RSS

Van acteurs naar actievoerders

14 jan

De verleidersIn de wereld draait door waren op 13 januari wederom de acteurs Pierre Bokma,  George van Houts, Leopold Witte, Tom de Ket en Victor Löw aanwezig, die twee maanden daarvoor ook al in de uitzending waren om hun toneelstuk ´Door de bank genomen´ te promoten. Ze spreken over de kleine elite die al driehonderd jaar ons systeem gekaapt hebben en in stand houden.

Ze kwamen terug in de uitzending van dinsdag omdat ze na volle en uitverkochte zalen veel mensen hebben gesproken die zich na afloop verbijsterd en geschokt afvroegen of ze er iets aan kunnen doen. Blijkbaar weten velen nog echt niet wat er gaande is in de financiële handel en wandel van de banken met als gevolg daarvan de steeds groter wordende schulden. En dan hebben we nog maar niet over de steeds groter wordende groep die onder de armoedegrens leeft.

Dit keer kwamen ze niet als acteurs, maar als actievoerders die een burgerinitiatief willen lanceren waarmee er een debat wordt aangezwengeld in de Tweede Kamer over het gedrag van banken en hun geldcreatie uit het niets. Een mooi initiatief en we kunnen alleen maar hopen dat het iets gaat opleveren. Ze weten het in Den Haag al lang, maar ze doen er niets tegen en dat kan nu wellicht veranderen.

Ze kunnen het met 40.000 handtekeningen op de agenda in de Kamer krijgen. Die zijn inmiddels gehaald. Wat als de Kamer er een hamerstuk van maakt dat binnen drie kwartier wordt  afgeserveerd omdat ze er niets mee willen doen, vraagt Van Nieuwkerk. Het antwoord is helder:´Dit is de nette wijze. Vervolgens kunnen we oproepen tot een nationale hypotheekstaking, dat kunnen we doen als we met z’n allen even drie maanden niet betalen. En daarna, dan hebben we alles op de nette manier geprobeerd en dan is het ‘klinkers uit de straten’ en op naar de zuidas en revolutie!’

Je bent dus nu in de gelegenheid om van je te laten horen. Teken hier het burgerinitiatief en deel het zoveel mogelijk!

Dit item uit de uitzending van ´De wereld draait door´ van gisterenavond kun je nu hier terugzien. Het is tijd voor het opruimen van problemen!

de wereld draait door

©Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits voorzien van bronvermelding

 
21 reacties

Geplaatst door op januari 14, 2015 in Maatschappij, Petitie, Politiek

 

Tags: , , , , , , ,

21 Reacties op “Van acteurs naar actievoerders

 1. Euro-nee

  januari 14, 2015 at 11:38 pm

  Beste Irma
  Er gaan momenteel meer burgerinitiatieven rond, deze ken ik niet. Zou je een link kunnen plaatsen.
  Ik zie alleen een link naar het fragment uit de uitzending.
  bvd.

  Like

   
 2. De goednieuwskrant

  januari 14, 2015 at 11:51 pm

  Geplaatst op http://www.degoednieuwskrant.nl

  Liefs Lilian    http://www.degoednieuwskrant.nl. Volg ons ook op facebook. http://www.jijbenteenwonder.nl

  Like

   
 3. ellydlc

  januari 15, 2015 at 6:48 am

  Fijn, Irma, dat je hierop attent maakt. Ik heb deze uitzending gemist. Gelukkig de vorige niet. Gelijk getekend.

  Like

   
 4. JanmetdePet

  januari 15, 2015 at 7:47 am

  Interessant te zien dat er in deze tijden veel uit onverwachte hoek komt.
  De burger passeert de politiek.

  Like

   
  • Helena

   januari 15, 2015 at 10:07 am

   Natuurlijk heb ik getekend en gedeeld, maar het lijkt mij toch zinvol om, vanuit eigen perceptie, kritisch te blijven. Lees ter info bijvoorbeeld:
   http://925.nl/archief/2015/01/13/dat-burgerinitiatief-ons-geld-verzint-de-boel-bij-elkaar-en-dat-is-jammer/ (neem de titel niet té serieus; het is slechts een aandachttrekker)
   Als we er met één handtekening al waren, zou dat mooi zijn. Maar ook weer niet, want we blijven met z’n allen ‘lui’. Bewust worden op micro-niveau is minstens zo belangrijk. Terug naar de kleinschaligheid is, net zoals de verandering van het geldsysteem, een andere noodzakelijke verandering. Gaan die ontwikkelingen niet hand in hand, dan is alle moeite voor niets geweest, en ontstaat er weer onbelans. Zo worden de problemen alleen maar verplaatst, niet opgelost.

   Like

    
 5. bobkukler

  januari 15, 2015 at 8:20 pm

  Een andere visie op de buitencategorie van de allerrijksten (de families van de BIS) afkomstig van de site “Geld scheppen uit het niets” van Ad Broere.

  De rijksten

  Regelmatig wordt er gesproken over de 0,001% van de mensheid die het leeuwendeel van al het bezit in handen zouden hebben. ‘Wie zijn dat’, zo wordt er gevraagd, ‘noem eens namen’

  Een jaar geleden publiceerde Oxfam een rapport waaruit bleek dat de 85 rijksten meer bezit hadden dan dat van de armste 3,5 miljard wereldburgers bij elkaar opgeteld. Het totale bezit van de 85 rijksten is volgens Oxfam 1 biljoen (12 nullen) dollar.

  Forbes publiceert periodiek lijsten van de rijksten. In 2014 werd deze lijst aangevoerd door Bill Gates met 80,2 miljard dollar, verder kwamen in de top tien de namen voor van Helu, Buffett, Ortega, Ellison, drie leden van de familie Walton en twee van de famile Koch. In de volledige lijst zijn echter een aantal opvallend afwezige namen, zoals de families Kuhn, Loeb, Rockefeller, Rothschild, Schiff, Warburg om er enkelen te noemen. Families die in de 18e, 19e en 20e eeuw een fortuin vergaarden met bankieren en het daarmee verdiende geld investeerden in lucratieve sectoren zoals olie, transport, media en voeding. De verhalen als zouden deze sterren verbleekt zijn, kunnen als voor het merendeel onaannemelijk worden gecategoriseerd.

  In de route van de Tour de France zijn er bergen van de derde, de tweede en de eerste categorie. Enkelen zijn van de buitencategorie. De toppen ervan verheffen zich boven de wolken en worden onttrokken aan het oog. Alleen al de familie Rothschild bezat in de 19e eeuw ongeveer 40% van het toenmalige wereldvermogen. Het zou naief zijn om te veronderstellen dat dit vermogen verwaterd en verdampt zou zijn. Het is zoals Marten Toonder in het hilarische stripverhaal ‘De Bovenbazen’ laat zien, op een gegeven moment bereikt het kapitaal een kritische massa en dan rolt alle geld ernaar toe, waardoor het alleen maar kan toenemen…

  Like

   
 6. odin011

  januari 16, 2015 at 6:19 pm

  Top! Ik ben erbij! Ik roep iedereen op te tekenen. En dan: REVOLUTIE!!

  Like

   
 7. nanet

  januari 17, 2015 at 6:34 pm

  Ik heb een vraag over de burgerinitiatief (heb het ondertekend, ook chemtrails en over ons water). Maar nu over die TTIP en CETA. Op foodwatch staat Europees burgerinitiatief. Maar erboven staat: Europese Commissie heeft ons verzoek tot starten van een officieel burgerinitiatief afgekeurd. En is dus een petitie. Waarom kan dat afgekeurd worden? En is dit burgerinitiatief wel goed gekeurd dan. Vraag ik mij af, en wat is het verschil. Is het rechtgeldig? En als dat het niet is hoe maken wij als burgers het wel geldig.
  nanet

  Like

   
  • Irma Schiffers

   januari 17, 2015 at 6:40 pm

   Het is een burgerinitiatief dat gestart is om het op de agenda van de Tweede Kamer te zetten en dat gaat in principe buiten de Europese Commissie om. Dit is op nationaal niveau dus daar zou het verschil in moeten zitten. Alleen kunnen we natuurlijk nooit van tevoren weten wat die fossielen in Den Haag daar nu weer op (tegen) gaan bedenken!

   Like

    
 8. bruno

  januari 17, 2015 at 7:03 pm

  wat nog vergeten word is dat de banken ook de huizenprijzen en vastgoed prijzen hebben gemanipuleerd .
  word geld verdiend aan rente en huur ( hoe hoger waarde hoe meer rente en huur )
  nu zitten vele mensen met een te hoge hypotheek ( moesten wonen maar prijzen waren veel te hoog ) die gewoon werden geregeld door banken , het niet bestaande geld .
  meegeleefd hebben gemeentes en rijk door middel van opdrijven grondprijzen en belastingen die berekend worden over de ( fictieve )waarde
  nu is het bijna onmogelijk een huis te kopen of huren voor de arme en middenklasse .
  en als de prijzen verder dalen ( wat wel nodig is voor stabiele marktwerking ) komen er veel mensen nog meer in de problemen .
  en oplossingen zijn er dus eigenlijk niet want op het eind is de burger de dupe .
  of banken moeten hun hypotheken verlagen en zie dit nooit gebeuren .

  Like

   
  • nanet

   januari 17, 2015 at 8:39 pm

   Hallo bruno, de huizen/huur prijzen waren een soort inicatie van groei verwachting, DIE ZIJ verwachten. Zij namen een voor schot op de verwachte groei. en reagerde erop.. En die er nu niet meer is/ en ook niet was. Maar handelend niet naar om in te grijpen om het recht te trekken. Zie Blok nu met zijn reactie en regels. Hoe om te keren dat weet ik niet
   nanet

   Like

    
 9. bruno

  januari 18, 2015 at 6:56 pm

  de indicatie van groei was zwaar overschat , salarissen zijn nooit meegegroeid met huizenprijs .
  het was gewoon kijken tot hoever kunnen we het rekken ( de bel ).
  mede door invoering euro ( toen leek het goedkoper) en eigenlijk de consument die niet meer omrekende .
  dat hoor je nu nog dat je prijzen in de supermarkt niet moet vergelijken met toen ( stijging is bijna net zoveel als huizenmarkt en salarissen komen niet in de buurt van die stijging )
  ik denk dat niemand een oplossing weet want elke oplossing kost hoop geld .
  maar waarschuwde hier al meer dan 10 jaar geleden voor en toen kletste ik uit mijn nek .
  enige oplossing is een revolutie .
  maar dat gebeurt nooit gauw , we zijn door de regering media etc. te veel verdeeld .
  burgergevoel is weg ik ik ik is belangrijker .

  Like

   
 10. Joris

  januari 18, 2015 at 10:44 pm

  Gaan er mensen demonstreren op 27 januari?

  http://www.breakthesystem.nl/

  Like

   
 11. nanet

  januari 19, 2015 at 9:45 pm

  hallo Joris nee, ik ga niet demonsteren, ik doe het op mijn manieir. Om realiseren om mijn eigen ik/wij gevoel

  Like

   
 12. nanet

  maart 7, 2015 at 7:50 pm

  Hallo
  Ik kreeg een e-mail vanBurgerinitatief Ons Geld. Er was wat fout gegaan, maar zij hebben de 100 duizend. Nu wachten tot april en oproep tot meer handtekeningen.En aan ons gevraagd de ondertekende of wij per handtekening kunnen/willen bekent maken dat we/die persoon werelijk bestaat via papieren. Ik zal er voor gaan,maar ik stop er mee met die/andere initatiefe instellingen. Er word geschreven in de e-mail. Voor dat we de handtekeningen inleveren zullen we dus eerst door middel van enkele (vernufitige?????) technieken de handtekeningen op vorm fouten valideren Een goede insteek.Maar wat dat behelst bij hun weet ik niet.Dat zij ondersteuning krijgen van Radar redactie is mooi. Maar dat zij een zuster organisatie hadden wist ik niet. Mijn ontwetendheid/fout.En nu de Burgerinitiatief voor (partementaire?????)enquete naar invoering euro??? Dat wordt een jonas spel, dan moet/mag je balkende terug vragen voor die enquete, ik schrijf sterkte met jullie enquete.Alleen balkende is weg de rest zit er nog.Sucs daarmee. En irma leuk jouw nieuwe aanzicht van jouw blog/website, even wennen..Dat wel, En sucs met je verdere inspanningen van waar je mee bezig ben. Mijn dank
  Nan

  Like

   
  • Irma Schiffers

   maart 7, 2015 at 10:33 pm

   Deze mensen proberen inderdaad iets op de agenda te krijgen wat een goed initiatief is denk ik. Aan de andere kant is het natuurlijk heel wel bekend dat dit soort dingen spelen, sterker, ze doen er zelf hartelijk aan mee vanuit de politiek en weren elk tegengeluid af. Dus hoe zinvol? Het is goed dat er steeds meer mensen wakker worden en daar is het sowieso goed voor.
   Ik moet zelf ook even wennen aan dit ‘nieuwe huis’ ;-) Maar ik vond het tijd voor iets anders en ik vind het wel wat overzichtelijker. Alles went op den duur en ‘de tijd van verandering’ is aangebroken dus we zullen wel meer vernieuwingen te ‘verduren’ krijgen. Blijf rechtop staan, Nanet, en blijf waakzaam terwijl je vooral momenteel even goed voor jezelf moet zorgen! ;-)

   Like

    

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: