RSS

Nieuwe ziektekostenverzekering: Gezondheid en mens centraal!

17 mrt

De transformatieGisterenavond hadden we in de radio-uitzending van  ‘From the unseen worlds’ Robbert Geelen te gast. Robbert is al een tijd bezig om een nieuwe verzekering van de grond te tillen die nauwelijks nog te vergelijken is met de huidige ziektekostenverzekering, maar tevens ‘Gezondheidsverzekering’ genoemd wordt. Het is goedkoper, rendabeler, maar wat vooral belangrijk is, is dat de mens en de keuzevrijheid met betrekking tot ‘zorg’ weer centraal staat, met de nadruk op transparantie.

Een zeer interessant, nieuw initiatief en het streven is om deze verzekering per 1 januari 2017 te starten; daarbij is het speerpunt ‘Samen beslissen, samen kiezen en samenwerken’, zodat het zeer betaalbaar wordt maar vooral je eigen kunnen keuzes maken als het gaat om behandelingen, artsen, natuurgeneeskundige artsen, etc.

Zelf heb ik me daar direct na de uitzending als lid ingeschreven en ik hoop dat velen zullen volgen. Het hoort wat mij betreft bij deze ‘nieuwe tijd’ en de oude principes en ons opgelegde regels -met alle nare gevolgen van dien voor veel mensen- kunnen we hiermee achter ons laten.

Zie de website voor meer informatie, en beluister desgewenst het hele gesprek dat wij voerden met Robbert Geelen, zodat je zelf kunt beslissen of deze verzekering ook iets voor jou is.
(NB. mocht je die link niet kunnen activeren, kijk dan op ‘archief’ en klik op de ‘play-knop’ van de juiste uitzending, die nu uiteraard bovenaan staat).

Nieuwe initiatieven moeten echt vanuit de bevolking komen, want zoals we weten laten de politici de mensheid volledig in de kou staan ten faveure van het grote geld en de banken. Waarvan akte!

 

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden geschreven ten bate van ‘hue-manity’  en mogen gerepubliceerd worden, mits de bronnen worden gerespecteerd.

 

 
11 reacties

Geplaatst door op maart 17, 2016 in Nieuwe initiatieven, Verzekeringen

 

Tags: , , , ,

11 Reacties op “Nieuwe ziektekostenverzekering: Gezondheid en mens centraal!

 1. nan

  maart 17, 2016 at 10:06 pm

  Hoi
  Ik heb de uitzending beluisterd. Mooi en bijzonder dat een groep mensen zijn die dit willen en kunnen op pakken.Wat een organisatie om dat te doen. En wat goed dat er mensen zijn die dit onderzocht hebben. Ik zou erg graag meer van willen lezen, maar hun website naam is mij nog niet duidelijk. Bedankt voor jullie inzet aan jullie allemaal.
  Gegroet nan

  Like

   
 2. harrynl007

  maart 17, 2016 at 11:14 pm

  Irma, Dit is zeker een goed initiatief wat alle lof verdient!!
  Echter er zijn teveel mensen die een premie-achterstand of de eigen bijdrage niet kunnen betalen.
  Deze kunnen nooit overstappen naar een andere ziektekostenverzekeraar.
  Hier moet dan ook een oplossing voor komen, zodat de gezondheid en de mens weer centraal komt te staan!!!

  Like

   
 3. onlyyou

  maart 18, 2016 at 2:59 pm

  Dat kun je niet menen, wordt t toch een filantropisch instelling?
  Vergeet het maar, deze inkomsten moeten de Defensie steunen!

  Like

   
 4. nan

  maart 18, 2016 at 6:31 pm

  Ik heb even gekeken op de website. Toen ik wilde aanmelden kreeg ik de vraag certificaten kopen?Ik heb even een terugblik en daar heb ik niets van gevonden. Wat die certificaten zijn, weet ik niet. Of wat zij inhouden. Met alle repect voor de goede bedoelingen. Ik wacht nog even. Ik persoonlijk heb er te kort van begrepen.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   maart 18, 2016 at 7:50 pm

   Als je lid bent geworden voor die 50,- (eenmalig) waar we met z’n allen deze verzekering mee opbouwen, ontvang je een certificaat, dat staat in je dashboard als PDF. Daarin staat je unieke certificaatnummer (cq. deelnemersnummer). Als je gezinsleden boven de 16 jaar hebt, kun je die ook inschrijven, dan zou je dus meerdere certificaten kopen. Maar als jij gewoon lid bent en geen gezinsleden hebt om in te schrijven is dat dus niet voor jou bestemd.

   Like

    
   • bernadette

    maart 19, 2016 at 9:00 am

    Ik heb mij ook als lid opgegeven , Irma .
    Robbert Geelen probeert zich toch ook moedig in te zetten om deze gezondheidsverzekering
    te laten realiseren voor een eerlijke opbouw in de samenleving met elkaar. ( chances are )

    Like

     
 5. Robbert Geelen

  april 5, 2016 at 8:41 pm

  Dank jullie voor jullie steun! En jij Irma dank je voor het delen van dit initiatief en je enthousiasme! Het is inderdaad een groot avontuur. Sinds het interview komen er ook ‘in één keer’ allemaal (nog meer :-) ) mooie mensen op ons pad die het initiatief verder helpen. Met expertise, passie, kunde en inzet. Zo zitten er ook weer heel wat nieuwe informatieavonden in de pijplijn.
  Als je nog geen lid wilt/ kunt worden dan kun je je ook inschrijven voor de informatiebrief (op de home-pagina halverwege). Dan blijf je op de hoogte.
  Je kunt het GezondheidsCoöperatief Nederland ook ‘liken’ op Facebook.
  En als je vragen hebt: blijf ze stellen. Via het telefoonnummer 0592 820033 (ma-do 8.30u-13.30u) of via e-mail: info@gezondheidscooperatief.nl
  Nogmaals dank voor de reacties en nog een fijne avond :-)

  Like

   
  • Irma Schiffers

   april 5, 2016 at 9:22 pm

   Prachtig Robbert! We hebben je graag nog eens terug. Mag ook op zondagavond in het programma ‘Gewoon-nieuws’ als je iets aan te kondigen of te melden hebt. ;-)

   Like

    
   • Erna schouten

    april 7, 2016 at 11:02 am

    Ik hoop dat mensen bewust worden van het feit dat ze niet voor elk liflafje naar de arts hoeven.Merk het teveel in mijn omgeving, een kouwtje, een pijntje hier of daar. Dat schroeft de prijs ook omhoog buiten het graaien vd regering en de zfn zelf. En inkomens afhankelijk zou ook fijn zijn, heb zelf het hoogste eigen risico nu, om de prijs te drukken wegens omstandigheden.En nu maar hopen dat er niks gebeurt dit jaar. Mensen, verdiep je in gezonde voeding en niet die foute schijf van 5. De farmacie en voedingsindustrie hebben banden met het voedingscentrum

    Like

     

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: