RSS

TTIP lek: EU-voorstel ondermijnt democratische waarden

23 apr
engelse vlag

ENG

 

Ttip neeIn het artikel van gisteren onder andere over de dringende waarschuwing voor het grote dreigende gevaar dat uitgaat van de supermacht van de financiële elite, die ook nu weer afgegeven is door journalist en antropoloog Joris Luyendijk, schreef ik al dat de deze dreiging niet minder wordt met het TTIP-verdrag

Is de democratie voor wat er nog van over was helemaal uitverkocht?

Volgens een uitgelekt voorstel van de Europese Commissie in de lopende EU-VS Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) onderhandelingen, zullen de wetgevende initiatieven van de EU-lidstaten moeten worden doorgelicht op mogelijke effecten voor particuliere zakelijke belangen. Dit voorstel vind je hier.

Het voorstel maakt deel uit van een breder plan voor zogenaamde “regulerende samenwerking”. Maatschappelijke organisaties hebben eerdere processen van dit plan aan de kaak gesteld in de hoop deze regelgeving te kunnen tegenhouden of terug te draaien om het algemeen belang te beschermen. De nieuwe elementen in het gelekte voorstel vergroten het probleem, volgens maatschappelijke organisaties.
Maatschappelijke groeperingen hebben dit plan tot “regulerende samenwerking” veroordeeld als een belediging voor de parlementaire democratie. “Dit is een belediging voor de burgers, de verkozen politici en de democratie zelf”, zegt Max Bank van Lobby controle.

Het voorstel tot “regulerende uitwisseling” zal wetten afdwingen die door democratisch gekozen politici zijn opgesteld door middel van een uitgebreid screening proces. Dit proces zal plaatsvinden onder de 78 staten, niet alleen in Brussel en Washington DC. Deze wetten zullen worden beoordeeld op het al dan niet verenigbaar zijn met de economische belangen van de grote bedrijven.(!) De verantwoordelijkheid voor deze screening ligt bij de ‘Regulatory cooperation body´, een permanente, ondemocratisch, en ontoerekenbare vergadering van Europese en Amerikaanse technocraten.

Zowel de Commissie als de Amerikaanse staat zullen in staat zijn om onnodige druk op regeringen en politici uit te oefenen op grond van deze maatregel wanneer deze krachtige spelers worden uitgezet in de nationale wettelijke procedures. Deze twee autoriteiten zullen ook zeer waarschijnlijk dezelfde agenda delen: het handhaven van de belangen van de multinationals, “zegt Kenneth Haar van Corporate Europe Observatory.

TTIP_protest_800x600_flickr_MehrDemokratie

Duitsland gaat de straat op. En Nederland?

Het voorstel van de Commissie introduceert een standaardsysteem met betrekking tot milieu, gezondheid en arbeid en brengt deze zaken op Europees en nationaal niveau in gevaar. Het creëert een labyrint van administratieve rompslomp voor toezichthouders, voor de belastingbetaler, wat hun lust ondermijnt om wetgeving aan te nemen die in het algemeen belang is, zegt Paul de Clerck van Friends of the Earth Europe.

Screening onder dit plan van regelementaire uitwisseling kan al plaatsvinden vóórdat een voorstel formeel wordt ingediend, totdat het wordt aangenomen, en met betrekking tot bestaande regelgeving creëert het continue kansen om deze af te zwakken en te vertragen . De artikelen 9 en 11 laten tot in detail zien hoe dit zou kunnen werken.

“Wat misschien wel het meest angstwekkende van dit voorstel is, is de mogelijke toepassing op de bestaande regelgeving – niet alleen door een verlammende toekomstige wetgeving, maar het zet ons achteruit”, zegt David Azoulay bij het Center for International Environmental Law (CIEL). “Niet alleen zal het waanzinnig omslachtige proces over toekomstige wetgeving worden uitgebreid, maar alle huidige wetgeving die in het algemeen belang is en die niet goed is voor de handelsbelangen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, zouden kunnen worden onderworpen aan hetzelfde proces om het zodoende te laten voldoen aan corporate belangen.”

Ik zal wel van een andere planeet komen, want zijn er nou werkelijk nog zoveel mensen die niet (willen) zien welke duistere ‘agenda’ hier wordt uitgerold? I rest my case!

© Irma Schiffers

Bron: commondreams.org

 
28 reacties

Geplaatst door op april 23, 2015 in Economie, Maatschappij, Politiek, TTIP

 

Tags: , , , , ,

28 Reacties op “TTIP lek: EU-voorstel ondermijnt democratische waarden

 1. Caesar Lion Cachet

  april 23, 2015 at 12:11 pm

  LS…

  Los van alles zit niemand te wachten op door medicijnen, fluor en door hormonen verziekte chloor K. Kippen die ook nog zijn vetgemest door Monsanto… Laat staan het brood dat ” veredeld ” is met structuren die zelfs in sportmatten zijn verboden. Kan je nagaan hoe je dagelijkse boodschap er uit ziet op een doordeweekse dag. Meneer Simon Rosenthal van Elzevier mag ik even een teiltje !

  Like

   
 2. phpstolle

  april 23, 2015 at 12:22 pm

  Gaddafi gaf voor zijn dood nog een interview. Hij waarschuwde nog voor ISIS, destijds noemde hij ze Alqueda. Dat ze in Libië zouden neerstrijken en daardoor 500,000 vluchtelingen hierheen zullen vluchten met onder de vluchtelingen ook terroristen groepjes die het doel hebben om de stabiliteit in de EU te ondermijnen. Hij beschreef het exact zo als het nu gaande is. Zo had hij ook andere voorspellingen gedaan, o.a. bij de VN in zijn uur lange speech, als ook bij een conferentie in Syrië, nog voor de toestanden aldaar. En kijk nu hoe het allemaal chaotisch aan toe gaat, wie is vriend van wie, en wie zit daar achter? Zo als gewoonlijk de hele bubs ruikt heel koosjer. uit de keuken van Londen, en Israël.die het bezorgdienst regelt.
  Dus, als je de intenties waarneemt en je je tegen wil bewapenen, dan kan je ook onmogelijk zo veel immigranten toelaten. Het probleem is dat Libië nu zowat helemaal langs de kust door ISIS en andere sympathisanten groeperingen zijn ingegraven. Dus logischerwijze zullen zij later ook onze kant kunnen varen mits ze vanuit land aangevallen worden, want de enige route om aan de aanvallen te ontsnappen de Middellandse zee is.
  Deze mensen daar op te vangen en hun een menselijke oplossing aan te bieden is vrijwel onmogelijk. Om ze hier, binnen de EU, toe te laten is ook zowat niet mogelijk nog. Want je mist de infrastructuur om elk vluchteling te screenen en categoriseren, dat in een menselijke en comfortabele omgeving..
  Is de beslissing die genomen is in feite door dit achtergrondgegeven genomen? Want welke kant je voor kiest nu,. je loopt gevaar hier, en de rest van de EU. Deze strategie van het cabal is zowat niet te verslaan. Dat omdat men het vertikt om toe te geven dat men volledig fout was door Ghaddafi af te zetten en met als enige oplossing Libië bij te staan en het Ghaddafi systeem ook 100% volledig te herstellen en behouden. Dat betekent dat de EU haar troepen naar Libië zou moeten sturen. De ISIS daar bestrijden en uit het land verdrijven. Maar het midden oosten en Noord Afrika zijn nu nog verder verdeeld dan ooit.
  Ik denk dat een chronologisch onderzoek naar Ghaddafi “profetieën” zeer wenselijk zal zijn, ook zeker door onze regeringen in de EU.
  Want de EU en vrijwel elk land veroordeelt, terecht op vele punten ook, de beslissingen uit Den Haag. Maar als je de verborgen cabal agenda zou snappen, dat is dan precies wat ze ook willen.Totale chaos in de EU.Meer onderdrukking en totalitaire controle op elk aspect van de samenleving. Dus als figuren als Guy Verhoeven het “onmenselijk” aspect van Den Haag besluit roeptoeteren, kan ik me amper voorstellen dat dit tegen hun verlangen naar een totalitaire staat dwarsboomt.
  Inhoudelijk is het een grof mensonterend besluit. Maar voor het behoud van enig stabiliteit misschien wel wijs. En zou het zo zijn genomen, dat men die aspecten helemaal niets aan toe deden. dus Ghaddafi profetieën, puur gebaseerd op afgunst en xenofobie, dan hebben ze blind het spijker op de kop geslagen.
  Het blijft eigen schuld dikke bult voor alle EU politici die destijds de val van Libië vol enthousiasme veroorzaakten.
  Maar nu zijn de rapen gaar.
  Ik ben, nogmaals, tegen het inhoudelijk van het besluit, maar kan zelfs niet weten wat er dan zou moeten gebeuren. Het is hiermee in ieder geval goed gelukt om meer verdeeldheid binnen Nederland te brengen. De rapen zijn hier binnenkort ook gaar dus. De kastanjes al in het vuur.
  En de pleuris op het punt van uitbreken..
  En er is wel iemand die ons vriend wil zijn in Rusland, en die heeft de oplossing, samenwerking, zo simpel dat, niet?

  Like

   
  • gert

   mei 18, 2015 at 2:33 am

   @phpstolle: zeer goede verwoording van de situatie.
   ps.:als die vriend in Rusland wat vrijmaakt om Irma van een advocaat te voorzien zijn we onderweg…

   Like

    
 3. Harry.Hoogenkamp

  april 23, 2015 at 1:19 pm

  Het is duidelijk dat alle ons omringende machten bloed ruiken. Inclusief onze “vriend” de VS.
  Hopeloos verdeeld als wij zijn, zullen we worden uitgehold. Politiek en financieel.
  Machteloos als wij zijn, hoeven ze alleen maar naar binnen te lopen.

  Like

   
 4. Bob Kukler

  april 23, 2015 at 1:32 pm

  Er is op de mainstream ook aandacht besteed aan TTIP: https://www.youtube.com/watch?v=hLP0CzpP1XQ. Hopelijk gaan genoeg mensen beseffen dat dit er niet mag komen.

  Like

   
 5. phpstolle

  april 23, 2015 at 1:58 pm

  Oh jee, ik zat helemaal met de “oplossing” van het kabinet omtrent de vluchtelingen kwestie in mijn hoofd… Mijn stuk mag weg als het onharmonisch is, want ook zijn er wel enkele raakvlaktes, zo als destabilisatie, waardoor de aandacht van het TTIP-CETA gedoe aan onttrokken wordt, is het bedoeld als reactie op het artikel die ik net daarvoor elders las, en ik zag dit als hetzelfde.
  Het is druk druk druk in nieuwsland.

  Like

   
  • Caesar Lion Cachet

   april 23, 2015 at 2:10 pm

   LS…

   Neemt niet weg dat je gelijk hebt… De Zionisten / Cabal wacht op bloed en chaos in Europa en wil oorlog en niets anders. Terug sturen is de enige optie maar ondenkbaar voor de politieke nitwits en / of landverraders in Den Haag die allemaal als chantabele kwezels achter die cabal aansukkelen.

   Like

    
 6. phpstolle

  april 23, 2015 at 2:01 pm

  Een zeer belangrijk punt is dit ook. Als men het over de TTIP scam heeft, is het beter om het als TTIP-CETA te plaatsen. CETA is de Canadese variant van hetzelfde. Als de TTIP faalt, dan kan je donder op zeggen dat de CETA al een feit is. Dezelfde Corporaties zitten achter dit CETA ook, maar via de achterdeur. Laat je niet kisten mensen.

  Like

   
 7. kristallijnenpoort

  april 23, 2015 at 6:42 pm

  Dit is op Kristallijnenpoort herblogd.

  Like

   
 8. Euro-nee

  april 23, 2015 at 10:24 pm

  Hier is ook veel informatie te vinden over TTIP.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/thema/ttip/

  Er wordt weinig aandacht aan TTIP gegeven omdat de mainstream media bijna helemaal in handen van de ‘’ Elite’’ ( zie link in vorige artikel van Irma )TTIP is zeker gevaarlijk voor de kleine ondernemer. Iemand kan een product zo na maken of hetzelfde noemen. Dan is het te hopen, dat je genoeg geld heb om tegen Multinationals te gaan procederen.

  Like

   
 9. wolfje

  april 24, 2015 at 7:13 am

  welke democratische waarden? waarom geen referendum? oh ja we begrijpen het toch niet …

  Like

   
 10. Ilse

  april 24, 2015 at 1:31 pm

  Lees net in Spiegelbeeld Magazine dat Hitler als politicus ooit gezegd zou hebben, en ik citeer “De beste manier om controle te krijgen over een volk om hen uiteindelijk volledig te controleren, is hen telkens ’n beetje vrijheid af te nemen. Om hun rechten met duizenden kleine en bijna onzichtbare stapjes te reduceren. Op deze manier zal het volk niet zien dat hun rechten en vrijheden worden verwijderd, tot aan een punt waar deze veranderingen niet meer ongedaan gemaakt kunnen worden… ” Adolf Hitler Politicus.
  Naar mijn idee worden we al geknecht.
  Uit zuivere Bron weet ik dat Hitler’s vrijheden in die andere Wereld afgenomen is en voor zijn daden moet boeten. Daar heerst nl. wel Gerechtigheid.

  Like

   
  • gert

   april 25, 2015 at 5:19 am

   Het gaat uiteindelijk niet over Hitler, het gaat over controle en hoe die te bewerkstelligen. Hitler was er maar een die het probeerde maar tegenwoordig zijn het er vele en ze zijn zeer goed georganiseerd. Die mensen (die de Cabal genoemd worden) zijn vele malen erger dan Hitler, in meerdere opzichten.

   Like

    
   • Irma Schiffers

    april 25, 2015 at 5:29 am

    Helaas met je eens. Ook Hitler was destijds al zo´n puppet als de regeringsleiders nu. Ze worden allemaal voor hetzelfde karretje gespannen totdat…. En dat komt nog wel!

    Like

     
    • wolfje

     april 25, 2015 at 2:14 pm

     hallo irma. totdat …. wat als ik vragen mag. totdat wij allemaal naar de haaien zijn? maar toch zeker niet totdat wij opstaan?

     Like

      
     • Irma Schiffers

      april 25, 2015 at 6:31 pm

      De macht van het volk is vele malen groter, maar er zijn achter de schermen grote groepen op alle (ook de hoogste) niveaus al geïnfiltreerd (RM = resistance movement). Het is wel zo dat we moeten doorgaan met ‘wakker maken’ en dingen aan de kaak stellen want zonder een goed deel van het volk kunnen ze niet die ene klap uitdelen op een veilige manier. Dus ja, totdat wij opstaan, maar dat is eigenlijk wel steeds meer aan het gebeuren. Ze zijn ‘binnenkort’ (tijd is niet te zeggen) in één nacht uitgespeeld want ze zijn teveel in het zicht bezig. Althans voor wie wil ‘zien’ :-) Ik zal daar binnenkort iets over schrijven; hoe duidelijk ze bezig zijn.

      Like

       
 11. Ilse

  april 24, 2015 at 2:03 pm

  Met boeten bedoel ik dat Hitler naar een lager Zonnestelsel is verbannen waar zijn Ziel opnieuw het Geestelijk niveau die hij eerst had moet zien te verwerven.

  Like

   
 12. Stumpy

  april 24, 2015 at 6:31 pm

  @Ilse, het kan nog recenter Ilse en komt op hetzelfde neer.
  ‘We beslissen iets. We brengen dat in en wachten. Breekt er geen opstand uit dan gaan we verder.
  Stap voor stap tot terugkeer niet meer kan.
  – Jean C. Juncker, President Europese Commisie (1999)

  Like

   
 13. Aradhel

  april 24, 2015 at 11:38 pm

  Ik kwam net dit artikel tegen, dus voor wat het waard is? http://www.hetkanwel.net/2015/04/24/ploumen-geen-ttip-als-veiligheid-voedsel-in-geding-is/

  Like

   
 14. treb

  mei 17, 2015 at 10:48 pm

  Reactie van Jan Vos, partijgenoot van Ploumen op de PVDA-site:

  Ook de ontwikkelingen rondom het arbitragemechanisme, het Investor State Dispute Settlement (ISDS), houdt de PvdA scherp in de gaten. Wij willen geen claimcultuur van Amerikaanse multinationals en wij willen dat overheden het recht behouden om zelf regels te maken die het leven van burgers verbeteren. Als wij schaliegas of kernenergie willen verbieden dan moet dat mogelijk zijn zonder dat wij moeten de vrezen voor een claim van Amerikaanse bedrijven.

  Sweat dreams are here again, Jan.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   mei 17, 2015 at 11:19 pm

   Inderdaad, sweet dreams! Zijn ze nu al met de PR voor de verkiezingen begonnen?

   Like

    
  • gert

   mei 18, 2015 at 2:51 am

   als een ander je kan laten kiezen is het niet de keus die de doorslag geeft maar degene die jou die keuze laat doen. (en die hebben de regie al tientallen jaren zeer stevig in handen.) Dus er gebeurt gewoon wat er wordt bedisseld; Slecht voor het grote Volk maar zeer lucratief voor een groeiende groep superrijken.

   Like

    
 15. Simon

  januari 19, 2016 at 12:14 pm

  Like

   
 16. phpstolle

  januari 19, 2016 at 12:57 pm

  Er is zojuist het TPP document gelekt. TPP is voor het regio Stille Oceaan, maar inhoudelijk met dezelfde intenties als TTIP – CETA.
  http://futuristech.info/posts/wikileaks-has-released-the-full-trans-pacific-partnership-documents

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: