RSS

Complotdenken of een ‘open mind’

24 nov

war-propaganda_quietDe strijd tussen de mainstream media en de alternatieve media gaat nog steeds voort.
Het AD kwam -hoe verrassend- met een artikel met als titel: Complotdenkers zijn vaak echte sekteleidertjes. Daarin krijgen complotdenkers de volgende ‘kwalificaties’ mee, en ik citeer: [..]”lager zelfvertrouwen en een lage status; het kan het vertrouwen in de democratie ondermijnen en het kan ook tot geweld leiden[..]  (gelukkig hebben we daar nog niet mee te maken en we doen ook maar net of de democratie nog bestaat, red.) […] Complotters dromen er vaak zelf van om als machthebber de burgers te belazeren;  mensen die complotten verspreiden zijn allemaal kleine sekte-leidertjes; vaak zijn het mensen met een lage sociale status; duizenden Nederlanders geloven dat de condenssporen van vliegtuigen niets meer of minder dan chemische sporen zijn [einde citaat] etc.

Wat opvalt is dat ze bij de aanval op de alternatieve media nooit inhoudelijk ingaan op wat er gesteld wordt, al dan niet met sluitende bewijzen; het wordt niet weerlegd (dat kan ook niet als ze hun werk zouden doen), noch ter discussie gesteld. De mensen die zaken aan de kaak stellen, of het nu professoren zijn of integere journalisten, zouden een lage sociale status hebben; daar wensen ze het mee af te doen. Het zijn altijd persoonlijke aanvallen, drogredenen, ook wel bekend als argumentum ad hominem (op de man spelen), dus met niet ter zake doende argumenten. Het leidde dan ook tot een storm aan reacties onder het artikel  maar ook op hun facebook-pagina ruim 300 commentaren. Hoeveel angst moet er achter deze drogredenen schuilgaan?

Het is te hopen dat de propaganda-rivier binnen de mainstream media snel opdroogt en dat de verslaggevers eieren voor hun geld gaan kiezen. Zoals de Duitse journalist Udo Ulfkotte uiteindelijk deed met zijn boek waarin hij met naam en toenaam onthult door wie en hoe journalisten worden omgekocht. Het zou in ieder geval zeker bijdragen aan een nieuwe samenleving, waarin voor oorlogen, terrorisme en geweld geen plaats meer is. We blijven ze nauwkeurig volgen!

Ondertussen zit de alternatieve media niet stil. Voor 19 december a.s. is er wederom een OpenMind Conference in Aalsmeer Open mind conference decembergeorganiseerd in centrum Zonnewijzer. Er zullen vier sprekers zijn tijdens deze conferentie die ongecensureerde informatie geven over uiteenlopende onderwerpen. Zoals o.a. de recente false flag-aanslagen in Parijs, geopolitiek, het monetaire systeem, geo-engineering en weather modification programma’s, de huidige gezondheidsproblematiek in de samenleving. Onder de sprekers is o.a. de onderzoeksjournalist Ole Dammegård, waar ik meermalen over heb geschreven. De volgende sprekers zullen een presentatie houden:

 • Ole Dammegård zal spreken over de recente false flag aanslagen in Parijs en de agenda van de “New World Order”;
 • Ian R Crane is een ex-directeur uit de olie industrie. Hij zal praten over geopolitieke agenda’s en het accent tijdens de lezing op 19 december zal liggen op de technocratie en de gevolgen voor de samenleving.
 • Désirée Rover is medisch journaliste en is een fervent strijder tegen de vaccinatie agenda’s. Désirée zal tijdens haar presentatie de gevolgen van geo-engineering en andere giftige programma’s voor onze gezondheid belichten.
 • Willem Felderhof is de organisator van de Open Mind Conference NL en voormalig piloot bij de KLM. Tijdens zijn presentatie zal hij spreken over geo-engineering en de huidige verschillende giftige aanvallen op de mensheid. Ook zal hij belichten hoe je jezelf daartegen kunt wapenen.

Voor wie interesse heeft, bij deze.

In juni jl. was ook Ken O’Keefe in Nederland als één van de sprekers in Aalsmeer, zie het vorige artikel waarin O’Keefe reageert op de aanslagen in Parijs in de Nederlands ondertitelde video. Ik heb opnieuw een video vertaald en ondertiteld, waarin hij voor Press TV een boekje open doet over de schandalige propaganda van de BBC, welke nota bene betaald wordt door het publiek. Hij laat zien hoe juist de BBC bewust het publiek heeft voorgelogen inzake de aanslagen van 9/11 en daarin een hele grote rol heeft in de wereld. Aan het woord zijn onder andere ook ex-verslaggevers van de BBC, een jurist en wetenschappers. Het is echt te hopen dat het echte 9/11 scenario nu snel in de openbaarheid komt en dat de berechting voor dit soort criminele praktijken niet lang meer op zich laat wachten!

(Met ondertiteling, duur ca. 25 minuten)

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘hue-manity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits de bron wordt gerespecteerd.

 
20 reacties

Geplaatst door op november 24, 2015 in Uncategorized

 

Tags: , , , , , , ,

20 Reacties op “Complotdenken of een ‘open mind’

 1. Marijke

  november 24, 2015 at 1:21 pm

  Haha :-) ik zag een koe in een spiegeltje. Whats in the mind?

  Like

   
 2. wagkokunsung666

  november 24, 2015 at 4:34 pm

  Dank voor filmpje. Betr. Open Mind Conf. as.: Holocaust-deskundigen stapje te ver misschien? Ja. Ok. Gister terug v weekje Kiev: Holodomor en Bykovnya (Kiev Killing Fields 1937-1941) bezocht. Matrouschka gekocht: de kleinste staat voor PRAVDA, wat mij betreft. De onderste steen. De groteren zijn de sluier/leugen die regeert. Beschilderingsthema: Flowers! Aartscrimineel Churchill: ‘Truth is such a fragile flower, Truth is so precious, it must be given a bodyguard of lies’. Vandaar. Dank voor je stukken!

  Mvg Wouter Kok Putten (point d’ appuy ener Willem Oltmans….) Op 24 nov. 2015 12:37 PM schreef “Irma Schiffers schrijft…

  Like

   
 3. Jan Ligthart

  november 24, 2015 at 4:48 pm

  Zodra iemand van de zogenaamde echte journalisten, althans, de journalisten bij het AD die zich als enige echte journalisten beschouwen ten opzichte van de waarheidszoekers op alternatieve websites, zodra deze journalisten de “alternatieven”: betitelen als mensen bijvoorbeeld met een lager zelfvertrouwen, zodra deze journalisten spreken over complotdenkers die zichzelf kenbaar maken als echte sekteleiders, zodra dat soort teksten verschijnen vanuit de mainstream kwaliteitskrantjesmedia,

  Zodra dat gebeurt, dat deze hournalisten aandacht gaan besteden in dit soort idiote termen aan de alternatieve media,

  Zodra dat gebeurt, en kennelijk is het dan nu via het ALGEMEEN DAGBLAD GEBEURD,

  Dan kan de vlag uit,

  Want dan zijn de complotdenkers aan de winnende hand, want de hournalist verwaardigt zich opeens in opdracht van zijn meester, die hij niet eens zal herkend hebben als zijn meester en opdrachtgever, om aandacht te schenken aan de komplotteurs in de alternatieve media op de websites op internet.

  Hoera, de overwinning is nabij.

  Like

   
  • Johanna

   november 29, 2015 at 11:27 am

   wat fantasties de reactie van Jan light heart!!

   zo is het. Als nu openlijk alles wat alternatief en of krities is ,bestempeld wordt als iets wat minderwaardig is dan mag werkelijk de vlag uit.Ieder weldenkend normaal gezond mens die ook moreel in het leven staat is het nu wel een beetje zat om voor idioot te worden bestempeld.
   Volharding in moraliteit is juist gedrag en ons zielen erfgoed en dat heet in gezonde termen, liefde . Indien we dat gaan integreren in alls wat we doen dan gaat de liefde , dus gezond gedrag en de vijf menselijke waarden, zoals juist gedrag, rechtschapenhied, geweldooshied en vrede de wereld regeren en dat gebeurt al via de complot theorie waar de gevestigede orde terecht van gaat wakker worden. volhouden dus en een visie voor een betere wereld opbouwen, dus de juiste focus realiseren op micro en macronivo is the uplifting of humanity
   Vergeef hen want als ze echt zouden weten wat ze doen gaan ze zich vreselijk schamen en hebben een lange weg te gaan om een ander gedrag te realiseren. Dus lieve mensen heb vetrouwen , het vraagt tijd . We houden de humor erin en proberen altijd weer te relativeren hoe moeilijk ook EN WERKEN ONDERTUSSEN ONDERMIJNEND AAN ONZE DOELEN OM EEN andere WERELD TE CREEREN MET ELKKAAR.immers vrede voor alle mensen van goede wil!

   dank aan alle moedige mensen. God is met ons.

   in liefde en waarheid Johanna Kraus

   Like

    
 4. Simon

  november 24, 2015 at 6:47 pm

  Kijkende naar de bronnen die AD journalist Chris Klomp heeft gebruikt, zal hij weinig eigen inbreng nodig hebben gehad. Waarschijnlijk heeft hij zich zelfs nooit eerder beziggehouden met complotters. Het zal eerder het besef zijn geweest van onze overheid dat er steeds meer mensen zelf kritisch gaan nadenken. En dan zet het haar alom bekende wapen in. Trouwens, vergis ik me nu of zie ik sterke gelijkenissen?

  Like

   
  • Sophietje

   november 24, 2015 at 8:16 pm

   @ Simon

   LOLL!!

   ( ik zie ze ook, maar: ik zou ook een sekteleidertje kunnen zijn, die jou wil beïnvloeden om je te laten denken dat ik en dus JIJ die gelijkenis ziet )

   o-O

   Like

    
   • Simon

    november 24, 2015 at 8:50 pm

    Hi hi hi! Ja Sophietje, dat zou zo maar eens kunnen. En gelukkig zien we er ook de humor nog van in.

    Like

     
 5. tedsdam

  november 25, 2015 at 10:12 am

  Wederom Irma weer een hele goede info docu dank voor de vertaling en de moeite die je ervoor over hebt!

  Like

   
 6. math

  november 25, 2015 at 11:35 am

  Hoi Irma, bedankt dat je je de moeite hebt genomen dit artikel te schrijven en te vertalen. Het is een feit dat anders denkende ( complotdenkers) in de toekomst worden betiteld als psychiatrisch patiënten. Men word opgepakt met een ibs (inbewaringstelling) gevolg door een rechtelijke machtiging. Verplichte medicatie( psychotrope) en therapie. En indien nodig een enkelband en meldplicht. M.a.w. je word voor gek verklaard en monddood gemaakt. Ik kan U uit ervaring zeggen ( 3x een ibs gehad en 3x ontkracht door de rechter. dus onnodig in totaal 14 dagen opgenomen geweest ) is geen lolletje. Zeker voor mensen die dit nog nooit hebben meegemaakt. Eerst naar de politiecel (bij 2e ibs naakt in cel gezeten) . Dan komen de hulpverleners de situatie inschatten. Dan word je met een ambulance naar de kliniek gebracht. Je hebt niks bij je, geen geld, geen rokerswaar, geen schone kleren, geen informatie etc……
  Mag je 4 a 5 dagen op de rechter en griffier wachten. Die dagen zit je in een soort beperking.Alle ellende die dit met zich meebrengt voor jou , daar hebben ze schijt aan. Je bent dan gestigmatiseerd voor de rest van je leven. Laatste keer dat ik een gesprek had met een psychiater , moest ik de arme man uitleggen wat chemtrails en elektrosmog was(weinig algemene ontwikkeling). Had hij er nog nooit van gehoord. Het was wel belangrijk dat ik mijn medicamenten moest nemen. Maar ik slik al meer dan twintig jaar geen medicatie meer. Dus mensen geen vaccins,geen psychotrope en geen onnodige medicatie meer nemen. Of de hulpverlener moet het goed kunnen onderbouwen en beargumenteren. En indien ooit te maken krijgt met een ibs, rustig blijven en geen agressie. Werk zou goed mogelijk mee en wees sociaal. Dan is er geen aanleiding om dwangmiddelen toe te passen.(isoleercel ,medicatie enz….) Tevens wil ik U aanraden om de documentaire “Psychiatrie, de industrie des doods. te bekijken. En de definitie van de “psychopaat” eens te bestuderen. Dan weet U meteen wie de sekteleidertjes zijn . Juist, de heren en dames van de trias politica.

  Like

   
 7. Simon

  november 26, 2015 at 3:27 pm

  Misschien dat dit dan ook wel in dit topic past:
  Amazon die selecteert welk boek er nog wel/niet verkocht/gelezen mag worden:

  http://www.naturalnews.com/052081_Amazon_censorship_online_book_burning_Nobody_Died_at_Sandy_Hook.html

  http://www.naturalnews.com/052096_Sandy_Hook_banned_book_Amazon_Ministry_of_Truth.html

  Like

   
  • bernadette

   november 26, 2015 at 5:41 pm

   Ja, Simon

   We weten toch wel dat het om censuur gaat .
   En innerlijk voel je wel wat leugens zijn , concerning Sandy Hook , 9/ 11 , false flags , enz…..
   De waarheid komt toch wel naar boven.
   Spreekwoord ; Al is de Leugen nog zo snel ….De Waarheid achterhaalt het wel.
   We hebben sensatie boeken met verdraaide woorden ook niet nodig .
   Gebeurtenissen doorzien met je eigen ingebouwde bewust gevoel .
   Een dier heeft geen woorden nodig , het is toch al niet van plan om te liegen , het is puur zichzelf .
   Gelukkig zijn er nog boeken te verkrijgen met enige waarde , b.v. via Marktplaats.
   En anders schrijf je , je eigen levensboek voor jezelf , dat zal er niet om liegen .
   Hier zijn ook nog wel boeken te koop met gunstige inhoud , o.a

   http://www.nieuwetijdskind.com/product/kracht-schrijven/

   En zie hier wat een mooie reacties van mensen op dit bijzonder gegeven ;

   http://www.nieuwetijdskind.com/ontmoet-kind-conceptie/#comment-252865

   Dus wij hebben de fake Main stream media roddels helemaal niet nodig .

   Like

    
 8. onlyyou

  november 27, 2015 at 12:06 pm

  Zolang de staat rust uitstraalt is er niks aan de hand, m maar bij terreur en de beoogde doelen, altijd de gewone man, gaan er toch vragen rijzen?
  Kan het niet zo zijn dat als b e paalde doelen, als winst, ook al zou deze nadelig voor de mens zijn, deze alleen nog door vooropgezette aanslagen bereikt kunnen worden.
  Screening van legitimatiebewijs, uitbreiding aivd etc. .?

  Like

   
 9. raoul040

  december 12, 2015 at 3:14 pm

  Als straks iedereen dement is geworden door 4g en 5 g wifi en andere giftige stoffen, dan denken we zelf niet eens meer. Dus is dit probleem ook opgelost.

  Like

   
 10. EindTijd

  januari 20, 2016 at 12:34 pm

  Neem een complotdenker.
  Laat deze de NOS studio binnendringen en zeggen dat hij grote zaken wereldkundig gaat maken.
  Dit doet hij dan ook weer niet en wacht tot dat er agenten ,welke volgens mij zonder goede bescherming en volgens een slecht scenario wat bij Flikken Maastricht niet zou misstaan, schreeuwend binnenstormen en zijn speelgoedpistooltje afpakken.
  Vervolgens heb je hiermee nu aangetoond, dat alle complotdenkers gestoord zijn.
  Heel Nederland en daar buiten heeft het nu toch zelf wel kunnen zien. Hij (complotdenker) weet dus niets, zegt dus niets, maar is dus wel gevaarlijk, zo’n of moet ik zeggen alle complotdenkers!
  En dan de discussieprogramma’s.
  Wat veel kijkers niet weten is dat er bewust acteurs tussen zitten die de discussie aanvoeren.
  Ik heb dit zelf van iemand die ik van dichtbij kende en in zo’n programma zat.
  Geschrokken van de nog al felle en extreem onmenselijke reacties naar haar,
  wist zij mij te vertellen dat dit allen acteurs waren en ingehuurd bij dit programma, om de discussie op te voeren zodat iedereen kon zien hoe absurd en met welke vooroordelen er over het onderwerp werd gedacht.

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: