RSS

Terug naar de gulden? Vooruit met de Florijn!

01 jun

logo_midVandaag de dag komen we steeds vaker nieuwe initiatieven tegen, omdat de bevolking steeds meer in de verdrukking komt vanwege het anti-democratische en asociale beleid dat blijkbaar alleen nog maar door multinationals via Brussel en de Bilderberg-groep wordt bepaald. Maar er zijn gelukkig nog mensen die niet stil zitten en met nieuwe ideeën, initiatieven en concrete plannen naar voren treden.

Zo hebben we nu Anthony Migchels die al heel veel jaren belangeloos bezig is een alternatief geldsysteem op te zetten naast de euro, waardoor wij als consument en bedrijf met elkaar kunnen handelen en zelfs een volledig rentevrij krediet kunnen krijgen. Ik heb Anthony ontmoet en we spraken af dat ik hem van alles kon vragen over zijn ‘Florijn’ voor een artikel; het antwoord op de crisis én op de crash die we linksom of rechtsom kunnen verwachten. Lees hier het hele interview, je kunt je eventueel direct al aanmelden en met Florijnen gaan betalen, en mocht je daarna nog vragen hebben, stel ze onderaan bij de reacties, want volgende week woensdag (de 8e) hebben we Anthony in ons programma vanaf 21.00, zodat hij deze allemaal kan beantwoorden.

Anthony Migchels

Anthony, ik word heel enthousiast van dit nieuwe intiatief, deze ‘nieuwe muntsoort’. Vertel, wat is de Florijn?

De Florijn is het modernste en meest complete betaalmiddel ter wereld. Echt een doorbraak in de wereld van ‘complementair (aanvullend) geld’. Alles wat we voor modern geld nodig hebben zit er in:
Rentevrij krediet; inwisselbaar voor Euro; supermakkelijk in het gebruik, binnen een handomdraai een rekening geopend. Zowel voor bedrijven als voor particulieren. En ook voor (lagere) overheden en organisaties zonder winstoogmerk. Betalen via je smartphone (of gewone mobiel) of met de computer via Internet. Zeer lage kosten: gratis voor particulieren, slechts F 10,- per maand voor bedrijven.

De Florijn is hèt antwoord op de crisis, het gedoe met de banken, de almaar oplopende schuldenberg, de toenemende invloed van Multinationals, etc. De rijken worden almaar rijker, maar verder zit iedereen met geldtekort, en dat komt door ons geldsysteem, en met name dan de rente en de (kunstmatige) inflaties en deflaties.

Is het een fysieke munt of (vooralsnog) een digitaal betaalmiddel?

We beginnen digitaal: als je een Florijn rekening opent, dan kun je on-line, en met je smartphone (of gewone mobiel) betalen.

Dus als het aantal deelnemers groeit zit er wellicht ook een munt aan te komen?

Het zal eerder papiergeld zijn. Biljetten in coupures van bijvoorbeeld 1, 2, 5, 10, 20, mooie plaatjes van Nederland, of, en dat is ook heel goed mogelijk: meer lokaal georiënteerd. Contante betalingen zijn ook vaak lokaal. Het is dan wel een Florijn, maar bijvoorbeeld een Amsterdams biljet, dat alleen door Amsterdamse ondernemers wordt gebruikt. Dat moet de toekomst nog uitwijzen.

Heb je een officieel mandaat van de Nederlandse Bank?

De Nederlandse Bank heeft De Florijn onderzocht, en heeft bepaald dat wij niet onder de reikwijdte van de Wet op het Financieel Toezicht vallen. Wij mogen dit dus doen.

Dat is geweldig, alleen kan ik me voorstellen dat de banken er niet echt blij mee zijn; een rente-vrije concurrent?Kat bankier

Ik denk dat de banken voorlopig denken ‘laat eerst maar eens zien’: er gaat in Nederland per jaar pak ‘m beet 700 miljard om, allemaal gefinancierd met Bankgeld. Maar inderdaad: (Centrale) Banken in het algemeen hechten natuurlijk aan hun monopolie, dat is duidelijk.

Maar eigenlijk is het heel raar: geld is het belangrijkste product in de economie: de helft van iedere transactie is het geld van de koper. Waarom kunnen we dan eigenlijk niet kiezen waarmee we betalen?

Wie kan ik betalen met de Florijn?

Alle bedrijven die lid zijn van de Florijn. Die kun je vinden op de ledenlijst:
https://betalenmetflorijn.nl/deelnemers/

Wow, dat zou dus snel moeten groeien, want dan kunnen we overal kopen met de Florijn?

Juist! Hoe meer mensen en bedrijven mee doen, hoe meer iedereen er iets aan heeft! Stel je voor dat iedereen in Nederland met Florijn zou betalen, dan zou de crisis voorbij zijn, en zouden we allemaal een rentevrije hypotheek hebben, en zou niemand meer (hoge) huren hoeven betalen. De prijzen zouden dalen, want producenten zouden aan ons geen rente meer door hoeven berekenen.
Dat is de droom. Het leven zou voor iedereen een stuk gemakkelijker zijn, als we de banken niet meer die 95 miljard euro rente per jaar zouden hoeven betalen.

Hoe werkt het in de praktijk als ik ermee wil betalen?

Supersimpel met je smartphone en onze betaalapp, maar ook via SMS met een gewone mobiel, en thuis on-line: de Florijn rekening werkt eigenlijk net als een bankrekening, je kunt je rekening beheren, je transactieverleden zien, en Florijn overmaken.

Met de betaalapp is het gemakkelijkst, gewoon inloggen, ontvanger selecteren, bedrag ingeven, eventueel opmerking plaatsen, ok klikken, en klaar. De Florijn staat dan ook direct op de rekening van de ontvanger.

Hier is een kort filmpje dat laat zien hoe eenvoudig het is:

Wat is het verschil tussen ondernemers en particulieren als het om de Florijn gaat?

Particulieren kunnen gratis, binnen een minuut een rekening openen. Ze kunnen dan direct Florijn aankopen en er mee betalen. Particulieren die regelmatig met Florijn betalen komen ook in aanmerking voor rentevrij krediet.

Van bedrijven hebben we iets meer informatie nodig, maar ook zij kunnen binnen enkele minuten een rekening openen. Ze staan dan direct op de Ledenlijst, zodat andere bedrijven en particulieren ze kunnen vinden. Bedrijven kunnen Florijn terugwisselen naar Euro via ons on-line wisselkantoor. Zij kunnen krediet krijgen. Bedrijven betalen 10 Florijn per maand abonnementskosten, waarbij geldt ‘niet goed, geld terug’, mochten ze er in de aanloopfase nog geen profijt van hebben.

Rentevrij krediet, daar wachten we op! Ik zie zelf eigenlijk alleen maar voordelen, zit er nog ergens een ‘addertje onder het gras’, met andere woorden: wat zijn de nadelen?

Er zijn eigenlijk geen nadelen aan de Florijn. De enige echte beperking is, dat het aantal mensen dat er mee betaalt nog klein is. De voordelen voor alle deelnemers groeien met het aantal mensen dat met Florijn betaalt. Zie het zo: de Euro is zo’n beetje het slechtst denkbare geld dat er is, maar is machtig omdat honderden miljoenen mensen er mee betalen. De Florijn is zo’n beetje het beste geld dat er is, maar circuleert nu nog tussen een beperkt aantal mensen.

De oplossing is om er zoveel mogelijk bekendheid aan te geven, dus ik zou zeggen: deze informatie delen! Ik zag ook op de site staan: word werver. Hoe zit dat?

Ja, mensen kunnen helpen het netwerk op te bouwen. Dat kunnen wij van Stichting de Florijn echt niet alleen. Daarom bieden wij aan dat mensen die bedrijven aanbrengen, F 10,- per maand krijgen, per bedrijf, zolang als dat bedrijf betalend mee doet. Als je 10 bedrijven aanbrengt, heb je dus al F 100,- per maand. Naast je al bestaande inkomen. Echt een kans voor ondernemers die zo een extra inkomstenbron kunnen aanboren. Maak ook heel geschikt voor mensen die op de reguliere, kapitalistische economie zijn uitgekeken, en graag in hun inkomen willen voorzien met een positief product dat mensen echt helpt.

Als je als ondernemer rentevrij wilt lenen, wat moet je dan doen?

Gewoon via de mail contact opnemen met Stichting De Florijn Nederland. Ieder bedrijf met een normale kredietwaardigheid krijgt in principe krediet. Het betreft een doorlopend, gratis, rentevrij krediet, waarvan 1/12e (één twaalfde) van de roodstand per maand moet worden afgelost. Het afgeloste bedrag is dan direct weer voor de ondernemer beschikbaar om uit te geven.

Ideaal: gratis nieuw werkkapitaal voor het MKB.

bufala-signoraggio-bancario

Dit kan ook met Florijnen, maar dan zonder rente!

Waar komt dat geld dan vandaan wat je uitleent aan ondernemers of particulieren?

Dat scheppen wij! Puur boekhoudkundig. Net als de banken doen, maar dan zonder rente. Wij werken zonder winstoogmerk. Wel professioneel, onze mensen moeten kunnen leven, vandaar de abonnementskosten (slechts F 10,- per maand), maar bij ons geen bonussen, geld met geld verdienen, speculatie, rente, winstmaximalisatie, of al die zaken meer die opgebracht moeten worden door de werkende mensen. En zonder dat is boekhouden -want meer is geldcreatie niet- geen duur proces.

 

Waar kan ik de Florijnen inwisselen tegen euro’s als ik iemand in euro’s moet betalen?

Ondernemers kunnen Florijn die ze hebben verdiend en niet binnen het netwerk uit kunnen geven inwisselen via ons wisselkantoor. Hij zet dan Florijn te koop, waarbij hij maximaal 0,95 cent per Florijn kan vragen. De koers is af te stellen tot tienden van centen. Je kan dus bijvoorbeeld een aanbieding doen voor 0,934 cent per Florijn. Zodra zijn Florijn is gekocht door een andere deelnemer (iemand die krediet aflost, of een particulier die Florijn wil uitgeven), maakt de Stichting het bedrag binnen vijf werkdagen over naar het bedrijf.

Dat is dus op zich al winst begrijp ik, omdat je de Florijn goedkoper inkoopt, terwijl deze wel een euro waard is bij uitgaven?

Inderdaad, is toch mooi meegenomen? Handje contantje zo minimaal 5% korting! En dat is maar het begin. De Florijn lost twee hele nijpende problemen op: gebrek aan geld, en kosten voor geld. Door de mensen en de bedrijven nieuw werkkapitaal te verschaffen, dat niet weglekt (door rente of rendement) naar investeerders of banken, ontstaan allerlei nieuwe economische kansen voor alle betrokkenen.

Hoe zit het met het belastingtechnische aspect?

1 Florijn = 1 Euro, ook in de administratie, en voor de belastingdienst. Wel zo makkelijk: de Florijn laat zich zo makkelijk in de reguliere boekhouding meenemen, het enige dat verandert is dat de bedrijven een extra kaspositie (hun Florijn rekening) moeten bijhouden. Bedrijven moeten hun inkomen in Florijn optellen bij hun omzet in Euro, en over het totaal belasting, in Euro, betalen.

Als dit systeem werkt, hebben we volgens mij weinig te maken met de ‘onafwendbare’ financiële crash die eraan komt?

De doorgaande instabiliteit van de financiële wereld is een terechte bron van zorg, en het is vanzelfsprekend dat we alternatieven nodig hebben. De ervaring met ‘complementair geld’ (aanvullend geld) is zonneklaar: het vermindert de afhankelijkheid van, en kwetsbaarheid voor het gedoe van de banken. Dat zal bij de Florijn, vanwege de unieke manier van werken, alleen maar meer zo zijn.

Je bent dus volgens mij helemaal niet kwetsbaar in je portemonnee als je met florijnen werkt?

Nee, er is geen risico: als particulier koop je de Florijnen die je meteen uit kunt geven, het is geen spaarmiddel, maar een betaalmiddel. Je kan er dus niet mee blijven zitten. Ondernemers kunnen hun verdiende Florijn uitgeven, en eventueel terugwisselen.

De ‘worst case scenario’ is dat de Florijn stopt. In dat geval moeten alle kredieten binnen een jaar worden afbetaald, en daarmee wordt alle Florijn (die tenslotte als krediet werd geschapen) uit de circulatie gehaald. Niemand kan er dus mee blijven zitten.

En wij hebben geen plannen om te stoppen…….!

Wat kan/moet ik doen als ik Florijnen heb en een lokale ondernemer die geen Florijnen accepteert graag in Florijnen wil betalen?

Maak het gewoon aanhangig bij de betreffende ondernemer. Hoe meer hij zijn klanten er over hoort, hoe meer geneigd hij zal zijn ook mee te doen.

Betalen met Florijn is altijd voordeliger, en mensen zullen daarom steeds vaker liever met Florijn betalen en de bedrijven die Florijn accepteren merken dat in hun omzet.

Hoe kan men zich aanmelden bij de Florijn?

Een rekening openen is echt supersimpel: we hoeven alleen maar een naam, inlognaam, woonplaats en werkend emailadres te hebben. Je inlognaam is ook meteen je rekeningnaam (in plaats van een rekeningnummer). Als particulier is het binnen een minuut geregeld, en kun je Florijn kopen en ermee betalen. Van bedrijven hebben we iets meer informatie nodig, maar ook voor hen is inschrijven een minutenkwestie. Bedrijven staan na inschrijving direct op onze Ledenlijst.

Hier kun je je rekening openen:
https://betalenmetflorijn.nl/beheer-rekening/do/publicCreateMember

Waar kan ik Florijn kopen?

Op ons wisselkantoor, on-line. Dit kan via de smartphone (de betaalapp) en thuis via de computer.
1 Florijn is in de winkel 1 Euro waard. Maar op het wisselkantoor kun je altijd Florijn kopen voor maximaal 95 cent. Dat is dus meteen al 5% korting op alles wat je met Florijn betaalt. Bedrijven bieden geregeld Florijn aan voor minder dan 95 cent, dus dan loopt de korting alleen maar op.

Op het Florijn Wisselkantoor kun je aangeven hoeveel Florijn je wil hebben. Afrekening geschiedt via IDEAL. Als de IDEAL transactie is voltooid, staat de Florijn direct op je rekening, zodat je er meteen mee kunt betalen.

Wanneer gaat dit systeem uit de testfase, want ik zie dat het zich nu nog in de testfase bevindt?

Deze zomer nog! Binnenkort maken we de officiële openingsdatum bekend. We trappen dan af met een leuke bijeenkomst, dus houd onze site in de gaten. Of Facebook natuurlijk, like onze page om op de hoogte te blijven:

http://www.facebook.com/wijzijnflorijn

Maar alles werkt al, je kunt een rekening openen, Florijn kopen en uitgeven bij de deelnemende bedrijven.

Maar al met al het lijkt me dus zaak dat je je nu alvast –zoals ik overigens al heb gedaan- zou moeten aanmelden?

Zo is het. Zelfs als je nu nog geen voor jou aantrekkelijke bedrijven ziet, wel aanmelden, want hoe meer mensen meedoen, hoe aantrekkelijker het wordt voor de bedrijven, en andersom natuurlijk. Het is puur vrijblijvend, het ergste dat er kan gebeuren is dat je (voorlopig) je Florijn rekening nog niet echt veelvuldig kunt gebruiken. Maar jouw deelname is een duidelijke intentieverklaring, en dat helpt!

Voor onze wervers is het ook een sterk argument om te kunnen wijzen op al ingeschreven mensen en bedrijven!

—einde interview-deel 1—

 

Tot zover. Voor het andere deel van het interview, waarin hij vertelt over zijn achtergrond, hoe dit plan tot stand is gekomen en is uitgewerkt klik je op dit artikel: Anthony Migchels over de totstandkoming van de Florijn.

© Irma Schiffers

 

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘hue-manity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits de bronnen worden gerespecteerd.

 

 
47 reacties

Geplaatst door op juni 1, 2016 in Bankiers, De Florijn

 

Tags: , , , ,

47 Reacties op “Terug naar de gulden? Vooruit met de Florijn!

 1. bernadette

  juni 1, 2016 at 8:31 pm

  Irma…
  Hoe zou Anthony Migchels over de URA munt denken
  waar de toekomstige Blije B mee wil gaan werken ?

  https://deblijeb.nl/producten/investeringen.html

  Nog een vraagje ; Mensen die geen Smartphone / mobieltje hebben (ja ,die zijn er nog )
  of die gewoon uit principe niet op die wijze digitaal willen betalen , die zullen dus braaf wachten
  totdat de biljetten / coupures in omloop zullen rouleren om cash te betalen , zoals ze als vanouds gewent zijn te betalen ?

  Like

   
 2. Irma Schiffers

  juni 1, 2016 at 8:33 pm

  Hoi Bernadette, we nemen de vragen mee voor je voor het radio-interview ;-)

  Like

   
 3. Badluck59

  juni 1, 2016 at 10:01 pm

  “Is het een fysieke munt of (vooralsnog) een digitaal betaalmiddel?

  We beginnen digitaal: als je een Florijn rekening opent, dan kun je on-line, en met je smartphone (of gewone mobiel) betalen”.

  Internet, smartphone/mobiel, zijn dat nu net niet de systemen die door de huidige machten beheert en gecontroleerd worden?
  En hoe leuk dat verhaal over de waarde van de florijn t.o.v. de euro uitgelegd wordt, iemand gaat er bij inschieten en iemand gaat er grof op verdienen. Derhalve zie ik, achterdochtig als ik ben, toch nog wel wat beren op de weg.

  Like

   
 4. Johan Bosman (werktuigkundige)

  juni 2, 2016 at 3:06 am

  Fysiek goud is al minstens 4ooo jaar het enige echte geld. Er zit geen rente op en je kunt het niet bijdrukken. Heel de rest is slimme en heel gevaarlijke rommel waarmee de mensheid bij voortduring een onvoorstelbaar leed wordt berokkend. Slechts weinigen hebben in de gaten dat ons “wettig” (we mogen geen ander gebruiken!) betaalmiddel onze enige echte vijand en onderdrukker is. Zelfs iedere opstand tegen het huidige politieke beleid van terreur en uitplunderen wordt met het wettig betaalmiddel neergeslagen: de politie wordt namelijk betaald voor het neerknuppelen van demonstranten en die demonstranten worden door niemand betaald. Omdat het geld geen enkele onderliggende waarde heeft de onderdrukking van de demonstratie de fijnsmakige elitie ook niet echt iets gekost.

  Ik vertrouw op goud. Goud is eerlijk en dat past mij .

  Like

   
  • Gerrit Cnossen

   juni 2, 2016 at 3:49 pm

   Menselijke geest en creativiteit is de enige echte waarde die in – door nu juist DAT – gedekt CMN kapitaal wordt bijgehouden op een ‘ kapitaalmeter ‘ ook wel bank genoemd . Zie voor info;
   http://www.cmn-lcc-international.com/information/general-information/economic-reality/
   En er zijn mensen genoeg met genoeg waarde in hun ‘ rugzak ‘

   Like

    
  • Anneke Bent

   augustus 30, 2016 at 9:32 pm

   Hoe kan je goud verstoppen? Als ze al je geld hebben afgenomen, zullen verder gaan met waardevolle bezittingen en uiteindelijk alles wat je hebt. Meensen zullen worden uitgekleed tot op het bot. Het enige dat helpt is, dat we met zijn allen in opstand komen n zoveel mogelijk tegenwerke. slimme alternatieven. Er is al een bank in Nederland waar je florijnen kunt i kopen n er een rekening openen. Geen euro’s dus. Maar er is wel haast bij. Ik ga het ook uitzoeken.

   Like

    
 5. Pipa

  juni 2, 2016 at 9:34 am

  Dit is op kristallijnenpoortblog herblogd.

  Like

   
  • bernadette

   juni 2, 2016 at 2:16 pm

   Irma..
   Als we Ronald Bernard van de vrije -blije -bank nog even in de schijnwerpers kunnen zetten.
   Resoneert dat niet beter met ons innerlijk gevoel ?

   Is het misschien mogelijk om Ronald Bernard tevens met Anthony Migchels in de komende radio uitzending samen te krijgen ?
   URA versus Florijn .
   Dan komt er wellicht een duidelijker inzicht in voor de luisteraars .

   Like

    
   • Irma Schiffers

    juni 2, 2016 at 2:20 pm

    Dat zou zeker kunnen. Ze kennen elkaar. Maar beide systemen kunnen naast elkaar bestaan toch? Ik heb zowel een certificaat van de Blije Bank als een inschrijving bij de Florijn. Het ene zit het andere zeker niet in de weg. Alleen maar meer mogelijkheden om te kunnen ‘handelen’ zonder dat die corrupte banken er tussen zitten ;-)

    Like

     
 6. onlyyou

  juni 2, 2016 at 3:08 pm

  Dan hou ik maar een kwart over, dan wat ik oorspronkelijk bezat?
  Diefstal? ?..zou je wel kunnen noemen?!

  Like

   
 7. Gelswinda

  juni 2, 2016 at 5:30 pm

  Er is aleen n ieuw geldsysteemontworpen en NESARA is voor de hele mensheid onderweg. De 1e levering is al gedaan en de 2 is op komst. Er is enorm veel tijd met veel mensen, om dit ggantische systeem voor de hele mensheid in werking te zetten. Met enorm veel tegenslagen die de Annunaki’s, de Cabal en hun duistere handlangers hebben gepleegd.De oude familie’s v.d.witte draconia’s hebben al hun goud en sieraden ter beschikking besteld als tegenwaarde Daar werken St Gemain, de Siriërs, de Arghanen en Cobra die al het Goud bewaakt. Sheldon Nidle geeft her elke week een update over de voortgang over.

  https://eventnl.wordpress.com/ over het werk van Cobra

  http://gfbysheldannidle.blogspot.nl/

  http://www.ellaster.nl/2016/05/30/david-wilcock-event-en-val-illuminati/

  Lieve hartelijke groeten van Gelswinda

  Like

   
 8. Roeland Solcer

  juni 3, 2016 at 3:32 am

  Hallo Irma,

  Mijn complimenten voor je werk!
  Al in 2011 heb ik als Partij voor de Liefde uitgebreid stil gestaan bij dit onderwerp vanuit mijn spirituele visie. Ik beschreef hoe mijn visie was en is, waarbij ik de florijn ook introduceer. Voor de serieus geïnteresseerde lezers verwijs ik naar een pagina waar mijn artikelen en andere bronnen vermeld worden, met de internetkoppelingen erbij. Eventuele reacties kunnen worden gestuurd naar info@inmarkt.nl

  Dit is de link naar mijn artikelen:
  http://www.inmarkt.nl/component/content/article/13-economie/81-de-financieel-economische-crisis

  Roeland

  Like

   
 9. Jeanine Hoefnagels

  juni 3, 2016 at 11:25 am

  Hoi irma, Ik krijg de laatste weken de indruk dat je er een beetje doorheen zit. Je klinkt down op FINDING VOICES RADIO vind ik. Ik kan me dat heel goed voorstellen want er IS een hóóp smeerlapperij……Als je behoefte hebt aan hulp bij wat dan ook ( ik ben behoorlijk all-round), wil ik je graag een tijdje komen helpen. Ik ben met pensioen maar bruis van de energie en kan die vaak niet kwijt en ik wil heel graag helpen, volkomen belangeloos. Met hartelijke groet, jeanine; hoefnagels.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 3, 2016 at 7:32 pm

   Dank je wel, Jeanine, maar geen zorgen.

   Gewoon ongelooflijk druk met het vertalen van het boek van Kim Ekman (Zweedse vriendin van Ole Dammegard), werken aan lange video-interviews die ik opnam met Ole Dammegard, Zen Gardner, en Kim, zelf vertalen voor ondertiteling (ze worden nog gemonteerd door Godert, de cameraman), besprekingen gevoerd over alternatieve ideeën voor de gemeenschap, en ondertussen heb ik helaas wederom te maken met ernstige (familie-)omstandigheden. Dat is allemaal wat veel, zo kort op al het andere…
   Maar ik bewaak mijzelf en mijn ‘vrije tijd’ heel nauwkeurig sinds er hier niemand meer is die dat ‘voor mij’ doet uit bezorgdheid ;-)
   Het zijn nogal heftige processen en dan mag je best weleens moe zijn. Dat neemt niet weg dat ik de radio-uitzendingen zoveel mogelijk wel probeer te doen. Sorry als je vindt dat ik vermoeid klink, maar dat is nu eenmaal even niet anders. Iedereen krijgt z’n pittige deel momenteel, maar ik laat me niet afschrikken daardoor, kan wel wat hebben gelukkig ! :-)

   Like

    
 10. jhon

  juni 3, 2016 at 12:15 pm

  Oude wijn in …………
  De officiële munteenheid van Curacao is de Antilliaanse gulden (Naf of afkorting ANG) en is verbonden aan de Amerikaanse dollarkoers (1 USD = NAF 1,77 – 1,78).

  Like

   
  • bernadette

   juni 3, 2016 at 7:04 pm

   Johan Oldenkamp hier in gesprek met Peter Toonen over het initiatief van de Blije Bank;

   Like

    
   • bernadette

    juni 4, 2016 at 1:42 pm

    Nu het toch allemaal om geld draait in ons leven.
    Hier een mooie stunt van we are change in usa .
    Hoe een snelheid overtredingsboete te betalen aan de (R)overheid ( cash) wel te verstaan .

    Like

     
    • bernadette

     juni 4, 2016 at 1:54 pm

     Vervolgens.. kunnen we parkeerboetes cash betalen in Florijntjes ?

     Like

      
     • bernadette

      juni 4, 2016 at 2:09 pm

      Kan men zich voorstellen om allemaal , massaal
      de onrechtmatige opgelegde onroerendzaak-belasting
      cash te gaan betalen in 1 florijnen biljet / coupures bij het ,,belasting,,kantoor .

      Like

       
 11. bari1951

  juni 5, 2016 at 9:47 am

  Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogd.

  Like

   
  • bernadette

   juni 7, 2016 at 9:36 pm

   Kom mensen ..het is 2 voor twaalf , onze Euro’s zijn dagelijks in waarde aan het verdampen.
   Laten we De Blije Bank gezamenlijk verder op een goede sterke fundering zetten.
   Waarom ?

   Geliked door 1 persoon

    
   • bernadette

    juni 7, 2016 at 9:42 pm

    Ook Johan Oldenkamp in gesprek met Ronald Bernard ;

    http://www.4shared.com/mp3/rFiyhFCpba/Pateo_Radio_20160525_Afleverin.html

    Like

     
    • bernadette

     juni 7, 2016 at 9:48 pm

     jouw bank in oprichting

     Met een blijdrage van € 100,- ontvang je je eigen genummerde eeuwigdurende ledencertificaat. Deze certificaten zijn levenslang jouw eigendom en via het erfrecht overdraagbaar. Met dit certificaat deel je mee in het rendement dat De Blije B gaat geven, zodra er een bankvergunning is. Daarnaast heb je één stemrecht in de ledenvergadering, die bepaalt welk rendement wordt uitgekeerd.

     https://deblijeb.nl/producten/de-waardevaste-ura.html

     Like

      
      • bernadette

       juni 10, 2016 at 5:05 pm

       Irma …Irma are you there ?

       Zit ik net op CMN site te lezen..
       Kunnen we toch echt concluderen dat , als er nou geen computers in onze huiskamers waren op dit moment ..er ook geen digitaal , virtueel electronisch geld bestaat
       En dus echt geen wettig betaalmiddel is , dus dat computer geld bestaat niet .
       Dus moet je hier kijken ;

       http://www.cmn-lcc-international.com/information/general-information/end-of-story/

       WAT VIND JE ER VAN IRMA ?

       http://www.cmn-lcc-international.com/

       Like

        
       • Irma Schiffers

        juni 10, 2016 at 6:33 pm

        Hallo Bernadette, ik ben er wel, lees ook wel mee af en toe, maar ik word momenteel erg opgeslokt door familieomstandigheden, dus ik ben een beetje afwezig. Ook ik moet nu blijkbaar even zelf ‘aan het werk’. ;-)

        Like

         
      • bernadette

       juni 10, 2016 at 5:40 pm

       Irma..Irma , are you there ?

       Zit ik hier net op deze onderstaande site te lezen,
       mogen we tot de conclusie komen , dat als wij hier in Nederland geen computers
       in ons huis hebben staan , dat er dan ook geen Digitaal – virtueel – electronisch geld bestaat.
       Het is dus geen wettig betaal middel , want dat geld bestaat niet.

       WAT VIND JE VAN HET ONDERSTAANDE IRMA ?

       http://www.cmn-lcc-international.com/information/general-information/end-of-story/

       Like

        
       • bernadette

        juni 10, 2016 at 5:41 pm

         
        • bernadette

         juni 10, 2016 at 9:33 pm

         Gepubliceerd op 22 dec. 2013/ CMN international ( vervolg van de hier boven berichten)

         Omschrijving:

         De crisis in Nederland is veroorzaakt door de Nederlandse Overheid en het Nederlandse Bankwezen.
         Zij hebben geen enkel flauw benul van wat een economie is. Ook geen enkele politieke partij of wetenschappelijk instituut kan vertellen wat een economie is.

         In Nederland is de economische crisis door een stel dingen veroorzaakt:

         Door de invoering van de BTW ( Belasting Toegevoegde Waarde ) en door
         het overschakelen van weekloon naar maandloon.

         Tegelijkertijd mocht het loon wat mensen ontvingen niet contant verlopen maar moest dat gaan lopen via een bankrekening.

         Deze 2 maatregelingen werden op 1 Januari 1968 van kracht.

         Dat leidde dat bedrijfskapitaal werd vastgezet om deze plotselinge extreem hoge belasting te kunnen financieren.
         Dat leidde tot kapitaalvermindering en bedrijven moesten gaan lenen om te kunnen blijven bestaan.
         Maar werden de producten die zij maakten ook duurder.

         Op basis van het aantal bedrijven wat een lening nam, en ook op basis van het duurder worden van producten en diensten leidde de Overheid dat er inflatie was ontstaan. Als ook een recessie.

         Presentator: Hank Monrobey.

         BRON: Eurostaete Media Centrum, 14 Mei 2006.

         Notabene: In werkelijkheid leidde dit tot het overhevelen van kapitaal van het klein en middenbedrijf naar de multinationals die deel uitmaken van de Nederlandse Overheid
         en Nederlandse bankwereld.

         Like

          
 12. bernadette

  juni 18, 2016 at 7:51 pm

   
 13. bernadette

  juni 18, 2016 at 7:53 pm

   
 14. bernadette

  juni 18, 2016 at 7:54 pm

   
 15. bernadette

  juni 18, 2016 at 7:58 pm

  Like

   
 16. Elisabeth

  september 19, 2016 at 6:12 pm

  Hoi Irma,
  Ik vind het een heel mooi initiatief van de Florijn. Alleen lees ik dat 1 florijn 1 euro waard is? Dan keldert de florijn toch mee als de eurocrash straks plaats heeft? Want dat zit dan toch gekoppeld? Verder lees ik dat het net als bij de centrale banken uit het niets gecreëerd wordt. Is dat dan niet de ene zeepbel voor de andere vervangen, ondanks dat er geen winstoogmerk aan vast zit?
  Ben benieuwd! Dank voor al je goede werk en vaak prachtige artikelen.

  Like

   
  • Jacquelien

   november 22, 2016 at 9:24 pm

   Beste Elisabeth,
   geld wordt gecreëerd uit het niets. Het klonk mij onzinning in de oren.
   In het geval van de Florijn is het niet de ene zeepbel door de andee vervangen, en dat is niet omdat er geen winstoogmerk aan vast zit, maar omdat er geen rente betaald wordt! Dat maakt het grote en wezenlijke verschil. Het is puur alleen een ruilmiddel.
   Geld uit het niets creëren gaat dan simpel zo:
   Je houd bij: ik ben nog 20 F van jou tegoed, omdat ik voor 20 F een dienst heb geleverd. Zo creëer je “geld”, uit het niets. Het tegoed van de ene helft is evenveel als het bezit van de andere helft. Simpel gezegd. De balans is nul in totaal.
   Maar ik ben al jaren lid van Noppes en Pebbles in Amsterdam, ruilsystemen, LETS. Daar is het me ook zo uitgelegd. Nu ben ik werver van de Florijn. En hoor ik het weer. Het klinkt stommer dan de boekhoudkundige afspraak die het is.

   Like

    
 17. adje

  september 29, 2016 at 7:24 pm

  Ik begrijp dat de waarde van de Florijn gekoppeld is aan de waarde van de Euro. Immers de Florijn is geen goud gedekte munt. Daar wanneer de Euro instort qua waarde of een andere dissonant zich omtrent deze munt voldoet, trekt hij deze Florijn dus mee in de misere. De waardering van de Florijn en het vertrouwen hierin is dus gebaseerd op de Euro. Is there any difference?

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: