RSS

Journalistieke bijdragen van leden zijn welkom!

22 okt

schrijvenDe Vrije Media en de voortgang

Coöperatie De Vrije Media U.A. krijgt steeds meer vorm, al wordt er nog steeds druk gewerkt achter de schermen want er komt veel bij kijken om het ook logistiek helemaal in de steigers te zetten. En er wordt ondertussen ook nog geschreven. Over het gevaar van (griep-) vaccinaties en de tegenhanger Vitamine C  en  Het laatste artikel op de site van De Vrije Media gaat over de winst van Goldman Sachs en onze pensioenen. Een paradoxaal verhaal.

Ole Dammegård en David Icke

Heel binnenkort gaan we ook weer filmen en interviewen. Ik krijg Ole Dammegård een flink aantal dagen te logeren en we gaan veel feiten met hem optekenen door middel van interviews en aangeleverd bewijsmateriaal over zaken die het daglicht ‘blijkbaar’ nog steeds niet verdragen en ook david-ickeeen interview met David Icke staat al op het programma voor november. David Icke geeft een lezing van 10.00 – 22.00 uur in de RAI in Amsterdam op 19 november a.s.  Wil je tickets bestellen, dan kan dat hier.

Journalistieke bijdragen van leden zijn vanaf nu welkom!

Het uitgangspunt van de oprichters is dat het initiatief wordt gedragen door de leden en dat er geen afstand is tussen de coöperatie en de leden. De keuze om er een coöperatie van te maken is gemaakt om samen te bereiken wat individueel niet lukt.

De doelstelling is werkelijk onafhankelijke en vrije media tot ontplooiing te brengen. De gedachte daarbij was, dat de leden exclusiviteit moet worden geboden omdat er anders geen reden zou zijn om lid te worden. Die exclusiviteit staat echter juist haaks op het uitgangspunt van vrij en onafhankelijk. We stellen daarom dit laatste boven exclusiviteit, ook omdat we zelfs niet de schijn willen wekken een nieuw eliteclubje te willen vormen. Daarom zal alles wat De Vrije Media publiceert toegankelijk voor iedereen blijven. Documentaires, grote interviews en artikelen waarvoor hoge uitgaves moeten worden gedaan voor onderzoek zijn voor de leden kosteloos en voor niet leden tegen een –kleine- betaling toegankelijk.

De coöperatie wordt gedragen door de leden. Hun bijdragen stellen De Vrije Media in staat om op een professionele en goed onderbouwde manier spraakmakend nieuws en achtergronden van het nieuws te brengen. In het oude paradigma zit besloten dat er een directe beloning moet komen voor het geld wat ervoor wordt betaald. In het nieuwe paradigma wordt een basis gecreëerd door de leden, waarop De Vrije Media tot ontwikkeling kan komen. Er is geen sprake van ‘wat krijg ik ervoor’, maar wel van ‘ik draag bij aan iets wat uniek kan worden in de geschiedenis’. Reken er maar op dat er een schok door medialand heen zal gaan. Het is ongekend dat een grote groep mensen, onafhankelijk van elke bemoeienis en invloed van bovenaf, zelf bepaalt wat ze willen weten en welke onderwerpen dieper worden uitgezocht. Fantastisch toch?

We zijn dan niet langer overgeleverd aan media die voor ons bepalen wat we te horen krijgen, hoe het wordt gepresenteerd, welke onderwerpen er wel en welke er niet worden behandeld en vooral dat er een einde komt aan welke saus eroverheen wordt gegoten om de juiste stemming te kweken bij ‘het volk’. Het gaat er bij de autoriteiten immers slechts om de doelen te bereiken die zij voor ogen hebben.

header-logo

Ben je lid? Schrijf mee, of stuur je onderbouwde artikel in!

De Vrije Media krijgt in meerdere opzichten vorm door en voor de leden. Er is inmiddels een nieuwe rubriek toegevoegd aan ‘het menu’ onder de noemer ‘van de leden’. Onder deze rubriek kunnen leden die zelf onderzoek hebben gedaan over een onderwerp, bijvoorbeeld over gezondheid, voeding, energie, politiek, banken, hun artikel naar De Vrije Media redactie sturen: ad@cooperatiedevrijemedia.nl.  Als het past binnen de doelstelling van De Vrije Media en als het een leesbaar en begrijpelijk verhaal is, dan wordt het onder ‘van de leden’ in de juiste categorie geplaatst. Het kan ook zijn dat het artikel wordt geschreven door iemand met een journalistieke achtergrond en ervaring of met een duidelijk schrijftalent. In dat geval zal de redactie het artikel plaatsen onder een van de hoofdcategorieën en de auteur of journalist toevoegen aan contribuanten. Op deze manier werken de leden ten nauwste met elkaar samen en kan er al snel een grote diversiteit aan belangwekkende informatie op de site gepubliceerd worden.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit initiatief in de bewust gekozen vorm van coöperatie een enorm succes gaat worden dat de media (en de politiek) op zijn grondvesten zal doen schudden. Doe mee! Word mededrager van De Vrije Media!

Word lid en schrijf mee!

© Ad Broere en Irma Schiffers

 

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘hue-manity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits de bronnen worden gerespecteerd.

 

 

Tags: , , , ,

9 Reacties op “Journalistieke bijdragen van leden zijn welkom!

 1. Anna Zandvliet

  oktober 22, 2016 at 10:25 pm

  Irma, wat ben je toch goed bezig. Heb diep respect voor je hoor. Zelf heb ik geen journalistieke gaven of iets van dien aard. Woon in Suriname sinds 4 jaar, maar ik hou alles van je bij. Wereldvrouw, grote klasse. Dank je wel lieve goeie Irma voor alle inspanning.

  Brasa ( omhelzing ). Anneke

  Like

   
 2. lidyd

  oktober 23, 2016 at 9:55 am

  Goedemorgen Irma, ik vind jullie initiatief bemoedigend. De wijze waarop jullie dit aanpakken en invullen geeft zoveel positieve energie dat ik besloten heb mee te doen, in die zin dat ik me heb aangemeld als lid. En wie weet kan ik tzt nog op een andere wijze bijdragen. Hartelijke groet.

  Like

   
 3. Sophietje

  oktober 23, 2016 at 1:15 pm

  “De doelstelling is werkelijk onafhankelijke en vrije media tot ontplooiing te brengen. De gedachte daarbij was, dat de leden exclusiviteit moet worden geboden omdat er anders geen reden zou zijn om lid te worden. Die exclusiviteit staat echter juist haaks op het uitgangspunt van vrij en onafhankelijk. We stellen daarom dit laatste boven exclusiviteit, ook omdat we zelfs niet de schijn willen wekken een nieuw eliteclubje te willen vormen. Daarom zal alles wat De Vrije Media publiceert toegankelijk voor iedereen blijven.”

  En daar ben ik zoooooo blij mee..Jullie zouden de elite enorm geholpen hebben als jullie gebleven waren bij de eerste versie van de coöperatie, het zou indirect hebben bijgedragen aan een vorm van censuur / afsluiting voor hen die het niet kunnen betalen.

  Vrije media en vrije toegang tot nieuws voor ieder..

  Super dat jullie het bijgesteld hebben, dat geeft goede hoop.. Succes, vanuit het hart!

  Dank dank dank..

  ;-)

  Like

   
 4. only you

  oktober 23, 2016 at 3:14 pm

  Ontbreekt mij duidelijk genoeg aan schrijverstalent, overigens ben ik nooit tevreden over mijn resultaten, denk dat het toch anders en beter kan? Sorry!

  Like

   
 5. jhon

  oktober 23, 2016 at 9:09 pm

  Copy/paste!!!!
  http://yayabla.nl/

  Like

   
 6. Paul

  oktober 24, 2016 at 1:32 pm

  Ga zo door met de echte waarheid naar boven te brengen !k doe dit ook op twitter en facebook

  Like

   
 7. Ilse Lichthart

  oktober 25, 2016 at 8:56 am

  Hoi Irma Gisteren hoorde ik en pasant op TV dat er brieven gevonden waren in het huis van Bin Laden. Hou dit goed in de gaten. Mogelijk ligt daar de onthulling van wat er precies in de torens gaande was. Liefs Ilse

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: