RSS

Griekse salade met Brussels lof

12 jul

brussels lof met griekse saladeDat de Brusselse kliek Griekenland vanwege een duistere agenda niet wil laten gaan is zo langzamerhand wel duidelijk geworden. De onderhandelingstafel staat inmiddels op het punt om door zijn poten te zakken met al die zwaargewichten die er iedere dag op leunen, maar de Pinokkio-neuzen worden steeds langer dus die helpen vanzelf een handje bij het stutten. Er wordt immers vrijwel altijd onder de tafel vergaderd, dus dat gaat bijna helemaal vanzelf.

Ondertussen hebben Tsipras en Tsakalotos alleen blijkbaar zelf nog niet aan hun stutten getrokken ondanks de flinke nagalm van de Oxi-mantra en zelfs ondanks dat de neuzen nog steeds niet dezelfde kant op staan.  Terwijl  de stoofpotten met Brussels lof staan te rotten in het restEUrant wordt het uitzicht op een definitief Grexit met het uur helderder.

De Trojka die inmiddels zonder Drs. P door het ijzige landschap glijdt wil maar één ding. Dat de Griekse bevolking opdraait voor de schulden en dat de belastingontduikende en frauduleuze multinationals met rust gelaten worden, terwijl juist daar een Grieks plan voor lag om deze laatstgenoemde groep aan te pakken.  Dus wordt die sinistere agenda van de Trojka, met instemming van de EU-technocraten en achter de coulissen gesouffleerd door de VS, wel heel erg zichtbaar.  Bij ‘Stop de Bankiers’ kun je lezen dat mevrouw Lagarde van het IMF, berucht door haar occulte numerologische speech ‘drop the 7‘  van vorig jaar over de ‘reset’, zelf geen belasting hoeft te betalen dankzij een internationaal diplomatenstatuut.

tower-painting-parliamentDat we nog steeds te maken hebben met een nog grotere ‘agenda’ terwijl we richting september bewegen voor de New World Order moeten we niet uit het oog verliezen. De EU moet nog steviger in het zadel komen te zitten om vervolgens door te kunnen halen naar de volgende moordaanslag op de democratie. In Europa hebben we ook nog altijd te maken met de griezelige Spinelli Groep (dat rijmt op vermicellisoep) die in september 2010 door Cohn-Bendit, -of is het Bandit- en Guy Verhofstad werd opgericht, die er op uit is heel Europa te federaliseren. Terwijl we ons momenteel druk maken om de pedofiele praktijken van o.a. politici -alhoewel vooralsnog beperkt tot Engeland- is Cohn-Bendit een grote verdediger van deze praktijken en schreef hij er zelfs een boek over om dat te promoten. Lees ook dit artikel maar. Dan zie je wie er over onze hoofden heen de beslissingen zitten te nemen. Het is nu echt geen tijd om in te slapen, mensen!

Maar er komen langzaam maar zeker wel protestgeluiden uit Europa; het Griekse drama fungeert blijkbaar als een alarmbel die bovenop de Toren van Babel begint te galmen en in vele landen wordt gehoord. Luid en duidelijk zonder de Babylonische spraakverwarring. Zo heeft Oostenrijk ruim 260.000 handtekeningen opgehaald voor een referendum voor uittreding uit de EU en daar zal het niet bij blijven. Van Engeland weten we al dat er weinig draagvlak is voor een blijvend lidmaatschap.

Je kunt je alleen afvragen of een groeiende neus van Pinokkio ook een negatief effect heeft op het gehoor, want op 1 juni 2005 heeft Nederland met een ruime meerderheid (61,5%) nee gestemd tegen de Europese Grondwet. We zijn inmiddels tien jaar verder en zie waar onze Nederlandse Oxi(de) ons gebracht heeft.

In buurland België komen de kritische geluiden van de voormalig staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez.  Crombez is doctor in de economische wetenschappen en politicus voor SP.A. Ook hij stelt: ‘Trojka heeft een geheime agenda’. Hij meent dat de regering-Tsipras wel degelijk iets wil doen aan belastingontwijking en fraude van multinationals. ‘Alleen is het schrijnend om vast te stellen dat de Europese trojka die maatregelen wil teniet doen‘. Die Crombez kan beter zijn functie als staatssecretaris voor fraudebestrijding weer oppakken en dan aanschuiven bij de rest onder die Brusselse tafel. Als hij daar even tekeer gaat met zijn fraudebestrijding-expertise hebben we helemaal geen referenda meer nodig.

rambam-ontduikt-belasting-met-medeweten-van-belastingdienstGriekenland heeft in maart jl. voor een wet gestemd die postbusvennootschappen aanpakt. Daarbij zou een bronheffing van 26 procent – evenveel als de vennootschapsbelasting – geheven worden op transacties via zulke vennootschappen. Die zouden vooral in Nederland en Luxemburg gevestigd zijn, aldus Crombez. Maar natuurlijk willen ze hier niet dat die gevaarlijke bezuinigingsmaatregel wordt uitgevoerd. Dan kan Nederland ook niet achterblijven en is dit land in één keer failliet. Misschien herinner je je nog de recentelijke bezoekjes aan die enorme grote leegstaande gebouwen door de verslaggevers van het VARA programma Rambam die daarin aantoonden dat Nederland wel degelijk een belastingparadijs is wat door onze eigen overheid zowel wordt ontkend als wordt gepromoot.

De vergadering in Brussel is inmiddels begonnen. We gaan maar weer afwachten of de boter op de hoofden van de vergadertijgers daar in Brussel verandert in tzatziki. En anders wordt het voor vanavond gewoon een broodje Grexit met Brussels Plof

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits de bronnen en het auteursrecht worden gerespecteerd.

 
27 reacties

Geplaatst door op juli 12, 2015 in EU, Eurozone, Griekenland

 

Tags: , , , ,

27 Reacties op “Griekse salade met Brussels lof

 1. Dirk van Haaren

  juli 12, 2015 at 12:45 pm

  In de Knack.be staat een reactie aan Guy Verhofstadt door Peter Mertens.
  ‘Beste Guy Verhofstadt, van uw maandloon kunnen 40 Griekse families leven’

  Peter Mertens (PVDA) viel van zijn stoel bij de bolwassing die Alexis Tsipras in het Europees parlement kreeg. Mertens draait de kritiek om in deze open brief aan een van de vurigste speechers: Guy Verhofstadt. ‘Van uw maandloon kunnen 40 Griekse families met kinderen en kleinkinderen (over)leven.’

  Rest van dit artikel op de website van Knack.be

  Like

   
 2. Anje

  juli 12, 2015 at 1:17 pm

  Al hoe diep triest de inhoud… Irma, ik houd van je schrijfstijl ! Je weet bekant als enige (als het om artikelen binnen de alternatieve research gaat) nog een glimlach om mijn hond te toveren… met bewondering, waardering… en dank !

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juli 12, 2015 at 1:37 pm

   Dank ;-)

   Like

    
   • Sophietje

    juli 12, 2015 at 1:51 pm

    ik sluit me aan bij Anje alle lof voor jou!

    P.s. doe je ook feesten en partijen? Je bent zo grappig! :-) Ga zo door !

    Like

     
    • Irma Schiffers

     juli 12, 2015 at 1:52 pm

     Hahaha, als bassist heb ik dat wel tien jaar lang gedaan ja.. Maar nu hoor ik het liefst alleen maar vogels ;-)

     Like

      
  • Maarten Bas

   juli 12, 2015 at 1:50 pm

   ja je weet de serieuze kern luchtig te verpakken; goed gedaan idd.

   Like

    
  • alienfocus

   juli 12, 2015 at 7:48 pm

   sluit ik me bij aan. En natuurlijk delen…. dat is het belangrijkste.

   Like

    
 3. Maarten Bas

  juli 12, 2015 at 1:48 pm

  ja weg met die Brusselse lof op naar de Grexit, ik hoop dat Nederland niet het zelfde lot beschoren is maar denk het wel…..

  Like

   
  • albertien54

   juli 12, 2015 at 3:53 pm

   Deze Tsipraz is een verrader, hij heeft zijn volk verraden. Hij wordt gesponsord door Sorros, dus wist meteen dat het foute boel was. Lees artikel op Niburu.co over deze landverrader!!

   Like

    
   • Dirk van Haaren

    juli 12, 2015 at 6:49 pm

    Om “deze” Tripraz een verrader te noemen gaat, m.i., te ver en is te kort door de bocht. Om Griekenland eerst bij de EU in te lijven en naderhand bij de euro is enerzijds van een geografisch belang en anderzijds om via het verstrekken van leningen die alleen gedekt kan worden door oplopende leningen, belastinggelden, door te sluizen naar banken.

    U zou kunnen kijken hoe Griekenland tot de Euro zone heeft kunnen toe treden. In een uitzending van Brandpunt 11 dec. 2011

    “Grieken leerden vals te spelen van Goldman Sachs”.

    De tentakels van deze bank reiken trouwens ver in de EU.
    Griekenland is evenals de eurolanden gepiepeld door politici met ieder een eigen agenda. De schuld alleen op Griekenland af te schuiven en nu met name naar Tripraz is m.i. het weglopen van beslissingen uit verleden en heden, uit welk motief dan ook, dus onterecht. Enige vorm van zelfreflectie zou op z’n plaats zijn. Politici die luchthartig, ECB, lees Mario Draghi, en het IMF, lees Christine Lagarde alleen uit eigen motivatie hebben gehandeld, hebben de bevolking gebracht hebben waar we nu zijn. En nu met veel boter op hun hoofd zitten, de onschuld spelen ten koste van uw en van vele hun belastinggeld.

    De beste leiders in de wereld zijn de beste dienaars.
    Je kunt geen dienaar zijn met een ego.
    Nick Voichick.

    Like

     
    • albertien54

     juli 12, 2015 at 8:37 pm

     Voor alle duidelijkheid, lees dan nog eens het artikel op de site De Lange Mars: Griekse premier verraadt en verkoopt zijn volk aan EU dictatuur, misschien wordt het je dan nog duidelijker.
     Vazallen zijn het, wolven in schaapskleding, allen puppets van de elite,dat je daar nog intrapt!
     Wake up or have sweat dreams!

     Like

      
     • Bronx

      juli 17, 2015 at 12:01 pm

      Het zou goed kunnen zijn dat hij zijn land verraden heeft. Het zou ook kunnen zijn dat hij en zijn medeparlementsleden (en hun familieleden) bedreigd worden door onze atlantische partners, want ook die geluiden zijn te horen. Tevens zijn hun “stille” vennoten achter het gordijn (Brics, Rusland, China) er natuurlijk ook nog, maar eerst moet het spel worden uitgespeeld. Eerst moet die 300 en nog wat miljard “schuld” verdwijnen, zodat de hulp die Rusland en de rest bied niet verdwijnt in europese pockets (als aflossing van die schuld). Het zou zomaar een voorwaarde voor deze steun kunnen zijn van onze vriend Putin.

      Like

       
 4. gert

  juli 12, 2015 at 8:12 pm

  drie dingen : 1. die hele griekse crisis is gebruikt als rookgordijn om TTIP er zonder toestemming van het Volk doorheen te persen. Dat is schandalig. 2. Ook wordt het Nederlandse Volk geleerd dat het ONS geld is wat bij de grieken zit….. Er is geen dubbeltje van ons bij !!!! Iedereen die zeikt over dat geld is een ongelofelijke kneus en laat overdreven duidelijk merken nog stommer te zijn dan het achtereind van een varken. Hierbij wil ik wel opmerken dat de meeste varkens meer intelligentie bezitten als de meeste van die kneuzen. 3. Verder zou ik wel eens willen weten waarom heer M. Rutte een bedrag van 190.000,00 Euro van de bankiers heeft ontvangen. En het meest schrijnende is misschien wel die tientallen miljoenen die die engelse pisbak Blair tijdens zijn ambtsperiode heeft bijverdiend (van bankiers ontvangen); Ik dacht dat er wetten waren om te voorkomen dat egoistische zelfverrijking tijdens uitoefening van het ambt van Prime Minister kan voorkomen.

  Like

   
  • jeanine hoefnagels

   juli 12, 2015 at 9:19 pm

   gert, jij begrijpt het niet echt. Al het GELD dat naar “Griekenland” is gegaan is: A) wel dégelijk ons geld en B) niet naar de Grieken gegaan maar naar de Nederlandse, Duitse, Franse en Amerikaanse banken terwijl ZIJ geen CENT geld hebben “geleend” maar boekhoudkundig gecree-eerd kapitaal.Dáárom zijn ze schatrijk en krijgen nog steeds mega bonussen. Van ONS ECHTE geld…..Zolang mensen dat niet doorhebben, zal het doorgaan.
   En overigens is TTIP : Thieves&Traders In Poison.
   Schelden is altijd een teken van zwakte.

   Like

    
 5. Lauri Fransen

  juli 12, 2015 at 8:44 pm

  Ik blijf maar het gevoel hebben dat Griekenland beter af is als ze uit de EU stappen, in elk geval de euro loslaten. Die hele EU is een kwaad gezwel waar we allemaal in gevangen zitten. Wij zijn bang gemaakt , o.a. door Zalm en consorten,dat uit de euro stappen enorm veel schade doet aan onze economie. Maar, is dat wel waar? Is het niet louter een dreigement?

  Like

   
 6. jeanine hoefnagels

  juli 12, 2015 at 9:12 pm

  de EU had nooit gerekend op de middelvinger van de Grieken en nu slaat de schrik hen om het hart. Bij een GREXIT komen de misdadige/criminele praktijken van de banken aan het licht en dan dondert alles om. Want DAN gaan bij de grote massa de ogen open en zien ze hoe ze al decennia worden leeggezogen en de armoede in geduwd. Pas DAN zullen ze merken dat NIETS van hen is, maar alles aan de staat/bank toebehoort, want die gaan beslag leggen op hun tegoeden.

  Like

   
 7. Tonny

  juli 12, 2015 at 11:21 pm

  Geen reactie op mijn onderstaande reactie?oproep op vorige artikel. Gaat het niet om de praktijk in Nederland? Ga morgen voor mijn moeder (80 jaar en afhankelijk van de briljante participatie) BRUSSELSE LOF MAKEN!!!!)
  uli 8, 2015 at 10:49 pm
  Pluto is traaaaaaaag en staat nu al een flink aantal jaren in Steenbok. Arme ‘bokjes’ die worden binnenste buiten gekeerd en moeten volledig transformeren en daar houden zij helemaal niet van…. ;-) (traditioneel van wetten en regeltjes en die gaan nu juist allemaal wegvallen)
  —————————————————————————-

  reactie hierop van een bokje
  Jammer, Heb het heel zwaar. Kan juist wel wat hulp en steun gebruiken. Heb de zorg voor mijn 80 jarige moeder, gemeente die mij in een 32 urig traject willen stoppen ( Heb schroefjes leren tellen op de sociale werkplaats) heb (jong volwassen)kinderen die zwaar misbruikt zijn door katholieke ex schoonfamilie en hun vader (zegt genoeg toch???) En voel de hele wereld op mijn schouders, al het verdriet van mensen en dieren. Maar de plantjes en bloemen krijgen water van mij en ik probeer mijn laatse wens van mijn moeder te vervullen, thuis wonen met pgb, bijna onmogelijke taak!!!! Mijn kinderen schoppen tegen mij aan, mijn kleinkinderen mag ik niet zien. Ben inderdaad conservatief en wil alles volgens wet aan voldoen. Maar reken maar dat de bokjes doorzetten daar waar het eigenlijk als mens onmogelijk is. Ben 56 jaar heb het idee dat ik ouderen en jongeren moet helpen terwijl ik van gemeente (oa jette kleinsma ed) tot mijn 67 (??) moet solliciteren en werken(???). Ben er idd klaar mee. Grote schuld boven mijn hoofd door huurtoeslag. Nu zorgovereenkomst bij mijn moeder, kon niet anders, gemeente veegde mijn zorg voor mij moeder van tafel. Niet meer verzekerd voor ww, ziekte arb,ong. ed (zorgovereenkomstfamilie) maar mijn moeder verdient goede zorg, heeft altijd klaargestaan voor iedereen en mijn broers doen niks (hebben goede baan). Mijn lieve broertje is met 12 jaar overleden, in coma geraakt toen hij 6 maandjes oud was, FOUTJE vaccin DKTP!!!!!! Weer zoiets dus! In coma geraakt en meervoudig lichamelijk en geestelijk gehandicapt!!! 12 jaar oud geworden! Ik was 20 jaar toen hij overleed. Mijn moeder stond er alleen voor met mijn broetje en 3 pubers.
  Laat maar allemaal…..doe wat ik kan en hoop werkelijk op verandering maar die bokjes zijn er altijd geweest wet of geen wet.. maar voel me werkelijk heeeeel erg alleen.

  liefs, tonny

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juli 12, 2015 at 11:55 pm

   Hoi Tonny, ik heb je een mail gestuurd ;-)

   Like

    
  • lisette

   juli 13, 2015 at 7:07 am

   ik voel je wanhoop en wens je sterkte. je hebt veel kracht in je en zal het uiteindelijk (over)leven. we moeten gezamenlijk door deze moeilijke en oneerlijke tijd. zelf ben ik en mijn zoon ook slachtoffer van het vaccineren (epilepsie).

   liefs lisette

   Like

    
 8. Irma Schiffers

  juli 13, 2015 at 12:26 am

  Gelukkig meer geluiden dat dit NIET kan voor Griekenland! http://nos.nl/artikel/2046688-pakket-voor-griekenland-alom-gezien-als-snoeihard.html

  Like

   
 9. van den Ameele

  juli 13, 2015 at 6:08 am

  Beste Irma, Wederom een zeer interessant artikel ontvangen van je, Griekse salade met Brussels lof.Echter wordt waarschijnlijk je website gedeeltelijk geblokkeerd of zoiets.Ik zie wel je website, maar geen artikel, alleen de reacties! Hopenlijk lost dit zichzelf gauw op. Ik schrijf je dit ter informatie. Hartelijke groeten Artigo van den Ameele

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juli 13, 2015 at 11:37 am

   Ik hoop dat het weer zichtbaar is? Er is wel iets aan de hand. Onder het artikel kun je altijd zien hoe vaak het gedeeld is op Facebook, twitter en linked in. Die tellers stonden rond de 100 en is geheel blanco opnieuw begonnen vanmorgen. Vreemd….

   Like

    
 10. Irma Schiffers

  juli 13, 2015 at 2:08 pm

  Dit artikel schijnt ineens niet meer voor iedereen zichtbaar te zijn. Dus hier nog een keer op een andere pagina: https://irmaschiffers2014.wordpress.com/griekse-salade-met-brussels-lof/

  Like

   
 11. mijke1950

  juli 13, 2015 at 11:53 pm

  Via Google is alles blanco,maar met I.E kan ik wel alles lezen. Verder wil ik Irma bedanken voor alle artikelen die je schrijft. Zeerr leerzaam, en wat een werk. Maar je doet veel GOEDS voor de mensen die graag alles willen weten en door jouw uitleg is het wellicht beter te begrijpen. Nogmaals mijn dank.
  een lieve groet
  Namaste Mijke

  Like

   
 12. Irma Schiffers

  juli 14, 2015 at 10:17 am

  Van Veronica onder ´heb jij een link´ (en zet ik ook even hier neer) want inderdaad, zo ernstig is het dus!

  Uit: http://yournewswire.com/yanis-varoufakis-greece-has-been-set-up/
  WhenJeroen Dijsselbloem, the European Council President, tried to issue the communiqué without him, Varoufakis consulted Eurogroup clerks – could Dijsselbloem exclude a member state? The meeting was briefly halted. After a handful of calls, a lawyer turned to him and said, “Well, the Eurogroup does not exist in law, there is no treaty which has convened this group.”
  “So,” Varoufakis said, “What we have is a non-existent group that has the greatest power to determine the lives of Europeans. It’s not answerable to anyone, given it doesn’t exist in law; no minutes are kept; and it’s confidential. No citizen ever knows what is said within . . . These are decisions of almost life and death, and no member has to answer to anybody.”

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: