RSS

Referendum Oekraïne, kort geding voor de staat via crowdfunding

27 apr

engelse vlag

 

ReferendumHet refendum van 6 april jl. betreffende ratificatie van het verdrag met Oekraïne leverde 61% nee-stemmen op en 38,2% ja.

Forum voor Democratie, één van de initiatiefnemers van dit referendum spant een kort geding aan tegen de staat conform artikel 11 van de referendumwet. De kosten voor dit kort geding -€ 30.000,- zijn inmiddels opgebracht door het volk, hoe belachelijk het ook is dat de bevolking moet betalen om de democratische rechten terug te vorderen! We gaan dit proces nauwlettend volgen.

Onlangs was Thierry Baudet van Forum voor Democratie bij Eén Vandaag om e.e.a. toe te lichten. Op hun Facebookpagina zag ik dat ze dit item ook Engels ondertiteld hebben, dus voor alle buitenlandse bezoekers van deze site is deze video nu ook te bekijken. Wellicht doet een goed voorbeeld ook nu weer goed volgen voor andere landen…

 

 

© Irma Schiffers

 

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘hue-manity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits de bronnen worden gerespecteerd.

 
10 reacties

Geplaatst door op april 27, 2016 in Politiek

 

Tags: , , , , , , ,

10 Reacties op “Referendum Oekraïne, kort geding voor de staat via crowdfunding

 1. Russel Russels

  april 29, 2016 at 12:36 pm

  Hahaha, en de advocaten van de staat worden ook door crowdfunding betaald, maar dan verplicht, in de vorm van belasting hahaha

  Mensen word toch wakker, er is maar 1 manier en dat is een massale bestorming, ze oppakken en ze op een eiland zetten. Alles is dichtgetimmerd mensen.

   
 2. onlyyou

  april 30, 2016 at 2:40 pm

  14 juli is nog niet geactiveerd?

   
 3. nan

  april 30, 2016 at 4:59 pm

  Hallo lezers en Irma
  Hier boven staat Kort Geding (KG).
  Maar gezien op de site geen peil (reacties).Wordt er geschreven.
  Deze dagvaarding is geen KG dagvaarding, maar roept de Staat op om in een zogenamde bodemprocedure te verschijnen. Die duurt zo wie zo veel langer dan een KGprocedure. Daarnaast gelt de oproep tegen 11 mei. Dit betekent niet meer dan dat de Staat op die datum zich bij advocaat moet stellen in deze procedure. Er wordt dan (nagenoeg) automatisch een uitstel van 6 weken gegeven om inhoudelijk op de dagvaarding te antwoorden ( 11 mei+6 weken=22juni: dus de dag vóór het Brexit-referendum.Er schijnt nog een foutje in de dagvaardig te zitten namelijk: “Deze zaak wordt namens Gedaagde behandelt… Daar schijnt Eiser te moeten staan. Mocht ik hier zelf persoonlijk in overtreding zijn van wat betreft over nemen van geen stijl (prive reactie op geen stijl) mijn exuses en gelieve deze reactie te verwijderen. Ik weet niet tot hoever je mag gaan wat betreft overnemen van anderen. Wellicht weet Irma wat meer over deze situatie hoe ver je mag gaan.Ik persoonlijk wide jullie dit even meegeven.
  Vriendelijke groet nan

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: