RSS

Griekenland: de Hel(leense) republiek

29 jun
engelse vlag

EN

Een zorgelijke situatie die mij enigszins maagkrampen bezorgt -daar in dat warme Griekenland- in die Helleense republiek.
Inderdaad, het woord zegt het al Hel-eens, ofwel ‘eens’ moest de hel daar losbarsten en dat het een ‘Hel’ is, daar kunnen we het ook over ‘eens’ zijn.

NIOD01_AE0784, 01-05-2002, 16:08, 8C, 4990x6820 (386+410), 100%, niod poster, 1/100 s, R45.2, G30.1, B42.1

Copyright: voor informatie: Koninklijke Bibliotheek/Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie

Wordt Griekenland nu echt als eerste geslachtofferd op het draconische altaar van de Europese Unie met een museaal fileermes dat is opgegraven uit de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog?
Er is ze bij de Eurogroep alles aan gelegen om Griekenland binnen hun ondemocratische imperium te houden, want er komt anders een flinke deuk in de plannen voor de dictatuur van een ‘één-wereldregering’ die in september moet worden geïnstalleerd met het startschot van de paus en zijn encycliek die inmiddels is uitgelekt. Immers er kunnen meer landen in de voetsporen van Griekenland gaan treden en dan zijn de rapen gaar. Wat moeten ze in de EU aan met al die schapen die de democratische beginselen opnieuw op willen eisen?

Het is een gevaarlijk spel. Kom je aan het geld van de mensen, dan worden ze ineens razend. Dan zijn ze blijkbaar dermate kwetsbaar dat ze alles er voor over hebben om het terug te krijgen, hun verlies van democratische waarden en vrijheden op de koop toe nemend. Dat is een absolute vorm van korte termijn denken. Het zal de Grieken sieren en gaan opluchten als ze zich bevrijd kunnen voelen van het juk van de machthebbers en opnieuw een eigen soevereine samenleving gaan opbouwen. En aangezien geld overal uit het niets wordt gecreëerd kunnen ze mijns inziens beter de persen starten om de komende tijd Drachmen uit te spuwen voor de eerste levensbehoeften en ten bate van de wederopbouw van de infrastructuur.

‘Ewald Engelen heeft het rapport van Juncker over de toekomst van Europa gelezen’, zo begint het artikel op Follow The Money’. Hij stelt onder andere: “het rapport bevat 26 keer het woord ‘concurrentievermogen’, 67 keer het woord ‘begroting’ maar niet één keer het woord democratie“. En dit: “Ze laten er vervolgens geen misverstand over bestaan welke stappen dit (het voltooien van een EMU, red.) zijn: ‘We moeten een nieuw convergentieproces op touw zetten.’ En ja, dat is net zo technocratisch en hardleers als het klinkt. Het eerste ‘convergentieproces’ was namelijk een groot succes: sinds de introductie van de euro zijn de macro-economische verschillen tussen de lidstaten niet zo groot geweest als nu. En welke les trekken de Presidenten daaruit? Precies: we proberen het doodleuk opnieuw.” Lees op FTM hier zijn zeer interessante column ‘Eutopia’. De spijker op z’n kop.

De wortels van het woord ‘democratie’, ik schreef het al eerder, zijn te vinden in hetzelfde land dat die wortels nu ziet sneuvelen, waarschijnlijk omgebracht door vergiftiging vanuit de grote corporaties die -en zeker via TTIP- de wereld regeren met hun toxische Round Up en GMO’s; het vernietigt niet alleen wortels, maar het is volgens mij ook de wortel van het kwaad, die ook de rechterkant van het brein vernietigt.

Een stukje etymologie: Grieks; dēmokratíā ‘heerschappij van het volk’. Dit is een samenstelling van het (dēmos) ‘volk’ en een afleiding van het werkwoord krateĩn ‘heersen’. Het laatste behoort bij Grieks krátos, ‘kracht’. Waar het ontsproten is, wordt het ook begraven blijkbaar.

Hoe het volk nu gaat ‘heersen’ is maar de vraag. En naar welke kant die ‘kracht’ zich gaat manifesteren is een kwestie van afwachten; er wordt flink gemanipuleerd en geïndoctrineerd door de banken en door Martin Schulz, de voorzitter van het Europees parlement om zondag vooral ‘Ja’ te stemmen, hetgeen zoveel betekent als ‘Ja’ zeggen tegen de Europese Unie en de euro. En met dat korte termijn denken en de psychologische ‘downer’ die angst en chaos creëert door weigerende pinautomaten ziet dat er niet best uit.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en vicekanselier Sigmar Gabriel hebben vanmiddag een persconferentie gegeven over de Griekse crisis. Ze stelden dat ‘de Griekse premier Tsipras de eurozone politiek en ideologisch wilde veranderen en dat Europa niet oneindig zonder voorwaarden geld kan blijven geven aan Griekenland.’

Paul_Craig_Roberts

Paul Craig Roberts

Eerder kwam er nog een heftiger waarschuwing aan de Griekse regering van Paul Graig Roberts, econoom en voormalig assistent secretaris van Financiën in de VS onder Ronald Reagan, en voormalig redacteur en columnist voor de Wall Street Journal, Business Week, en Scripps Howard News Service: hij waarschuwde dat het Griekse parlement ‘may be assassinated in this crisis if they pivot East to stop worldwar 3.’  Klinkt lekker hoopvol! Verder stelde hij: Het enige wat de Griekse overheid moet doen, als het Griekse volk achter de regering staat, is het in gebreke blijven voor wat betreft de leningen, weg uit de EU en de NAVO, en de deal aannemen die de Russen hen hebben aangeboden. De Russen begrijpen dat Griekenland is geplunderd door het westen en hebben de leider van Griekenland een deal aangeboden. Ze zeiden ‘wij financieren jullie, maar niet om de Duitse en de Nederlandse banken, the NY hegde funds of het IMF af te kopen’. 

In een eerder interview in februari zei hij: “Er spelen veel meer belangen hier met Griekenland dan alleen de belangen van de crediteuren, die nog steeds 100 cent voor de dollar terugbetaald willen zien. Er is een ander sterk belang en dat is het belang van het centraliseren van de EU-regering en het belang van de ECB als de beleidsmaker voor al deze landen. Dus ze gebruiken de Griekse crisis om hun machtsstructuur te verkrijgen. Dat maakt het moeilijk om een overeenkomst te sluiten met de nieuwe Griekse regering om de omstandigheden in Griekenland te verbeteren. Dus dat maakt de EU onbuigzaam. Die inflexibiliteit geeft Griekenland de troef om te zeggen: ‘wij spelen niet mee in je spel, we gaan een ander spel spelen en accepteren het voorstel van Rusland’. Maar de Trojka zal niet toestaan dat ze de EU en de NAVO verlaten en een deal met de Russen maken. Het zou me niet verbazen als hen simpelweg is verteld: je maakt er iets goeds van, maar als jullie de EU verlaten ben je dood“.

Hel?
Eens!

Laten we nu maar hopen dat het principe ‘wat je zaait, zul je oogsten’ ook nu weer z’n rechtvaardige werk doet, want wie een kuil graaft voor een ander…

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits voorzien van bronvermelding.

 
15 reacties

Geplaatst door op juni 29, 2015 in Eurozone, Griekenland

 

Tags: , , , , , , , ,

15 Reacties op “Griekenland: de Hel(leense) republiek

 1. theyknew

  juni 29, 2015 at 9:24 pm

  Europa bestaat uit Amerikaanse vazalstaten. Obama heeft aan Europa de opdracht gegeven om Griekenland, koste wat het kost, in de EU te houden. Obama, eigenlijk de NAVO, is als de dood zo bang dat Griekenland in Russische handen valt, waardoor er een zwakke plek in de onderbuik van Europa ontstaat.

  Scenario’s

  – EU komt over de brug en willigt de eisen van Griekenland in, als Noord-Europeanen gaan wij dit wel voelen in onze portemonnee dat begrijp je natuurlijk wel;

  – EU komt niet over de brug, Grexit en Amerikaanse regime-change met alle gevolgen van dien Oekraïne 2,0;

  – Er gebeurt niets en wij zijn ons geld kwijt, maar dat waren we toch al.

  Like

   
 2. Marijke

  juni 29, 2015 at 9:26 pm

  Tsja. Ik vraag mij af of de good and bad guys zich niet aan beide zijden kunnen bevinden? Allereerst: ik heb geen inzicht in de gang van zaken door de jaren heen. Bij mij is er geen partijkeuze mogelijk. De realiteit kan volgens mij niet zo zwart/wit zijn. Crisissen ontstaan niet voor niets. Er is hoogstens een katalysator opgestaan. Ommekeer voor allebei?

  Like

   
 3. channa

  juni 29, 2015 at 9:39 pm

  Als je failliet bent. Dan kun je opnieuw beginnen. Nu komen ze er nooit meer uit.

  Like

   
 4. Euro-nee

  juni 29, 2015 at 9:43 pm

  Het wordt steeds duidelijker dat PB met z’n Bilderberg groep ons land gewoon verkocht heeft aan de Amerikaanse ( Zionistische) banken. Die k*t Amerikanen zijn nooit weggegaan uit Nederland sinds 1945, ze hebben alleen geprobeerd het vriendelijk te laten klinken.

  De Duitse fabrieken zijn zelfs via slimme en duistere constructies Amerikaans bezit.

  Het wordt tijd dat 1781 zich gaat herhalen.

  Like

   
 5. John

  juni 29, 2015 at 11:23 pm

  Voor onze Griekse vrienden; Hel eens, maar nooit weer zou ik zeggen. En ondertussen wordt gedaan alsof het met dezelfde strenge aanpak in de VS wel goed zou gaan met de ‘economie’…… Althans dat wordt ons op de nationale TV dagelijks voor gehouden. Terwijl de onvolprezen Chris Hedges haarfijn uitlegt dat dit gestuurde statistieken zijn. Zo beïnvloed dat het naar buiten toe hosanna is, maar niet heus. Het is ook goed mis in het overzeese. Kijk als je wilt naar deze scherpe analyse(spannend na ca. 30 min.): https://www.youtube.com/watch?v=4eovkP71_2E
  En toch, ik blijf optimistisch als ik kijk naar onze Griekse broeders en zusters, we zijn op de goed weg. Nog even volhouden. Ik wens allen veel wijsheid.

  Like

   
 6. gert

  juni 30, 2015 at 10:47 am

  Ook hier kan je met behulp van het verleden wel voorspellen wat er gaat gebeuren; De Gouden Dageraad wordt opeens een aggressieve ondergrondse die aanslagen gaat plegen en daarmee de regering verder onder druk zet. Zo is het echt niet toevallig dat in elk van de meer dan 130 onderdrukte landen wel een of andere (door de boeven gesteunde) verzetsgroep aanwezig is. In de moslimlanden heeft dat “gebackfired” maar in HEEL VEEL andere landen heeft de regering eieren voor het geld gekozen en zijn de boeven de baas. Zelfs Nederland heeft zo’n verleden met RaRa.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 30, 2015 at 7:51 pm

   Revolutieprofessionals zijn inderdaad een heel bekend begrip binnen alle overheden en worden al heel erg lang ingezet als iets ze niet aan staat. Schaar al ISIS/IS/ISIL etc er ook maar meteen onder ;-)

   Like

    
 7. jodokus

  juni 30, 2015 at 11:35 am

  Je kunt de grieken wel aan het infuus houden, maar daar worden de normale burgers ook niet wijzer van , wel de multinationals en de elite, die alles veilig weggeborgen hebben voordat de clash toeslaat

  Like

   
 8. Reikitalia

  juni 30, 2015 at 12:20 pm

  Al een tijd niets meer gehoord of gelezen over èèn van de weinige vindplaatsen van Lithium in deze wereld; in Griekenland dus…..

  Like

   
 9. Johan Bosman (werktuigkundige)

  juni 30, 2015 at 7:25 pm

  Het zal iedereen nu wel duidelijk zijn dat de EU een speeltje van de Amerikanen is. Niet om niets lieten de amerikanen in 2008 van de 5 systeembanken uitgerekend Lehman Brothers omvallen: deze bank had de meeste financiële betrekkingen met Europa.

  Als Griekenland uit de EU stapt is er trouwens 360 miljard euro aan bijeengeharkt gemeenschapsgeld “verdampt”. Nou ja, verdampt: verdwenen in de zakken van de institutionele beleggers.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 30, 2015 at 8:00 pm

   Er is wel meer verdampt of geïnvesteerd in gebieden waar wij niet eens weet van hebben ;-) Althans, nog niet!

   Laten we het hopen Johan, dat iedereen het nu wel door heeft. Ik geloof er nog maar weinig van. Zoveel ‘hardhoofden’ overal die stoïcijns ‘willen’ blijven geloven in hun eigen sprookje en wat ze iedere dag op de mouw wordt gespeld. Zo ontzettend menselijk en begrijpelijk, maar tegelijkertijd enorm gevaarlijk! Ik ben het echter zeker met je eens dat de psychopaten steeds meer in het ‘openbaar’ fouten maken, terwijl de alternatieve media dat nu gaat ‘ondersteunen’ als ‘bewijs’. Ik kom om in het werk met al die blogs en zoveel mails dat ik tijd te kort kom, maar ik zie wel heel duidelijk dat er steeds meer mensen op zoek gaan naar o.a. chemtrails, agenda 21, gmo’s, de monsterfraude en corruptie van Big Pharma, etc. Hoe openlijker, hoe meer mensen het gaan zien. Er zit nu een enorme vaart in het proces dus laten we maar hopen (zo voelt het wel) dat de psychopaten zelf als eerste met hun kop tegen een harde muur aanlopen; ik wens ze sterkte daarbij!

   Like

    
   • joshua

    juli 1, 2015 at 8:17 pm

    ” Laten we het hopen Johan, dat iedereen het nu wel door heeft. Ik geloof er nog maar weinig van. Zoveel ‘hardhoofden’ overal die stoïcijns ‘willen’ blijven geloven in hun eigen sprookje en wat ze iedere dag op de mouw wordt gespeld. ”

    Ik heb er een hard hoofd over of mensen nog door hebben wat er allemaal aan de hand is . Mbt Agenda 21 , vrijwel niemand weet er het bestaan van . Kan ook niet anders , en zeker niet binnen Ned . Ned staat immers onder volledige controle . In vrijwel geen enkel ander land is de controle over de burger zo geperfectioneerd als in Ned . De Romeinen wisten het al , geef het volk brood en spelen . Op dit moment , Wimbledon , vrouwenvoetbal , Beachvolley , as zondag de tour de france en het ontslag van Hiddink en transfermarkt . Allemaal het soort nieuws waar men zich druk over maken .

    Like

     
    • Irma Schiffers

     juli 2, 2015 at 1:15 am

     Inderdaad, allemaal bewust zo voorgekookt, maar wie niet horen wil, moet helaas (!) gaan voelen…

     Like

      
 10. sophietje

  juli 5, 2015 at 2:14 pm

  griekenland afgelopen vrijdag, er was een grote demonstratie tegen de bezuinigingsvoorstellen ehoe het leven nu al voor ze is, geen werk, nog maar een derde van het bedrag/ inkomen van wat er was en geen geld voor medicatie!

  http://www.wsws.org/en/articles/2015/07/04/gree-j04.html

  in bovenstaande link zou tsipras gesteld hebben: Tsipras called the referendum last Sunday as a maneuver to prepare a further capitulation to the EU’s demands, no matter the result of the vote.

  hier de video van de speech en demonstratie:

  http://www.zerohedge.com/news/2015-07-03/police-fire-tear-gas-stun-grenades-ahead-tspiras-speech-live-feed
  hier het volk aan het woord.

  Anna-Maria was participating in the demonstration, she said, because austerity cuts led to people “having one third of the money they had, not being able to pay their bills or to buy their medicine.” She saw the referendum as an expression of democracy: “It is not like in an election, where you are voting for a party hoping that they will do what they promised.”

  She told the WSWS that she saw the fight against austerity as an international question. “The austerity policies in Greece are like a chain effect. It goes everywhere. That is what we don’t want. We don’t want people in Europe suffering for these decisions that the very rich one percent are making for us. We are all part of a chain. The earth is made of people and not made of money and not made of hedge funds.”

  Iemand anders:
  Asked about Syriza’s plan to propose new austerity measures, she said she still trusted the government, but added, “It is our responsibility to stop it. We are here to say ‘no’ and to stop this politics. I don’t care what the government will do. This is my time, it is my responsibility.”

  Deze is voor de mensen die de Grieken als LUI bestempelen
  is dus niet waar ze staan op de DERDE PLAATS VAN HARDST WERKENDE MENSEN!

  United we stand

  OXI ! steun van mij voor Griekenland

  <3 GO FOR IT!

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: