RSS

Tegenstellingen in de media messcherp

10 jun
Kunstmatig GMO banaan

GMO-banaan

Onderhand komen we op een punt waar je niet meer weet waar je over moet schrijven. Wanneer je tenminste niet een heel scala aan schrijvende redacteuren achter je hebt staan, maar voorlopig is dat alleen nog maar voorbehouden aan de mainstream media, waar men nog betaald wordt om artikelen te schrijven. Maar juist dat laatste maakt het dan ook direct dubieus, want wanneer je betaald wordt voor dat werk, wordt hetgeen je schrijft blijkbaar ook direct gedicteerd door de geldverstrekker en omgebogen tot iets dat nog veel krommer is dan de gemiddelde Monsanto-banaan.

Als het allemaal niet zo triest was en bedoeld om het laatste stukje democratische waarden om zeep te helpen door aan te sturen op oorlogen teneinde de totale macht te grijpen, zou ik er heel hartelijk om kunnen schateren. Stiekem gebeurt dat hier ook weleens achter mijn PC onder het mom van ´wie lacht niet, die de mens beziet´. Het is soms ronduit een belachelijk kinderspel van degenen met wellicht een hoog IQ, maar een geheel ontbrekend EQ, terwijl ze zichzelf op een doodlopende weg bevinden, gewoon vrolijk doorplunderend en zich van geen kwaad bewust!

In de mainstream media, bij de NOS, zien we een bericht dat Obama vindt dat voetbal op een integere wijze bestuurd moet worden. De president van de VS reageerde tijdens de G7-top voor het eerst op het onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie en de FBI naar corruptie binnen de FIFA.

De kop erboven is op zich al om te lachen: Obama: ‘voetbal verdient fatsoenlijk bestuur’

Gelukkig geldt dat niet voor Amerika zelf, toch Mr. Obama?  Het lijkt me beter dat er een onderzoek naar integriteit en transparantie gepleegd kan gaan worden naar degenen die dit onderzoek doen. Een typisch staaltje van ridicule propaganda.

Ongeveer tegelijkertijd lezen we dit, wanneer je verder kijkt dan je neus lang is en dat propaganda-kanaal laat voor wat het is:William-Binney NSA-klokkenluider waarschuwt voor surveillancestaat en dit keer is het niet Edward Snowden. William Binney, een ex-medewerker die 30 jaar lang voor de NSA heeft gewerkt, herhaalde vorige week zijn eerdere waarschuwing uit 2011 voor een groeiende totalitaire staat, volgens de Star Tribune. Ook hij is, net als Snowden vertrokken bij de NSA. Zoals hij zelf zegt ‘omdat hij zag hoe technologie die bedoeld was om terroristen te bespioneren gebruikt werd om Amerikaanse burgers te monitoren’. Sindsdien probeert hij de privacyschendingen door Amerikaanse inlichtingen- en opsporingsdiensten aan te pakken.

In eerste instantie werkte hij meer achter de schermen, maar dat leverde geen gewenste hervormingen op. Daarom besloot hij in 2011 (twee jaar later zou Snowden pas naar buiten komen) zijn verhaal te doen bij de journalisten. Vorige week herhaalde hij deze waarschuwing die destijds één dag na de aangepaste spionage wet in de Verenigde Staten kwam. Hij vindt deze aanpassing nog niet voldoende. Hij zegt: ´we moeten ze achter de tralies zetten. Dat is de enige manier om deze onzin te stoppen´.  Misschien moet deze klokkenluider ook maar ´in het brons´ mee op toernee met zijn collega klokkenluiders.

Een ander contrasterend artikel over de ´fatsoensrakker Obama´ komt van deze site. Klasgenoot uit 1983 van Obama stapt naar voren met beschuldiging tegen ´Kamikazepiloot Obama´ (video)

Root beweert dat hij de grootste dreiging is voor Amerika met als doel het land volledig te vernietigen. Of dat zijn bedoeling is zullen we maar in het midden laten, maar dat hij al een aardig eind op weg is, moge duidelijk zijn. Volgens Benjamin Fulford hielden juist de leiders van de G7  een spoedvergadering in Duitsland in een nutteloze poging om hun onvermijdelijke faillissement tegen te houden. Kortom, een heel ander geluid dat de mainstream media niet zal halen uiteraard.

Nu maar even dichter bij huis. Griekenland en de EU: Dijsselbloem roept via de NOS dat het ondenkbaar is dat de pensioenen van de Grieken ongemoeid blijven.  Maar hij roept wel meer gekke dingen via datzelfde propaganda-kanaal, zoals: ´we laten de crisis achter ons!´  Op de site van de NOS staat dit te lezen: ´Minister Dijsselbloem is blij met de positieve ramingen van het CPB. “De crisis laten we nu zeker achter ons. De cijfers zijn elke keer een stukje beter.” De minister van Financiën houdt nog wel een slag om de arm, want “we hebben nog wat ellende van de crisis weg te werken”. Hij denkt daarbij onder meer aan de hoge werkloosheid en de staatsschuld. “Dat moet allemaal nog even worden weggewerkt.”

Dat kunnen we in Jip en Janneke taal als volgt vertalen: ´De crisis laten wij, (multinationals, de bankiers en de politici) nu zeker achter ons. De cijfers zijn elke keer een stukje beter.` De minister van Financiën houdt nog wel een slag om de arm, want ‘jullie (het volk)  hebben nog wat ellende van de crisis weg te werken”. Over de werkloosheid en de staatsschuld zullen we verder maar zwijgen, dat allemaal nog even weggewerkt moet worden!

Griekenland heeft nog steeds een heel andere toon. Yanis Varoufakis plaatste gisteren een video en een in het Engels vertaald transcript op zijn blog waarin onder andere deze passage, die ik even heb vertaald:

“Laat me beginnen met een gemeenplaats: De schulden van de één betekenen winst voor de ander. Ook het tekort van een natie is voor een ander een overschot. Wanneer een natie of regio meer geïndustrialiseerd is dan de ander; wanneer het de hoogst gewaardeerde goederen produceert aan verhandelbare goederen, terwijl de andere zich concentreert op een lagere opbrengst, lage niet-verhandelbare goederen; de asymmetrie ligt verankerd. Denk daarbij niet alleen aan Griekenland ten opzichte van Duitsland. Denk ook aan Oost-Duitsland in relatie tot West-Duitsland, Missouri in relatie tot het naburige Texas, Noord-Engeland in relatie tot de regio Groot-Londen – al deze gevallen van handel kent onevenwichtigheden met een indrukwekkend uithoudingsvermogen.

Een vrij bewegende wisselkoers, zoals die tussen Japan en Brazilië, helpt om de onevenwichtigheden onder controle te houden, ten koste van de vluchtigheid. Maar wanneer we de wisselkoers vaststellen om meer zekerheid te geven aan het bedrijfsleven (of, sterker nog, als we een gemeenschappelijke munt invoeren), gebeurt er iets anders: banken beginnen de overschotten en tekorten te vergroten. Ze blazen de onevenwichtigheden op en maken ze meer gevaarlijk. Automatisch. Zonder dit aan kiezers of parlementen te vragen. Zonder zelfs de regering van een land daarvan op de hoogte te stellen. Dat is zoals ik het zie een giftige schuld en recycling van een overschot. Door de banken.”

Wederom een contrast, waar ze maar moeilijk uit zullen kunnen komen. De Grieken hebben goed in de gaten welk spel er met goldman_sachs_buildings_thumbze wordt gespeeld door de banken! Follow the money schrijft: Eindspel Griekenland nadert ontknoping. En James Corbett schrijft over de oplossing die in Volos in Griekenland door de crisis wordt uitgerold onder de bevolking, een crisis die tenslotte niet door de bevolking is ontstaan. Hij schrijft o.a. “‘Het is een puinhoop die gecreëerd is door de corrupte politici met de hulp van hun criminele bankvrienden van Goldman Sachs, (dezelfde criminelen die deze crisis iedere dag laten verergeren) En nu op de een of andere manier is het de bevolking die de rekening moet betalen voor de plannen van hun leiders, zoals gewoonlijk.” Zie hier het hele artikel.  Ze gaan nu via een soort ruilhandel elkaar ondersteunen; zeker een goed plan voor de nabije toekomst dat niet tot Griekenland beperkt zal blijven. Dat schreef ik in 2011 al in mijn boek ‘Stoelendans bij de kapper‘.

Nou, wie weet wat er allemaal op de Bilderberg conferentie besloten gaat worden in de komende dagen, waar Dijsselbloem en Rutte onder andere te gast zijn. Zie hier de gastenlijst en de agendapunten waarover wordt vergaderd. Als het aan hen ligt gaan we binnenkort microchips slikken die zorgen voor Artificial Intelligence, één van de agendapunten waar voormalig DARPA directeur Regina Dugan over gaat discussiëren. Ze is nu werkzaam voor Google die helpt om deze ‘ingestible identification microchip’ te ontwikkelen en te promoten. Hopelijk heeft ze zelf zo’n ding al opgevreten en is Anonymous (de wereldwijde hackersgroep) in staat om haar idiote plannen af te luisteren.

Er is nog veel meer waar ik over kan schrijven wat afgelopen week de revue passeerde, maar voorlopig zat ik zelf ook in een persoonlijk ‘contrast-rijk ‘stukje’ met betrekking tot familiezaken. Het hoort blijkbaar bij deze tijd: het verleden komt naar boven en de toekomst kan daarmee positief veranderen. Ik blijf wat dat betreft in de capaciteiten van de mensheid geloven dat het echt anders kan en ook zal gaan. Het kan toeval zijn, maar de Trouw schreef gisteren:
Zelfs evangelicals geloven nu in homorechten.  Lang hielden ze voet bij stuk. Homorelaties pasten niet in Gods ideaalbeeld, vonden Amerikaanse evangelicals. Uit nieuw onderzoek blijkt dat hun homo-acceptatie rap toeneemt.

Bronzen beeldjeToeval? Dat is het wel, vanwege het feit dat ik mijn moeder, die jarenlang streed voor homorechten afgelopen week op haar sterfdag na 19 jaar memoreerde in dit artikel. Dat was op 7 juni, twee dagen voor dat artikel in de krant. Ze was een bekende naam in die tijd, maar het internet was er nog niet zoals nu. Ondanks het feit dat het een min of meer ‘verborgen bericht’ was, werd het verrassend genoeg gedeeld, omdat het blijkbaar nog steeds leeft. Ze zou zeker blij zijn met dat nieuws al zijn er een paar decennia overheen gegaan.

Conform de naam van deze krant bleef zij in ieder geval ‘Trouw’ aan haar innerlijke menswaardige overtuiging met het streven naar gelijkwaardigheid. Ondanks al deze rare contrasten in het nieuws blijf ik vanuit diezelfde ‘achtergrond’ ook trouw aan mijn eigen idealen. Het zal nu alleen geen decennia meer duren om deze te kunnen bereiken. Laat de contrasten maar bestaan, ze helpen ons om een eigen mening te vormen en op zoek te blijven gaan naar de waarheid achter de propaganda-machine die echt geen banaan rechtop kan laten staan.

Update: 26 juni 2015: en nu is het dus zelfs in de VS mogelijk om in het huwelijk te treden (NOS)

© Irma Schiffers

Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘humanity’ en mogen gerepubliceerd worden mits de auteursrechten en de bron wordt gerespecteerd.

.

 
23 reacties

Geplaatst door op juni 10, 2015 in Economie, Griekenland, Maatschappij, Opinie, Politiek

 

Tags: , , , , , , , , ,

23 Reacties op “Tegenstellingen in de media messcherp

 1. Maarten Bas

  juni 10, 2015 at 7:54 pm

  “De Griek zegt nee”, dat dat verbazing wekt alleen al is een gotspe. Eigenlijk zou Dijsseltje ook nog moeten zeggen, ‘ach jôh wa geeft dat nou dat er nog meer Grieken omkomen van de honger of sterven omdat ze de juiste medicijnen niet kunnen betalen dat hoort er nu eenmaal bij, bij een goeie crisis…..

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 10, 2015 at 7:56 pm

   Dat is het enge van diplomatie. Ze denken het en voeren het uit, maar zeggen iets anders. De schaduwregering bepaalt…

   Like

    
 2. Maarten Bas

  juni 10, 2015 at 7:57 pm

  goed artikel trouwens…..

  Like

   
 3. phpstolle

  juni 10, 2015 at 8:09 pm

  One flip flops, other pussyfoots around.. But it is both, as it always takes two to tango.
  Wat worden we toch gekneed met dit spook van het Grexit.
  Dan nog, valt Griekenland, de volgende dag staat er alles nog, huizen, fabrieken, boerderijen, de havens, cafés, zelfs de bordelen. En wie weet zwaait Poetin weer heel vriendelijk toe ook..
  Simpel gezegd, de staat nationaliseert alles, neemt dus alle schulden over, laat alles ook aan de mensen over om het te beheren. Eigen huis, grond, je wagen, alles. Met recht op teruggave van je eigendom als de zaken weer goed draaien, met garantie van geen beslaglegging no matter what buiten fiscaal crimineel gedrag en oplichting natuurlijk…en redelijke of symbolische afkoopsom bij het los laten, gepaard met krediet verstrekking voor onvermogende.
  Wil je je bezit dan verkopen terwijl het nog onder staats bezit ligt, dan verkoop je het recht op gesteunde of gegarandeerde teruggave ook mee. Bezit zonder schulden buiten beschouwing laten.
  De staat kan ook je boedel terug ‘verkopen’ als je de schuld die je hebt aan de staat aflost.
  Ondertussen betaal je je belastingen over het pand e.d. alsof je de volle eigenaar bent, zo vloeit geld weer in de kas. Maar, met betrekking tot je woning bijvoorbeeld, je mag er in blijven wonen no matter what.
  Als de staat schulden heeft en failliet gaat, verdampt het geld gewoon. Voer je de Drachme weer in, en de rest kan naar de centen fluiten, want dat konden we toch al toen het gedwongen..kuch..ingevoerd werd.
  Zij die gouden beloftes maakten moeten dan met de gouden bergen zelfs komen.
  In feite, door deze dwangmaatregel die de EU lidstaten verplichte om de arme EU lidstaten te “helpen” kunnen de gedupeerde landen hun geld bij de EU zelfs terug claimen, dus de EU is over en uit.Het was toch pure oplichting hoe je het draait of keert.. En hier komt per omgaande de Gulden terug, enz…Beetje het riem aantrekken een poos, maar dat is beter dan eeuwig onder schulden voortsudderen, want daarna gaan we echt los.

  Het is van de gekke dat deze DUIDELIJKE oplichting van de “hoog gehonoreerde banken” zo als G.Sachs, met belangen bij BIS en IMF, enz..die zijn “ex” medewerkers, G.Sachs dus, in strategische posities doordouwde, waaronder de zeer verdachte post van premier van Griekenland, en alle top posities in financiën binnen de EU. Vooral in het E. Centrale Bank en het bank die de naties “helpt”..(naam ff kwijt, of is het een onderdeel?)
  Ex medewerkers voor G.Sachs en zowat alle topbanken bestaan echt niet, net zo min als een ex bendelid van Don Corleone bijvoorbeeld, want de enige goede ex lid in zo een maffia kartel is een dode ex lid, period. Het zijn en blijven infiltranten voor G.Sachs e.d. Huurmoordenaars, otw ‘Economic Hitman’ Net Eurlings en dat soort gajes..(wtf gaat ie bij Am Express doen????? )

  Tekenen aub mensen. Bijna 2.2 miljoen handtekeningen binnen. TTIP – CETA, hier staat dus de CETA ook bij.
  https://stop-ttip.org/

  Like

   
 4. M.Suithoff

  juni 10, 2015 at 10:25 pm

  Die klasgenoot van Obama is wel Tea Party of zoiets hoor.

  Like

   
 5. John

  juni 10, 2015 at 11:08 pm

  Tja, over humor gesproken. Toen ik het zag kon ik eerst m’n ogen niet geloven. Op ‘het Journaal’ deze week. Volgens de staatsbank was de crisis over. Daarna kregen we een ‘wetenschappelijke’ blik in de straat van zorgvuldig gecaste ‘inwoners’. Een mevrouw die wordt gevraagd wat ze gaat doen nu de crisis over is; nou ja, winkelen natuurlijk, en wat vaker met m’n kinderen naar een pretpark……. En dan volgt de uitsmijter; Een man met een ijsje die wijst op de drukte in de winkelstraten. Enne, vorig jaar nog likken aan twee bolletjes ijs, maar nu lik ik er aan drie!! Humor, toch? Of niet? Zou een ‘normaal’ mens dit voor zoete koek slikken? Ik denk dan persoonlijk, dit kan je als weldenkend mens toch moeilijk serieus nemen.

  Like

   
  • Irma Schiffers

   juni 10, 2015 at 11:10 pm

   Je hebt gelijk. Ook erg lachwekkend, en triest als daar werkelijk mensen intrappen! Humor ligt op straat ;-)

   Like

    
 6. John

  juni 11, 2015 at 12:07 am

  Tja, het zou echt humor zijn geweest als dit niet heel zorgvuldig wordt geënsceneerd. Als je deze mensen ziet dan kun je volgens mij niet anders concluderen dan pure propaganda. Het staat er zo ‘gelikt’ op. Het lachwekkende zit wat mij betreft in de manier waarop het in beeld wordt gebracht. Humor op straat, inderdaad. Maar dat hebben ‘ze’ vast niet zo bedoeld…. En dat is dan ook wel weer humor…;-) We hebben het nu met eigen ogen kunnen zien; ‘het niveau van het journaal ligt op straat’..;-)

  Like

   
 7. John

  juni 11, 2015 at 12:28 am

  10 jaar geleden zou ik je voor ‘gek’ hebben verklaard. Nu weet ik dat het waar is. Het is één grote propaganda-show. Als je het eenmaal weet is er niets aan de hand. Je herkent het nu ook steeds sneller. Kijk ook maar eens naar de medische onderwerpen tegenwoordig. Elk jaar roept men dat er een nieuw middel is tegen kanker. Ook daar wordt het journaal voor ingezet. Dit jaar is huidkanker de uitverkorene. Oncologen komen met een reclame-achtige uitstraling melden dat de oplossing nabij is. Even later horen we dat elke behandeling anderhalve ton kost. Zo worden we klaar gemaakt om nog meer geld over te maken naar de farmaceutische industrie. Want ja, gezondheid mag wel iets kosten, toch? Maar niet voor de werknemers in de zorg…… En toch ben ik positief. Steeds meer mensen doorzien dit spel, of gaan het doorzien. De wal zal het schip keren. Dat kan niet uitblijven……. Ik wens ons allen veel wijsheid…;-) En met name jou Irma voor je niet aflatende inzet…:-)

  Like

   
 8. Maia

  augustus 12, 2015 at 7:05 pm

  Wanneer je Follow the money leest weet je ondertussen ook dat dezelfde Goldman Sachs waarschijnlijk de ABN gaat begeleiden bij de beursgang. Wie bij het ministerie van Financiën zou daar beter van worden?

  Like

   

Reageer maar: what's on your mind?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: