RSS

De blije B(ank), voor en door mensen!

12 mei

De blije bankIn alle malaise die veroorzaakt wordt door de politiek en de banken zijn er ook hele mooie en goede initiatieven die de transitie van deze planeet en de samenleving kunnen versnellen. En de mensen die zich daarmee bezig houden laten we altijd graag aan het woord in onze radio-uitzendingen.

‘De blije B”, een coöperatieve bank in oprichting, is een burgerinitiatief van professionals. Ze introduceren de URA, een waardevaste munt, berekenen geen rente omdat ze van mening zijn dat dat parasitair is, kortom: het is een bank voor en door mensen voor een échte duurzame samenleving.

URA

Ronald Bernard was te gast in het programma ‘From the unseen worlds’ van woensdagavond. Het werd een zeer interessant gesprek waardoor de uitzending ook ruim een kwartier uitliep.

‘Ik ben mijn hele leven eigenlijk al zelfstandig ondernemer. Ik moet wel zeggen dat mijn leven op te delen is in twee levens. Het eerste leven was heel erg op mezelf gericht en op ‘zakken vullen’ in het zelfstandig ondernemen, en in het tweede leven ben ik sociaal maatschappelijk ondernemer geworden. En in dat maatschappelijk ondernemen ben ik pas eigenlijk tot mezelf gekomen.’

Ronald Bernard is via allerlei succesvolle zaken in financiële wereld gedoken en kwam o.a. op de beurs in Brussel terecht waar hij diverse opleidingen heeft genoten: Hij zat daar in de valutahandel en in de depositohandel.

‘…Ik ben daar in de financiële wereld tekeer gegaan en daarin mag je me ook een ‘ex-bankster’ noemen of een oud-crimineel, want dat is ongeveer hetzelfde.’

Het is zeer de moeite waard om deze uitzending, met een zeer openhartig relaas, helemaal te beluisteren. Het initiatief waar Ronald mee naar buiten treedt is er één waar de samenleving met smart op zit te wachten om los te komen uit het corrupte en zieke systeem waar we met huid en haar in verstrikt zitten. Hopelijk (en volgens Ronald is dat gelukkig ook zo) komen er steeds meer ‘spijtoptanten’ die de corruptie en hebzucht de rug toekeren en vanuit expertise gaan meewerken aan een nieuwe samenleving die we uiteindelijk allemaal wensen.

Ronald Bernard

Ronald Bernard

Deze man is van een nietsontziend ondernemer die als levensdoel had om ‘schatrijk’ te worden, door een stuitend voorstel vanuit de elite plotseling getransformeerd tot een natuurminnend mens die vanuit innerlijke waarden bezig is om het ‘watermantijdperk’ gestalte te geven.

De Blije B. is inmiddels actief op Malta, in België, Engeland en Nederland. Je kunt op allerlei manieren participeren. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger als je in actie wilt komen, je kunt donateur worden, met € 25,- ben je medestander van ‘jouw bank’ en voor een eenmalig bedrag van € 100,- ontvang je je eigen genummerde, eeuwigdurende ledencertificaat dat via erfrecht overdraagbaar is. Met dit certificaat deel je mee in het rendement dat De Blije B gaat geven, zodra er een bankvergunning is. Daarnaast heb je stemrecht in de ledenvergadering, die bepaalt welk rendement wordt uitgekeerd. Voor mij persoonlijk een reden om zo’n certificaat aan te schaffen.  Weg met die oude ‘bankster-bende’.

Luister hieronder de uitzending terug en je zult daar hoogstwaarschijnlijk echt blij van kunnen worden. Het zijn de prachtige symptomen van een in en in-verrot systeem dat als een kaartenhuis in elkaar stort, waaruit een nieuwe, menselijke samenleving oprijst. Daar word ik in ieder geval heel ‘blij’ van!

 

From the unseen worlds 12 mei

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘hue-manity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits de bronnen worden gerespecteerd.

 
38 reacties

Geplaatst door op mei 12, 2016 in Bankiers, Radio

 

Tags: , , , , , ,

38 Reacties op “De blije B(ank), voor en door mensen!

 1. dymphna verschueren

  mei 12, 2016 at 4:42 pm

  Interessant Irma! Maar welke vraag er bij mij meteen naar boven komt is: wat heeft deze Ronald Bernard, na zijn inkeer, gedaan met al dat oneerlijk verkregen geld? En ook denk ik: eerst maar eens de vergunning en prestaties leveren alvorens al om donaties te vragen? Wellicht kan hij daarvoor zijn Bank- ster geld gebruiken. Sowieso vind ik dat, een organisatie/persoon die om donaties vraagt, een degelijk en transparante systematiek moet hebben opgezet om per kwartaal te kunnen aantonen wat er ingekomen/uitgegeven is en waaraan. Ik heb teveel gezien om het maar meteen te geloven. En wat ik ook vaak gezien heb is het feit dat die mensen die tot inkeer zijn gekomen, zelden hun profijt opgeven. Pas als zij bereid zijn een deel van hun te hoge beloningen en andere exorbitante middelen/levensstijl op te geven, begint het wat mij betreft ergens op te lijken. HARTElijke groet, Dymphna Verschueren daamverschueren@hetnet.nl DSCN1317 DSCN1316 voor Tekst Mijn Reiservaringen Altai Mongolië-Siberië-China-Kazachstan http://www.webcraft.nl/altai/altai/banner_of_peace.gif BANNER OF PEACE nicholas roerich

  Like

   
  • Irma Schiffers

   mei 13, 2016 at 11:52 pm

   Het lijkt erop alsof je vragen stelt die mijns inziens heel uitgebreid beantwoord worden in het verhaal dat Ronald Bernard vertelt. Geloof en vertrouwen kan ik helaas niemand (terug)geven. Dat het beschaamd is weten we allemaal, en nog steeds dagelijks in herhaling. Toch zullen we het samen moeten doen. Uitgebreid onderzoek en zelf je intuïtie gebruiken is daarbij het beste middel; beluister de uitzending (nog) eens en zoek op hun website naar alle informatie die je nodig hebt.

   Like

    
 2. onlyyou

  mei 12, 2016 at 7:38 pm

  Weer lukt t niet om t bestand t te openen?

  Like

   
  • Irma Schiffers

   mei 12, 2016 at 7:43 pm

   Dat is vreemd, want je gaat direct naar de uitzending toe die vanzelf begint te spelen. Kan aan je instellingen liggen op je PC. Probeer anders de eerste link onder ‘from the unseen worlds’ eens…

   Like

    
   • onlyyou

    mei 13, 2016 at 2:32 pm

    Krijg een seintje dat ik gehackt ga worden? Als ik door wil gaan?

    Like

     
 3. jeanine hoefnagels

  mei 12, 2016 at 9:16 pm

  ik word zeker lid, moet even wachten tot er weer saldo op mijn rekening staat…..Het was inderdaad een hele boeiende uitzending. Vooral het feit dat de BLIJE B zich niets aantrekt van die misdadige BKR en geen rente berekent bij een hypotheek, spreekt mij zéér aan. DAT is pas écht een doorbraak in het financiële stelsel.
  TIP: misschien is anneke bleeker, van Gezond Verstand en fél tegenstander van vaccinaties, een goede gast bij jullie?

  Like

   
 4. bernadette

  mei 12, 2016 at 9:18 pm

  Ja..daar gaan velen met ons aan-deel-nemen , Irma
  Ik heb zojuist ook 1 certificaat aangeschaft.

  Here we go !!

  Like

   
 5. Ilse

  mei 13, 2016 at 9:41 am

  Eindelijk. Progressie!

  Like

   
 6. Saskia Leemans

  mei 13, 2016 at 12:41 pm

  Sorry, Irma, dat jij hier trapt, Malta Belgie England? Vrije Bank?

  Like

   
  • Irma Schiffers

   mei 13, 2016 at 5:05 pm

   Vast de uitzending niet geluisterd?

   Like

    
  • familieblij

   mei 13, 2016 at 11:38 pm

   Beste Saskia, je gereserveerdheid vinden wij volkomen te begrijpen in een wereld met vele ‘verrotte’ dingen. Wat is nog waar of echt? Het beste is om zelf onderzoek te doen. Kijk bijvoorbeeld eens op De Blije B website. Lees hun laatste Nieuws via: http://bit.ly/1pyfNXp en kijk naar de mensen van het Blije B team via http://bit.ly/1TCs4SM Bij oprechte interesse, er is veel te ontdekken ;-)

   Like

    
 7. jolo

  mei 13, 2016 at 1:14 pm

  Graag zou ik weten of die BLIJE BANK ook een garantiestelsel ,gesteund door de overheid, heeft?
  Durft er om te wedden dat deze nog verboden gaat worden net als met de BITCOIN?

  Like

   
  • Irma Schiffers

   mei 13, 2016 at 5:04 pm

   Jolo, als je de uitzending beluistert zegt hij dat hij naar het buitenland uitwijkt, omdat Nederland dicht zit en alle nieuwe initiatieven zo goed als altijd blokkeert. Dus dat probleem wordt getackeld.

   Like

    
 8. bernadette

  mei 13, 2016 at 1:37 pm

  Jolo ..

  Als jij met vraagjes zit…
  Lees je dan even in .
  Of neem even contact op met Ronald Bernard ;

  https://deblijeb.nl/producten/

  Like

   
 9. Elles

  mei 14, 2016 at 10:28 am

  Goed initiatief, wordt ik blij van, alleen, wij doen niet aan internet bankieren en dan zal je wel niet bij deze bank terecht kunnen.

  Like

   
 10. bernadette

  mei 14, 2016 at 3:35 pm

  Ronald Bernard had het in de radio uitzending ook o.a over Mandragon (Spanje)

  Like

   
 11. bernadette

  mei 14, 2016 at 4:43 pm

  Like

   
  • bernadette

   mei 15, 2016 at 10:04 am

   Vandaag is het 15 Mei . Global Debout
   And you can join us

   ·
   Meer
   Facebook © 2016

   Nieuwsoverzicht
   Nuit Debout – Amsterdam

   Vandaag schijnt het koud te worden, maar desondanks komen we naar de Dam in Amsterdam om elkaar warm te maken voor een sociale revolutie. We komen bijeen voor de wereldwijde versie van Nuit Debout: Global Debout. In Amsterdam organiseren we vanaf nu naast een algemene vergadering ook werkgroepen. Ons voorstel is om te beginnen met een werkgroep over politiek en economie, en één over ecologie en educatie – maar andere groepen zijn ook zeer welkom. De algemene vergadering staat opnieuw in het teken van vrije expressie, maar zal ook worden gebruikt om de initiatieven van de verschillende groepen bijeen te brengen.

   Nuit Debout verzet zich tegen de neoliberale ideologie. Als beweging verenigen we verschillende verzetsbewegingen in Amsterdam, Nederland en in de wereld. We verzetten ons tegen de koele bezuinigingspolitiek en haar uitwassen, en tegelijkertijd werken we aan alternatieven. Protesteren, staken en bezetten zijn geen doelen, maar middelen om de publieke ruimte terug te krijgen, om aldaar een open conversatie te creëren en praktijken van dominantie en onderdrukking ter discussie te stellen. De publiekelijkheid moet weer een plaats worden waar we ons kritisch uit kunnen laten, waar we gedachten uitwisselen en acties organiseren, en collectief besluiten nemen op basis van sterke, rechtvaardige ideeën.

   De werkgroepen beginnen om 18:00, Global Debout begint om 20.00, en de algemene vergadering kort daarna. Iedereen is welkom, dus komt allen, en nodig mensen uit!

   Zie onze website voor een kort essay, voor het volledige programma voor morgen, en voor meer praktische informatie over de werkgroepen, de algemene vergadering en over Global Debout.

   Website: nuitdeboutamsterdam.wordpress.com
   E-mail: nuitdeboutamsterdam@riseup.net

   – – – – –

   Tomorrow it will be cold, or that’s what they say. Nevertheless, at Dam Square, we will gather for a warm social revolution. We gather for the international version of Nuit Debout: Global Debout. In Amsterdam, from now on, we will not just organize a General Assembly, but we will also have workgroups. Our proposal is to start tomorrow with workgroups on politics and economy, and on ecology and education – but other groups are welcome too. The General Assembly is still all about opening up free expression, but it will also give the groups the occasion to communicate and share their initiatives.

   Nuit Debout is calling for protest against the neoliberal ideology. As a movement, we unite different resistance movements in Amsterdam, the Netherlands and in the world. We protest against the cold austerity politics and its effects, and at the same time we try to create alternatives. Protesting, going on strike and occupying are not goals, but means to get back public space, to create an open conversation there, and to question practices of domination and oppression. Public life must once again become a place where we can be critical, where we exchange thoughts and organize actions, and where we make decisions collectively on the basis of strong, just ideas.

   The workgroups start at 18.00, Global Debout starts at 20.00, and the General Assembly shortly after that. Everyone is welcome. So come and bring other people!

   See our website for a short essay, the full schedule for tomorrow, and for more practical information on the workgroups, General Assembly and Global Debout.

   Website: nuitdeboutamsterdam.wordpress.com
   E-mail: nuitdeboutamsterdam@riseup.net
   15 mei: Nuit Debout op de Dam
   Zondag 15 mei: Global Debout “Zij hebben miljoenen, wij zijn met miljarden!” Nuit Debout Amsterdam: tijd voor collectieve actie! Contact: nuitdeboutamsterdam@riseup.net / http://www.facebook.com/NuitDeb…
   nuitdeboutamsterdam.wordpress.com

   Like

    
  • bernadette

   mei 15, 2016 at 12:10 pm

   Vandaag 15 Mei , Global Bebout

   Nieuwsoverzicht
   Nuit Debout – Amsterdam

   Vandaag schijnt het koud te worden, maar desondanks komen we naar de Dam in Amsterdam om elkaar warm te maken voor een sociale revolutie. We komen bijeen voor de wereldwijde versie van Nuit Debout: Global Debout. In Amsterdam organiseren we vanaf nu naast een algemene vergadering ook werkgroepen. Ons voorstel is om te beginnen met een werkgroep over politiek en economie, en één over ecologie en educatie – maar andere groepen zijn ook zeer welkom. De algemene vergadering staat opnieuw in het teken van vrije expressie, maar zal ook worden gebruikt om de initiatieven van de verschillende groepen bijeen te brengen.

   Nuit Debout verzet zich tegen de neoliberale ideologie. Als beweging verenigen we verschillende verzetsbewegingen in Amsterdam, Nederland en in de wereld. We verzetten ons tegen de koele bezuinigingspolitiek en haar uitwassen, en tegelijkertijd werken we aan alternatieven. Protesteren, staken en bezetten zijn geen doelen, maar middelen om de publieke ruimte terug te krijgen, om aldaar een open conversatie te creëren en praktijken van dominantie en onderdrukking ter discussie te stellen. De publiekelijkheid moet weer een plaats worden waar we ons kritisch uit kunnen laten, waar we gedachten uitwisselen en acties organiseren, en collectief besluiten nemen op basis van sterke, rechtvaardige ideeën.

   De werkgroepen beginnen om 18:00, Global Debout begint om 20.00, en de algemene vergadering kort daarna. Iedereen is welkom, dus komt allen, en nodig mensen uit!

   Zie onze website voor een kort essay, voor het volledige programma voor morgen, en voor meer praktische informatie over de werkgroepen, de algemene vergadering en over Global Debout.

   Website: nuitdeboutamsterdam.wordpress.com
   E-mail: nuitdeboutamsterdam@riseup.net

   – – – – –

   Tomorrow it will be cold, or that’s what they say. Nevertheless, at Dam Square, we will gather for a warm social revolution. We gather for the international version of Nuit Debout: Global Debout. In Amsterdam, from now on, we will not just organize a General Assembly, but we will also have workgroups. Our proposal is to start tomorrow with workgroups on politics and economy, and on ecology and education – but other groups are welcome too. The General Assembly is still all about opening up free expression, but it will also give the groups the occasion to communicate and share their initiatives.

   Nuit Debout is calling for protest against the neoliberal ideology. As a movement, we unite different resistance movements in Amsterdam, the Netherlands and in the world. We protest against the cold austerity politics and its effects, and at the same time we try to create alternatives. Protesting, going on strike and occupying are not goals, but means to get back public space, to create an open conversation there, and to question practices of domination and oppression. Public life must once again become a place where we can be critical, where we exchange thoughts and organize actions, and where we make decisions collectively on the basis of strong, just ideas.

   The workgroups start at 18.00, Global Debout starts at 20.00, and the General Assembly shortly after that. Everyone is welcome. So come and bring other people!

   See our website for a short essay, the full schedule for tomorrow, and for more practical information on the workgroups, General Assembly and Global Debout.

   Website: nuitdeboutamsterdam.wordpress.com
   E-mail: nuitdeboutamsterdam@riseup.net
   15 mei: Nuit Debout op de Dam
   Zondag 15 mei: Global Debout “Zij hebben miljoenen, wij zijn met miljarden!” Nuit Debout Amsterdam: tijd voor collectieve actie! Contact: nuitdeboutamsterdam@riseup.net / http://www.facebook.com/NuitDeb…
   nuitdeboutamsterdam.wordpress.com

   Like

    
 12. bernadette

  mei 15, 2016 at 12:12 pm

  Join us Vanavond 20.00 UUR Amsterdam

  Like

   
 13. niessing

  mei 15, 2016 at 5:01 pm

  Hallo Irma deze reaktie was eigenlijk bedoeld voor gewoon nieuws als reaktie op @ Blije familie op dit onderwerp Maar komt er niet door, Daarom plaats ik het hier in de hoop dat je het daar alsnog geplaatst krijgt BVD:
  Heb inmiddels je 2e link beken. Dit werkt anders dan de coopertie die ik als voorbeeld gaf
  Bij slachterij en melkfabriek zijn de leveransiers (verplicht) eigenaar, bedoeld om betere prijzen te krijgen.
  Het resultaat is dat de leveransiers (de boeren) gratis geld aan de fabrieken uit lenen en alsnog geen extra inkomen hebben.
  Echter in Uw link zijn de werknemers mede eigennaar en dat werkt altijd motiverender en is er ook niet het risico dat de Fabriek verkocht wordt en verdwijnt zoals overal in het westen gebeurt.
  Op deze manier hadden we in Nederland ook alles in handen kunnen houden wat we inmiddels kwijt zijn geraakt.
  Ergens jaren 60 hadden we nog een bloeiende industrie, daar is inmiddels niets meer van over behalve dan dat we nog wat losse onderdelen maken.

  Like

   
 14. Gerrit Tienkamp

  mei 21, 2016 at 5:21 am

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

   
 15. bernadette

  augustus 20, 2016 at 2:09 pm

  Laatste nieuws ;

  > Juli – Augustus 2016| Komkommertijd. Niet voor De Blije B vrijwilligers. In deze vakantieperiode is veel werk verzet. Zo is nagenoeg het voortraject voorbereiding (bank)vergunningaanvraag afgerond. Hierna kan begonnen worden aan voorbereiding vergunningaanvraag. In september verschijnt er een groot artikel over De Blije B in het magazine Spiegelbeeld. Binnenkort beginnen De Blije B lezingen. Op 18 september zijn we onderdeel van een themamiddag in Eindhoven. Kortom, er is volop Beweging.

  Men kan nu nog deelnemen om 1 Eeuwigdurend Ledencertificaat van 100,- aan te schaffen.
  De huidige commerciële banken zijn nagenoeg failliet , zowel in Duitsland , Italïe , Griekenland,
  enz.. Hier in Nederland willen de Banken ook negatieve rente over spaargeld gaan heffen.
  Dus men doet er goed aan deel te nemen om deze (onze) Blije B om net op tijd deze te laten gaan
  op starten , zodoende door kan werken op een positieve wijze voor ons allen .

  https://deblijeb.nl/over-ons/lezingen.html#nieuws

  Like

   
 16. Annemieke

  september 18, 2016 at 9:36 pm

  Beste Bernadette,

  Is de Blije B wel betrouwbaar? Ik heb in 2015 de enthousiaste lezing van Ronald bijgewoond. Heb een eeuwigdurend ledencertificaat aangeschaft. Ik zie geen progressie bij de Blije B. Zijn het geen loze en repeterende woorden? Graag je (hopelijk positieve) reactie.

  Like

   
  • bernadette

   september 19, 2016 at 8:44 am

   Hey Annemieke .

   Er worden menige samenkomsten gehouden , zo ook in België
   Gisteren ,

   Zondagmiddag 18 september – Be the Change – Een betere wereld, dat ben jij!

   2 prachtige lezingen over een betere wereld… (14.00 – 18.00u)

   Be the Change lezing 1:

   John van den Bosch: “Hoe kunnen we onze onafhankelijkheid en zelfbeschikking vergroten?”

   Deze lezing is een vervolg op de lezing: “Hoe deze wereld werkelijk geregeerd wordt en door wie en waarom…..!” In deze lezing wordt stap voor stap ingegaan op de mogelijke oplossingen om ons onder het juk van de moderne slavernij uit te werken. De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen: – de rol van angst. – hoe kom ik aan goede informatie: Mainstream Media vs. Alternatieve media – je eigen energievoorziening – verantwoord kopen – de alternatieven voor ‘de bank’ – ‘vertrouwelijk’ communiceren – je eigen voedsel voorziening vs. de supermarkt – de leugens in de heersende religies vs. het alternatief – onderwijs nader bekeken met alternatieve mogelijkheden – massa entertainment nader bekeken – gezondheid en gezondheidszorg nader bekeken – soevereiniteit en het juk van de overheid – Samenwerken in een Coöperatie.

   Be the Change lezing 2:

   Ronald Bernard: “Baas in eigen bank, voor welvaart en welzijn”
   Voor een Rechtvaardige samenleving en Gezonde economie

   Wist u dat er een stille (r)evolutie gaande is? Met een bank in bezit, hebben burgers de touwtjes weer in eigen handen. Wie de geldstromen beheerst, bepaalt veel in de samenleving. Ronald zal tijdens deze boeiende lezing laten zien, hoe het huidige bankensysteem werkt. We volgen het spoor van geld en komen bij oorzaken en een waarheid die tegen het onwerkelijke aanligt.

   Hij gaat uitleggen hoe we een verandering kunnen bewerkstelligen. Het geeft blij nieuws en uitzicht op positieve veranderingen, voorspoed en welzijn voor onze toekomst, kinderen, economie, natuur, milieu en meer. De Blije B is een burgerinitiatief van professionals. Het is van, voor en door mensen! Bij 10.000 leden wordt de bankvergunning aangevraagd.

   Meer informatie: http://www.deBlijeB.nl

   Inloop: vanaf 13.30 (niet eerder), start eerste lezing 14.00 uur – einde 2e lezing 18 uur
   Entree: 20,-

   Er is ondertussen al een Bankvergunning aangevraagd , dus het loopt nog steeds op rolletjes.
   Heb..vertrouwen Annemieke , komt goed

   Like

    
  • familieblij

   september 19, 2016 at 10:38 am

   Beste Annemieke,

   Ik welke mate ben je sinds 2015 tot op heden in de gelegenheid geweest om regelmatig het De Blije B Nieuws te lezen? https://deblijeb.nl/over-ons/lezingen.html#nieuws Zelfonderzoek is altijd aan te bevelen. Aldaar lezende, zie ik wel progressie. Maar goed ieder zijn zienswijze. Overigens, wat Bernadette schrijft is op 1 punt niet helemaal juist. Er is door De Blije B nog geen bankvergunningaanvraag gedaan. Ze zijn al wel bezig met de voorbereidingen ervan. Lees eens verder via De Blije B Nieuws. Via een 2e pagina gaat het teug tot aan begin 2015 ;-)

   Like

    
   • bernadette

    september 19, 2016 at 11:56 am

    Onze familieblij.

    Ik heb zo een paar weken terug via een interne radio uitzending vernomen dat ,
    er nu een Bankvergunning aangevraagd is omdat er ondertussen zo’n 1 miljoen bijeen gebracht is dus ook via stortingen / donaties van bedrijven ..hoe kan dat nou ?
    Kan jij het dan even hier duidelijk uitleggen hoeveel er inmiddels in het depot zit ?
    En begrijp ik dan nu dat die bankvergunning nog aangevraagd moet worden ?
    Het is nu welles of nietes ?

    —————————————————————————————————-

    Hier komt nog wat aan ondertussen …mooi dit

    http://ommekeer-nederland.nl/sns-bank-gedagvaard-klant-wil-rente-over-geld-uit-het-niets-terug/

    Like

     

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: