RSS

Wie is Irma

banner twitter-3c

2017: Mede-oprichter “DVM-TV”

Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.
Martin Luther King
interview-irma

Geboren (meer neergestort) op 3 februari 1962 ergens in Hilversum; Jungiaans therapeut; waarheidszoeker; coach; lightwarrior; zeer toegewijd aan mens, dier en de natuur; gevoelig en allergisch voor bedrog en corruptie, intuïtief kunstschilder; (ex-)bassist; ja ook HSP; sociale idealist; gevoel voor humor, spiritueel en aards (all-in-one!) en waterman in optima forma; ik ga voor vrijheid, èchte democratie, onafhankelijkheid, gelijkheid, rechtvaardigheid, transparantie en eerlijkheid. Wordt door anderen vaak geïnterpreteerd als onnavolgbaar, excentriek en weird (Dat heb ik niet van een vreemde blijkbaar ;-)

Van omroepmedewerker naar bassist & tekstschrijver en coach/therapeut
Irma op de bas-verkleindNa zeventien jaar werkzaam geweest bij de Hilversumse omroep -zeg maar radioactief- ben ik tegenwoordig lid van de nieuwste omroep ‘Ongehoord Nederland-TV’. Na mijn vertrek bij de omroep heb ik tien jaar beroepsmatig gespeeld en getourd in binnen- en buitenland als bassist -samen met mijn helaas overleden echtgenoot/soulmate (gitarist)- met een jazzcombo, een theatergroep en een rockformatie; een aantal nummers geschreven, zoals o.a. ‘Ziek van politiek’,  teksten, soms al met muziek en melodie erbij. Ook de andere nummers kun je vinden hier op You Tube. Daarnaast studeerde ik in Nijmegen Jungiaanse psychologie aan het Jungiaans instituut waar ik in 2002 afstudeerde met de scriptie Onbewust muzikaal of muzikaal onbewuste; over de psyche van ‘de muzikant‘ vanuit een Jungiaans perspectief. Dat was een drukke tijd! Ik werkte vanaf 2009 op diverse telefoonlijnen als keyphone afbeelding blogcoach/therapeut met inzet van mijn aangeboren mediamieke vaardigheden. Daarnaast heb ik een volledige studie ‘Intuïtief Tarot lezen’ bestaande uit 12 leermodules ontwikkeld. Daarover vind je hier meer.

Gepubliceerde boeken – NL en USA
Schrijven van kritische en soms felle columns met betrekking tot zaken in politiek en maatschappij die me dwars zitten, deed ik al langer. In 2011 kwam het voor mij vrij plotseling en verrassend tot een publicatie van het boek ‘Stoelendans bij de kapper‘, kort daarna gevolgd door de publicatie van de filosofische dichtbundel ‘Een oen is een gecastreerde ezel‘. Ik dont-trust-mainstream-mediastuurde een concept op en kreeg de volgende dag al telefoon van de uitgever dat ze beide wilden uitbrengen. Mijn broer Hans tekende voor mij beide covers. Stoelendans bij de kapper is het jaar daarop vertaald voor o.a. de Amerikaanse & Engelse markt. De Nederlandse versie kun je (helaas niet meer) via de boekhandel verkrijgen en de Engelstalige versie is bij Amazon te bestellen.

Kunstschilder
Ik besloot in die tijd uit de bands te stappen en begon eveneens vrij plotseling te schilderen. Bezig als ik altijd ben, heb ik tegelijkertijd vele cursusweken doorgebracht aan het Arthur Findlay College in Stansted in Engeland om in diverse aspecten van het mediumschap getraind te worden. O.a. spirit-art, trance-art en psychic-art, omdat ik wilde weten waar die -heldere- beelden allemaal vandaan kwamen, maar vooral om ermee te leren omgaan op een constructieve manier. Hoogsensitief zijn is geen feestje als je daar niet constructief mee om leert gaan. Maar het schrijven verdween tijdelijk naar de achtergrond en de oneindige bron van inspiratie liet zich nu vertalen in beelden. Zo’n 100 olieverf schilderijen heb ik gemaakt. Titel en betekenis kwam ik altijd naderhand weer ergens in het nieuws tegen of in het dagelijks leven. Allemaal ook weer ontstaan vanuit intuïtie.

Dierenvriend
En last but not least: als enorme dierenliefhebber woon ik samen met 6 geweldige vrienden die me altijd weer aan het lachen maken en net zo authentiek mogen zijn als ik zelf ben. Drie witte ‘meiden’ en drie ‘gekleurde’ jongens. Geweldige ‘mensen‘ die viervoeters en uiteraard muzikaal!

Mijn zevental

Rolling blog
Op 6 februari 2014 begon ik maar weer eens een blog. Een maand later, op 6 maart schoot de teller in rap tempo over de 5000 bezoekers heen. Nu gaat de teller over de anderhalf miljoen. Mijn artikelen zijn inmiddels gedeeld door o.a. Stop de Bankiers!, Welvaart voor iedereen, Bewusthappy.nl, Lang Leve Europa! (maar niet heus), Nieuwetijdskind.com, Bovendien.com, Antwoorden en inzichten, wanttoknow.nl, De Goed Nieuws Krant en vele anderen. Dat betekent dus ‘keep on rolling!’

Contact

cover

LEES HIER DIT BLOG ÃLS MAGAZINE

kaft en achterkantCover 'Een oen is een gecastreerde ezel'achterkant 'Een oen...'Covervoor en achterkant

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: