RSS

Nieuwe podcast serie: de DJ en de Anarchist

12 Dec

(English will follow soon)

Een nieuwe serie podcasts van AVROTROS, maar wie is de DJ en wie is de anarchist?
Je zou er geen prijsvraag voor uit hoeven schrijven om deze vragen beantwoord te krijgen. De lezers en trouwe volgers van dit blog zullen wel direct naar ondergetekende wijzen als ze het woord anarchist in de titel lezen.

Maar wie is dan de DJ ?  Ook dat zal bij meerderen onder jullie bekend zijn; mijn broer, Hans Schiffers. Hij is radio-presentator/DJ bij AVROTROS. In 1985 is hij begonnen bij de AVRO, tegenwoordig presenteert hij (opnieuw) Arbeidsvitaminen op Radio 5, elke werkdag tussen 10.00-12.00 uur en is hij nog steeds de voice-over van het TV-programma Opsporing verzocht.

Er is mij vaak gevraagd hoe Hans naar mij kijkt en denkt over het werk dat ik al jaren doe in de alternatieve media. Mijn antwoord was meestal ‘vraag hem dat zelf maar’. Het was lang een heikel punt, iets dat velen van jullie zullen herkennen als het gaat om familie en vrienden, die vaak maar weinig willen horen of weten wat er in de wereld aan de hand is achter de schermen.

Hans werd regelmatig moe van mijn artikelen, mijn video’s, de interviews die ik publiceerde, omdat ook hij -met twee benen in de mainstream- niet goed wist wat hij met die informatie aan moest. En dat terwijl wij samen van jongs af aan een diepe gevoelsband hebben en heel veel met elkaar zijn opgetrokken…
Vooral in de tijd dat ook ik bij de radio werkte in Hilversum brachten we veel tijd samen door en we deelden veel van onze gevoelens, onze twijfels, onze processen.

Hans is een nieuwsgierig onderzoeker en houdt net als ik van eerlijkheid, echtheid, openheid en waarheid. In de loop der jaren is hij steeds beter gaan begrijpen waar ik mee bezig ben en wat mij bezielt om stug vol te houden met het zoeken naar de waarheid achter onze dagelijkse werkelijkheid. Elkaar aftastend en af en toe het heen en weer gaan van een voorstel om tot iets gemeenschappelijks te komen heeft nu opgeleverd dat we de studio in zijn gegaan en een eerste podcast hebben opgenomen, snel gevolgd door een tweede.
Beide staan ze nu online bij AVRO/TROS en we kunnen er allebei achter staan.

Luister naar een kijkje in de keuken van broer en zus (Schiffers & Schiffers), waar we een ‘maaltijd’ proberen te bereiden en allerlei ingrediënten toevoegen die we in het moment krijgen aangereikt. Een spontaan, openhartig, eerlijk gesprek waarin we nu samen proberen op zoek te gaan naar de echte waarheid achter de werkelijkheid die we voorgeschoteld krijgen door de dagelijkse media.

Ik ben stiekem toch wel een beetje trots op mijn broer! Dank je Hans, dat je dit avontuur nu samen met mij aangaat!

Aflevering 1: Introductie (klik op deze link voor deel 1)
Hans Schiffers (57) en zijn zus Irma (55) hebben een speciale relatie. Irma’s blik op de wereld is door de mainstream media (waarin Hans werkt) aan het oog onttrokken, maar desondanks zijn er duizenden mensen die haar op internet volgen. Ze vonden het tijd om daar samen eens in deze exclusieve podcast over van gedachten te wisselen. De DJ & De Anarchist!

Aflevering 2 : het proces van wakker worden (klik op deze link voor deel 2)

In deze tweede aflevering gaat het over het proces van Wakker Worden. Wat heeft Rome ermee te maken? Over de wraak der rijken en hoe je veilig de Mount Everest af kan komen.

Facebook: https://www.facebook.com/Schiffers.fm/

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze website worden belangeloos geschreven ten bate van ‘hue-manity’ en mogen gedeeld en gerepubliceerd worden, mits de bronnen worden gerespecteerd.

 
19 reacties

Geplaatst door op december 12, 2017 in podcast

 

Tags: , , , , , , , ,

19 Reacties op “Nieuwe podcast serie: de DJ en de Anarchist

 1. Lucas Helmer

  december 12, 2017 at 8:28 pm

  Geweldig. Dank jullie!

   
 2. eltjedoddema

  december 13, 2017 at 9:32 am

  Hopelijk kun je dit Gronings dialect ‘ontcijferen’……..

  https://eltjedoddema.wordpress.com/2017/07/27/machteloos-3/

   
 3. jeanine

  december 13, 2017 at 12:57 pm

  wat super, irma…..Ik zou willen dat ik zoiets kon met een van mijn 4 broers en zussen of mijn zoon en dochter. Maar die zijn nog LANG niet zover……….

   
 4. yvonne

  december 13, 2017 at 2:33 pm

  Mijn dank is groot, zeer groot. Wat een prachtige gesprekken, vergeleken met die bagger in de msm. Meer van dit!!

   
 5. Dirk van Haaren

  december 13, 2017 at 4:02 pm

  Alle 2 beluisterd en ik kan het alleen maar beamen Wat Hans uit je boek voorlas is van alle tijden kijk maar hoe het de indianen, de Maori’s, Aboriginals en andere gekoloniseerde volkeren is vergaan en hoe het nu de gedwongen zzpers en flexwerkers vergaat. De gedwongen verhuizingen van mensen voor allerlei doelen waarvan sommige achteraf onnodig bleken En zo is er zoveel. Op dit moment zie ik het tij nog niet keren wel komt er veel naar buiten en is er veel te vinden maar voorlopig zie ik strop steeds kleiner worden. Mensen hebben zich in slaap laten sussen en willen niet lastig gevallen worden omdat ze daar onrustig van worden of ze voelen zich aangevallen.
  Het is goed te horen dat het goed met je gaat en het gesprek met Hans is en was in mijn beleving zinvol en begrijpelijk. Voor herhaling vatbaar.

   
 6. Werner v.d. Veen

  december 13, 2017 at 4:17 pm

  Eerste gesprek beluistert. Alsof je bij jullie aan tafel zit.

   
 7. ruben

  december 13, 2017 at 9:35 pm

  In de eerste podcast zeg je dat sommige zaken voor jou een brug te ver zijn.
  Is dit er één van?
  https://exituitdematrix.wordpress.com

   
  • Irma Schiffers

   december 13, 2017 at 9:57 pm

   Voor mij -en dat is puur persoonlijk- is niets meer een brug te ver. Maar we houden wel sterk rekening met de doelgroep (publieke omroep: AVROTROS) en gaan stap voor stap maar vooral ‘spontaan’ dingen bespreken. In deel 2 gaat het even over ‘belastingbrieven’ en als het aan ons ligt gaan we daar een ander keer dieper op in. Het is voor velen al ingewikkeld genoeg, dat is wat Hans juist probeert uit te leggen door ook zijn eigen proces te benoemen, hij vertegenwoordigt (zo blijkt) een grote groep,. En er zijn heel veel bruggen te nemen, en sommige liggen (nu nog) wat verder weg dan andere. Eerst maar eens aftasten of we eventueel bruggen kunnen slaan ;-)

    
 8. Treowd

  december 14, 2017 at 10:37 am

  Ben benieuwd of jullie werkelijk de ruimte krijgen om bepaalde zaken wat dieper aan te kaarten en dan met name je broer i.v.m. zijn baan gezien… en hoe ver het zal gaan dragen. Time will tell,
  It is growing… Iedere dag , minuut en seconde ontwaakt men. That’s unstoppable …Het was en is nog steeds een lange reis…maar dat zie je vaak achteraf. Maar dan pas achteraf, Ja… achteraf dat is mooi wonen zegt Theo Maassen…. :-)

   
 9. PsCoenders

  december 14, 2017 at 12:04 pm

  Ik heb net de radio beluisterd ik ben het helemaal mee eens er worden allerlei leugens en valse beloftes cijfers getoond en geplaatst gepubliceerd

   
 10. Bob Kukler

  december 14, 2017 at 2:14 pm

  Buitengewoon goed. Prachtig initiatief

   
  • Treowd

   december 14, 2017 at 4:18 pm

   Beste Bob dank voor het fijne vertaalwerk aangaande de atrologie voor de ziel!
   Wilde van deze gelegenheid gebruik makend het volgende graag met je delen:
   Ben jij bekend met de platte aarde theorie? Dat wil niet zggen dat de 5 wanderende energenitische energieen (zogheten planeten) weg zouden vallen. De – Angels /hoeken – kloppen , if you catch my drift…maar de modellen lijken op zich niet echt te kloppen . Het zijn mogelijk geen planeten maar energenitsche lichtwezens / lichtpunten welke hun taak vervullen en of mogelijk toegewezen hebben gekregen door een mogelijke creator. Creator van een wereld waarin wij , de aarde dus het rotsvaste middelpunt zijn van ons universum.
   ACTUAL FOOTAGE OF THE STARS AND PLANETS | “WANDERING STARS” as Captured by Curious Truth Seekers.

    
   • Treowd

    december 14, 2017 at 4:20 pm

    Beste Irma mocht het storend zij in dit topic dan mag het wel weggehaald worden nadat Bob het tot zich heeft genomen, het is wat off-topic.

     
 11. marij schils

  december 14, 2017 at 8:58 pm

  hoi irma,
  weet je nog hoe ontdaan ik was nadat jij en roland zo smerig aangevallen werden door martin vrijland?
  ik heb nu geprobeerd iets zinnigs toe te voegen aan zijn hersenpan en schijnbaar mag ik dit niet.????
  vooral doorgaan, is mijn advies, niet vanuit naïviteit, maar vanuit gegrond vertrouwen.
  we hebben echt wel 1 verhaal
  en 1 is niks waard zonder de rest van de cijferlijst, dat weten we reeds lang
  succes vanuit limburg
  marij
  ps. leuk dat jij nog een nazaat in de familie over hebt die het wel belangrijk vind om jou te begrijpem
  ik ging over die edge in 1994 en nobody there.
  ik heb 2 ouders , 1 broer en 2 zussen.

   
  • tedsdam

   december 17, 2017 at 12:38 pm

   Ik vind dat Martin Vrijland de waarheid spreekt.

    
 12. anda642

  december 14, 2017 at 9:07 pm

  Dankjewel, lieve Irma en Hans voor het delen van deze boeiende serie. Ik ben nog aan het luisteren en ben er heel erg blij mee dat jullie het aangaan, dit open gesprek. Zo kunnen we weer dichter bij elkaar komen in deze nooit eindigende zoektocht naar Waarheid & Authenticiteit. Ik herken heel veel in jouw verhaal over jezelf Irma en ben ook op zoek naar meer Samenwerking, maar heb (nog) geen geld, zoals zovelen. Het is ook Tijd om elkaar te Inspireren en dat doe jij en hopelijk ook ik , want ik ben ook heel actief als Lichtwerker & Pionier van de Nieuwe Tijd, op allerlei Sociale Media en heb net een post op 1 van mijn FB Pagina`s (Know Thyself Through Astrology ) geplaatst , met een tekst waar ik hoop vele reakties op te ontvangen. Ik heb een mogelijkheid gecreerd van veel geld voor mij en vele anderen ( via een heel bijzonder contact ) om mooie alt. projecten te kunnen opzetten & tegelijk over de strijd met het patriarchaat. Doe wel alles in het engels, ook op m`n WordPress en Blogs, zie voor links onderaan http://about.me/annewestenbrink & http://andalightoflovespiritual.blogspot.nl. Heb jij een telefoonummer waarop je bent te bereiken of een email ? Mijn email is anda@multiweb.nl. Tel. 0224 217991. Dankjewel voor je Moed en Doorzettingsvermogen ! Met veel liefs uit Schagen, Anne
  PS. Ik richt me veel op de ontwikkelingen in Amerika de laatste jaren.

   
 13. anda642

  december 14, 2017 at 10:30 pm

  Heb net de 2e aflevering beluisterd lieve Irma & Hans en schrik van het einde. Waar je zegt in een citaat uit je boek uit 2015 over het stukje grond dat wordt opgekocht en waar alle voorheen gelukkige bewoners verdreven worden door de nieuwe opkoper , ‘Dit is de wereld. Als je je laat leiden door geld dan glijdt je mee de afgrond in tot …..
  “.
  Wat zou je denken van deze (mijn) oplossing ? Die bestaat uit je laten leiden door Onvoorwaardelijke Liefde in het leven, oftewel het je open stellen voor elk mens, ongeacht zijn of haar afkomst, status, bezit, sexe en opleidingsnivo. En dan na vele decennia me volledig te hebben ingezet voor resp. een lichamelijk, geestelijk en psychisch gehandikapte en een aantal jaren voor een ernstig gedupeerde man en zijn familie uit West Kenya, je aangesproken wordt op Skype door een van de hoogste bazen ( nu zelfs de hoogste ) uit de Amerikaanse militaire wereld, die niets liever wil dan een gewoon burgermansleven met een vrouw die hem gewoon accepteert zoals hij is, zonder op zijn geld uit te zijn. Een man die na meer dan 40 jaar in de Marine zich nuttig te hebben gemaakt en veel geld te hebben verdiend, dat geld graag op een goede manier wil gebruiken en daarbij denkt aan de opzet van scholen, ziekenhuizen en weeshuizen, terwijl ik hem probeer te inspireren tot het ondersteunen van kleinschalige ecologische en duurzame initiatieven. Ook de Vrije Media hoort daaronder wat mij betreft. Kijk eens naar de tekst bij de post die ik op mijn FB Pagina ” Know Thyself Through Astrology” heb geplaatst vanavond, 14 Dec. met een video Ästrology of the Soul ” van Kaypacha, een hele goede astroloog en vriend uit Costa Rica. Waarop ik 20 (van mijn 5000 FB vrienden) heb getagd, die ik heb leren kennen als zeer betrouwbaar en authentiek en die wellicht welwillend staan tegenover goede doelen en actie, als je tijd hebt, en bel me als je meer wilt weten op 0224 217991 . Ik sta altijd open voor een ieder die mee wil werken aan een of ander mooi project maar heb nu mensen nodig die me daadwerkelijk steunen door mijn bericht hierover wijd en zijd te delen. Het moet liefst nog Voor de Kerst van Start. Vast Bedankt , met warme knuffels uit Schagen & een hele fijne kerst , xxx. Anne .

   
 14. nan

  december 16, 2017 at 1:37 pm

  Mooi dat AVRO/TROS Hans en Irma die gelegenheid gaf om de intervieuws te doen. Hoop dat er veel nagedacht woren, en dat jullie meer zendtijd krijgen. Maar wat betrefd Soros die man die elke keer genoemd wordt, de “schuld” krijgt daar ben ik het ondertussen niet meer me eens. Het zijn de mensen zelf die er mee in gaan en uitvoeren. Dus ik denk zelf dat we die mensen (denkthanks) moeten/mogen ontkoppelen of er niet meer mee ingaan op een of andere manier. Bij de politiek kunnen we alleen op reageren. Maar van ons zelf uit kunnen we acteren, dus zelf doen. Ik bedoel dus op de politiek kunnen we pas reageren als het naar buiten komt, dan is het al aan wezig. En van uit ons zelf direct creaeren. Dank Hans en Irma sucses verder, en dat er meerere mogen volgen.
  Groetjes van nanette

   
 15. Anita Rubie

  december 18, 2017 at 5:03 pm

  Lieve Irma,
  Wat een diep respect heb ik voor jou. Ik heb ervan genoten van dit gesprek en hoop dat dit vervolg krijgt.
  Mij is opgevallen met hoeveel respect jullie naar elkaar luisteren en de zaken benoemen vanuit ieders eigen oogpunt! Dankjewel! Heel veel succes, fijne feestdagen en vooral een gezond, vreugde en liefdevol 2018.
  Hartelijke groet, Anita

   

Reageren: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: