RSS

70 miljard verdwenen (AWBZ); hoe krijgen wij dit terug?

25 mrt

logo_banner de omkeringAfgelopen woensdagavond hadden we in onze radio-uitzending Rob Otten te gast van ‘De omkering’. Hij legde het plan uit, waar een aantal mensen die betrokken zijn bij ‘De omkering’ al een tijdje mee bezig zijn en vooral hoe wij -dus ook jij- een terechte en dus rechtsgeldige claim kan neerleggen bij het ministerie van Financiën c.q. de belastingdienst. Je kunt onderaan de hele uitzending terugluisteren waarin hij o.a. ingaat op vragen als ‘wat zijn de achtergronden van de mensen die hier actief mee bezig zijn’ en ‘waarom het verdwenen bedrag blijkbaar niet traceerbaar is en dus teruggevorderd kan worden’.  Daarnaast schreef Rob even een stukje voor dit artikel, waarin hij precies uitlegt wat je moet doen. Het kost je niets, behalve een heel klein beetje tijd en twee postzegels. Je krijgt absoluut bericht terug!

Rob Otten:

U kunt nu € 5.400 terugvorderen bij de belastingdienst!gelddoorhetafvoerputje_0

In oktober 2015 verscheen het rapport van Henk van Gerven (2e kamerlid van de SP en ex-huisarts). Uit dat rapport werd duidelijk dat gedurende de periode 2001 tot en met 2013 een bedrag van € 70 miljard aan ontvangen AWBZ-premie niet is besteed aan de zorg. Terwijl dit geld daar wel voor bestemd is. Geen wonder dat de zorg in Nederland onbetaalbaar is geworden.

Vorig jaar augustus heeft de Omkering www.de-omkering.org besloten dat deze teveel en ten onrechte betaalde premie terugbetaald dient te worden aan de belastingbetaler. Inmiddels hebben ruim 30.000 mensen deze claim ingediend bij het ministerie van Financiën, en het moeten er nog veel meer worden!

Deze claim is eenvoudig in te dienen. Op de website van de Omkering is deze standaardbrief te downloaden. Ga naar www.de-omkering.org/werkgroep en volg de instructies.

Indien dit problemen oplevert is ook het versturen van een mail voldoende. Stuur de mail naar werkgroep@de-omkering.org. Als onderwerp uw BSN nummer invullen en als tekst naam, adres, postcode en woonplaats en eventueel het telefoonnummer. Binnen 2 werkdagen wordt de ingevulde brief teruggestuurd. Printen, ondertekenen en op de bus. Meer hoeft er niet te gebeuren.

Geheel vrijblijvend en en het schept geen enkele verplichting.

Dus gewoon doen!

© Rob Otten

————————————————————————————–

AANKONDIGING PROGRAMMA ‘GEWOON-NIEUWS’ A.S. ZONDAG 27 MAART 2016

 

A.s. zondagavond kun je de eerste radio-uitzending van ‘Gewoon-nieuws’ beluisteren met o.a. Janneke Monshouwer en we houden een uitgebreid interview met Ole Dammegård over de ‘aanslag’ in Brussel.  Zondagavond 27 maart 2016 van 21.00 – 23.00 uur

Klik HIER om live te kunnen luisteren

(daarna zal ik het interview, dat uiteraard in het Engels is gehouden, vertalen en ondertitelen; zie verder bovenin het menu onder ‘radioprogramma’s’ het archief, waar ook deze uitzendingen aan toegevoegd zullen worden)

Klik hier op de player voor het programma met Rob Otten van ‘De omkering’

Uitzending 23 maart 2016

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘hue-manity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits de bronnen worden gerespecteerd.

 
35 reacties

Geplaatst door op maart 25, 2016 in Radioprogramma

 

Tags: , , , , , , , , ,

35 Reacties op “70 miljard verdwenen (AWBZ); hoe krijgen wij dit terug?

 1. Pipa

  maart 25, 2016 at 6:08 pm

  Dit is op kristallijnenpoortblog herblogd.

  Like

   
 2. John Stevens

  maart 25, 2016 at 9:08 pm

  Ik vraag mij dus gewoon af hoe een regering of 2 a 3 achter elkaar de Nederlandse bevolking WILLENS EN WETENS zo kan besodemieteren zonder dat er eigenlijk iets tegen ondernomen word, de politieke onschendbaarheid is deze ploeg van mensen zeer zeker naar het hoofd gestegen om zomaar 70 miljard te laten verdwijnen, een parlementair onderzoek zou hier ten zeerste op z´n plaats zijn, maar wat schetst onze verbazing, hieraan gaat heel politiek Nederland aan voorbij, m.a.w. deze toch wel “middelmatige” diefstal van “onze” regering zal zonder gevolgen blijven voor de daders, mocht u zin hebben ook maar één dubbeltje te willen stelen van wat zich onze “INTEGERE” regering noemt, gaat u waarschijnlijk voor enkele jaren achter de tralie´s waar mensen uit politiek den Haag zeer zeker (g)een slecht figuur zouden slaan.

  Like

   
 3. jeanine hoefnagels

  maart 25, 2016 at 9:46 pm

  weer een SUPER uitzending. Meteen gedeeld op facebook.

  Like

   
 4. jhon

  maart 25, 2016 at 10:16 pm

  (R)overheid fraude
  Spaarfonds 50 miljard
  http://www.sdnl.nl/aow-fonds-bedrog.htm
  Pensioen 100 miljard
  https://www.1meikomitee.net/html/48.-2.pensioenroof.2014-2016.html
  Gemeenten 30 miljard
  http://www.leoverhoef.nl/

  Volgende s.v.p.
  ………………………………………………………………………………………………….

  Like

   
 5. Dweep

  maart 26, 2016 at 11:53 am

  Eigenlijk heeft de heer Wim Kok ook nog het eea terug te storten. Ik bedoel niet het beroemde kwartje wat “tijdelijk” op de brandstofprijzen zit, maar de graai wat er ooit uit het pensioenfonds ABP is gehaald. Dan had dit pensioenfonds wellicht nu minder last van haar dekking en hadden er geen pensioenen bevroren te worden?

  Like

   
 6. Bob Tijs

  maart 26, 2016 at 12:32 pm

  Suggestie,
  Krachten bundelen, administratief afhandelen door deskundigen op basis Geen resultaat geen betaling. , mijn Engels is niet zo best, mogelijk meer kans op succes, zegt mijn belasting adviseur

  Like

   
 7. onlyyou

  maart 26, 2016 at 2:42 pm

  Heb al jaren lopen klagen dat deze gelden nooit voor de gezondheid gespendeerd kunnen zijn, wel betalen en er niks voor terugkrijgen, was t devies van deze kabinet ?
  Zal mijn account erover inlichten!

  Like

   
 8. anda642

  maart 28, 2016 at 1:10 am

  Bedankt Irma . Ik heb het doorgeplaatst op m`n NL wordpress !

  Like

   
 9. anda642

  maart 28, 2016 at 1:12 am

  Dit is op Mijn Nederlandse Blog as Andalightoflove herblogden reageerde:
  Fijne Pasen allemaal en laten we hier gewoon werk van maken. Samen zijn we sterk. Namaste

  Like

   
  • bernadette

   maart 28, 2016 at 2:38 pm

   Rob Otten ;

   Meer duidelijke uitleg door Casper Rutten ;

   http://volkstribunaal.net/

   Like

    
   • bernadette

    maart 28, 2016 at 3:51 pm

     
    • bernadette

     maart 28, 2016 at 3:59 pm

     Gepubliceerd op 19 mei 2014

     We hebben GEEN contract met de staat. We zijn niet verplicht belasting of boetes te betalen.

     En met het weggeven van de soevereiniteit van Nederland aan de EU heeft onze volksvertegenwoordiging LANDVERRAAD gepleegd. Dat is de hoogste misdaad!

     Stop met degene te betalen die je bedriegen, bestelen en je rechten compleet aan het afbreken zijn!

     Nederlanders, mannen en vrouwen die opstaan voor hun land en hun recht, voor democratie, mensenrechten en gelijkheid, Nederlanders, samen staan we sterk!

     Mijn droom is dat we dit massaal gaan doen en op Youtube zetten!
     Als 1.000 dit doen is het een statement.
     Als 10.000 het doen wordt het een probleem voor de landverraders in Den Haag.
     Als 100.000 dit doen hebben we Nederland terug!

     Ik zeg arresteren die hap, het hele kabinet, eerste en tweede kamer. Samen met de corrupte bankiers, de directeuren van de Internationale grootbedrijven. Ministeries overnemen en samen gaan zitten hoe we dit vastgelopen systeem kunnen gaan verbeteren voor de mensen die dit land hebben opgebouwd, de zwakkeren en de mannen en vrouwen die keihard werken voor dit land! Kijk op de site De Ommekeer.

     -We willen eerlijke vermogensverdeling (Taxeren rijken tot aanvaardbaar niveau)
     -Schulden sanering (Banken maken geld uit lucht en lenen dat uit aan man en staat tegen rente. ABSURD!)
     -Geldschepping nationaliseren. (Commerciele banken maken geld uit lucht op het moment dat een krediet wordt afgesloten. 97% van al het geld in omloop is door deze banken gemaakt, niet door de centrale banken. )
     -Rentevrije economie (Als je geld creeert op het moment van krediet verschaffing hoef je niet zulke absurde hoge onkosten vergoeding te vragen in de vorm van rente)
     -Referendum instellen (Bindend en blijvend.)
     -Onvoorwaardelijk Basis inkomen
     -Al die ministeries drastisch verkleinen, en die mirade aan wetjes afschaffen
     -Jeugdzorg tot 10% terug brengen
     -Al die pedofielen nu eens echt aan gaan pakken
     -Mensenrechten als leidraad voor ALLE Nederlanders.
     -Staatsbedrijven terug

     Zaken kabinet bepalen ipv dit systeem van leugenaars, rappe praters en populisten.

     De Ommekeer;
     http://ommekeer-nederland.nl

     Like

      
     • bernadette

      maart 28, 2016 at 4:01 pm

      Hier kan men ook deelnemen aan het ronde tafel gesprek , je bent welkom ;

      http://platformdse.org/lezingen-en-cursussen/

      Like

       
      • bernadette

       maart 28, 2016 at 4:36 pm

       Tilasmi Frigge ;

       Gepubliceerd op 15 dec. 2014

       Mensen, het is zaak te beseffen dat de staat onze vijand is. Ze kunnen alleen blijven functioneren als wij ze betalen. Het is te zot dat we dit blijven doen. Daarnaast maakt het ons mede verantwoordelijk voor hun misdaden. Zoals wij ALLE Duitsers veroordeelden na WWII zo zullen wij allen als Nederlanders moeten bloeden voor de misdaden begaan door deze criminelen. Wij zijn altijd de lul. Het wordt tijd dat we de problemen niet meer vooruitschuiven zodat onze kinderen de troep mogen opruimen, maar dat wij als volwassen mensen de verantwoordelijkheid nemen voor de troep die wij hebben laten ontstaan!

       Ik betaal geen belasting en verzekering uit een moreel en ethisch besef. De staat is een terrorist. De democratie een farce. Oproep tot algehele weigering nog mee te doen.
       Op je reet blijven zitten lost niets op!

       Like

        
 10. Een burger

  maart 28, 2016 at 9:41 am

  Het maakt niet uit hoeveel de overheid van ons steelt of door wie we belazerd worden…we laten het toch gewoon gebeuren omdat we te bang zijn voor ons eigen hachje of slavenbaantje te verliezen. Kijk maar om je heen. De meest schrijnende dingen gebeuren met onze ouderen, onze jeugd.. Gif in vaccinaties, gif in water, voedsel enz enz kan nog wel even door gaan zo. Er is geen haan die er naar kraait, en is er een actiegroep die opstaat dan worden ze weggezet als een stel malloten ipv dat dan de hele bevolking er achter gaat staan. Nederlanders zijn een laf volkje geworden en verdienen alle ellende die ze tenslotte zelf toelaten. Blijf lekker betalen tot je helemaal groen en geel ziet en ophouden met klagen. Het spreekwoord luid dan ook: met klagers geen meelij.

  Like

   
 11. Joke

  maart 28, 2016 at 6:05 pm

  Goede uitzending Irma, Geweldig. Jokexxx

  Like

   
 12. Ingrid

  maart 30, 2016 at 3:56 pm

  Is er iemand die ervaring heeft met het indienen van de schadeclaim van € 5400 via De Omkering?

  Like

   
  • Irma Schiffers

   maart 30, 2016 at 4:02 pm

   Voor het interview ruim 30.000 Nederlanders, en dat zijn er nu nog veel meer ;-)
   Als je dat wilt volgen (en je zit op Facebook), zoek dan maar even daar op ‘De omkering’. Ze hebben daar diverse pagina’s en daar wordt veel op gereageerd. En brieven die de belastingdienst terug stuurt (en handmatig ondertekent) zie je daar ook wel afgebeeld staan. De Omkering zelf komt binnenkort met een vervolgbrief. Zondag hebben we hopelijk, in het radioprogramma Gewoon-Nieuws Rob Otten in de uitzending om de actuele situatie te belichten.

   Like

    
 13. nan

  maart 31, 2016 at 6:41 pm

  Hallo
  Een mooie radio uitzending. Als mijn printer gemaakt is, ga ik het ook doen. Maar even nog een andere vraag. Er werd gezegt dat de politiek een wet wil maken over onschendbaarheid.. Als het goed is in deze radio uitzending Weet het niet zeker meer, te veel informatie in korte tijd.Kunnen wij (burgers) daar ook iets tegen doen. Want het valt wel op. Ze stellen het niet voor niets op, in eens. Er komt te veel informatie naar buiten, denk ik van hun wangedrag. Het moet niet zo zijn dat wij “de burgers hun niet kunnen aan pakken”met het zelfde wat zij ons aan doen. En heeft/kan iemand de t.v. uitzending plaatsen waar diegene toegeeft dat die 70 miljard achterover is gedrukt?
  Vriendelijke groet nan

  Like

   
 14. Dammis van der Spoel

  november 10, 2016 at 8:27 pm

  Ook ik heb mijn claim ingediend en ben nu in afwachting van de vervolgbrief van de werkgroep de omkering! Ik zal blijven strijden tegen die oplichters en dievenbende in Den Haag en Brussel.
  Het is werkelijk ongelooflijk wat die gasten in de eerste en tweede kamer zich menen te kunnen permiteren; de maffia is er niets bij! Ze zitten daar in feite ter controle van; maar ze doen allemaal net zo hard mee met de grote afbraak van ons sociale voorzieningen stelsel als onze “regering”.
  Ze hebben vrijwel allemaal landverraad gepleegd en wij laten dat gebeuren!
  Werkelijk niets wordt er heel gelaten en wij worden financieel met de grond gelijk gemaakt.

  Ik word werkelijk misselijk als ik die hufters van de PVDA en de VVD nu weer bezig zie op tv enz n.a.v. de komende verkiezingen! Vooral van Samsom ga ik over mijn nek; eerst de tent afbreken en in de kont kruipen van de VVD en nu zou het net andersom moeten! Walgelijke figuren en de PVDA is blijkbaar al weer vergeten dat ze de eigen achterban hebben verraden en verarmd!

  Ik heb al diverse keren opgeroepen tot een landelijke opstand tegen die bende en zou ze voor de rechter willen slepen; maar behalve veel schriftelijke ondersteuning gebeurde er verder niets!
  We willen blijkbaar bestolen, belogen, gekleineerd ez. worden door die lamlendelingen.

  Ondertussen gaat de grote roof van onze rechten enz door tot het te laat is!

  Like

   
  • bernadette

   november 10, 2016 at 10:12 pm

   @ Dammis van der Spoel ,

   Maak je innerlijk niet te druk en boos ..kost je alleen maar Stressmomenten.
   Kijk geen staats TV meer ..en ook de nationale staatsradio uitzendingen achter wegen laten.

   Zoals ZIJ achter de schermen werken.
   Zo wordt er door velen van ONZE samenleving ook achter de schermen gewerkt .
   ONZE tijd komt eraan.

   Time will Tell
   Probeer ondertussen toch van je dagen te genieten van de mooie momenten.
   En probeer van je innerlijke zelf te houden , en draag dat gevoel ook uit ,
   aan de mensenzielen die om je heen verkeren :)

   Like

    
 15. Jacob Jonker

  mei 17, 2017 at 5:10 am

  Het lijkt overal wel hetzelfde.Is het ooit terug te draaien?En…get a load of this:child in time 185 utub

  Like

   
 16. Dammis van der Spoel

  juli 2, 2017 at 10:51 pm

  Wanneer komt het nu eindelijk eens tot een grote volksopstand om die ellendelingen en hersenloze debielen in Den Haag mores te leren? Ze maken van ons land ongestraft een steeds grotere puinhoop; niets maar dan ook werkelijk niets komt er uit die klauwen van dat tuig; het enige waar ze goed in zijn is liegen, bedriegen en de eigen zakkenvullen! Ook plegen ze te pas en te onpas landverraad en de bevolking mag aan het gas!
  Laten we dan gelijk ook het Koninklijk Huis het land uit zetten; die regeren ons land en lopen mooi weer te spelen van onze belastingcenten terwijl ze hier helemaal niet op de troon behoren te zitten want ze hebben er totaal geen recht op! Al ca 500 jaar heeft door manipulatie, moord en doodslag het Koninklijk Huis geen bestaansrecht meer; bijna niets is wat het lijkt bij de Oranjes en verschillende “prinsen” ( Bernhart; Hendrik etc ) hebben zich volledig misdragen en waren echte criminelen! Ze hebben notabene diverse keren landverraad gepleegd en aan Bernharts handen kleeft veel bloed van onschuldige mensen en geallieerden doordat die hufter de plannen van de geallieerden (luchtlanding bij Arnhem) aan de Duitsers (zijn SS vriendjes) had doorgespeeld waardoor die tijdig maatregelen konden nemen!
  Verdiep u maar eens in de geschiedenis van de Oranjes; dan weet je niet wat je meemaakt!
  Bilderberg, kindermoord, kinderverkrachting, bastaards kweken enz. enz. enz is een normaal verschijnsel bij ons “geliefde Koningshuis”.

  En wij maar betalen en onze rechten laten ontnemen!!! Wanneer worden we nu eens wakker?

  Like

   
 17. D van der Spoel

  maart 25, 2018 at 6:35 am

  Vrijwel allemaal nog steeds slapende dus want ik heb totaal geen reacties meer gehad.
  Wat ik schreef zal waarschijnlijk voor veel mensen schokkend zijn maar de waarheid is nog erger en keihard! Zelfs kerken en priesters hebben aan kindermoord en verkrachtingen van kinderen meegedaan. Onvoorstelbaar en het is des te erger dat dit soort praktijken ook in ons land nog steeds plaatsvinden.
  Laten wij dat allemaal gebeuren? Hoe kan je dat nu verkopen aan je kinderen en kleinkinderen?
  Ook het feit dat de autochtone bevolking keihard wordt gediscrimineerd en achtergesteld bij de vluchtelingen waarvan slechts een klein percentage echte vluchtelingen zijn ( veruit het grootste deel zijn economische vluchtelingen). Wij en onze kinderen hebben minstens RECHT op een GELIJKWAARDIGE behandeling door de overheid.
  Nu dreigt er een verloren generatie te ontstaan doordat onze kinderen geen schijn van kans maken op een betaalbare huur of koopwoning; deze gaan vrijwel allemaal op een misselijk makende achterbakse manier naar “vluchtelingen”.
  Dit kabinet Rutte is meedogenloos en schaamteloos bezig de rijken nog rijker te maken over de ruggen van de bevolking. Maar liefst 1,4 miljard euro per jaar wordt er weggeschonken aan de allerrijksten waarvan een groot deel ook nog eens in het buitenland woont.
  Pechthold drukt belastingvrij ongestraft een woonappartement achterover!
  Het grote graaien gaat nog steeds door notabene gesteund door de CHRISTELIJKE partijen CU, SGP en CDA.
  200.000 gezinnen in ons land kunnen niet meer aan hun financiele verplichtingen voldoen; 100.000 gezinnen zijn afhankelijk van de voedselbank!!! En Den Haag zegt er bestaat geen armoede in Nederland en maakt de rijken vervolgens nog rijker! Rutte c.s. moeten zich kapotschamen!

  Wanneer komen we nu eens overeind om aan dit WANBELEID DEFINITIEF een EINDE te maken en de schuldigen voor een VOLKSTRIBUNAAL te slepen?

  Like

   
  • Piet van Velzen

   mei 20, 2020 at 10:34 pm

   Dennis, het is allemaal bekend, maar de bevolking wil het niet geloven. Helaas is het nog erger. Dus als we niet snel reageren dan kunnen we het tij niet meer keren. De werkelijke macht berust bij 300 rijksten ter wereld. Zij hebben de blauwdruk van hoe ze de macht in de wereld in handen willen hebben. EEN wereldregering, EEN wereldmunt, EEN kerk en wij een bestaan van onderhorigen. Ik heb medelijden met onze jongere generaties.

   Like

    

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: