RSS

Column: Hoe krijg je zendtijd bij de NOS?

30 jan
engelse vlag

ENG

TarikHet staatspropaganda-kanon van de NOS valt niet meer bij iedereen in de smaak. Dat is al langer duidelijk. En dan kan het blijkbaar ineens gebeuren dat er iemand met een nep-wapen binnen komt lopen die de uitzending wil overnemen voor tien, misschien vijftien minuten om een ander verhaal te vertellen. Niets is meer wat het lijkt, maar zo lijkt het althans allemaal te zijn gegaan.

Dat is op zich niet zo’n vreemde gedachte als je ziet wat er zo allemaal door dat kanon aan modder wordt uitgespuugd in klinkklare oorlogstaal, premature beschuldigingen aan het adres van andere landen en het achterhouden van belangrijke politieke en maatschappelijke informatie. Maar of het nou op deze manier moet? Mensen die daar werken de stuipen op het lijf jagen? Wie heeft dit bizarre plot bedacht?

Wanneer deze jongeman werkelijk deel uitmaakt van een hackersgroep, zoals bijvoorbeeld n-ANONYMOUS-largeAnonymous, dan was het beter geweest wanneer hij, al dan niet met zijn gemaskerde kornuiten, de uitzending even op afstand had platgelegd zodat ze vanuit hun eigen studio wat zendtijd konden pakken. Hij komt op mij zeer onhandig over.

Ik vind het maar een trieste wereld. Mensen worden niet meer gehoord, alles draait om geld en om het bedrijven van politiek die slechts winst oplevert; winst in grondstoffen en klinkende munt wel te verstaan. Je moet in dit soort gevallen nooit kijken naar de gevolgen, maar naar de oorzaak. Waarom gebeurt zoiets? Symptoom-bestrijding heeft weinig tot geen zin.

We kunnen er op wachten dat de politiek nu alles aan zal grijpen om de ketenen nog strakker aan te trekken. Deze jongen, die wellicht idealistische motieven had met betrekking tot de wereldvrede, gaat waarschijnlijk de gevangenis in, maar hij niet alleen. De vrijheid van de hele bevolking is al aan banden gelegd en zal knellende banden gaan krijgen als het aan de Haagse club ligt.

Er moet nu snel een schuldige gevonden worden, zodat het mandaat om die agenda uit te rollen gerechtvaardigd is. Het zal mij benieuwen welke konijnen er uit de hoge hoed getoverd gaan worden.

Het programma ‘Wie is de mol’ kon geen doorgang vinden door dit wieisdemolincident. Het werd namelijk een ‘live’ aflevering van ‘Wie is de mol’ inclusief een complete ‘wild west’ scène. Zoek het maar uit met deze ‘grote’ groep nieuwe ‘kandidaten’ in een doofpottencultuur en in een tijd waarin zaken verzwegen en verdraaid worden door onze westerse media.  En ik weet al wie die Mol is die ze in een volgende aflevering gaan ontmaskeren als degene die deze jongen aangestuurd en be-nep-wapend heeft….

Vladimir Poetin!

 

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits voorzien van bronvermelding

 
29 reacties

Geplaatst door op januari 30, 2015 in Column, Opinie

 

Tags: , , , , , , ,

29 Reacties op “Column: Hoe krijg je zendtijd bij de NOS?

 1. Irma Schiffers

  januari 30, 2015 at 3:58 am

  Deze reactie heb ik even verplaatst van het artikel over Fidel Castro naar ‘hier’ omdat dit bij het onderwerp aansluit. Deze was daar gepost door reageerder ‘Euro-nee’
  (Het betreft een video van een tijdje geleden met een waarschuwing van hackersgroep Anonymous aan NOS en RTL)

  Like

   
 2. Euro-nee

  januari 30, 2015 at 4:15 am

  NOS valt zeker niet bij iedereen in de smaak, als je een beetje actief bent op internet of YouTube kom je net zoveel tegen als bij de NOS. Alleen door knippen en plakken van 3 of 4 filmpjes, kun je de hele waarheid veranderen. En daar heeft de NOS beter materiaal voor als ik.
  Grote kans dat Dhr. Putin de schuld krijgt of de Islam.
  De Westerse media is niet meer in de Oekraïne aanwezig mogelijk omdat ze niet meer betaald krijgen voor propaganda.
  Na een teleurstellend offensief vanuit de Oekraïne, waarvoor vele mensen werden opgeroepen,
  die vervolgens onderdoken of zelfs vluchtten naar Rusland, vele wapens zijn ook verloren gegaan of overgedragen aan de mensen die strijden voor hun eigen mening in het Oosten.
  Heeft Ukrainian President Petro Poroshenko gevraagd voor een onmiddellijk staakt het vuren en nieuwe onderhandelingen.
  Ik mag hopen dat de onderhandelingen nu slagen, voordat de mensen uit de Oekraine een Coup beginnen tegen hun marionet van de Amerikanen.
  Hierbij de link.
  http://www.presstv.com/Detail/2015/01/29/395279/Ukraine-president-urges-new-truce-talks
  President Petro Poroshenko heeft 50.000 man opgeroepen, maar geeft snel op.
  Off-topic van jouw verslag over deze droeve avond.
  Maar jij hoopt dat de waarheid boven water komt, net als velen en net als ik.
  Wij leven op dit continent met een aantal rassen en geloven. Persoonlijk heb ik daar geen bezwaar en moeite mee.
  Maar ik wel moeite mee heb, is dat anderen de waarheid niet zeggen of verdraaien.
  Of dat vrijheid nog beperkter wordt dan in de DDR tijd in Oost-Duitsland.
  Ïedereen die meegelopen heeft voor ”Je suis Charlie” zodat al de ellende moet leiden tot verscherpte wetten. Je ben een huichelaar wanneer je alleen de gevolgen wilt beperken.
  KIjk ook naar de oorzaak, een ander beeld dan de werkelijkheid is er zo een.
  De politiek moet de oorzaak aanpakken en niet het gevolg bestrijden.
  Helaas herhaal ik een paar woorden van de jongen.
  Ik eis zendtijd, van het groot-kapitaal mag ik niet zeggen, wat ik wil zeggen.
  Indien de politiek wenst dat de burgers veranderen, moet de politiek het goede voorbeeld geven.

  Like

   
 3. JanmetdePet

  januari 30, 2015 at 7:56 am

  Het wordt bedenkelijk wanneer je een willekeurig NOS programma al met de nodige achterdocht gaat bekijken.

  Like

   
  • Kareltje

   januari 30, 2015 at 8:35 am

   Als je de afgelopen jaren de oogjes dicht hebt gehouden, braaf alles hebt geslikt wat de MSM je voorschotelt , dan kan ik me voorstellen dat je het onbegrijpelijk vind. De daad op zich is inderdaad erg klunzig, en helaas grijpt de MSM dit zeker aan om alles en iedereen die niet meegaat met de stroom als potentieel gevaarlijk te beschouwen, met verstrekkende gevolgen. Beetje Amerikaans model!
   Angst blijft een perfect middel om controle te houden.

   Like

    
  • Nexus

   januari 30, 2015 at 8:07 pm

   Janmetdepet, hoeveel ex journalisten moeten hun zegje doen voordat jij er wat van gelooft? Ongelooflijk zeg dat er nog mensen zijn die de media gewoon vertrouwen. Ze hebben ons de Vietnam oorlog verkocht, toen al, die begon met een leugen, de Irakoorlog begon met een leugen, Afghanistan begon met 19 Saoedische kapers ( snap jij het ), over Libië is bewezen gelogen en Syrië idem dito. Wat moet je nog meer weten Janmetdepet voordat je je eigen broers en zussen gelooft in plaats van dat elitaire uitschot dat jou avond in avond uit leugens voorschotelt?

   Om het af te leren hier toch nog even wat info van een gewezen journalist;

   Like

    
  • Hanneman

   juli 30, 2015 at 8:52 am

   Elk NOS programma dat pretendeert te informeren blijkt telkens weer slechts delen van die informatie te geven, nooit het hele plaatje, nooit een tegenreactie. Het is geen journalistiek meer, maar propaganda, als je dat doet. Het enige dat je kan geloven in een Journaal uitzending is de weergave van hoe het weer geweest is die dag, zelfs de voorspellingen deugen niet. Jammer. De achterdocht is zo niet bedenkelijk, maar opgeroepen door de NOS zelf.

   Like

    
 4. Bert

  januari 30, 2015 at 9:06 am

  Goden zij dank, eindelijk een helder en objectief artikel na al het getetter van de sensatie media!
  Ronduit walgelijk zoals de pers zijn nieuws- orgasme ten toon spreidt en waarmee men Angst,Spannung und Sensation verheft tot waarheid.

  Like

   
 5. Helena

  januari 30, 2015 at 10:25 am

  It’s all in the GAME ! ;)

  Like

   
 6. Patje

  januari 30, 2015 at 10:36 am

  Vervang Holland/Dutch door om het even welk land, fits them all !

  Like

   
 7. Maarten Tiggeler

  januari 30, 2015 at 11:17 am

  Hoe klunzig kan het nog worden? Of we ooit de inhoud van die voorkomen uitzending zullen horen, daar heb ik mijn twijfels over. In ieder geval is dit weer een kans voor de machthebbers om de strop aan te trekken door meer te beveiligen en het wordt steeds aannemelijker dat dadelijk het blauw op straat in legergroen gaat veranderen…

  Like

   
 8. Gerrit Tienkamp

  januari 30, 2015 at 11:37 am

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

   
 9. alienfocus

  januari 30, 2015 at 1:00 pm

  Deze past ook wel bij dit artikel: https://www.youtube.com/watch?v=CzySk8qfvxk

  Like

   
 10. alienfocus

  januari 30, 2015 at 2:02 pm

   
 11. DonQuijotte

  januari 30, 2015 at 6:34 pm

  Goed geschreven Irma. Heb het ook reblogged.
  Dat velen jouw blog mogen vinden!
  https://donquijotte.wordpress.com/2015/01/30/column-hoe-krijg-je-zendtijd-bij-de-nos/

  Like

   
  • DonQuijotte

   januari 31, 2015 at 12:51 am

   The west is the best. Het is een strategie die over jaren, decennia zo niet eeuwen gaat. Please wake up!

   Like

    
 12. Euro-nee

  januari 30, 2015 at 7:43 pm

  Sorry of-Topic Het bericht zal wel voor opschudding zorgen.
  http://rt.com/business/227751-russia-greece-financial-aid/

  Like

   
  • Irma Schiffers

   januari 30, 2015 at 7:52 pm

   Daar kun je natuurlijk op wachten. Rusland gaat door met de ‘reset’ en is gericht op de toekomst. Ze omarmen iedereen die zich uit de greep van de banken en de elite wil worstelen en die zullen dus aansluiting vinden bij Rusland en de Brics. Op die manier komt binnenkort VS en vazallen EU buitenspel te staan. Kwestie van smart en quick thinking en goed kunnen schaken. Er staan geen knoeiers aan het roer in Rusland zoals bij ons.

   Like

    
   • Euro-nee

    januari 30, 2015 at 8:02 pm

    BRICS denkt gewoon, wat IMF kan via een Coup,bkunnen wij ook, maar dan zonder Coup.
    Laat Griekenland failliet gaan, andere PIGS landen zullen volgen, de koers van de Euro zal kelderen. Dus in buitenlandse schuld zal de schuld 20 tot 30 % afnemen. Daarna is een val van Euro en Dollar bijna onvermijdelijk.
    Zijn we misschien toch gedwongen naar de Goud standaard terug te gaan.

    Like

     
    • Irma Schiffers

     januari 30, 2015 at 8:45 pm

     Dat laatste is geen ‘misschien’ meer. Dat gaat sowieso in eerste instantie gebeuren. Om daarna het hele financiële systeem los te laten. Maar dat is op iets langere termijn, meer van de nieuwe generatie die nu nog wat op moet groeien ;-)

     Like

      
  • DonQuijotte

   januari 30, 2015 at 9:05 pm

   Hiermee wordt de echte Vaticaanse agenda duidelijk. Oost Romeinse Rijk tegen het West Romeinse Rijk. Griekenland was nog altijd orthodox. Het grote plaatje!!! Het Vaticaan is begonnen aan haar ultieme machtsgreep.

   Like

    
 13. RP

  januari 30, 2015 at 8:39 pm

  Goed stuk Irma, een hele hoop mensen lachen, maar toch merk je bij steeds meer mensen vragen.
  Dit is ook blog die ook raakt waar het fout zit:
  https://judithsblogjes.wordpress.com/2014/08/02/beste-nos/

  Like

   
 14. Bert

  januari 31, 2015 at 9:20 am

  NOS
  Nu al verheug ik mij op de column in de NRC van Youp van ’t Hek n.a.v. ” de gijzeling” bij de NOS . De sensatie waarmee autoriteiten en media het gebeuren opgediend hebben, doet de Telegraaf piepen van jaloezie. Hoe je er de angst bij het geestelijk schele deel van de bevolking in ramt, kun je aan onze volksmenner Rutte overlaten. Het klappertjes pistool waarmee de verdwaasde jongeman 10 minuten zendtijd wilde afdwingen, moet de agenten die deel uitmaakten van “het bevrijdingsteam” het schaamrood op de wangen gebracht hebben. Zou er nog een onderscheiding voor deze schreeuwende clowns in zitten ? Als een nieuws-orgasme werd vervolgens “het gebeuren” door kwetterende journalisten uitgemolken . Men schroomde niet om van her en der specialisten hun kotsende brij met kennis over ons uit te storten, daarbij exact hoe en wat verklarend . En dat alles in een eindeloze herhaling, wel bekend van andere evenementen.
  In ieder geval zou het misschien te overdenken zijn om dagelijks 10 minuten zendtijd te reserveren voor hen die zich onbevangen willen uitspreken tegen b.v. een manipulerende overheid en de marionettenmedia.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   januari 31, 2015 at 8:08 pm

   Dat zit er voorlopig niet in, zeker niet bij de mainstream. Er zijn genoeg zenders, video’s, omroepen etc. op het internet te vinden waar dat zeker in gebeurt. Maar de mainstream zal en mag het niet halen.

   Like

    
 15. nanet

  januari 31, 2015 at 9:58 pm

  Mijn vraag is hoe ga je met de internet situatie om als je wilt reageren. En als je reageert, je ondekt dat je blijkbaar indertussen een engelse site ontmoet?? Qua antwoord, wat ik niet wil. En die discus- reacties, via meerdere sites ( die wat ik niet wil)) dat er een combinatie gemaakt word. Een eenheidsworst..Helaas.. Het word een ondekkingsreis van hoe of wat.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   januari 31, 2015 at 10:06 pm

   Ik weet niet precies wat je bedoelt. Maar dat veel zaken en reactie-mogelijkheden gekoppeld zijn is wel een feit.

   Like

    
  • Euro-nee

   januari 31, 2015 at 11:24 pm

   Nanet uit een eerder antwoord weet ik dat je moeite heb met Engels. Nu heb je het ook over Engelse sites.
   Indien je Bing als Toolbar hebt kan je heel eenvoudig Engelse of zelfs andere sites laten vertalen. Vertaling is niet altijd optimaal maar voldoende om te lezen.
   Zelfs in het Engels antwoorden is mogelijk, net bijvoorbeeld Google translate.
   https://translate.google.nl/

   Like

    
   • nanet

    februari 2, 2015 at 9:26 pm

    Euro-nee en irma
    Euro-nee, bedankt voor je reactie. Bing heb ik als mogelijkheid om te gebruiken, maar gebruik het niet. Maar zal het bekijken van google/bing.Irma, ik vraag me af van de mensen die een website hebben of blog (jouw blog heeft een hangslot) achter jouw naam. onder welke condities zij dat schrijven, om te mogen of kunnen schrijven. En waarom jij kiest voor dat hangslot. Die Discus reacties onder de sites, komt van een man/product. Dus die heeft alle touwtjes in handen. Alles komt in een vat. Zo als ik het zie is er weinig nederlands aan, alleen de reacties. En zie het blijkbaar bij ING en nog een bank, als je daar een mogelijkheid kiest (als het goed is een credit/debet belans van alles wat je hebt op een lijstje staan) gelinkt is aan de VS. Dus die weten dan van hoe of wat. Het is wat naief van mij, mijn reactie hierboven. Ik wist het al wat, maar wordt wat realistischer,nu. Goed maar ook helaas
    Ps een mooie song nog steeds actueel, heb het beluisterd.
    Vriedelijke groet nanet

    Like

     
 16. Ferry Groothedde

  mei 9, 2015 at 10:30 am

  Deze jongen is ingehuurd door de elite. Hoe weet ik dat zo zeker? De dagbladen vermeldden een wijziging in het programma, waarbij ik dan zeg: hoe konden ze ’s morgens al weten dat ’s avonds “wie is de mol” niet door zou gaan???

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: