RSS

Referendum Oekraïne 6 april

02 apr

Juncker-Oekraine-referendumOp Facebook zie je altijd advertenties in de rechterkolom staan. Deze dagen tref ik heel vaak een advertentie aan die probeert te manipuleren door een ‘Ja-stem’ af te dwingen als we woensdag naar de stembus gaan voor het referendum. Ra ra, waar komt deze vandaan? Het gaat om deze advertentie TAK is JA (en voor wie het weten wil: “Njet” = NEE)

Oekraine referendum

Er is heel wat ‘leesvoer’ te vinden over de Europese Unie en waar de oorsprong  van één Europa ligt (zie foto links).  En die is op zijn zachtst gezegd geheel niet zuiver en bepaald dubieus. Helaas zal ik enigszins moeten gaan ‘link-dumpen’ om e.e.a. te onderbouwen. Maar voor degene die nog niet weet óf, en zo ja wát te moeten gaan stemmen a.s. woensdag wil ik dat toch even doen, zodat je je kunt inlezen en weet welke gevaren er aan de ‘Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Oekraïne’ kleven en wat de Haagse EU-lobby probeert te bereiken, zelfs via Facebook advertenties.  Vorig jaar verwees ik al een paar keer naar dit zeer lijvige artikel, met zeer veel informatie en data over de totstandkoming van het huidige politieke klimaat waar we ons nu in bevinden met helaas zeer onfrisse wortels die in genoemd document terug gaan naar 1926 tot aan de hedendaagse situatie.  Er zit een heel andere, veel grotere agenda achter dan ons wordt voorgespiegeld zoals de meesten van ons onderhand wel weten.

Lees ook nog eens het artikel EUTOPIA van Ewald Engelen, gepubliceerd op de site van Follow the money (ftm.nl). Daarnaast wil ik nog een keertje de (overigens dit keer niet door mij ondertitelde) video plaatsen over de Oekraïne, wie daar aan de macht is en vooral ‘wie’ ze daar in het zadel hebben geholpen. Het gaat om deze video, die wellicht velen nog niet hebben gezien.

 

Janneke Monshouwer (Boek: ‘Ander nieuws- wat het NOS-journaal niet uitzond) heeft de afgelopen week al een paar artikelen geschreven voor ons die op Gewoon-nieuws te lezen zijn zoals: Associatieverdrag Oekraïne, stemmen woensdag 6 april 2016

met een vervolgartikel op 30 maart jl.: Westerse anti-Rusland en anti-Poetin-propaganda.

En nu komt ze met een derde artikel, dat ik zelf alvast direct heb willen publiceren in de korte aanloop naar woensdag: Foto treinstations“Onafhankelijke” media spreekbuis van overheid.

Janneke mailde zojuist deze foto die ze aantreft op treinstations: ‘Laat Poetin zijn kleurplaat niet afmaken’.  Ongelooflijk, deze propaganda.

Overigens hebben we zondagavond 3 april tussen 21.00 – 23.00 uur o.a. Janneke Monshouwer wederom in het radioprogramma ‘Gewoon-nieuws’ op Finding Voices Radio. Dan gaan we het zeker hierover hebben. Op het bijbehorende blog tref je tevens vandaag ook een artikel aan met een verwijzing naar een te downloaden boek De Nazi achtergronden van de ‘EU te Brussel

Nog een ander, heel interessant artikel dat ik heb vertaald uit het Engels en heb gepubliceerd is van vorig jaar januari van Peter Koenig met de titel: Geopolitiek econoom waarschuwt: Pas op Europa! Koenig is geopolitiek econoom en stuurde op 7 januari een niet mis te verstane waarschuwing uit naar Europa. Op bovenstaande link heb ik het hele artikel in het Nederlands vertaald en je kunt dit ook hier in het Engels lezen op de site van Silver Doctors.

En voor wie het zich nog herinnert, kreeg ik een mail van een trouwe lezer die met een Russische vrouw is getrouwd over de gebeurtenissen in Oekraïne. Dat artikel kun je hier nog eens nalezen.

En zo zijn er nog veel meer interessante artikelen die je ‘bijpraten’ over wat er werkelijk speelt en waar we in de realiteit ja of nee tegen gaan zeggen. Ik wil daarom toch ook nog even de aandacht vestigen op dit zeer recente artikel van de collega’s van Lang Leve Europa!

NPO Radio 1: Kees van Amstel in een column met vijf redenen waarom je tegen de associatieovereenkomst moet stemmen:  http://www.radio1.nl/item/350760-Vijf-redenen-waarom-je-tegen-het-associatieverdrag-moet-stemmen-volgens-Kees-van-Amstel.html

Er zijn vanzelfsprekend nog meer sites met informatie dus mocht dit nog niet genoeg zijn, kun je altijd nog via Google gaan zoeken of via de rechterkolom onderaan deze site op ‘Oekraïne’ zoeken.

Nog maar eens: informatie is van levensbelang. Dit is niet zomaar een referendum. Het is -zoals onlangs Ole Dammegård in ons interview met hem vorige week zei- “nu niet de tijd om nog maar weer eens een pizza te bestellen of van het één naar het andere kanaal te zappen naar een volgend ‘hersenloos‘ programma”. Er gebeuren dingen die vergaande gevolgen hebben voor ons land, voor onze soevereiniteit en democratie die echt enorm aan het sneuvelen is. Het is tijd om je te laten informeren, zodat je je keuze weloverwogen kunt maken. Dus een ander geluid dan hetgeen uit je TV rolt is op zijn minst nodig.

Stemmen?
Zeker doen!
Ja of nee stemmen?
Dat is aan jou, maar zorg dan wel dat je in ieder geval weet wáár je voor of tegen stemt!

 

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘hue-manity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits de bronnen worden gerespecteerd.

 
13 reacties

Geplaatst door op april 2, 2016 in EU, Politiek

 

Tags: , , , , , , , ,

13 Reacties op “Referendum Oekraïne 6 april

 1. Euro-nee

  april 2, 2016 at 9:35 pm

  Beste Irma

  Goed artikel weer. Voor of tegen. Ja we leven zogenaamd in een democratie. Dus iedereen is vrij om te zeggen voor of tegen. Of het echt een democratie is zal moeten blijken, wat Den Haag en Brussel doen. Als het volk Nee zegt.

  Ik wordt de laatste 2 weken in ieder geval doodziek van alle propaganda en leugens. OP tv, in shows, Journaal en zelfs op YouTube. Er zijn verschillende groepen op Facebook actief voor en tegen. Jij weet wel in welk kamp ik zit.
  Helaas krijgt het Nee kamp weinig steun van de corrupte media. Ondanks dat in het Oosten de beschietingen gewoon door gaan op Donbas en andere steden.

  Persoonlijk hoop ik op een goeie tegen net als in 2005. Dan zal blijken of de EU echt een democratie is. Ik ben alleen bang dat we hetzelfde antwoord krijgen of er worden drie zinnen veranderd. Het varkentje krijgt een andere naam en het is hetzelfde als met het verdrag van Lissabon.

  Alleen kijkt nu de hele wereld naar Nederland, dus zeker als je tegen ben, blijf niet thuis, maar laat je stem horen.

  https://www.facebook.com/groups/1652842271654575/

  Geliked door 1 persoon

   
 2. Simon

  april 2, 2016 at 11:21 pm

  Hartelijk dank weer Irma, voor al het harde, nuttige werk dat je verricht. Ik ga je artikel zeker rondmailen. Misschien is de mening van Joost Niemoller hier ook goed op z’n plaats;

  http://joostniemoller.nl/2016/03/stem-oorlog-lezing/

  Like

   
 3. Ilse

  april 3, 2016 at 8:32 am

  Dank je wel lieve Irma. Ik ga nee stemmen, het Voelt Niet Goed.

  Like

   
  • Stefan

   april 3, 2016 at 9:37 am

   Hallo mensen,
   Onderstaand bericht las ik net.
   http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/04/04/ga-niet-stemmen-boycot-alle-referenda-1606391

   Wat is nu wijsheid, ja/nee of helemaal niet stemmen?

   Like

    
   • Irma Schiffers

    april 3, 2016 at 2:09 pm

    Ik zou zeggen: zeker stemmen, wat je ook doet. Vaak zie je overigens ook dat ‘Nee-stemmers’ thuisblijven, omdat ze het er niet mee eens zijn. Dan nemen ze vaak ook niet de moeite om te gaan stemmen. Gezien het feit dat dit een heel belangrijk referendum is dat de toekomst van de EU bepaalt -zelfs op korte termijn- lijkt het me zeker zinvol om ons enige stukje ‘democratische recht’ nog te gebruiken!

    Like

     
 4. Hans

  april 3, 2016 at 11:56 am

  ik laat samen met mijn gezin een keihard de lekkerste NEE !!! horen .

  Like

   
 5. Ilse

  april 3, 2016 at 7:41 pm

  Laat een land nu eens zelf hun probleem oplossen

  Like

   
 6. Treowd

  april 3, 2016 at 9:15 pm

  Hoe je het ook wendt of keert het zal altijd een win/win situatie inhouden voor de occulte aanstuurders van dit alles die de touwtjes in werkelijkheid in handen hebben. Ik weet dat het wat pessimistisch over kan komen maar het lijkt me een realistische kijk. Ik neem aan dat ware de zich ingelezen/ geinformeerde stemmers nee zullen gaan stemmen tenzij ze andere belangen hebben en mogelijk deel uitmaken van hen die een verborgen agenda voeren of simpelweg gemanipuleerd zouden kunnen zijn door de mainstream media door er in te geloven er goed aan te doen om toch ja te stemmen.

  Het mechanisme erachter zou wel eens een behoorlijk psychologisch effect kunnen triggeren nl. dat vele mensen er meer en meer in gaan geloven dat iets ondernemen of wat ze ook stemmen totaal geen gewicht in de schaal legt en juist daardoor het onderliggende aangeleerde hulpeloosheidsgevoel aansterkt. Om werkelijk wat op te kunnen lossen op de langere duur lijkt me het initiatief van http://vrede-recht.nl/ wat pas van de grond aan het komen is en in verbinding staat met het referendum een prima project te zijn. Als dat echt goed gedeeld zal worden en serieus genomen wordt en iets zal worden waar de Nederlandse bevolking volmondig achter gaat staan zou dat wel eens heel wat teweeg kunnen brengen maar dan zullen we (de bevolking) zich daar als collectief voor in moeten gaan zetten. Er gloort hoop ….

  Like

   
 7. anda642

  april 3, 2016 at 9:59 pm

  Dit is op Mijn Nederlandse Blog as Andalightoflove herblogden reageerde:
  Belangrijke informatie om je keuze te maken Voor of Tegen het Associatieverdrag met Ukraine ? Ik zeg Nee !

  Like

   
 8. Pastoor Geudens

  april 3, 2016 at 10:10 pm

  Dit is op 2012-2019 herblogd.

  Like

   
 9. robvdzrob

  april 4, 2016 at 11:58 am

  http://delangemars.nl/2016/04/03/vrede-en-recht-verwijderd-van-media-park/
  We zijn zeer zorgvuldig gemeden als de pest als voorlichters van het NEE-kamp!

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: