RSS

TTIP-verdrag blijkt direct al crimineel te zijn

03 jun

crop_duster

Onlangs konden we op Gewoon-nieuws al lezen dat een nieuwe studie van de “Ithika Journal of Ecology  heeft uitgewezen dat het Californische drinkwater hoge concentraties glyfosaat bevat.  Gezien de wereld wijde toepassing van het onkruidbestrijdingsmiddel “RoundUp Ready” van biotech gigant Monsanto, zullen deze gegevens voor wat betreft Europa niet veel verschil te zien geven. Zie hier het artikel ‘Monsanto’s Round-Up vergiftigt ons drinkwater.

Nu zal het Amerika worst wezen wat ze met het milieu en de bevolking doen. Maar wij in Europa zijn eigenlijk reserve-Amerikanen en het ziet er niet naar uit dat we die status nog eens kwijt gaan raken als het aan de bestuurders ligt. We zijn via TTIP al helemaal verkocht aan de duivel. Ik schreef daar ook onlangs al over, maar het mag allemaal niet baten, want wij  ‘blaten’ gewoon verder richting slachtbank.

Weldenkende -en vooral welvoelende- mensen zouden toch zeggen; deze rotzooi komt hier niet binnen. Maar ja, ze verkiezen zichzelf en elkaar daar voor een hoge functie en gaan met de herseninhoud van een (Amerikaanse) hamburger zitten vergaderen en ondertekenen papieren die ze schijnbaar niet goed kunnen lezen door de dollartekens in hun ogen. Misschien moeten we het spreekwoord ‘liefde maakt blind’ maar eens drastisch wijzigen.

The Guardian kopt: ‘EU laat plannen voor veiliger pesticiden varen wegens TTIP’.

Daar begint het gedonder in de glazen al. De VS oefenen druk op Europa uit. Niet dat de Europese Unie zich ernstig zorgen maakt over het milieu of over onze gezondheid, maar ze wilden het gebruik in ieder geval  ‘beperken’ , zeggen ze. Zolang de bevolking niet massaal de straat op gaat zal het ook niet ‘verboden’ worden.

Dus dat EU-feestje gaat ook niet door, dankzij het TTIP-verdrag en onder druk van de Verenigde Staten. EU ziet er nu maar vanaf.

Deze 31 gevaarlijke pesticiden moesten verboden worden, want ze veroorzaken jaarlijks voor 150 miljard dollar aan gezondheidsschade in Europa. Natuurlijk, het gaat altijd louter om geld, want ziekte wordt altijd even snel omgerekend in dollars. De Verenigde Staten waren uiteraard tegen dit verbod want de producten worden door Amerikaanse bedrijven geproduceerd en in de VS gebruiken ze ze immers wel veelvuldig. Mensenlevens hebben daar helemaal geen waarde meer.

De Guardian schrijftAls de EU het verbod zou doorvoeren, zouden de VS moeilijk gaan doen over het handelsverdrag TTIP. Het draait bij TTIP alleen maar om economische groei in het westen want de normen voor volksgezondheid, voedselveiligheid en milieu zijn bedroevend laag.

Zie hier het bewijs van de schadelijkheid van dat verdrag: wat we willen verbieden of beperken wordt economisch gezien meteen afgestraft.

Monsanto, Syngenta, McDonalds, kom maar binnen met je rotzooi. De criminelen van de EU vinden het goed, zolang ze hun burn-itexorbitant hoge declaraties maar kunnen blijven schrijven en hun zakken flink kunnen vullen.

Ik ben benieuwd of ze in Hongarije -als EU-lid- deze pesticiden wel gaan accepteren door het TTIP-verdrag. Of zou het toch eindelijk eens tot een breuk komen daar in Brussel. Waarom zouden de Hongaren de boel anders eerder hebben platgebrand vanwege protest tegen Monsanto’s genmaïs,  terwijl ze zich nu deze pesticiden gewoon door de strot laten duwen?

TTIP, waar stond dat ook alweer voor? Oh ja, Thieves and Traders In Poison!

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits het auteursrecht en de bronvermelding worden gerespecteerd.

 
40 reacties

Geplaatst door op juni 3, 2015 in Eurozone

 

Tags: , , ,

40 Reacties op “TTIP-verdrag blijkt direct al crimineel te zijn

 1. Jan Ligthart

  juni 3, 2015 at 1:42 pm

  Irma,

  Dank voor je bericht over TTIP.

  Ik had een reactie op jouw artikel over Yanis Varoufakis gegeven dacht ik.

  Wellicht moet je die nog modereren.

  Kan ook zijn dat ik tussen alle bedrijven door vergeten ben de verzendbutton te activeren.

  Groet,

  Jan Ligthart

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 3, 2015 at 1:48 pm

   Gevonden… vanwege de lengte en de links vindt WordPress dat het naar het spamvakje moet, maar ik heb even mijn hengel gepakt en je eruit gevist ;-)

   Like

    
 2. Hans Scheffer

  juni 3, 2015 at 2:43 pm

  Het is ongelooflijk jammer dat je tegenwoordig bijna geen mens meer op de been krijgt om tegen deze gif-zooi en de stompzinnigheid van politici te protesteren. Misschien lezen deze politici alleen maar de (uiteraard in allerpositiefste bewoordingen geschreven) samenvattingen.
  Wat mij betreft: #breek-de-macht van de politici; #breek-de-macht van Monsanto; #breek-de-macht van de banken, enzovoorts.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 3, 2015 at 3:37 pm

   Ja, Nederland heeft vreemde kostgangers. Wie kan het hier nou toch mee eens zijn…? Dit is niet het land waar ik ga blijven..!

   Like

    
   • Simon

    juni 3, 2015 at 11:58 pm

    Daar zit ik ook al een poosje aan te denken… dat ik hier wel weg wil. Maar waar naar toe dan?
    Na het zien van de documentaire Sicko, denk ik aan Cuba. Hoe het daar zit met pesticiden weet ik niet. Maar ze hebben er in elk geval zo’n beetje de beste gezondheidszorg ter wereld.

    http://www.huffingtonpost.com/salim-lamrani/cubas-health-care-system-_b_5649968.html

    Like

     
    • jacart108

     juni 5, 2015 at 6:19 pm

     Vluchten kan niet meer, ‘kZou niet waar heen……….. zongen Jenny Arean en Frans Halsema jaren terug. Ik heb begrepen dat Nederlanders naar een land dichterbij dan Cuba vluchten en wel naar Hongarije. Nog vrij van de regeltjes die de overheid hier je door de str…. duwen. Ik ken iemand die daar naar toe is geëmigreerd en een klein boerderijtje met 4000m2 grond voor weinig heeft gekocht.
     Leven met een minima aan voorzieningen, maar vrij……

     Like

      
     • Irma Schiffers

      juni 5, 2015 at 9:56 pm

      Eventjes afwachten… En dan weten we waarheen; laat ze eerst nog maar even de hele boel ‘kapot maken’ -daar zijn ze al aardig ver mee, het contante geld gaat er binnenkort uit als het aan de criminelen bij de politiek ligt- en dan weten we waar we ons willen gaan vestigen. Heb zelf nog geen beslissing genomen, maar eenmaal zover… dan gaat het snel ;-)

      Like

       
      • hartegroetjes

       september 16, 2015 at 3:33 pm

       Dat gaat niet gebeuren Irma, dat zou dan wereldwijd moeten en zoveel landen hebben geen banksysteem, plus dat je wettelijk altijd geld bij je moet hebben. Anders ben je strafbaar en een klaploper :-) Als consument moeten wij ook de handen ineen slaan en gewoon elk bedrijf mijden waar je niet cash kan betalen. Zo simpel is…wij bepalen en blijven cash betalen :-)

       Like

        
       • Sophietje

        september 16, 2015 at 5:13 pm

        “plus dat je wettelijk altijd geld bij je moet hebben. Anders ben je strafbaar en een klaploper”
        Heeft u daar een linkje van?
        ;-)
        Hartegroetjes terug.

        Like

         
   • Pax

    juni 5, 2015 at 4:59 pm

    Nederland heb ik reeds lange tijd verlaten, sinds de jaren 80, met pijn in mijn hart overigens, want toen ging het al fout met dit prachtige landje. Kies de juiste bestemming, hetgeen niet eenvoudig is.

    Like

     
 3. JanmetdePet

  juni 3, 2015 at 7:12 pm

  Onkruidbestrijdings grapje op de HAS (De Hogere Agrarische School) . ” Je kan ook Roundup gebruiken” . Dat middel is zo efficient dat ook je oogst het nakijken heeft. Het vernietigd letterlijk alles.

  Ben blij dat we mensen als Schiffers in Nederland hebben die blijven vechten.

  Like

   
 4. hans coudyser

  juni 3, 2015 at 7:50 pm

  TIPP zal ons en komende generaties verder kooien. Het mooie en tegelijk tragische van ons mens zijn lijkt dat we vaak werkelijk mooie dingen in staat zijn te creëren op luchtkastelen en niet meer levensvatbare puinhopen – liever- dan de ondergrond te analyseren, onder ogen te willen-durven zien en te voelen NEEN, en daar naar te handelen. Waar en wat ik kan zal ik doen om dit en gelijkaardige patronen bloot te leggen en te verspreiden. Irma, ik lig wat in de knoop met een aangekondigd schrijven naar de Paus. Enerzijds door de achtergrond van de maker van de film en anderzijds twijfel over de efficiëntie ervan. Hoe kijk en voel jij hierover? Dank voor dit artikel en gans het opzet van deze site. Xhans.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 4, 2015 at 11:37 am

   Beste Hans, als je het mij eerlijk vraagt heeft het aanschrijven van een Paus of Politiek geen zin. Ze lachen ons -schapen- vierkant uit en doen er niets mee. Maar ik ben altijd voorstander van initiatieven dus zal ik mensen niet graag ontmoedigen. Bij twijfel nooit oversteken ;-)
   Hoe je patronen bloot kunt leggen is het grote plaatje blijven zien. Waarheid zoeken en dus niet in de mainstream… En het doorgeven aan anderen om je heen, als ze willen luisteren. Er worden steeds meer mensen wakker. Echt waar. We gaan steeds meer tegenstrijdigheden zien en dat valt ook de massa eens een keertje op. Sites als deze gaan straks ‘ontploffen’ wanneer men massaal op zoek gaat naar de achtergronden dus dan zijn er heel wat mensen nodig die de boel ‘kalmeren’ en kunnen bij’praten’. Je komt vanzelf daar terecht waar je moet zijn. Vertrouw daar maar op.

   Like

    
 5. noel demeulenaere

  juni 3, 2015 at 7:59 pm

  hallo Irma, dank voor al je berichten , het moet waarschijnlijk bedroevend zijn voor jouw,na het vele werk dat je erin steekt ,dat zo veel mensen onverschillig blijven aan je waarschuwingen .Hoe onverschillig de mensen geworden zijn en over van zichzelf ……echt bedroevend …waar gaat dit eindigen

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 4, 2015 at 11:41 am

   Het is bedroevend, jazeker. Maar dat is deze wereld voor mij al zo lang ik me heugen kan. Ik ken veel hele intelligente mensen die me negeren, uitlachen en weet ik veel wat. Tegenwoordig denk ik ‘ze doen maar’. Die krijgen het straks lastig genoeg en ben blij dat ik dat allemaal niet meer door hoef te worstelen. Zo kun jij er ook maar het beste in staan. Wie het laatst lacht…. zo geldt ook ‘wie het laatst huilt….’ ;-)

   Like

    
 6. Noëlle

  juni 3, 2015 at 8:02 pm

  Goed artikel, Irma!!
  In de mainstream las ik toevallig een discussie over het wel of niet (volledig) verbieden van Round-up, eerst zou het wel verboden worden en nu maar weer gedeeltelijk, kennelijk heeft de juiste persoon er nog steeds niet genoeg aan verdiend!!!

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 4, 2015 at 9:03 am

   Hoe krijgen ze de bevolking anders zo drastisch gereduceerd? Monsanto is de top op dat punt. Dagelijkse vergiftiging helpt op termijn zeker voor een groot deel mee aan dat plan dus krijgt wereldwijd steun van de criminele overheden. Uiteindelijk zullen ze het gif zelf vreten onder het mom wat je ‘zaait’ zul je oogsten. Ik wens ze veel sterkte!

   Like

    
 7. Euro-nee

  juni 3, 2015 at 9:38 pm

  Hallo Irma en iedereen.

  Het gaat niet goed met Monsanto, op de beurs heeft het al veel aan waarde verloren.
  In steeds meer landen is het verboden of er lopen rechtzaken tegen.

  Het TTIP verdrag is zo geheim dat vele politici het nog nooit gezien hebben. Het ligd in een kluis vergelijkbaar als een goede bank.

  De volgende link is geen reclame, maar laat de grootste investeerders zien, de fam. Gates en de Clintons oa.

  http://discover.monsanto.com/

  De boeren in Amerika die hebben er z’n hekel aan, dat ze op dit moment zaad inkopen uit andere landen. Om maar geen Monsanto zaad te moeten kopen.
  Dus de belangen zijn hoog. En het is hier in de EU net als met Amerika de lobbyisten van de olichargen hebben de macht en als een van de groot aandeelhouders de volgende president kan zijn van de VS. Begrijp je dat de belangen helemaal groot zijn, Als ze niet eerst uit de politiek gezet wordt want Mevr. Clinton wordt genoemd ivm vele schandalen.

  http://www.truthandaction.org/wikileaks-exposes-obamas-fake-trade-deal-5-29-chapters-actually-trade/

  http://www.democracynow.org/2015/6/2/wikileaks_launches_campaign_to_offer_100

  http://www.gmfreecymru.org/documents/monsanto_knew_of_glyphosate.html

  Like

   
  • Hans Scheffer

   juni 5, 2015 at 12:41 pm

   Hallo Irma, hier een reactie op Simon (hoe de Duitsers er over denken). Ik heb het artikeltje vertaald (wie kan even de vertaling controleren?) voor diegenen die dit ook wel willen weten, maar de Duitse taal niet zo machtig zijn. Hoe krijg ik die vertaling bij jou?

   Like

    
   • Irma Schiffers

    juni 5, 2015 at 1:24 pm

    Even mailen als je wilt: maar je mag ‘m ook gewoon onder je eigen reactie (of die van Simon) in z’n geheel plaatsen :-)

    Like

     
   • Hans Scheffer

    juni 6, 2015 at 6:56 pm

    Hierbij het vertaalde artikeltje van de Deutsche Wirtschafts-Nachrichten (ingebracht door Simon op 04-06-2015)
    BUNDESTAG-AFGEVAARDIGDEN MOGEN TTIP-DOCUMENTEN NIET LEZEN.
    In een leeszaal van de VS-ambassade in Berlijn liggen sinds enige dagen de Amerikaanse documenten over de TTIP ter inzage. Toegang krijgen echter alleen door de Bondsregering geautoriseerde personen. Toegang voor afgevaardigden van de Bondsdag “is momenteel niet gepland”, deelt de VS-ambassade mede.
    Sinds enige dagen liggen in de Amerikaanse ambassade de documenten over het geplande EU-vrijhandelsverdrag TTIP ter inzage. Maar de afgevaardigden van de Duitse Bondsdag mogen zich niet, zo bericht het AFP, daarover informeren, waarover ze uiteindelijk in naam van de Duitse burger moeten gaan besluiten
    Dat blijkt uit een schrijven van het Bondsministerie voor Economie aan de Economie-commissie van de Bondsdag.
    Euractiv bericht:
    „Toegang hebben dienovereenkomstig alleen Regeringsleden, die op een officiële door de Regering opgestelde lijst zijn opgesomd. De VS-ambassade heeft aangegeven, dat toegang voor afgevaardigden van nationale parlementen op dit moment niet is gepland, zo heet het in het schrijven.”
    De documenten waren voorheen in een leeszaal in Brussel voor EU-vertegenwoordigers neergelegd.
    Volgens de Bondsregering is de leeszaal slechts een “eerste stap”. Men heeft de Amerikanen aangemoedigd om een “beveiligde database” aan te leggen, die de documenten bevat. De vraag of die er komt is net zo ongewis als de vraag of de afgevaardigden dan toegang tot die database verkrijgen. In het schrijven van de regering aan de Amerikanen houd de Bondsregering zich nogal op de vlakte en zegt, dat een dergelijke databank “eventueel ook voor de Duitse Bondsdag toegankelijk gemaakt ” kan worden.
    De EU wil haar eigen tekstvoorstellen op het internet openbaar maken. Maar werkelijk belangrijk zijn de VS- voorstellen, als leden van het Europees Parlement een kans krijgen, te zijner tijd in het onderhandelingsproces. De mogelijkheden van de nationale parlementen zijn echter juridisch begrensd: vrijhandel is al sinds 2009 een van de EU-competenties. De Bondsdag heeft nauwelijks mogelijkheden om een akkoord te voorkomen. De procedure is bedoeld om strikt vertrouwelijk in de onderhandelingen tot een resultaat te kunnen komen.

    Like

     
 8. Perry Verhoef

  juni 4, 2015 at 4:48 pm

  Geloof jij in stille Herrie?

  Ik heb leuke plannetjes maar kom met mijn internet en hun controle moeilijk aan mensen om mee te praten 😟

  Like

   
 9. yolo

  juni 5, 2015 at 4:07 pm

  daar is maar een methode voor?-nl hand op de knip en grote multinationals niet bedienen op hun wensen, gun het de kleine zelfstandige(OOK AL IS IE DUURDER), desnoods eigen volkstuintje en tevreden zijn met een ‘kleine voetafdruk’

  Like

   
 10. yolo

  juni 5, 2015 at 4:09 pm

  BEWONDER MENSEN DE WEGGEEFWINKELS SPONSEREN, DIE EROP UIT ZIJN GEBRUIKTE SPULLEN TE RECYCLEN,HEB DIT OOK EEN TIJD GEDAAN,MAAR DOOR HET ESTABLISMENT ZIJN ZE GEEN LANGER LEVEN BESCHOREN?

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 6, 2015 at 12:53 am

   Toch zullen we daar weer naar terug gaan: het kleinschalige met elkaar. Ze schieten zichzelf in voet (hebben ze al gedaan) en komen daarom niet veel verder meer vooruit. Bovendien hebben ze alles al, behalve nog vertrouwen van de massa en dat is basisvoorwaarde nummer 1 in het leven,.

   Like

    
   • yolo

    juni 6, 2015 at 2:41 pm

    Mijn vader die inmiddels 110 j geworden zou zijn, had een vreselijke hekel aan die multinationals.
    Zij hebben de oorlog ontketend en zijn er nog goed mee weggekomen ook?
    Daarom moesten wij bij de kleine koopman of detaillisten kopen.
    Ik ben hem hiervoor nog dank verschuldigd, want ik zag dit toen jammer genoeg niet.
    Nu ik er op terugkijk verlang ik naar hetzelfde als hij toen gewenst had TERUG NAAR KLEINSCHALIGHEID
    Kijk maar naar die groot-grutters-die willen steeds groter worden. de politiek liegt er ook goed oplos, met onze goedkeuring, want er moet concurrentie zijn?????????Jaja en jij gelooft dat?
    Die is er dan toch niet meer en dan kunnen ze nog meer hun prijs bepalen!
    Ik werk er niet aan mee dank je de koekoek!

    Like

     
 11. Pax

  juni 5, 2015 at 4:55 pm

  Geheime deals betreffende commercie is koehandel en heeft niets legitiems. De politieke onbetrouwbare tweedehands autohandelaren in Den Haag en Brussel moeten echt verdwijnen voordat alle wegen bezaait zijn met wrakken.

  Like

   
  • gert

   juni 5, 2015 at 5:20 pm

   @Pax : net voordat het wrakken worden komt er een nieuw soort APK waardoor de gewone burger alweer voor de kosten van het opknappen van die wrakken mag opdraaien.

   Like

    
 12. ZeurPiet

  juni 6, 2015 at 12:28 pm

  Omwille van het handelsverkeer gaan wij elkaar in de toekomst vergiftigen. De Amerikanen ons en wij de Amerikanen. Ook de mensen die zich er terdege van bewust zijn van wat er gaande is, zijn de greep op hun eigen wereldje kwijt. Brussel dicteert en heeft niets te maken met de belangen van de Europese burgers. Het zal hun een biet zijn wat er met de bevolking gebeurd. Slechts geld, en geld alleen, drijft hun tot deze waarzin. De consument moet meer consumeren en dus meer geld besteden om hun Utopia in stand te houden.
  Het zal duidelijk zijn dat een grote meerderheid van het Europese volk tegen de Brusselse gang van zaken is! Tegen de dictatuur, tegen vergiftiging, tegen het afschaffen van contant geld, en ga zo maar door. Zoals je al schreef, wij laten ons al blatend naar de slachtbank leiden! Verzet is er niet. En steedes verder gaat Brussel. En wij doen niets! Of, toch, maar de enkele initiatieven die er zijn worden door Brussel geheel ondemocratisch genergeerd. Tegen de afspraken in. En, ook nu doen wij niets. Zouden de chem-trails hun werk hebben gedaan? Want hoe kan het Europees volk zo ontzettend apatisch zijn.
  Vluchten? Misschien is het binnenkort niet meer nodig. Een derde wereldoorlog is naar mijn idee dichterbij dan ooit. Er is niemand die dit wil, maar slechts enkele gestoorde idioten sturen er openlijk op aan. Het plegen van bedrog en leugens is aan de orde van de dag. De MSM hangen aan de lippen van ‘de macht’. Politici zijn dansende clown’s die meer dan riant voor hun act worden betaald. Hoe gekker het kunstje, hoe groter de leugen, hoe meer het oplevert. En uiteindelijk wacht de bonus, het optreden in Brussel, waar de de act ongelimmiteerd beloond zal worden.
  Ik kan maar één ding hopen: dat er zo snel mogelijk een revolutie uitbreekt en dat de machthebbers en de dictators berooid uit de strijd komen.

  Like

   
 13. Hans Scheffer

  juni 6, 2015 at 7:00 pm

  Hierbij het vertaalde artikeltje van de Deutsche Wirtschafts-Nachrichten (ingebracht door Simon op 04-06-2015)
  BUNDESTAG-AFGEVAARDIGDEN MOGEN TTIP-DOCUMENTEN NIET LEZEN.
  In een leeszaal van de VS-ambassade in Berlijn liggen sinds enige dagen de Amerikaanse documenten over de TTIP ter inzage. Toegang krijgen echter alleen door de Bondsregering geautoriseerde personen. Toegang voor afgevaardigden van de Bondsdag “is momenteel niet gepland”, deelt de VS-ambassade mede.
  Sinds enige dagen liggen in de Amerikaanse ambassade de documenten over het geplande EU-vrijhandelsverdrag TTIP ter inzage. Maar de afgevaardigden van de Duitse Bondsdag mogen zich niet, zo bericht het AFP, daarover informeren, waarover ze uiteindelijk in naam van de Duitse burger moeten gaan besluiten
  Dat blijkt uit een schrijven van het Bondsministerie voor Economie aan de Economie-commissie van de Bondsdag.
  Euractiv bericht:
  „Toegang hebben dienovereenkomstig alleen Regeringsleden, die op een officiële door de Regering opgestelde lijst zijn opgesomd. De VS-ambassade heeft aangegeven, dat toegang voor afgevaardigden van nationale parlementen op dit moment niet is gepland, zo heet het in het schrijven.”
  De documenten waren voorheen in een leeszaal in Brussel voor EU-vertegenwoordigers neergelegd.
  Volgens de Bondsregering is de leeszaal slechts een “eerste stap”. Men heeft de Amerikanen aangemoedigd om een “beveiligde database” aan te leggen, die de documenten bevat. De vraag of die er komt is net zo ongewis als de vraag of de afgevaardigden dan toegang tot die database verkrijgen. In het schrijven van de regering aan de Amerikanen houd de Bondsregering zich nogal op de vlakte en zegt, dat een dergelijke databank “eventueel ook voor de Duitse Bondsdag toegankelijk gemaakt ” kan worden.
  De EU wil haar eigen tekstvoorstellen op het internet openbaar maken. Maar werkelijk belangrijk zijn de VS- voorstellen, als leden van het Europees Parlement een kans krijgen, te zijner tijd in het onderhandelingsproces. De mogelijkheden van de nationale parlementen zijn echter juridisch begrensd: vrijhandel is al sinds 2009 een van de EU-competenties. De Bondsdag heeft nauwelijks mogelijkheden om een akkoord te voorkomen. De procedure is bedoeld om strikt vertrouwelijk in de onderhandelingen tot een resultaat te kunnen komen.

  Like

   
 14. Herma Schellingerhoudt

  juni 8, 2015 at 11:21 am

  Wie was er ook op de open mind conference in Aalsmeer?

  Like

   
 15. Sophietje

  juni 8, 2015 at 8:18 pm

  Forget the TPP – Wikileaks Releases Documents from the Equally Shady “Trade in Services Agreement,” or TISA

  http://www.washingtonsblog.com/2015/06/forget-the-tpp-wikileaks-releases-documents-from-the-equally-shady-trade-in-services-agreement-or-tisa.html

  Like

   
 16. harrynl007

  juli 14, 2015 at 10:17 am

  Dit is op harrymooren7 herblogd.

  Like

   
 17. Simon

  september 17, 2015 at 12:33 am

  Hm, vandaag de algemene beschouwingen gevolgd. Marianne Thieme legt fractievoorzitter Zijlstra het vuur aan de schenen met het TTIP verdrag en Zijlstra laat zien dat hij kampioen is in het onderdeel ‘ontwijkende antwoorden geven’. Onderstaand nog enkele stukjes over dit verdrag:

  13:34 | Roemer reageert op de verdediging van Zijlstra over het TTIP verdrag: “Maar als je die markt opengooit door middel van het TTIP verdrag, dan concurreer je met landen die minder strenge eisen hebben dan wij. Om de concurrentie aan te gaan moeten wij die eisen ook moeten verlagen, en dat is voor mens en dier niet goed.”

  13:30 | Thieme: “Elke dag moeten er zeven Nederlandse boeren stoppen met hun bedrijf. Dat komt door het beleid van het Kabinet. Daarnaast wilt u een TTIP verdrag sluiten.” Zijlstra: “TTIP vergroot de kansen voor onze boeren omdat zij daardoor meer kunnen handelen. Open die grote markt voor de Nederlandse boeren en geef ze dat toekomstperspectief.”

  Hoe kan Zijlstra in Godsnaam beweren dat het zo goed gaat met onze economie als we sancties tegen Rusland hebben lopen en we straks ons voedsel uit Amerika importeren zodat onze boeren op een rietje kunnen gaan zitten bijten?

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: