RSS

VN-resolutie tegen Nazisme

engelse vlag

ENGLISH

Oekraïne, VS, en Canada stemden tegen de VN-resolutie vanuit Rusland om efficiënter te strijden tegen nazisme

NEW YORK, 22 november, ITAR-TASS

De Derde Commissie van de Algemene Vergadering van de VN heeft op vrijdag 21 november 2014 een resolutie aangenomen waarin landen worden opgeroepen tot het nemen van meer efficiënte maatregelen om te strijden tegen de heroïsche rol van het nazisme en andere vormen van rassendiscriminatie, vreemdelingenhaat en onverdraagzaamheid.

115 van de 193 VN-lid-staten hebben voor deze resolutie gestemd, geïnitieerd door Rusland. Drie landen die tegen stemden, zijn Canada, de Verenigde Staten en Oekraïne. Nog eens 55 delegaties, met inbegrip van de landen van de Europese Unie, onthielden zich van stemming.

De resolutie geeft uiting aan de bezorgdheid met betrekking tot de uitbreiding van de verschillende extremistische politieke partijen, bewegingen en groepen, met inbegrip van neo-nazi’s, alsmede racistisch extremistische bewegingen en ideologieën over de wereld.

De tekst waarschuwt ook tegen de verheerlijking van de nazi-beweging en voormalige leden van de Waffen-SS organisatie en het oprichten van monumenten en gedenktekens voor hen.

Daarom roept dit document de staten op om efficiëntere maatregelen te nemen die in lijn zijn met de internationale normen op het gebied van mensenrechten, teneinde deze ontwikkelingen en extremistische bewegingen aan te vechten, welke een reële bedreiging vormen voor de democratische waarden.

De resolutie veroordeelt ondubbelzinnig elke ontkenning van de Holocaust en roept op tot het waarborgen van de ratificatie en uitvoering van het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie.

© ITAR-TASS/EPA / SERGEI Chirikov
Vertaling NL: Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven of vertaald ten bate van ‘humanity’ en mogen verspreid worden, mits voorzien van bronvermelding

 

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: