alle Wie’s staan erin, heerlijk

   Like

    
 2. Irma Schiffers

  april 14, 2015 at 4:46 am

  @Euro-nee, los van het feit dat ik je een email heb gestuurd (zie je mail) heb ik een pagina aangemaakt waar je links onder kunt neerzetten die je tegenkomt. Dat lijkt me een handige plek om ‘off-topics’ kwijt te kunnen, ook al stoort het me persoonlijk niet dat die onder sommige andere artikelen terechtkomen. Maar als je er zoveel hebt, ga alsjeblieft je gang op deze pagina:

  Like

   
  • Euro-nee

   april 14, 2015 at 11:24 am

   Beste Irma

   Ik heb je mail gelezen, bedankt voor dat.
   Ik hou het hier even kort, zal je later antwoorden in Mail. Ik zie er wel wat in.
   Ik heb even een link geplaatst onder je aanvulling je site. Heb je een link ?

   Like

    
   • Irma Schiffers

    april 14, 2015 at 11:28 am

    Ja prima! Kijken of dat gaat werken. Iedereen kan daar van alles kwijt, lijkt me goed!

    Like

     
 3. Johan Bosman (werktuigkundige)

  april 14, 2015 at 5:01 am

  De zieltogende Dollar (Pond, Euro) kan alleen nog maar met militaire afpersing en gappen overeind worden gehouden. En onze naar mooie baantjes en makkelijk geld hakende kabinetsleden willen hun vriendjes van de NATO daar wel graag bij helpen. Er is geen enkel verschil met de soldaten die destijds voor Hitler vochten en de soldaten die nu voor één van de vele aanvalsoorlogen van Obama vechten. Er is ook geen enkel verschil met de oorlogspropaganda van de NAZI’s en de huidige oorlogspropaganda van de NATO.

  Onze kabinetsleden zijn net zo gluiperig als het uitgeplunderde volk dat zij veinzen te vertegenwoordigen. En straks weer allemaal op 5 mei de amerikaanse bezetting van 1945 vieren. Wát een volk!

  Like

   
  • Irma Schiffers

   april 14, 2015 at 5:04 am

   Ja Johan, ik word daar ook niet echt vrolijk van. Er moet blijkbaar echt iets gebeuren wil de kritieke massa op gaan staan..! De geschiedenis herschrijft zichzelf, althans die geschiedenis die wij altijd hebben moeten ‘geloven’!

   Like

    
 4. Johan Bosman (werktuigkundige)

  april 14, 2015 at 5:28 am

  Men vergisse zich niet: we worden allemaal opnieuw een crisis ingesleept die geschiedenis gaat maken, een crisis waar over honderd jaar nog zal worden gesproken. Grimmiger dan oktober 1929 ligt opnieuw vóór ons. En die crisis duurde meer dan twintig jaren. De ENIGE oorzaak is steeds opnieuw gelegen in het feit dat onze bestuurders niet wensen te voldoen aan de eisen die het gebruik van gezond geld nu eenmaal aan zichzelf stelt: géén rente en geen onzinnige (want economie-ontwrichtende) ophopingen.

  Echt mensen, dit is de ENIGE oorzaak van alle viezigheid die de graaiende punkers in het Haagse over de nederlandse samenleving uitkotsen. Onze politici háten democratie en vrijheid. Daarom lopen hun monden er van over. Het nergens door gedekte fiat-geld zèlf is tot een modern imperium gekomen. En imperia leven altijd van gappen bij buren die ze aankunnen.

  Like

   
 5. Johan Bosman (werktuigkundige)

  april 14, 2015 at 6:14 am

  Ook aan de “hulppaketten voor de Grieken” mag voorlopig geen eind komen. Vanzelfsprekend krijgen die Grieken zelf geen Euro te zien want met de gigantische bedragen aan bijeengeharkt gemeenschapsgeld wordt steeds de rente op de staatsleningen van Griekenland betaald. Het geld verdwijnt dus in de zakken van de bankiers. En dat zijn de institutionele beleggers. We zien de bijeengeharkte tientallen miljarden aan gemeenschapsgeld nu allemaal terug in de mooie beursnoteringen terwijl de economie langzaam inzakt. Hoe is het toch mogelijk!

  Like

   
  • Peter Bedijn

   april 14, 2015 at 11:10 am

   Er is geen groter gelijk dan de waarheid!

   Like

    
 6. kristallijnenpoort

  april 14, 2015 at 7:21 am

  Dit is op Kristallijnenpoort herblogd.

  Like

   
 7. gert

  april 15, 2015 at 9:52 pm

  Oja, het ging over Griekenland.
  Ik denk dat Duitsland de “Irak”-procedure zal toepassen en dan krijgt Griekenland geen cent alleen de schaamte dat ze het uberhaupt geprobeerd hebben. Ik hoop wel dat het een opening naar iets anders wordt.

  Like

   
  • Euro-nee

   april 15, 2015 at 11:09 pm

   Griekenland wil eigenlijk geen geld meer. Griekenland is bezig met een procedure, die moet bepalen dat de huidige regering niet verantwoordelijk is voor fouten van de vorige en van de ECB zelf.
   Duitsland en sommige andere landen, komen langzaam in een positie. Dat ze kleur moeten bekennen aan eigen land of aan Amerika.

   Griekenland is daar hard mee bezig.

   Like

    
 8. Ilse

  april 16, 2015 at 10:09 am

  Wie ben ik? Een niemendalletje zonder een of andere hoge opleiding, maar wel met gevoel..
  Griekenland vind ik een goed voorbeeld van een land dat zich niet laat beperken. En zich al zeker niet laat inkapselen in de beperkingen van de Eu. Ga zo voort zou ik zeggen.
  Wat mij betreft mag de hele Eu, incluis het IMF, uit elkaar knallen. Daar zit ik met ongeduld op te wachten.
  Veel is waar en duidelijk zichtbaar ( voor wie zien wil) van wat jullie hier boven schrijven. Mijn idee is ” wat je uitstraalt komt bij je terug” als een boemerang. Daarom maak ik mij geen zorgen. Alles zal zich vanzelf stabiliseren.

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: