RSS

Uitgelekt: coup in Brazilië, uitgevoerd door elite!

30 mei

presidente-dilma-rousseffIn Brazilië heeft de grootste krant van dat land een transcript gepubliceerd van een geheime opname die is uitgelekt naar die krant. De tekst die is opgenomen laat het gesmede complot horen van de Braziliaanse elite, en betreft zowel het corrupte Braziliaanse VS-leger als het Gerechtshof, om de democratisch verkozen president onder valse beschuldigingen af te zetten, om de onderzoeken naar de corrupte Brazilianen uit de Senaat een halt toe te roepen en een einde te maken aan het lidmaatschap van Brazilië in BRICS. De Russisch-Chinese poging om een economisch blok te vormen dat onafhankelijk is van Washington is nu 20% van zijn lidmaatschap kwijt. Dit schrijft Paul Craig Roberts vandaag.

Hij vervolgt: De democratie is omvergeworpen in Brazilië, net zoals in Oekraïne, Honduras, en inderdaad overal waar de vuile hand van Washington neerdaalt, inclusief in de VS zelf.

Glenn Greenwald (bekend van de Snowden-leaks, red.) rapporteert over de buitengewone lekken van de 75-minuten durende opname van de gesprekken tussen Braziliaanse elites waarin ze het complot uiteenzetten om de president van Brazilië te framen om zichzelf te beschermen.

Greenwald schrijft onder andere in zijn artikel met de kop ‘Nieuwe politieke aardbeving in Brazilië: “Het is nu tijd voor de media om dit een ‘Coup’ te noemen?”

Brazilië werd vandaag wakker geschud met het verbluffende nieuws van geheime, zeer schokkende gesprekken waarbij een belangrijke minister in Brazilië van de pas geïnstalleerde regering is betrokken, en wat een helder licht liet schijnen op de werkelijke motieven en de participanten die de afzetting van de democratisch gekozen president van het land, Dilma Rousseff hebben aangestuurd.

Juca

Romero Jucá

De transcripten werden gepubliceerd door de grootste krant van het land, Folha de São Paulo, en deze onthullen de geheime gesprekken die in maart plaatsvonden, slechts enkele weken voor de stemming die in de Tweede Kamer werd gehouden voor haar afzetting. Ze tonen expliciete complotten tussen de nieuwe Minister van Planning (toen Senator), Romero Jucá, en voormalig olie executive Sergio Machado – beiden zijn formele doelen in het “Car Wash” corruptie-onderzoek – en ze waren het erover eens dat het verwijderen van Dilma het enige middel was om het corruptie-onderzoek te beëindigen. De gesprekken betreffen ook discussies over de belangrijke rol die bij het verwijderen van Dilma wordt gespeeld door de meest machtige nationale instellingen, met inbegrip van – vooral – de militaire leiders van Brazilië.

De transcripties staan vol met diep belastende verklaringen over de werkelijke doelstellingen van afzetting en wie erachter zat. De kern van dit complot is wat Jucá noemt ‘een nationaal pact,’ waarbij alle Braziliaanse meest machtige instellingen, Michel Temer laten zitten als president (ondanks zijn meerdere corruptieschandalen) en daarmee het corruptie-onderzoek te doen vernietigen, zodra Dilma is verwijderd. Volgens Folha heeft Jucá duidelijk gemaakt dat afzetting ‘het einde zal betekenen van de druk van de media en andere sectoren om het Car Wash-onderzoek voort te zetten’. Jucá is de leider van Temer’s PMDB partij en één van de drie grootste vertrouwelingen van de ‘interim presidenten’.

 

Lees verder het hele artikel van Glenn Greenwald in The Intercept. (Engels)

De regering van president Dilma Rousseff had te maken met de corrupte Braziliaanse elite op een juridische, niet revolutionaire, manier. Dit was een strategische fout, aangezien noch de Braziliaanse elites, noch hun medestanders in Washington zich niet druk maken om legaliteit. Voor hen is macht de enige effectieve kracht.

Ze hebben hun macht gebruikt om Rousseff te verwijderen uit het presidentschap, daarmee demonstrerend aan de kiezers dat hun stem geen macht heeft om te bepalen wie er regeert.

corruptie-13102431De wereld heeft dit al zo vaak gezien. Dat is waarom de Franse Revolutie, Marx, Lenin en Pol Pot tot de conclusie kwamen dat verandering onmogelijk was, tenzij de elites zijn uitgeroeid.

Lees verder het originele Engelse artikel van Paul Craig Roberts.

Onze (radio-)collega Janneke Monshouwer schreef onlangs nog een scherp artikel over de coup in Brazilië, dat ik hier publiceerde en waarin ze uitlegde hoe dit soort zaken bekokstoofd worden.  En zo komt er steeds meer boven water drijven. Het spel der corruptie nadert de finale en dat weten deze zielloze, weerzinwekkende figuren maar al te goed. Laten we maar heel erg blij zijn dat er ook op alle hoge posities nog mensen rondlopen die lekken naar de media, informatie verzamelen en stukje bij beetje de boel omtrekken. Dan weten we straks waarschijnlijk ook door wie uiteindelijk de FEMA-kampen die overal -zelfs in Nederland– worden opgetrokken bevolkt gaan worden. Hadden we daar niet een mooi spreekwoord voor? Wie een kuil graaft voor een ander…

 

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘hue-manity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits alle bronnen worden gerespecteerd.

 

 
19 reacties

Geplaatst door op mei 30, 2016 in Brazilië, corruptie, Politiek

 

Tags: , , , , , , ,

19 Reacties op “Uitgelekt: coup in Brazilië, uitgevoerd door elite!

 1. gert

  mei 30, 2016 at 4:08 am

  Trek maar open die beerput, de stank nemen we wel op de koop toe

  Like

   
 2. Gerda

  mei 30, 2016 at 10:30 am

  Zo is het, hoe meer stank hoe beter! bedankt Irma voor het plaatsen gelukkig zijn er nog mensen zoals jij waardoor we het ware nieuws tenminste te horen krijgen!

  Like

   
 3. Markus

  mei 30, 2016 at 11:05 am

  Zal niet makkelijk worden om de “goedgelovige” burger te overtuigen.
  http://achterdesamenleving.nl/belasting-is-erger-dan-diefstal/#.V0v7TvmLTIU

  Like

   
 4. jeanine hoefnagels

  mei 30, 2016 at 12:02 pm

  zoals gisteravond tijdens de uitzending van FINDING VOICES RADIO al werd gezegd: met de KRACHT van LIEFDE voor elkaar kunnen wij ze verslaan. Iedere zondag en woensdagavond is er wereldwijd van 19-19.10 uur een LICHT-LIEFDE meditatie: inademen door de neus en in gedachten LIEFDE zeggen, uitademen door de mond en in gedachten LICHT zeggen. DIE KRACHT, uitgesproken door honderdduizenden mensen, is voor hen VERNIETIGEND.

  Like

   
 5. bernadette

  mei 30, 2016 at 12:54 pm

  Ja, jeanine daar gaan we voor,
  every breath we take , zal onvoorwaardelijke liefde zijn voor alle kinderen (klein -groot)
  en al wat leeft op deze aarde.
  We zijn nu 6 maanden verder van dit onderstaande bericht ;

  http://www.ellaster.nl/2016/03/31/het-uur-van-de-waarheid-nadert/

  Like

   
 6. Nexus

  mei 30, 2016 at 1:29 pm

  Zo ook Venezuela en Bolivia op dit moment belaagd worden door dezelfde krachten. Evo Morales heeft al een oproep gedaan aan alle Zuid Amerikaanse landen om op te passen voor dit Oekraïne model. Het beste wat ze kunnen doen is de burgers goed informeren en deze onthulling zal heel Zuid Amerika wakker schudden, hoop ik.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   mei 30, 2016 at 6:26 pm

   Dat helpt zeker. De duistere krachten vóór blijven is in ieder geval één van de juiste middelen!

   Like

    
 7. Madeloes

  mei 30, 2016 at 3:24 pm

  Irma geweldig wat je doet !! dank je wel namens velen die geen reactie sturen :)

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: