RSS

9/11 en de 28 pages, BRICS, Brazilië, de dollar en de ‘gold-backed’ Yuan

20 apr

krant2.largeDat er overal reuring is, mag duidelijk zijn. Obama brengt een bezoek aan Koning Salman van Saudi Arabië waarin volgens diverse bronnen -zoals ook de Engelse Daily Mail- de 28 onderdrukte pagina’s in het onderzoeksrapport over 9/11 besproken zullen worden.

De Bush-administratie heeft altijd gesteld dat onthulling van deze 28 pagina’s de nationale veiligheid in gevaar zou brengen. Maar die is al lang in gevaar gebracht door diezelfde ‘administratie’ zoals we onderhand nagenoeg allemaal wel weten, door hun eigen toedoen en door hun eigen betrokkenheid en hun banden met Saudi Arabië.

De Daily Mail schrijft:  Nabestaanden van slachtoffers van 9/11 families beschuldigen Obama van ‘het geven van dekking aan Saudi-Arabië’ door te weigeren om 28 pagina’s van het rapport vrij te geven, dat laat zien dat de Golfnatie deze gruweldaad heeft gesteund‘ én omdat ze dreigen 750 miljard dollars aan Amerikaanse activa in te trekken.’  Volgens het laatste artikel van Benjamin Fulford zou Obama -ook onder druk- het rapport toch vrijgeven bij terugkomst.We gaan het afwachten.

Druk op de VS komt ook vanuit de BRICS-landen en recentelijk vooral vanuit China. Dinsdag 19 april heeft China de door goud gedekte Yuan gelanceerd met de restrictie dat deze niet ingewisseld kan worden tegen Amerikaanse dollars. Dit kan uiteraard grote gevolgen gaan hebben en ongetwijfeld is de VS ook daar niet heel blij mee.
Ad Broere, die afgelopen zondagavond voor het eerst te horen was in onze radio-uitzending van Gewoon-nieuws -en net als Janneke Monshouwer wekelijks zal terugkeren over actuele zaken- praatte met ons over deze situatie en schreef hier een sterk artikel over. De moeite waard om te lezen!

We gaan ook nog even naar de ‘staatsgreep’ in Brazilië. Janneke Monshouwer stuurde zojuist een nieuw artikel voor publicatie over wat er in Brazilië gebeurt en ze vraagt zich dan ook terecht af of er een verband ligt met de lancering van de door goud gedekte Yuan. Zie hieronder haar artikel.

—————————————————————

Janneke Monshouwer over Brazilië:

Ik kijk met grote ogen naar Brazilië, wat daar gebeurt. Op dit moment wordt daar een staatsgreep gepleegd!

Braziliaanse presidentMoet de humane en sociaal-gerichte, geliefde president Dilma Rousseff wijken voor heel andere krachten ?

Dilma Vana Rousseff (geb. 14 dec. 1947) is een Braziliaanse politica en sinds 2011 de 36ste en eerste vrouwelijke president van Brazilië. Rousseff is aangesloten bij de Braziliaanse Arbeiderspartij en staat aan het hoofd van het Kabinet Rousseff. Het lukte Rousseff om in haar eerste termijn als president de armoede en werkloosheid in Brazilië fors terug te dringen. Anderzijds nam de corruptie sterk toe en hapert de groei van de Braziliaanse economie. NB. Ze werd dus onderuit gehaald, red.)

In 2013 raakte Rousseff in conflict met de Verenigde Staten, nadat bekend werd dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA haar afgeluisterd en bespioneerd zou hebben. Het schandaal leidde in Brazilië tot grote politieke ophef, waarbij de Braziliaanse autoriteiten van de Amerikanen volledige openheid van zaken eisten. Ondanks excuses en pogingen van de Amerikaanse president Barack Obama om de relatie met Brazilië te herstellen, besloot Rousseff een gepland staatsbezoek aan de Verenigde Staten te schrappen.

Zou deze staatsgreep er misschien mee te maken kunnen hebben dat Brazilië een van de BRICS landen is: Brazilië, Rusland, BRICS logoIndia, China en Zuid Afrika die met elkaar de New Development Bank hadden opgericht om bronnen te mobiliseren voor infrastructuur en duurzame projecten in de BRICS-landen en andere opkomende economieën en ontwikkelingslanden?

De vijf BRICS-landen vertegenwoordigden in 2014 bijna 3 miljard mensen of ongeveer 40% van de wereldbevolking en met bijna 40 miljoen vierkante kilometer,  meer dan een kwart van het landoppervlak van de wereld. De vijf landen hebben een gezamenlijke nominale BBP van 16.000 miljard Amerikaanse dollar, gelijk aan ongeveer 20% van het bruto wereldproduct(global GDP) en naar schatting 4.000 miljard dollar gezamenlijke deviezenreserves.

Het wordt verwacht dat de gecombineerde economieën van de vijf BRICS-landen tegen 2050 de gecombineerde economieën van de huidige rijkste landen van de wereld zou kunnen overtreffen.

Brics leidersOp de 5e jaarlijkse ontmoeting werd door de vijf BRICS-landen op 27 maart 2013 in het Zuid-Afrikaanse Durban de oprichting van een gemeenschappelijke ontwikkelingsbank besloten om in de toekomst over een alternatief voor de bestaande, door de VS gedomineerde Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds te beschikken. Tijdens de 6e ontmoeting in Brazilië werd op 15 juli 2014 in Fortaleza het document voor de stichting van de zogenaamde New Development Bank (NDB) ondertekend.
Deze multilaterale ontwikkelingsbank, ook wel BRICS Development Bank genoemd, met hoofdvestiging in het Chinese Shanghai, zal in de toekomst de belangrijke taak als alternatieve bank vervullen.Logo Develop band
China levert met 41 miljard dollar de grootste bijdrage voor het totale startkapitaal van 100 miljard dollar. Brazilië, Rusland en India geven ieder 18 miljard dollar en Zuid-Afrika moet 5 miljard dollar bijdragen. De bank is van plan om in 2016 met het verstrekken van leningen te beginnen. Infrastructuurprojecten zijn hierbij het hoofddoel.

Zeer interessant en schokkend

Op de Belgische zender één zag ik Dilma Rousseff, de president van Brazilië. Zij verklaarde dat zij niet degene is die corruptie pleegt, maar dat haar tegenstanders, mensen uit haar eigen regering, zich verrijkt hebben door corruptie.

Braziliaanse president 2Wat een indrukwekkende verklaring van haar, wat een kracht heeft die vrouw. Zij staat daar toch maar!

Waarom heeft Nederland dit (nog) niet uitgezonden? Het staat ook niet bij de NOS-nieuwsberichten op internet.

De Volkskrant schrijft er op 19 april om 06.36 uur wel over (Bewerkt door: Redactie 19 april 2016, 06:36 – Bron: Belga): “Rousseff is ‘verontwaardigd’ over afzettingsprocedure”

De Braziliaanse president Dilma Rousseff is ‘verontwaardigd’ dat het parlement er zondag mee heeft ingestemd om de afzettingsprocedure tegen haar van start te laten gaan. Ze verklaarde maandag tijdens een persconferentie ‘geen enkele misdaad’ te hebben begaan.

Rousseff wordt door de oppositie beschuldigd van fraude met overheidsgelden, maar de president verklaarde dat de budgettaire trucs die ze toepaste ‘ook gebruikt werden door alle vorige presidenten en als legaal worden beschouwd. Ik krijg een behandelingen die niemand ooit heeft gekregen’.

‘Ik heb 54 miljoen stemmen ontvangen en ik voel me verontwaardigd over deze beslissing, en het slachtoffer van een diepe onrechtvaardigheid’, aldus Rousseff. ‘Maar ik laat me niet verslaan, de strijd is nog maar net begonnen. Ik heb de moed, de nodige kracht om deze onrechtvaardigheid het hoofd te bieden.’

Corruptie

Ook heeft Rousseff geen buitenlandse rekeningen, zegt ze. ‘Ik heb op geen enkele manier op een illegale manier rijkdom vergaard’, aldus de politica van de Arbeiderspartij. Ze verwees hiermee naar Eduardo Cunha, de voorzitter van Kamer, die in het kader van het Petrobrasschandaal wordt beschuldigd van corruptie en die er alles aan doet om Rousseff opzij te zetten.

Rousseff haalde ook uit naar haar vicepresident Michel Temer, die openlijk Rousseffs functie ambieert en zelfs al gesprekken is Michel Temergestart om een overgangsregering te vormen. ‘Het is zeer vreemd en ontluisterend om een vicepresident openlijk te zien samenzweren tegen een president. Dat wordt in geen enkele democratie ter wereld geaccepteerd.’

President Dilma Rousseff benadrukte nog dat ze dezelfde strijd ‘in het voordeel van de democratie’ zal blijven voeren. ‘In mijn jeugd heb ik de dictatuur bestreden via mijn overtuigingen. Vandaag word ik als volwassene geconfronteerd met een staatsgreep, geen staatsgreep zoals ik die ken uit mijn jeugd, maar een staatsgreep via een juridisch proces’, zegt Rousseff, die nog benadrukt dat ze niet van plan is om een grondwetswijziging voor te stellen om vervroegde verkiezingen te laten plaatsvinden.

De Senaat moet de afzetting van Rousseff nog goedkeuren. Dat gebeurt waarschijnlijk binnen enkele weken.

Michel Temer (geb. 1940) is een Braziliaans advocaat en politicus. Hij werd begin 2011 vicepresident van Brazilië. Tijdens de presidentsverkiezingen in 2010 was hij de running mate van Dilma Rousseff, van de Arbeiderspartij (PT). Daardoor maakt hij nu deel uit van het kabinet-Rousseff. Maar tot 2011 was hij ook voorzitter van een andere partij: de Braziliaanse Democratische Beweging Partij (PMDP). Omdat de Braziliaanse grondwetniet toestond dat hij dat ambt cumuleerde met het vicepresidentschap, moest hij die functie opgeven. Toch is hij echter nog steeds de de facto leider van de PMDP

In de Volkskrant schreef Marjolein Van De Water op 19 april 2016 om 02.00 uur:

“Grijzende graaier op koers voor macht Brazilië – Profiel Michel Temer”

Hooguit een procent van de Brazilianen zou op hem stemmen. Toch gaat Michel Temer de volgende president worden.

Het eerste dat opvalt aan de Braziliaanse vicepresident Michel Temer is zijn ijzige glimlach. Een politieke tegenstander vergeleek de stijve jurist treffend met ‘een butler uit een horrorfilm’. Zijn krampachtig formele manier van doen is uitzonderlijk in Brazilië, waar omgangsvormen worden gekenmerkt door een joviale hartelijkheid. Volgens opiniepeilingen zou Temer bij verkiezingen slechts een procent van de bevolking achter zich krijgen. Maar de 75-jarige politicus Michel Temer heeft geen stemmen nodig om de machtigste man van het land te worden. Want zodra de Senaat groen licht geeft voor de afzettingsprocedure tegen president Dilma Rousseff, treedt Temer aan als interimpresident.” (www.volkskrant.nl/buitenland/grijzende-graaier-op-koers-voor-macht-brazilie~a4284902)

In een ander artikel in dezelfde Volkskrant, ook van 19 april 2016 om 02.00, schreef Hans Wansink in zijn commentaar:
“Brazilië na Rousseff. Pijnlijke maatregelen zijn nodig om Brazilië weer een economische en politieke toekomst te geven.

De dagen van president Dilma Rousseff, leider van de Braziliaanse Arbeiderspartij, zijn geteld nu het Lagerhuis heeft besloten tot het starten van een afzettingsprocedure. Niemand twijfelt eraan dat de senaat dit besluit zal bekrachtigen. Rousseff, die in 2014 werd herkozen, kon al geen beleid meer voeren omdat haar coalitie uiteen was gevallen en drie oppositiepartijen ervoor pasten om zitting te nemen in haar regering.

De aftocht van Rousseff betekent het einde van veertien jaar linkse politiek, die aanvankelijk veel goeds heeft gebracht, maar onhoudbaar bleek in economische tegenspoed. Onder president Lula, de voorganger van Rousseff, ontstond in Brazilië een nieuwe middenklasse en profiteerden de armen van ambitieuze sociale programma’s van de Arbeiderspartij. Brazilië kampt nu evenwel met een economische krimp van 3,8 procent en met een begrotingstekort van 10,8 procent van het bruto binnenlands product. Rousseff wordt beschuldigd van het vullen van gaten in de begroting door leningen van staatsbanken buiten het congres om.

Haar Arbeiderspartij, inclusief haar voorganger Lula, is – net als veel politici van andere partijen – verwikkeld in het gigantische corruptieschandaal rond semi-staatsbedrijf Petrobras. Als gevolg van deze economische en politieke malaise zijn de tegenstellingen in de bevolking, met name die tussen de onderkant en de middengroepen, op de spits gedreven. Het zal dan ook buitengewoon moeilijk zijn om de nu ontstane patstelling te doorbreken.

Die opdracht valt waarschijnlijk toe aan vicepresident Michel Temer, voorman van de Partij van de Braziliaanse Democratische Beweging, een middenpartij. Temer, die verdacht wordt van zelfverrijking en fraude, moet proberen een regering van nationale eenheid te vormen die voldoende draagvlak heeft voor het nemen van pijnlijke maatregelen. Om het vertrouwen van investeerders terug te winnen, moeten de staatsfinanciën worden gesaneerd, de belastingen verhoogd, de pensioenen verlaagd en de arbeidswetgeving hervormd.

Vervroegde verkiezingen voor een nieuw parlement en een nieuwe president zijn noodzakelijk om ook in politiek opzicht schoon schip te maken. Alleen een nieuwe generatie politici kan Brazilië er weer bovenop helpen.”

De vraag is: hoe is het mogelijk dat dit zomaar kan gebeuren, terwijl zoveel mensen tegen zijn?

Ik ben heel erg benieuwd hoe het met de BRICS landen gaat als de Braziliaanse president Dilma Rousseff zou zijn vertrokken (wat ik niet hoop…).

Gewoon-nieuws en yuanOok ben ik benieuwd of er een verband ligt met “CHINA ZEGT NEE TEGEN US-DOLLAR”:
Schokkend: Door goud gedekte yuan niet te koop met dollars, een zeer informatief artikel van John Diks van Gewoon-Nieuws onder Economie

I wait and see. IK WACHT AF EN IK KIJK.

 

 

© Janneke Monshouwer

————————————————————————————–

We moeten het inderdaad allemaal even afwachten, want het rommelt overal en dat de huidige situatie niet echt lang meer gehandhaafd kan blijven is helder, maar hoe het kaartenhuis in gaat storten laat zich voorlopig nog raden. We houden de vinger aan de pols, ook met en in onze radio-uitzendingen. Spannende tijden!

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘hue-manity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits de bronnen worden gerespecteerd.

 

 

 
18 reacties

Geplaatst door op april 20, 2016 in Geopolitiek, Politiek

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

18 Reacties op “9/11 en de 28 pages, BRICS, Brazilië, de dollar en de ‘gold-backed’ Yuan

 1. Pipa

  april 20, 2016 at 5:25 pm

  Dit is op kristallijnenpoortblog herblogd.

  Like

   
 2. helen gorgels

  april 20, 2016 at 5:25 pm

  https://www.facebook.com/events/218097761897833/

  Date: Wed, 20 Apr 2016 14:58:07 +0000 To: hmmgorgels@hotmail.com

  Like

   
 3. phpstolle

  april 20, 2016 at 5:49 pm

  Hier ook een artikel van Pepe Escobar. Die is goed opgepikt door de media, de echte dus.
  http://russia-insider.com/en/politics/hybrid-war-hyenas-tear-brazil-apart/ri13952

  Like

   
 4. Pastoor Geudens

  april 20, 2016 at 6:01 pm

  Dit is op 2012-2019 herblogd.

  Like

   
 5. Jan Lightheart

  april 20, 2016 at 6:04 pm

  Irma en Janneke, welbedankt voor de duopresentatie, dat smaakt naar meer!!

  In het geval van de Chinese Yuan met gouddekking die niet voor US dollars mag worden ingewisseld ben ik blij dat Ad Broere jullie ook komt ondersteunen, want de veranderingen gaan zo oorverdovend snel en de materie is zo complex, dat het steeds lastiger wordt al die communicaties over veranderingen goed in te schatten in hun lange termijn gevolgen.

  Grote vraag voor mij blijft bijvoorbeeld hoe het probleem wordt opgelost van de WC-papieren USA Treasury bonds die China massaal in zijn bezit moet hebben. Voor de Europese landen geldt iets vergelijkbaars. In 2008 was het handelstekort met China dacht ik in de orde van 2500 miljard euro.
  Wij zitten als lakeien van Washington DC in het schip met “de Amerikaanse dollar en de Amerikanen”,. kortom, wij hebben voorlopig hetzelfde probleem als Washington DC met alle gevolgen van lafhartige en kostbare steunoperaties van het aloude petrodollar systeem, dat en wat ons alleen maar verder in de problemen zal brengen zolang we met die financiele FED-ECB-IMF-BIS beulen heulen.

  Wat Brazilie betreft:
  Mooie analyse van de situatie aldaar. Je kunt aan je water voelen dat dit een Staatsgreep is om Brazilie los te weken uit het BRICS-blok. Deze advocaaat Temer met zijn ijzeren glimlach doet onmiddellijk denken aan Oliemannetje Minister-President Mark Rutte die als het politiek of anderszins moeilijk of onmogelijk wordt ook altijd zijn grijns-grimlach aantrekt om vervolgens elke communicatie verder onmogelijk te maken. Rutte lacht ons uit als het hem uitkomt en dat lijkt voor deze Braziliaanse vice-president Temer ook te gelden. Wat een klassiek geval van een Brutus die Caesar om zeep helpt trouwens. Kennelijk vormt dat grim-grijns-lachen een nieuwe techniek van Minister- en aanstaande Minister-presidenten.

  Ook Rutte doet zijn best om een staatsgreepje te organiseren rondom het duidelijke NEE tegen het Oekraine-associatie-verdrag. Straks krijgen we over twee maanden natuurlijk PM David Cameron die eenzelfde poging zal doen om een staatsgreepje te organiseren, allemaal erop gericht om al die EU landen inclusief Nederland en de UK binnen het Brusselse dictatoriale machtsconglomeraat conform de machtshonger van Big Global Corporate te houden tegen de wil en de stem van het volk in.

  Kortom, de illusie van democratie wordt verstevigd, niet alleen in USA met Hitlery Clintons en Dilma Rousseff afzetting door mister grimlach Temer, maar ook met Mark Rutte over Oekraine en David Cameron straks na een mogelijke BREXIT-vote op het UK-eiland.

  Het vraagt ook daadwerkelijk om circusartiesten zoals Clintons, Temer, Rutte en Cameron om de illusie in stand te houden. Laten we hopen, dat steeds meer mensen hun circusacts gaan doorzien.

  Al deze schijnbewegingen zijn natuurlijk bedoeld om zoveel mogelijk mensen op het verkeerde been te zetten. Het gaat eigenlijk niet om wat op het toneel gebeurt, maar het gaat erom aan de hand van wat er op het toneel gebeurt te bepalen wat er achter de coulissen allemaal daadwerkelijk bekokstoofd wordt.

  Daartoe zijn jullie een uitstekende hulp en ik wens jullie nog meer goede hens aan dek toe.

  Like

   
 6. ezra70

  april 21, 2016 at 2:40 pm

  Dank Irma voor weer een prachtig artikel.

  Mag ik op het artikel van Benjamin Fulford nog een aanvulling doen? Het gaat over de aardbevingen in Japan.

  Op The International Reporter stond gisteravond nog een aanvulling:

  Japan Attacked Again? : Benjamin Fulford April 18th Newsletter Correction
  https://theinternationalreporter.org/2016/04/20/japan-attacked-again-benjamin-fulford-april-18th-newsletter-correction/

  Like

   
  • Irma Schiffers

   april 21, 2016 at 3:02 pm

   Dank je wel. Ik kom het me al niet voorstellen (zie Georgia Guidestones waarin Japan één van de drie ‘doelen’ is) maar hier is dan de aanvulling/het bewijs.

   Like

    
  • phpstolle

   april 21, 2016 at 3:34 pm

   Ik heb het nog een keer nagekeken, en het is een 10 km diepe aardbeving. Dus 10 km exact. Het is niet door een atoomexplosie veroorzaakt, maar door HAARP. 10 km diepte is de enige veelvoudige constante diepte in het USGS, die gelukkig in fracties van een tiende kilometer registreert. Maar ook Vanatu, en zeker Ecuador hebben het met deze aanvallen te maken gehad.
   In Ecuador ging een 10 km beving net vooraf aan de grote, en net als de andere plaatsen veel ‘naschokken’ hadden die diepte. Het is erg ingewikkeld om dit binnen een A4tje te beschrijven. Maar ik volg aardbevingen al jaren en als Peruaan heb ik zes grote meegemaakt, vijf in mij jeugd, en de laatste in Pisco toen ik op familiebezoek naar Lima heen ging, ook die wordt aan HAARP toegeschreven, en het was bizar ook, de enige beving die me diep angst aanjoeg, daar het niet op en neer schudde zo als ik gewend was, maar heen en weer bewoog.
   Hier een overzicht van de bevingen gedurende 30 dagen. Let op 10 km, en met de tools boven bij het radertje kan je andere instellingen kiezen. Nog iets, tijdens het gezever tussen Nazi Kiev en nederland vooral, werd IJsland dagelijks met HAARP 10 km inducties bestookt op het vulkaan die met zijn wand richting Noordzee is gericht. Denk aan Mt Helena, als de wand viel hadden we eilanden en stranden in Brabant nu. Ik zag dagelijks de HAARP stralingsdeken via het weer radar.
   Hier het USGS link. http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/map/#{%22feed%22%3A%2230day_m45%22%2C%22search%22%3Anull%2C%22listFormat%22%3A%22default%22%2C%22sort%22%3A%22newest%22%2C%22basemap%22%3A%22terrain%22%2C%22autoUpdate%22%3Atrue%2C%22restrictListToMap%22%3Atrue%2C%22timeZone%22%3A%22local%22%2C%22mapposition%22%3A[[-89.28764799834032%2C-902.8125]%2C[89.2963362321379%2C-227.8125]]%2C%22overlays%22%3A{%22plates%22%3Atrue}%2C%22viewModes%22%3A{%22map%22%3Atrue%2C%22list%22%3Atrue%2C%22settings%22%3Afalse%2C%22help%22%3Afalse}}

   Like

    

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: