RSS

“Onafhankelijke” media spreekbuis van overheid.

Artikel van Janneke Monshouwer, 2 april 2016

Ik kom er opnieuw op terug, we worden ermee dood gegooid op TV. Waarom zoveel aandacht?

De vraag rijst waarom de regering met de media zo ontzettend veel aandacht schenken aan dit referendum en moeite doen om ons ja te laten stemmen op 6 april a.s.

Op Youtube staan interviews van Thierry Baudet (1983), schrijver, journalist, freelance academicus en opiniemaker. Hij is oprichter-directeur van Popup University en bestuursvoorzitter van de onafhankelijke denktank Forum voor Democratie. Hij was columnist voor NRC Handelsblad en een van de initiatiefnemers van het Burgerforum-EU.

Het Forum voor Democratie is een nieuwe, euro-realistische denktank die is voortgekomen uit het Burgerforum-EU. Deze denktank stelt zich ten doel om bewustwording rondom het Europese integratieproces onder de Nederlandse bevolking te vergroten en op zoek te gaan naar mogelijke alternatieven.
Baudet is een van de initiatiefnemers van GeenPeil, dat een referendum over het Europese Associatieverdrag met Oekraïne op de agenda wist te zetten.

Op die site staat ook: “Geen Associatieverdrag maar Integratieverdrag (zeer uitzonderlijk).”
“Uitgebreide analyse door de Universiteiten van Gent en Kiev toont aan : Associatieverdrag met Oekraïne is geen normaal handelsverdrag maar een vergaand integratieverdrag (zeer uitzonderlijk).
Degenen die – net als Mark Rutte – nog steeds van mening zijn dat het associatieverdrag een gewoon handelsverdrag is zoals de EU dat ook heeft met Chili, Jordanië, Marokko en Israël raden wij aan deze uitgebreide studie van het Ghent European Law Institute (GELI) en de National University of Kyiv-Mohyla-Academy te lezen.”

Zie verder: http://forumvoordemocratie.nl/geen-associatieverdrag-maar-integratieverdrag-zeer-uitzonderlijk

Op www.facebook.com/events/158707251189342 staat:

Op 6 april is het D-Day! Dan mogen we allemaal naar de stembus voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Of u nou voor of tegen stemt; het Forum voor Democratie nodigt iedereen uit om op bijzonder feestelijke wijze met elkaar de uitslag te kijken. Er zullen grote schermen hangen en verscheidene politici, journalisten en opiniemakers spreken.
De uitslagen zullen beginnen na het Happy Hour (20:00-21:00) waarin er voor iedereen bier, wijn en fris is.
Het wordt een knaller van een avond waarop we met zijn allen de democratie vieren! Wees erbij!

Locatie: Cobra Café Museumplein
Zaal open: 19:30
Happy Hour: 20:00-21:00
Uitslagen: 21:00-24:00
Entree: vanaf €5, gratis voor Vrienden van de Democratie.

Gratis toegang tot al onze events? Word vriend van het Forum: Zeer interessant vind ik: WELTSCHMERZ heeft een serie video’s geproduceerd met interviews van Thierry Baudet over het associatieverdrag met Nederlanders die een mening hebben over het associatie-verdrag. Ik licht er 2 interviews uit:

Interview met Paul Scheffer, gepubliceerd op 16 mrt. 2016:
Paul Scheffers (geb. 1954) is hoogleraar Europese Studies en Auteur van boeken over immigratie en Europese eenwording. Paul Scheffer heeft goede argumenten om wel het associatie akkoord te tekenen. Hij voorziet een “betere samenwerking met het land en een veiligheidsbuffer tussen Oost-West. De wortels van het conflict met de Oekraïne liggen volgens hem dieper. De principiële vraag, voor Scheffer is; Wat willen we met Europa en welke middelen hebben we om invloed te hebben buiten de grenzen van Europa?”

Sinds 1990 is Scheffer medewerker van NRC Handelsblad, maker van tv-programma’s voor VPRO en VARA, docent hedendaagse geschiedenis aan verschillende universiteiten.

Zie hier

Na het zien van dit interview vraag ik me af: wat bedoelt Paul Scheffer nu echt? Zoveel woorden en toch een mistig betoog. Wast me opvalt is dat hij als columnist van het NRC Handelsblad en ook van het TV programma Buitenhof, medewerker aan andere programma’s en hoogleraar, nogal wat invloed heeft.

Bekend is dat Paul Scheffer in 2012 de 60ste (in Chantilly, Virginia, VS) en 2014 (in Kopenhaven) aanwezig was bij de omstreden Bilderberg Conferenties, waar de meest invloedrijke mensen uit het Westen bij elkaar komen. Niemand buiten het illustere gezelschap weet wat er besproken wordt. En dat willen ze vooral zo houden.Volgens Bilderberg 2012 waren de onderwerpen voor dat jaar: Transatlantic Relations, Evolution of the Political Landscape in Europe and the US, Austerity and Growth in Developed Economies, Cyber Security, Energy Challenges, the Future of Democracy, Russia, China and the Middle East.

Volgens Public Intelligence.net waren de onderwerpen voor die conferentie van 2014:

• Is the economic recovery sustainable?, • Who will pay for the demographics?, • Does privacy exist?, • How special is the relationship in intelligence sharing?, • Big shifts in technology and jobs, • The future of democracy and the middle class trap, • China’s political and economic outlook, • The new architecture of the Middle East, • Ukraine, • What next for Europe?, • Current events.

In HP de tijd staat: “Het is een jaarlijks terugkerend relletje: de Bilderbergconferentie en de Nederlandse deelnemers. Maar de critici hebben gelijk. Want wie op kosten van de belastingbetaler naar zo’n bijeenkomst vliegt, dient verantwoording af te leggen.”
Na 2012 zei Paul Scheffer:  “het grootste geheim van de Bilderberg-conferentie is ‘dat er geen geheim is’. Hij ging in 2014 weer.

NRC Handelsblad noemt zichzelf de ” invloedrijke liberale kwaliteitskrant voor hoogopgeleiden”

Door de jaren heen zijn al meerdere colomnisten en journalisten van het NRC Handelsblad naar de Bilderbergconferenties gegaan, zoals:
Jérôme Heldring (1917-2013) hoofdredacteur NRC (1968-1972), was in 1969 bij de Bilderbergconferentie.

Interessant: hij zat in WO-2 bij het Nederlandse Informatiebureau in New York (1941-1974) met ambassadeur Van Royen (bevriend met Rockefeller). En hij had zich bemoeid met de berichtgeving over de vredelievende speech van Koningin Juliana 1952.

André Spoor (1931-2012), ging als Hoofdredacteur NRC Handelsblad (1970-83) in 1971 en 1982 naar de Bilderbergconferenties.
Hij werd Hoofdredacteur Weekblad Elsevier (1986-1988)

Ben Knapen  (geb. 1951, o.a. adjunct-hoofdredacteur NRC Handelsblad (1984-87), nieuws correspondent voor NRC Handelsblad in de VS te Washington D.C.,
Als hoofdredacteur NRC Handelsblad (1990-96) naar Bilderberg in 1991 en werd Staatssecretaris Kabinet Rutte-1 (2010-’12) belast met:

a. coördinatie regeringsbeleid met betrekking tot Europese Unie met uitzondering van voorbereiding Europese Raad;
b. bilaterale onderwerpen voor zover deze raken aan het Europees beleid van de regering;
c. Europa-gerelateerde deel begroting Buitenlandse Zaken

Werd in 2013 Vertegenwoordiger EIB Europese Investeringsbank bij Europese Unie.

Tenslotte het 2e interview: Nog een publicist in NRC Handelsblad, Gepubliceerd op 29 mrt. 2016: EEN ZEER BELANGRIJK INTERVIEW

Karel van Wolferen (geb. 1941) journalist, schrijver, hoogleraar 1997-2006 in vergelijking politieke en economische instituties vooral Oost-Azië), Universiteit van Amsterdam. In 1972 werd hij correspondent voor het NRC Handelsblad voor Oost-Azië. In 1987 kreeg hij de prijs voor de Nederlandse dagbladjournalistiek voor zijn artikelen over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in de regio. In 1990 was hij aanwezig bij de Bilderberg Conferenties.

Maar: Sinds Bilderberg veranderde zijn politieke inzichten en verwiep Van Wolferen de globale politieke rol van de VS. Vooral in de Oekraïne crisis bekritiseert hij gebrek aan objectiviteit en onafhankelijkheid van Europese landen en de coördinatie van de media in hun aanpassing aan de politiek van de VS.

Karel van Wolferen is nu wereldwijd bekendheid met zijn boeken: ‘The Enigma of Japanese Power’ en ‘George W. Bush and the destruction of world order’.

Van Wolferen verwerpt de wereldwijde politieke rol van de VS sinds de jaren 90 en bekritiseert – vooral in de Oekraïne crisis – het gebrek aan objectiviteit en onafhankelijkheid van de Europese landen en de coördinatie van de media in hun aanpassing aan de politieke doelstellingen van de Verenigde Staten.

IK RAAD IEDEREEN AAN OM DIT INTERVIEW TE ZIEN, zeer goede informatie over de achtergronden van het Oekraïne-associatie-verdrag.

Karel van Wolferen vertelt zijn inzichten die overeen komen met de inzichten die ik neerschreef in mijn boek Ander Nieuws. Nu hoor je het ook van een ander.
 

© Janneke Monshouwer

Bronnen: Thierry Baudet,
Forum voor democratie,
Geen associatieverdrag, maar integratieverdrag, zeer uitzonderlijk.
Interview Thierry Baudet interviewt Paul Scheffer

 

Reacties zijn gesloten.