RSS

Rechtszaak tegen Bush, Cheney, Rumsfeld, Rice, Powell & Wolfowitz

20 jun
engelse vlag

ENG

bush_cheney_rumsfeld_prison

Bush, Cheney en Rumsfeld

Het hangt al een tijdje in de lucht, maar dan toch.  Ook al zie je dit niet in onze eigen mainstream media er gebeurt van alles; hooggeplaatste leden van de regering-Bush worden aangeklaagd door een internationaal team van advocaten, onder leiding van voormalig procureur-generaal Ramsey Clark, voor de illegale oorlog in Irak.

Het proces werd 27 mei ingediend namens een Iraakse moeder, Sundus Saleh, tegen de voormalige Amerikaanse president George W. Bush en zijn vice-president Richard Cheney, minister van Defensie Donald Rumsfeld, de nationale veiligheidsadviseur Condoleezza Rice, minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell, en adjunct-secretaris van defensie Paul Wolfowitz.

Powell Rice

Powell en Rice

Volgens de aanklacht die is ingediend bij het Amerikaanse Hof van Beroep, hebben de functionarissen van de regering-Bush de wet overtreden met een samenzwering en het plegen van (mis)daden van agressie tegen het volk van Irak. De invasie leidde tot de totale vernietiging van een mooi, rustig land, aldus Saleh en vernietigde niet alleen de infrastructuur, gebouwen en erfgoed maar ook vernietigde deze miljoenen gezinnen en hun dromen.

Clark betoogde dat de rechtszaak belangrijk is voor het Amerikaanse volk en dat de aanklacht van Saleh een cruciale strijd vertegenwoordigt voor iedereen die voor mensenrechten vecht.

wolfowitz

Wolfowitz

In 2003 beval Bush de invasie van Irak onder het voorwendsel dat de voormalige Iraakse dictator Saddam Hussein massavernietigingswapens zou hebben. In oktober 2004 bleek echter uit een CIA rapport dat dat ten tijde van de invasie niet het geval was.

Een eerdere poging van Saleh om de regering-Bush te vervolgen in the US District Court stuitte op weerstand van de Amerikaanse overheid, waaronder de advocaten van de regering-Obama. De rechtbank oordeelde dat de leden van de regering-Bush over immuniteit beschikte voor een civiele rechtszaak.

Deze hernieuwde zaak heeft echter opmerkelijke steun ontvangen van een internationaal vooraanstaande groep van advocaten.

Gedaagden planden de oorlog tegen Irak al in 1998; ze manipuleerden de bevolking van de VS om de oorlog te steunen door ze af te schrikken met beelden van paddestoel wolkenen het samenzweren van het Saddam Hussein regime met AlQaeda; en ze hebben het internationale recht geschonden door de invasie te starten zonder de juiste juridische toestemming, zo luidt de aanklacht

Ongeveer 1 miljoen mensen werden gedood in de loop van de door de VS geleide invasie en bezetting van het land van 2003 tot 2011 in Irak.

Deze oorlog in Irak heeft de Amerikaanse belastingbetaler 1,7 triljoen dollar gekost met nog eens extra 490 miljard dat ze verschuldigd zijn aan oorlogsveteranen. De kosten kunnen tot meer dan 6 triljoen dollar groeien in de komende vier decennia,  rente meegrekend, volgens een studie genaamd Costs of War Project van het Watson Instituut voor Internationale Studies aan Brown University.

Opmerkelijk is het dat Donald Rumsfeld nu ineens in de pers afstand neemt van die beslissing van destijds. The Times kopt: ‘Bush was wrong on Iraq’, says Rumsfeld.  Het NRC in 2004: Rumsfeld blijft VS-aanval op Irak verdedigen. Ja ja! Ik schreef het al eerder, ze gaan elkaar vanzelf afmaken in de strijd die onherroepelijk volgt en niet alleen beperkt zal blijven tot Amerika, want oorlogsmisdaden horen blijkbaar op het schaakbord van het hele westen thuis, dus we kennen er dichter bij huis ook nog wel een ‘paar’ die veel bloed aan hun handen hebben.

bush and blairIk ben ook benieuwd hoe lang Tony Blair het volhoudt, waarover we onlangs in the Guardian konden lezen dat hij benoemd is tot President of the European Council of Tolerance and Reconciliation. Volgens deze krant was dat ‘no joke’. Dat alleen al is humor op zich, maar wel hele wrange humor, een zogeheten sick joke. Misschien kan hij binnenkort met de club uit Washington gaan zitten schaken op Guantánamo Bay.

Een van zijn recente uitspraken luidde: The abuse of religions is a ‘mask behind which those bent on death and destruction all too often hide’.

Zullen we die alvast  met één woordje aanpassen? The abuse of world leadership is a ‘mask behind which those bent on death and destruction all too often hide’.

© Irma Schiffers

(Zie eventueel ook een eerder artikel van januari, en hieraan gerelateerd: ‘CIA Torture rapport beschuldigt Cheney‘)

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits het auteursrecht en de bron worden gerespecteerd.

 
15 reacties

Geplaatst door op juni 20, 2015 in Politiek

 

Tags: , , , , , , ,

15 Reacties op “Rechtszaak tegen Bush, Cheney, Rumsfeld, Rice, Powell & Wolfowitz

 1. Ilse

  juni 20, 2015 at 11:15 am

  Ik wordt er gewoon emotioneel van dat er toch nog gerechtigheid plaats vindt op deze Aarde.
  Rumsfeld heb ik altijd al een duvel gevonden. Mensen die onjuist handelen zullen elkaar altijd
  afmaken. Rottigheid vernietigt zichzelf. Dat er toch maar gauw totale vrede mag komen op deze Aarde.

  Like

   
 2. Pastoor Geudens

  juni 20, 2015 at 12:14 pm

  Dit is op 2012-2019: de grote verdrukking herblogd.

  Like

   
 3. todelidoki

  juni 20, 2015 at 2:28 pm

  In Nederland durfde Bush zich niet te vertonen, bang voor het internationale gerechtshof?
  In feite zijn deze personen regelrechte misdadigers om zomaar over leven en dood te beslissen!

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 20, 2015 at 9:04 pm

   Ik weet niet meer waar het staat, maar inderdaad heb ik ergens een keer geschreven over een artikel waarin stond dat hij in Zwitserland een presentatie had afgezegd omdat de Zwitsers dreigden dat hij onmiddellijk gevangen gezet gaat worden als hij één voet op Zwitserse grond zet. In zijn eigen land leidt dit soort strafbare feiten tot de dead-penalty, dus hij heeft dat toen maar afgezegd… :-) Vaderlief is nog een groter jachtobject… die gaat ‘m ook nog raken, en zo nog wel een aantal!

   Het zijn reptielen, geen echte mensen…(denk aan dat ene deel van onze hersenen, we noemen dat het reptielenbrein) Klinkt idioot misschien voor velen, maar dat verklaart alles en laat het grote plaatje zien waar we ons nu in bevinden. Heeft met ons bewustzijn te maken, maar kan niet langer meer ‘onderdrukt’ of controlled worden als we dat zelf niet meer willen ;-) Ik laat het hier even bij voor dit moment :-)

   Like

    
 4. Dirk van Haaren

  juni 20, 2015 at 4:38 pm

  Het was, volgens hun, The war of terror en volgens mij gaat deze nu gelukkig beginnen. In mijn optiek waren en zijn zij the “axis of evil”. Waren er in Nederland ook niet een paar meelopers? Hopelijk komt er ook meer licht op de handel en wandel van de carlyle group, de Bilderberggroep, de ttip en wie en wat nog meer.

  Van uitruil zou wat mij betreft geen sprake mogen zijn. In Guantanamo bay willen ze wel gaan praten. Ook zij vonden toch dat het open moest blijven.
  Ontdoen van geld/goederen en opsluiten.

  Er staat weer een nieuwe Bush telg te springen voor het presidentschap die zonder enig gevoel van schaamte hetzelfde zou doen. Hier is toch sprake van gewetenloosheid met een grote neiging tot geweld? Een aan fascisme grenzende politiek. Zijn ze niet verworden tot een arrogante natie die de wereld wil domineren via handelsverdragen, andere soorten van manipulatie en het in stand houden van vijandsbeelden??

  Als u de moeite wilt/kunt nemen lees dan eens het tijdlijn Irak-onderzoek van de NOS aangepast 12 jan 2010. En zie het geschuifel/gehuichel en gemanipuleer van sommige politici. Ze denken iets te weten maar weten niet en doen maar. Maar ja, de hoop scheffer had daarna toch een leuk baantje i.p.v. fractie voorzitter. Oh sorry, dat is/was tegengesproken door betrokkenen. Maar toch.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 20, 2015 at 4:54 pm

   Dirk, heb je tijd? Lees dit maar eens…Dan laat je het de woorden ‘eraan grenzend’ meteen wel weg ;-) https://sites.google.com/site/universalfederationback/hitler-kabinet-geruisloos-voortgezet-vanuit-nederlands-grondgebied

   Like

    
   • Dirk van Haaren

    juni 21, 2015 at 8:29 am

    Goedemorgen Irma, Dank voor de link die ik zeker ga lezen. Ook wil ik je nogmaals danken voor de vertalingen en het toegankelijk maken van deze informaties.
    Mvg. een goede dag gewenst

    Like

     
    • Irma Schiffers

     juni 21, 2015 at 2:58 pm

     Jij ook Dirk (jullie uiteraard). En geen dank, we profiteren allemaal van een niet aflatende energie die zich continu inzet voor gerechtigheid en waarheid, ook ik. Dus ssstt…en gewoon doorgaan ;-)

     Like

      
     • Dik van Haaren

      juli 4, 2015 at 4:06 pm

      Irma goedemiddag,

      Heb het uitgeprint en gelezen. De video links moet ik nog doen. Nu Griekenland weer zo actueel is heb ik de link op de FB pagina van de SP en GroenLinks gezet bij de andere gaf het wat moeilijkheden en zij zijn die er op pagina aandacht aan schenken.
      Met vriendelijke groeten een fijne dag gewenst.

      Dirk.

      Like

       
   • Scooter

    juni 24, 2015 at 5:16 pm

    Zeg nou eerlijk, denken jullie dat het ook maar één minuscule kans van slagen heeft?
    Nee. Hoe graag ik ook zou willen. Maar dit gaat never nooit gebeuren.
    De volgende Bush staat alvast klaar om het stokje over te nemen. En voor diegene die denkt dat Obama anders is… Ja voor de bühne, maar uiteindelijk voert ook hij gewoon het beleid uit wat achter de schermen is ingezet. Democraten, Republikeinen, links, rechts, VVD, PvdA, CDA,D66…
    Een pot nat.

    Like

     
 5. kristallijnenpoort

  juni 22, 2015 at 9:11 am

  Dit is op Kristallijnenpoort herblogd.

  Like

   
 6. yvonne

  juni 22, 2015 at 7:45 pm

  http://www.boublog.nl/2015/06/19/nikolai-starikov-over-de-oekraine-oorlog/ bij de comments een goede uitleg over de bilderberg…..

  Like

   
 7. pjeausseau

  juni 24, 2015 at 2:08 am

  Je kan wegens landverraad Hoogervorst, Wim Kok, Zalm, Van Baalen, Wellink, Alle royals, Balkenende, Wouter Bos, industrialisten, iedereen die gestemd heeft op de oorloghitsende partijen. Zij zadelen ons onder valse voorwendselen met oorlogen(niet af te betalen aan de int. bankiers, vandaar schulden problematiek, politici onder schot, zie Lockheed deal voor straaljager) op die we niet hadden hoeven voeren als we echt diplomatieke politici, buitenlandse diplomaten en ambasadeurs hadden gehad en geen vrijmetselaars of ander satanisch sekte tuig. Juncker had gelijk van de nood een deugd gemaakt om homeshopping channel vol te proppen met porno en semi-porno, waar hij en zijn bvtje lekker aan verdienen. Juncker in de gelegaliseerde prostitutie ja, sinds 2005, http://dutchmedia.nl/blog/?p=681 .

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: